Jump to content

Στήσιμο δισκαδικου Rio 300

kostas_nfs

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ! Η τροφη ειναι απ το aqualab, δεν υπαρχει συνδεσμος αλλα απ οτι ξερω εχει προς το παρον τελειωσει η red, εχει μεινει μονο η απλη που επισης ειναι πολυ καλη κατα τη γνωμη μου! Με την απλη τρελαινονται ακομη περισσοτερο.

• Like 1

• 3 weeks later...

Εγώ ξέρεις ότι... ΔΕΝ "μασάω" τα λόγια μου και θα σε στεναχωρήσω.

Τι ηλικία... έχουν τα ψάρια;

Το "στήσιμο" του ενυδρείου... θεωρώ στους δίσκους, ΔΕΝ έχει να "προσφέρει" κάτι.-

πριν 11 ώρες, το μέλος diskus fan έγραψε:

Εγώ ξέρεις ότι... ΔΕΝ "μασάω" τα λόγια μου και θα σε στεναχωρήσω.

Τι ηλικία... έχουν τα ψάρια;

Το "στήσιμο" του ενυδρείου... θεωρώ στους δίσκους, ΔΕΝ έχει να "προσφέρει" κάτι.-

Στεναχώρησε με να γίνω καλύτερος! Τα περισσότερα είναι δύο ετών. 

Γράψε και το μέγεθος τους... για να σε στεναχωρήσω.-  :P

πριν 9 ώρες, το μέλος diskus fan έγραψε:

Στα 15cm ειναι κατα μεσο ορο με ουρα. Ενα εμεινε μικρο, δυο ειναι περιπου στα 17 και ενα στα 14.

Υπαρχουν δυο που ειναι αρκετα μικροτερα ηλικιακα και το ενα ειναι ηδη στα 16.

Έγινε επεξεργασία - kostas_nfs

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως ψάρια 2 ετών και στα 15 εκ. κάτι ΔΕΝ "πήγε", όπως θα έπρεπε.-   ;)

• Like 1

πριν 8 ώρες, το μέλος diskus fan έγραψε:

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως ψάρια 2 ετών και στα 15 εκ. κάτι ΔΕΝ "πήγε", όπως θα έπρεπε.-   ;)

Αγαπητε φιλε, θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου..... :devil: χωρις  να εχω προθεση να προσβαλλω την νοοτροποια και τεχνικες που εχουν ριζωσει στην κοινοτητα περι διατροφης και γενικος την εκτροφη των δισκων.

Απο την μια για τα οσα γνωριζουμε εως σημερα χοντρικα μιλωντας....ο Δισκος θελει μια πολυ καλη και εντατικη διατροφη και οι αλλαγες νερου να πανε συννεφο...... αλλα απο την αλλη μηπως δεν πρεπει να μπαινουμε σε μια νοοτροποια  μπουσταρισματος λες και τα ετοιμαζουμε για πασαρελα φωτομοντελων...... :bigemo_harabe_net-131: παρεχωντας σε εισαγωγικα "αναβολικα :bigemo_harabe_net-112:και ορμονες σε φουλ διεγερση"  για να φτασουνε τα ψαρια στο αμεσο μελλον στην πληρη αναπτυξη (τουμπανο) :kfu:σε οσο λιγοτερο χρονο γινετε;;;;

Εγω αυτο που μπορω να παρατηρησω απο τα ψαρια του Κωστα ειναι ενα ωραιο συνολο με υγιεστατα ψαρια χωρις υπερβολες.....απλα ισως να πρεπει να περιμενη λιγο περισσοτερο χρονο για να φτασουν στο ιδανικο μεγεθος χωρις ομως να επιβαρυνουμε τον μεταβολισμο και το συκωτι του ζωντανου.

• Like 4

Ενδιαφέρων άποψη, όπως οι κότες εκτροφείου μέσα σε 4 μήνες της σφάζουν και η δικές μου κάνουν 10 μήνες να μεγαλώσουν :)

Τέλος πάντων γνώστης δίσκων δεν είμαι οπότε μην με πάρετε στα σοβαρά :hehe

• Like 1
  • Haha 3

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και να πω ότι τα ψάρια μου αρέσουν πολύ.

• Like 1

Αντε ρε Χρηστο...... στειλε κανενα κοτοπουλο της προκοπης να φαμε γιατι εχουμε συνηθησει πια να τρωμε κοταφρολεξ στα μαρκετ.....:hehe

• Like 2
  • Haha 2

Όλες οι αποψεις ειναι σεβαστες και χρησιμες!

Σας ευχαριστω και για τα καλα και τα κακα! Δεν ξερω που ακριβως θα επρεπε να ειναι, μπορω να πω οτι ειναι οτι μεγαλυτερο και πιο αρτιο χρωματικα οι δισκοι μου απο οσους εχω δει απο ΚΟΝΤΑ αποκλειστικα. Δυστυχως δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω παρα πολλα γκρουπ, βλεπετε δε μενω πρωτευουσα! Σε οσα πετ σοπ και ιδιωτες εχω επισκεφτει μπορω να πω πως ειμαι σε καλυτερη μοιρα, σιγουρα ομως απεχω παρα πολυ απ το τελειο, δε θα μπορουσε να ειναι κ αλλιως διοτι ειναι πρωτη προσπαθεια και παρα τη μεγαλη προσπαθεια εχουν γινει πολλα λαθη και χωρις εσας θα γινοντουσαν πολλα παραπανω ! Ερχονται φωτο με το πως ειναι τωρα γιατι αλλαζουν συνεχως.

• Like 1

Μια χαρα είναι οι δίσκοι σου  σ μεγεθος.κ στην πρωτεύουσα να ήσουν δεν θα έβλεπες κ πολλα καλύτερα.

• Like 1

Ωραια προσπάθεια..μπραβο!! Ο Tiger Turquoise ειναι ολα τα λεφτα!

• Like 1

πριν 21 ώρες, το μέλος diskus fan έγραψε:

Δώσε φώτα Νίκο. Πόσο πιστεύεις ότι θα ήταν μια καλή ανάπτυξη για την ηλικία;

Στα 20 εκ. φτάνουν οι δίσκοι... κάποιοι τα ξεπερνάνε κι όλας.- ;)

πριν 13 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Αγαπητε φιλε, θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου..... :devil: χωρις  να εχω προθεση να προσβαλλω την νοοτροποια και τεχνικες που εχουν ριζωσει στην κοινοτητα περι διατροφης και γενικος την εκτροφη των δισκων.

Απο την μια για τα οσα γνωριζουμε εως σημερα χοντρικα μιλωντας....ο Δισκος θελει μια πολυ καλη και εντατικη διατροφη και οι αλλαγες νερου να πανε συννεφο...... αλλα απο την αλλη μηπως δεν πρεπει να μπαινουμε σε μια νοοτροποια  μπουσταρισματος λες και τα ετοιμαζουμε για πασαρελα φωτομοντελων...... :bigemo_harabe_net-131: παρεχωντας σε εισαγωγικα "αναβολικα :bigemo_harabe_net-112:και ορμονες σε φουλ διεγερση"  για να φτασουνε τα ψαρια στο αμεσο μελλον στην πληρη αναπτυξη (τουμπανο) :kfu:σε οσο λιγοτερο χρονο γινετε;;;;

Εγω αυτο που μπορω να παρατηρησω απο τα ψαρια του Κωστα ειναι ενα ωραιο συνολο με υγιεστατα ψαρια χωρις υπερβολες.....απλα ισως να πρεπει να περιμενη λιγο περισσοτερο χρονο για να φτασουν στο ιδανικο μεγεθος χωρις ομως να επιβαρυνουμε τον μεταβολισμο και το συκωτι του ζωντανου.

Ποιος μίλησε για "αναβολικά" και στον λιγότερο χρόνο;  Ποίος μίλησε "μπουστάρισμα" ή για επιβάρυνση;

Έχεις προσωπική εμπειρία για τον χρόνο που χρειάζεται να πάρει ο δίσκος το μέγεθός του ή θα μιλάμε βάσει του τι έχει ακούσει ή διαβάσει ο καθένας;

Στα πρωταθλήματα  δίσκων που έχουν γίνει ως τώρα... έχεις πάει να δεις σε ποίο μέγεθος φτάνουν, αυτά τα ψάρια (ΑΝ ΔΕΝ έχεις δει... κάποια άλλα);

Μήπως γνωρίζεις τι κάνουν (κάποιοι Ασιάτες εκτροφείς ειδικά)... για να ετοιμάσουν τα ψάρια τους, που θα τους "δώσουν" κύπελλα

Μήπως έχω "πέσει" τελικά τόσο έξω... και πρέπει πλέον να "κάθομαι" απλά να διαβάζω, αφού ΔΕΝ έχω ιδέα... στο αντικείμενο για το οποιό μιλάμε; :rolleyes:

πριν 3 ώρες, το μέλος kostas_nfs έγραψε:

Όλες οι αποψεις ειναι σεβαστες και χρησιμες!

Σας ευχαριστω και για τα καλα και τα κακα! Δεν ξερω που ακριβως θα επρεπε να ειναι, μπορω να πω οτι ειναι οτι μεγαλυτερο και πιο αρτιο χρωματικα οι δισκοι μου απο οσους εχω δει απο ΚΟΝΤΑ αποκλειστικα. Δυστυχως δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω παρα πολλα γκρουπ, βλεπετε δε μενω πρωτευουσα! Σε οσα πετ σοπ και ιδιωτες εχω επισκεφτει μπορω να πω πως ειμαι σε καλυτερη μοιρα, σιγουρα ομως απεχω παρα πολυ απ το τελειο, δε θα μπορουσε να ειναι κ αλλιως διοτι ειναι πρωτη προσπαθεια και παρα τη μεγαλη προσπαθεια εχουν γινει πολλα λαθη και χωρις εσας θα γινοντουσαν πολλα παραπανω ! Ερχονται φωτο με το πως ειναι τωρα γιατι αλλαζουν συνεχως.

Κώστα... ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι... ΔΕΝ προσπαθώ να ακυρώσω, την προσπάθεια σου.-  ;)

• Like 1

Καλημέρα! Χαίρομαι που ξαναζωντανεψε το θέμα! Στέλνω μερικές πιο πρόσφατες φώτο! Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί προχθές είδα για πρώτη φορά αυγά! 

IMG_20180326_005210-1209x1612.jpg

IMG_20180326_005313-1612x1209.jpg

IMG_20180327_234452-1209x1612.jpg

IMG_20180328_193423-1209x1612.jpg

• Like 3

On 28/3/2018 at 1:49 ΠΜ, το μέλος diskus fan έγραψε:

On 29/3/2018 at 1:25 ΠΜ, το μέλος diskus fan έγραψε:

πριν 11 ώρες, το μέλος diskus fan έγραψε:

Ποιος μίλησε για "αναβολικά" και στον λιγότερο χρόνο;  Ποίος μίλησε "μπουστάρισμα" ή για επιβάρυνση;

Έχεις προσωπική εμπειρία για τον χρόνο που χρειάζεται να πάρει ο δίσκος το μέγεθός του ή θα μιλάμε βάσει του τι έχει ακούσει ή διαβάσει ο καθένας;

Στα πρωταθλήματα  δίσκων που έχουν γίνει ως τώρα... έχεις πάει να δεις σε ποίο μέγεθος φτάνουν, αυτά τα ψάρια (ΑΝ ΔΕΝ έχεις δει... κάποια άλλα);

Μήπως γνωρίζεις τι κάνουν (κάποιοι Ασιάτες εκτροφείς ειδικά)... για να ετοιμάσουν τα ψάρια τους, που θα τους "δώσουν" κύπελλα

Μήπως έχω "πέσει" τελικά τόσο έξω... και πρέπει πλέον να "κάθομαι" απλά να διαβάζω, αφού ΔΕΝ έχω ιδέα... στο αντικείμενο για το οποιό μιλάμε; :rolleyes:

Κατα αρχας φαινετε πως θιχτηκες και δεν καταλαβες τις αποριες μου και λυπαμε πολυ για αυτο!!

Δευτερων το οτι κατι δεν πηγε καλα οπως αναφερεις ειναι σχετικο εως αοριστο.... και καθε ψαρι περαν της διατροφης εχει και ενα γεννετικο κωδικα αναπτυξης οπως ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι αλλιως θα ειμασταν ολοι ψηλοι σαν τον Αντετοκουμπο η σωματικα σαν τον κουταλιανο περαν τις διατροφης.

Επισης σου εγραψα σαν γνωστης που εισαι του συγκεκριμενου ειδους οτι μεσα σε εισαγωγικα!!  χρησιμοποιούνται ιδιαιτερες πρακτικες και διατροφες που ενεργουν  σαν αναβολικα,  διεγηρουν φουλ τις ορμονες των ψαριων με τελικο σκοπο να παρουν μαζα πριν την ωρα τους ουσιαστικα.

Παραδειγμα καρδια μοσχου, ασταξανθίνες, κοτοπουλο κλπ...

