argiris_volos 2 Ιανουαρίου 2017 #1 Share 2 Ιανουαρίου 2017 (edited) Καλησπερα σας..καλη χρονια με υγεια...μολις εφτιαξα ενα ενυδρειο 130 λιτρων...και εχω πολλες αποριες για να ξεκινησω..το ενυδρειο θα εχει βραχο ξυλο και απο φυτα θα βαλω το βελισνεριες που δεν εχουν απαιτησεις..θα μου αρεσε να βαλω φωτισμο του παγου...και το βραδυ μπλε φωτισμο..κανει αυτο? σκεφτομαι για λεντοταινια..κανει?? ο φωτισμος του παγου θα μου δημιουργησει αλγη? επισης σκεφτομαι να βαλω μολυ..ειναι ευκολα ψαρια? με ποια αλλα θα μπορουσα να τα βαλω..? και επισης ποσα μπορω να βαλω συνολικα...? για το στρωσιμο του ενυδρειου θα παρω βιολογικο υλικο απο τον ξαδερφο μου που εχει ηδη ενυδρειο στρωμενο...το φιλτρο μου ειναι resun εξωτερικο για 1000L/h και μεσα εχει 4 επιπεδα πρωτα βιομπαλες μετα μακαρονι ανθρακα και μετα το σφουγγαρι το ασπρο που αλλαζεται συχνα..οχι το χοντρο...αυτα χρειαζοντε να μπουν ολα? ο θερμοστατης μου θα ειναι 150 watt αρκει για τα λιτρα μου? ευχαριστω για τη βοηθεια... Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2017 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 2 Ιανουαρίου 2017 #2 Share 2 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα και καλη χρονια.Διορθωσα τον τιτλο του θεματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 2 Ιανουαρίου 2017 #3 Share 2 Ιανουαρίου 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος argiris_volos έγραψε: Καλησπερα σας..καλη χρονια με υγεια...μολις εφτιαξα ενα ενυδρειο 130 λιτρων...και εχω πολλες αποριες για να ξεκινησω..το ενυδρειο θα εχει βραχο ξυλο και απο φυτα θα βαλω το βελισνεριες που δεν εχουν απαιτησεις..θα μου αρεσε να βαλω φωτισμο του παγου...και το βραδυ μπλε φωτισμο..κανει αυτο? σκεφτομαι για λεντοταινια..κανει?? ο φωτισμος του παγου θα μου δημιουργησει αλγη? επισης σκεφτομαι να βαλω μολυ..ειναι ευκολα ψαρια? με ποια αλλα θα μπορουσα να τα βαλω..? και επισης ποσα μπορω να βαλω συνολικα...? για το στρωσιμο του ενυδρειου θα παρω βιολογικο υλικο απο τον ξαδερφο μου που εχει ηδη ενυδρειο στρωμενο...το φιλτρο μου ειναι resun εξωτερικο για 1000L/h και μεσα εχει 4 επιπεδα πρωτα βιομπαλες μετα μακαρονι ανθρακα και μετα το σφουγγαρι το ασπρο που αλλαζεται συχνα..οχι το χοντρο...αυτα χρειαζοντε να μπουν ολα? ο θερμοστατης μου θα ειναι 150 watt αρκει για τα λιτρα μου? ευχαριστω για τη βοηθεια... Καλησπέρα! Πρώτα από όλα καλή αρχή! Ναί μπορείς να βάλεις λεντοταινία εφ όσον μείνεις σε εύκολα φυτά και για την άλγη εξαρτάτε από τα kelvin του φωτισμού (αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες εκτός του φωτισμού). Τα μόλυ είναι πανέμορφα και σχετικά εύκολα ψάρια και γεννούν πολύ εύκολα μιάς και είναι ζωοτόκα.Όπως και στα περισσότερα ζωοτόκα ισχύει το περισσότερα θηλυκά από αρσενικά.Θα μπορούσες να βάλεις μαζί τους κάποιο μικρό είδος loach και ίσως κάποια μικρά γατόψαρα.Θα μπορούσες να βάλεις και ένα δεύτερο είδος ζωοτόκων φτάνει να μήν είναι πολύ "κοντά" συγγενικά και υβριδίσουν. Το φίλτρο σου είναι μιά χαρά και το μόνο που δέν χρειάζεται είναι ο άνθρακας τον οποίο τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να απομακρύνουμε κάποιο χημικό μέσα από το νερό.Για τις βιόμπαλες έχω ένα ερωτηματικό μιάς και δέν συνηθίζονται σε εξωτερικό φίλτρο τύπου canister λόγου της μικρής επιφάνειας για ανάπτυξη απονιτροποιητικών βακτηριδίων που έχουν σε σχέση με ένα κεραμικό βιολογικό υλικό. Τα 150watt θεωρητικά είναι καλά για τα λίτρα σου αλλά εξαρτάτε από την θερμοκρασία που έχει ο χώρος που βρίσκεται το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος