Jump to content

τα ψαρια μου τρωνε τα φυτα

Guest orck

Recommended Posts

εχω ενα 120λιτρο ενυδρειο (100 καθαρα) το οποιο προσπαθω να το κανω φυτεμενο

εχω μεσα δυο-τρεια ευκολα φυτα (περα απο τις ανουβιες δεν θυμαμαι ονοματα)

μεσα το ενυδρειο εχει δυο κλοουν ενα πλεκοστομο, νεον, κορυντορας, οτοκυκλοι

καποιο μου τρωει τα φρεσκα φυλλαρακια (ακομη και της ανουβιας) υποψιαζομαι οτι ειναι ο πλεκοστομος

υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να μην εχω ενα ενυδρειο με τρυπια φυλλα

για την ωρα τους "φυτευω" καθε μερα περιπου μισο φυλλο μαρουλι το οποιο το τιμανε δεοντος (μεσα σε μια ημερα το μονο που μενει ειναι τα νευρα απο το φυλλο που προφανος τους καθονται βαρια)

τα ταιζω τουλαχιστον με 2 Χ 2 φορες την ημερα ταμπλετες βυθου εκτος απο τα flakes που ριχνω για ολα τα αλλα

Δύσκολα τα πράγματα με τους πλέκο, κάποιοι τα τρώνε πολλή κάποιοι πάλι δεν τα πειράζουν καθόλού τα φυτά, εξαρτάτε από το είδος και τον χαρακτήρα του ψαριού.

Μαρούλι τα δίνεις, ε βαλε και αγγουράκι (δεν κάνω πλάκα), ίσος έτσι καταπραΰνεις την μανία του. Από την άλλη πάλη υπάρχει ο κίνδυνος να του ανοίξεις πιο πολλή την όρεξη και να θέλει πιο πολλά φυτά.

Τέλος παρατηρήθηκέ ότι εάν έχουμε ένα κομμάτι ξύλο και ιδιαίτερα μαγκρόβιο ή πλέκο δεν πολύ πειράζουν τα φυτά. Το ξύλο είναι σχεδόν απαραίτητο για την σωστή διατροφή των πλέκο, περιέχει ουσίες που του είναι απαραίτητες. Μην έχοντας μέσα στο ενυδρείο ρίζα το ψάρι προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει αυτές της ουσίες καταστρέφοντας τα φυτά. Παρόλο αυτά η ρίζα δεν είναι εγγύηση ότι ο πλέκο μετά δεν θα πειράζει τα φυτά.

Το μόνο που σε μένη είναι να πειραματιστής.

σε ευχαριστω για τις συμβουλες

το μαρουλι το πιανω σε μια βιδα ;) (απο Η/Υ) η οποια υποτιθεται οτι δεν σκουριαζει

επειδη δεν μου πολυαρεσει ο μπακαλικος τροπος μου μηπως εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο;

θα του βαζω και αγγουρι και σκεφτομαι και βραστο αποφλιομενο αρακα (τι αλλο θα κανω για αυτα τα ψαρια πια:)

ξυλο mopani εχω μεσα και αρκετες φορες βλεπω τον πλεκοστομο βεντουζαρισμενο επανω τους, μπορω τωρα (και χωρις να βγαλω το mopani) να προσθεσω μια ριζα μαγκριβιο;

υπαρχει περιπτωση τα κλοουν να τσιμπανε και αυτα σαλατα; η ειναι σιγουρα ο πλεκο;

Δύσκολα τα πράγματα με τους πλέκο, κάποιοι τα τρώνε πολλή κάποιοι πάλι δεν τα πειράζουν καθόλού τα φυτά, εξαρτάτε από το είδος και τον χαρακτήρα του ψαριού.

Μαρούλι τα δίνεις, ε βαλε και αγγουράκι (δεν κάνω πλάκα), ίσος έτσι καταπραΰνεις την μανία του. Από την άλλη πάλη υπάρχει ο κίνδυνος να του ανοίξεις πιο πολλή την όρεξη και να θέλει πιο πολλά φυτά.