Το οτι βλεπουμε σε διαγωνισμους οι απο καποιους ασιατες εκτροφεις οπως αναφερεις μπουσταρισμενα ψαρια φουλ...... γιατι ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις.... πιστευεις πως ειναι μια πρακτικη για παραδειγμα;;;

Και τη θελει να πει 20 ποντους;;;

τελικο μεγεθος ή οτι μεσα σε 2 χρονια πρεπει να εχει αυτες τις διαστασεις;;

Τετοια κυπελλα δεν θα τα ηθελα για τα ψαρια μου, και οι πρακτικες αναπτυξης ειναι πολλες και διαφορες αλλα το θεμα ειναι ποιες ειναι οι καλυτερες σεβομενοι το ψαρι πανω απο ολα!!

Οι μετρησεις που δινει ο Κωστης μου φαίνονται φυσιολογικες εως πολυ καλες για την ηλικια τους και καπου θα πρεπει εαν θελουμε πραγματικα να βοηθησουμε  να δωσουμε τα φωτα μας και οχι απλα απαντησεις ατακας και μονο..... οποτε εαν θες δωσε στον κοσμο πληροφοριες ουσιαστικες και εγω ειμαι εδω ολος αυτια!!

Έγινε επεξεργασία - Rik
  • Like 2

πριν 3 ώρες, το μέλος kostas_nfs έγραψε:

Καλημέρα! Χαίρομαι που ξαναζωντανεψε το θέμα! Στέλνω μερικές πιο πρόσφατες φώτο! Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί προχθές είδα για πρώτη φορά αυγά! 

IMG_20180326_005210-1209x1612.jpg

IMG_20180326_005313-1612x1209.jpg

IMG_20180327_234452-1209x1612.jpg

IMG_20180328_193423-1209x1612.jpg

Κωστή πρέπει να γράφεις κ σ αλλά θέματα για να ζωντανεύουν κ Αυτά.περι 20 πόντους κλπ απλά μην μιλήσω.τα ψάρια σου είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο αυτών που τουλάχιστον εγώ έχω δει.

• Like 2

πριν 18 λεπτά, το μέλος Δημητρης Τ έγραψε:

Κωστή πρέπει να γράφεις κ σ αλλά θέματα για να ζωντανεύουν κ Αυτά.περι 20 πόντους κλπ απλά μην μιλήσω.τα ψάρια σου είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο αυτών που τουλάχιστον εγώ έχω δει.

Εχεις δικιο και νιωθω πολυ ασχημα που δεν το κανω. Ειναι θεμα χρονου, που χανομαι κ που ειναι περιορισμενη η συμμετοχη μου.

Φίλε μου προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με δίσκους, αλλά οι φωτογραφιες σου μου αρέσουν παρα πολύ. Καλη συνέχεια!

• Like 1

Παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον γιατι φτάνουν 15 ποντους μαχ;;Μήπως το 20++ στα ενυδρεία μας είναι φυσιολογικό και το 15--- στην φύση είναι λάθος; @kostas_nfs τα ψάρια σου μου φαίνονται σχηματικά άψογα και καλοθρεμενα με την λίγη εμπειρία που έχω στους δισκους...

• Like 1

πριν 10 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Κατα αρχας φαινετε πως θιχτηκες και δεν καταλαβες τις αποριες μου

Κάποια λάθος διάγνωση... υπάρχει εδώ. ΔΕΝ ξέρω πως κατέληξες στο συμπέρασμα, αλλά εγώ ΔΕΝ νιώθω έτσι.

και λυπαμε πολυ για αυτο!!

Δευτερων το οτι κατι δεν πηγε καλα οπως αναφερεις ειναι σχετικο εως αοριστο.... και καθε ψαρι περαν της διατροφης εχει και ενα γεννετικο κωδικα αναπτυξης οπως ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι

Αυτό που λες έχει βάση... ΔΕΝ νομίζω όμως ότι μπορούμε να το αναπτύξουμε πλήρως με 5 "ανταλλαγές" κειμένων... τουλάχιστον όχι εγώ.

αλλιως θα ειμασταν ολοι ψηλοι σαν τον Αντετοκουμπο η σωματικα σαν τον κουταλιανο περαν τις διατροφης.

Επισης σου εγραψα σαν γνωστης που εισαι του συγκεκριμενου ειδους οτι μεσα σε εισαγωγικα!!  χρησιμοποιούνται ιδιαιτερες πρακτικες και διατροφες που ενεργουν  σαν αναβολικα,  διεγηρουν φουλ τις ορμονες των ψαριων με τελικο σκοπο να παρουν μαζα πριν την ωρα τους ουσιαστικα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ψάρι που ΔΕΝ έχει το μέγεθος... πριν την ώρα του;

Παραδειγμα καρδια μοσχου, ασταξανθίνες, κοτοπουλο κλπ...

