Jump to content

Επιλογη Ενυδρειου

Recommended Posts

Γεια σας παρεα,

Ειμαι αλλος ενας πρωταρης,αρχαριος οπως θελετε πειτε το και θελω παρα πολυ να παρω ενα ενυδρειο. Στο δωματιο που μενω εχω περιορισμενο χωρο και θελω τα φωτα σας για επιλογη ενυδρειου.Σκεφτομαι κατι τετοιο http://www.aquavivere.gr/enudreia/-sunsun-hr500-enudreio-60l γτ εχω χωρο για 50 cm μαξιμουμ 60cm μηκος οποτε αν μπορειτε να μου προτεινεται κ σεις ενυδρεια και αν γινεται απο site γτ μενω σε περιοχη μακρια απο πολη με μαγαζια τετοια.

Το θελω για ομορφια κ να το κανω ωραιο και ομορφο βαζοντας ενα μονομαχο ή κατι που θα μου προτεινεται και ωραια φυτα.

Διαβαζω και εδω τοσες μερες τα αρθρα για το στησιμο,απλα επειδη ειναι τοσα πολλα εχω χασει την ουσια και επειδη δε θελω να κανω κατι λαθος αν μπορειτε να μου πειτε τι να παρω για αρχη για το στησιμο,απο φιλτρα,φωτα κτλ μεχρι φυτα,χαλικι και τετοια.Απλα αν σας ειναι ευκολο με λινκ απο σαιτ..Οταν χρεισατει να παρω ψαρακι θα παω απο μαγαζι

Καλως όρισες Χαρη ,  εδώ κοίταξες ? Ριξε μια ματια και μιλαμε σε λιγο για οτι χρειαζεσαι !

Τα χω κοιταξει βεβαια, απλα για κανω την αρχη θα ηθελα να παρω ενα ενυδρειο οπως ανεφερα παραπανω,με ολα αυτα που χρειαζονται στο ξεκινημα

Με λίγα λόγια χρειάζεσαι ενα ενυδρείο , φίλτρο εσωτερικό η εξωτερικό οτι προτιμάς , ενα θερμοστάτη , ενα θερμόμετρο για να παρακολουθείς τη θερμοκρασία και υγρά τεστ για να ελεγχεις τη ποιότητα του νερού . Έπειτα ακολουθεί    το στρώσιμο του ενυδρείου , σε ποια περιοχή μένεις ; 

Απο κει και πέρα αν η επιλογή σου ειναι τελικά τα 60 λίτρα έχεις επιλογές , αν σου αρέσουν οι μονομάχοι μπορείς να φτιάξεις ενα πολυ όμορφο φυτεμένο ενυδρείο για τον μονομάχο σου , έχεις δει κάποια αλλα ψαράκια να σου αρέσουν ; Ίσως κάποιες νανοκιχλιδες ειναι και ωραία επιλογή , φεύγουμε απο τα φυτεμένα όμως και ίσως και κάποια κοπαδοψαρα μπορούν να ειναι εξαιρετική επιλογή !

Παλαιοχωρα, Χανια

Τα ετοιμα ενυδρεια ειναι καλα,η συμφερει να φτιαξεις απο την αρχη?

Έγινε επεξεργασία - Harris Lourakis

Συμφερει περισσότερο σε μεγάλα ενυδρεία αλλα πρεπει και να το κατεχεις. Σε μικρα ενυδρεία σε αυτά τα λίτρα πάντως δεν αξιζει την ταλαιπωρία, καλύτερα έτοιμο ενυδρειο να έχει το κεφάλι σου ήσυχο.

πριν 1 λεπτό, το μέλος Harris Lourakis έγραψε:

ειναι αξιοπιστα τα ετοιμα? γτ δε θελω κατι πολυ ακριβο

Ειναι αξιόπιστα Χάρη , μια χαρα δουλειά θα κανεις και μιας και είμαστε στην ίδια πόλη θα έχεις όση βοήθεια χρειάζεσαι φιλε , αν μπορώ οτι μπορώ !

• Like 1

Όλοι ειναι καλοί Χάρη ο κάθενας έχει διαφορετικά πράγματα υπάρχουν επιλογές για ολους , αν ανεβαίνεις Χανια πάντως , μπορούμε να πιούμε και καφεδάκι να έρθεις να δεις τα δικά μου ενυδρεία και να σε βοηθήσω με μπόλι και κλαδέματα και να τα πουμε και απο κοντά για ενυδρεία και επιλογές , εννοούνται αυτα δωρεάν ετσι !!! Μη πάει ο νους σου σε λεφτά κλπ 

• Like 4

ειμαι μεταξυ αυτων των δυο,πιο πολυ επειδη ειναι σετ με ολα τα πραγματακια.Εσεις τι λετε?

http://www.aquavivere.gr/enudreia#/-eheim

http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/accessorize-fish-petamazon/aquarium-fish-petamazon/aquatlantis-start-55-me-plousio-exoplismo-xoritikotita-55l-detail

πριν 37 λεπτά, το μέλος invisiblesurfer έγραψε:

Κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και ξεκίνα να χρησιμοποιείς το Google

Μία ώρα πριν, το μέλος Harris Lourakis έγραψε:

το φιλτρο που εχει το  εχειμ παιρνει μεσα βιολογικο?

Μπηκα στην διαδικασια να το ψαξω εγω...

Το φιλτρο που δινουν μαζι λεγεται pick up...

Εγω το δουλευα πριν καμποσα χρονια απο κατω προς τα πανω:

Με μια φλοιδα κομμενο σφουγγαρακι κατω..

Στην μεση βιολογικο υλικο..

Και πανω πανω ενυδρειακο βαμβακι...

Αυτο που πρεπει να σε ανυσηχησει δεν ειναι αν χωραει βιολογικο υλικο αλλα αν μπορει να καλυψει με ασφαλεια τα λιτρα σου...:D^_^

Απλα για ξεκινημα σκεφτομαι αυτο το ενυδρειο (γαριδες ή μονομαχο,δεν εχω αποφασισει,ειμαι και καινουργιος) που εχει ολο το πακετο μεσα...

Πολυ καλα ειναι...

Και τα δυο ειδη δεν χρειαζονται τρελη φιλτρανση ειδικα αν υπαρχουν μερικα φυτα μεσα και ακολουθεις τις ρουτινες που πρεπει!!

Στις γαριδες ισως χρειαστει λιγος καιρος για να στρωσει ο βυθος μονο...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Κοίτα και τις αγγελίες του φορουμ μπορεί κάτι να σου κάνει

Θα αυξηθούν και οι επιλογές σου για ψάροσύνθεση μαζι με τα λίτρα 

• Like 1

Μια χαρα φαίνεται !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...