Jump to content

Τελείως αρχάριος σε... κρίση!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια, θα ήθελα να σας μεταφέρω την "πολύ σύντομη" εμπειρία μου στο χώρο και να ζητήσω τη βοήθεια σας. Πριν από 10 μέρες μου χάρισαν ένα μονομαχο. Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ψαράκι, ούτε και κανενας φίλος μου, έτσι πήγα στο κοντινότερο petshop και ρωτησα τι εξοπλισμός χρειάζεται. Μου ειπε να πάρω ενα ενυδρείο, ενα φίλτρο και τροφή και ειμαι οκ. Ούτε καν θερμοστάτη. Ψάχνοντας σε διαφορα site κατάλαβα απ την αρχη το τραγικό λάθος. Το ενυδρείο δεν ήταν στρωμένο, το νερο δεν διατηρούσε σταθερή θερμοκρασία και ο μονομάχος δεν άντεξε πριν προλάβω καν να καταλάβω τι μπορώ να κανω για να το διορθώσω. Το πήρα κατάκαρδα γιατί ποτέ δεν πέθανε κανενα κατοικίδιο μου εξαιτίας μου. Η ίδεα να εχω ψαράκια όμως μου άρεσε πολύ, είναι όμορφα και σου προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και γαλήνης. Θα ήθελα να μου πείτε εσείς ως πιο έμπειροί τι είδους ψαράκια μπορώ να πάρω, με μικρό βαθμό δυσκολίας, για αρχαριους, αφού φυσικα στρώσω πρώτα το ενυδρείο μου. Ειναι μικρο,  40λίτρα. 

Κατά αρχάς μην το παίρνεις κατάκαρδα γιατι ολοι λίγο πολυ ετσι ξεκινησαμε. Πες μας λιγο τι εξοπλισμο εχεις (φιλτρο, θερμοστάτη, φωτισμο). Σε αυτα τα λιτρα ο μονομαχος ειναι ιδανικος, για να ξεπεράσεις και το ψυχολογικό:jig:. Επισης μερικα ευκολα φυτακια και γαριδες θα συνεθεταν ενα ομορφο set up. 

Έγινε επεξεργασία - Oresths_S
  • Like 1

Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο @Oresths_S.

Στρώσε πρώτα απ όλα το ενυδρείο σου, και διακόσμησε το με την ησυχία σου.

Ένας όμορφος μονομάχος θα έλεγα είναι το ιδανικό για τα λίτρα σου.

Το χόμπι μας δυστυχώς έχει και απογοητεύσεις αλλά όλοι μας έχουμε περάσει και από αυτό το στάδιο.

Ρίξε μια ματιά εδώ για το μονομάχο

• Like 1

Φίλτρο έχω ενα κινέζικο, εσωτερικό, xilong xl-f 008 λέει η συσκευασια και θερμοστατη tetratec automatic heater 75w. Εκτός από μονομάχο τι αλλο θα μπορούσα να πάρω;;; ειδα στο petshop οτι τους έχουν σε κατι μικρά μπολ απομονωμενους και διάβασα πως ετσι ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν γρήγορα.

Λοιπον, αρχικα θα σου ελεγα να παρεις καποιο καλυτερο εξωτερικο. Υπαρχουν αρκετες λυσεις, π.χ. eheim αλλα και ποιο οικονομικα φιλτρα. Οσον αφορα τον μονομαχο, δυστυχως τα περισσοτερα μαγαζια τα κρατανε σε δοχεια των 50ml, ακομα και τα φυτα ειναι σε περισσοτερα λιτρα:thumbsd:. Μια αλλη λυση σε ψαροσυνθεση ειναι τα ζωοτοκα η καποιο μικροτερο κοπαδοψαρο π.χ. danio margaritatus

Καλως ηρθες καταρχην κ καλη διαμονη.

Ενα θεμα που ειχε συζητηθει για ψαρακια σε 40 λτ ειναι εδω  

Ριξε μια ματια και πες μας τι σου αρεσει. 

• Like 1

Αααα ειναι πολύ όμορφα, σ'ευχαριστώ πολύ και για το φίλτρο και για τα ψαράκια που μου προτείνεις. @SOTIRIS ευχαριστώ για το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο, αν ξαναπάρω μονομάχο θα πρέπει να ειμαι πλήρως ενημερωμένη!!! :):):)

• Like 1

@Antonis K καλώς σας βρήκα, σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Θα διαβάσω αναλυτικά τις πληροφορίες που δίνονται για κάθε είδος και θα αποφασίσω γιατί με μια πρωτη ματιά μ αρέσουν όλα... ;) 

Καλως ηρθες και χρονια πολλα.

Αν πας σε μονομαχο παλι,δεν χρειαζεσαι κανενα εξωτερικο φιλτρο,με το φιλτρο σου εισαι μια χαρα,απλα θα βαλεις λιγο βιολογικο υλικο μεσα εκτος απο το σφουγγαρι που σιγουρα εχει.

Αν πας σε αλλα μικρα ψαρακια,καλο ειναι να παρεις ενα αλλο φιλτρακι,πχ κρεμαστο που να εχει περισσοτερο χωρο για βιολογικο υλικο.

Παντως να ξερεις,οτι δεν υπαρχουν και παρα πολλα ψαρακια γι αυτα τα λιτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...