Το οτι βλεπουμε σε διαγωνισμους οι απο καποιους ασιατες εκτροφεις οπως αναφερεις μπουσταρισμενα ψαρια φουλ...... γιατι ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις.... πιστευεις πως ειναι μια πρακτικη για παραδειγμα;;;

Γνωρίζεις τι εύρος ηλικίας, έχουν οι δίσκοι, που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς; Το παράδειγμα το έδωσα για άλλο λόγο... παρερμηνεύτικε όμως και ΔΕΝ θα ήθελα να οδηγηθεί εκεί η κουβέντα.

Και τη θελει να πει 20 ποντους;;;

τελικο μεγεθος ή οτι μεσα σε 2 χρονια πρεπει να εχει αυτες τις διαστασεις;;

Σε ποίο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει ένας δίσκος, το τελικό του μέγεθος;

Τετοια κυπελλα δεν θα τα ηθελα για τα ψαρια μου,

Αναφερόμαστε σε ψάρι, που "έχασε" κύπελλο; Το κύπελλο ΔΕΝ το παίρνουν μόνο για το μέγεθος τους... παρεμπιπτόντως.

και οι πρακτικες αναπτυξης ειναι πολλες και διαφορες αλλα το θεμα ειναι ποιες ειναι οι καλυτερες σεβομενοι το ψαρι πανω απο ολα!!

Οι μετρησεις που δινει ο Κωστης μου φαίνονται φυσιολογικες

Καθείς... με τις γνώσεις του και την εμπειρία του.

εως πολυ καλες για την ηλικια τους και καπου θα πρεπει εαν θελουμε πραγματικα να βοηθησουμε  να δωσουμε τα φωτα μας και οχι απλα απαντησεις ατακας και μονο..... οποτε εαν θες δωσε στον κοσμο πληροφοριες ουσιαστικες και εγω ειμαι εδω ολος αυτια!!

Ψάξε λίγο στο forum... αυτά που θέλω να πω... τα έχω γραμμένα κι έχω μπει πολλές φορές στον προβληματισμό... για το ΑΝ άξιζε τελικά, να μπω και στον κόπο.

Ένας δίσκος μεταβάλει καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του τον συνολικό όγκο του... αλλά είναι ελάχιστα ορατό, στο "ανεκπαίδευτο" μάτι ή από φωτογραφίες.

Μετά από 2 χρόνια... λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν, ώστε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση.

Στον Κώστα ΔΕΝ είπα ότι τα ψάρια που έχει είναι χάλια... ούτε τον επέπληξα, για τους χειρισμούς του. Μια απλή παρατήρηση έκανα και μάλιστα... με την δική του προτροπή.

Γιατί κάποιοι το είδατε "στραβά" και προσπαθείτε να κάνετε τον συνήγορο (έστω του διαβόλου)... ΔΕΝ το κατάλαβα. Χαίρομαι πάντως που ΔΕΝ διαπίστωσα... ο ίδιος να ενοχλείται.

ΥΓ. Για το τι κάνουν οι Ασιάτες πάντως (διαφέρει κατά πολύ από αυτό που περιέγραψες για καρδιές, ασταξανθίνες κλπ.)... έχω αναφερθεί σε κάποιες συναντήσεις του forum και ΙΣΩΣ κάποιοι τα θυμούνται. 

πριν 1 ώρα, το μέλος Stratos spy έγραψε:

Παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον γιατι φτάνουν 15 ποντους μαχ;;Μήπως το 20++ στα ενυδρεία μας είναι φυσιολογικό και το 15--- στην φύση είναι λάθος; @kostas_nfs τα ψάρια σου μου φαίνονται σχηματικά άψογα και καλοθρεμενα με την λίγη εμπειρία που έχω στους δισκους...

Γιατί ΔΕΝ είναι δίσκοι εκτροφής... αλλά "άγριοι"... οπότε ΜΗΝ τα συγκρίνεις.

Τα "άγρια" είδη είναι 3 (κατά άλλους 4) και ΔΕΝ έχουν όλα... το ίδιο τελικό μέγεθος.

Επίσης υπάρχουν κάποιες χρωματικές ποικιλίες στους δίσκους εκτροφής, που γίνονται λίγο μικρότερα σε μέγεθος και κάποια άλλα (Jumbo) μεγαλύτερα από τα 20 εκ.-

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...