Τέλος παρατηρήθηκέ ότι εάν έχουμε ένα κομμάτι ξύλο και ιδιαίτερα μαγκρόβιο ή πλέκο δεν πολύ πειράζουν τα φυτά. Το ξύλο είναι σχεδόν απαραίτητο για την σωστή διατροφή των πλέκο, περιέχει ουσίες που του είναι απαραίτητες. Μην έχοντας μέσα στο ενυδρείο ρίζα το ψάρι προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει αυτές της ουσίες καταστρέφοντας τα φυτά. Παρόλο αυτά η ρίζα δεν είναι εγγύηση ότι ο πλέκο μετά δεν θα πειράζει τα φυτά.

Το μόνο που σε μένη είναι να πειραματιστής.

ο πλεκο ειναι σιγουρα,και μονο αυτος.....

Τα φυτα τα τρωνε οι clown εχω προσωπικη εμπειρια.

• 2 weeks later...

Μήπως είναι σαλιγκάρια;

Εdit:

Τα σαλιγκάρια κάνουν τρύπες έτσι δεν είναι δεν τρώνε μεγάλα κομμάτια και να αφήνουν τα νεύρα;

Έγινε επεξεργασία - geo_hal

• 2 weeks later...
Guest orck

επετρεψτε μου να ξανακανω την ερωτηση μου

στο ενυδρειο εχω ενα πλεκο (6εκ), 2 κλοουν (5εκ), 5 κορυντορας (4εκ), 12 νεον, 2 οτοκυκλοι

μεχρι στιγμης του ριχνω 2-3 ταμπλετες βυθου (για τα πλεκο, κλοουν, κορυντορας) ενω ριχνω και flakes για να μασανε και τα αλλα

μηπως τα τιζω λιγο; (αναφερομαι προφανος στι ταμπλετες βυθου που μπορω να τις μετρησω)

ο πλεκο ειναι σιγουρα,και μονο αυτος.....

θα επιμεινω στην αποψη μου.....ο πλεκο ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ,και δεν ειναι οι κλοουν............... :hysterical: Έγινε επεξεργασία - klaz

Και ομως Klaz οι clown ειναι,στο δικο μου ενυδρειο εκτος απο τις ανουμπιες και το microsorum

pteropus δεν εχει επιζησει αλλο φυτο.Tα ετρωγαν οι κλοουν παρ' ολο που τους εδινα ταμπλετες βυθου,

μαρουλι κ.λ.π. :hysterical:

Και ομως Klaz οι clown ειναι,στο δικο μου ενυδρειο εκτος απο τις ανουμπιες και το microsorum

pteropus δεν εχει επιζησει αλλο φυτο.Tα ετρωγαν οι κλοουν παρ' ολο που τους εδινα ταμπλετες βυθου,

μαρουλι κ.λ.π. :P

ναι,την θυμαμαι την συζητηση μας,αλλα μηπως εισαι η εξαιρεση του κανονα...??

εδω εγω,μεσα σε ολες τις φυτιερες στο μαγαζι χρησιμοποιω κλοουν για την αντιμετωπιση των σαλιγκαριων,και ποτε μου δεν ειχα προβλημα..ουτε το ακουσα ποτε απο καποιον...

εχω μαλιστα και στο φυτεμενο μου στο σπιτι,3 γαιδουρια απο δαυτους,που ποτε δεν ασχοληθηκαν με κατι πρασινο.....!!!

το σκεφτεσαι για το γκινες...???? :rasp::hysterical::rasp::P

ναι,την θυμαμαι την συζητηση μας,αλλα μηπως εισαι η εξαιρεση του κανονα...??

εδω εγω,μεσα σε ολες τις φυτιερες στο μαγαζι χρησιμοποιω κλοουν για την αντιμετωπιση των σαλιγκαριων,και ποτε μου δεν ειχα προβλημα..ουτε το ακουσα ποτε απο καποιον...

εχω μαλιστα και στο φυτεμενο μου στο σπιτι,3 γαιδουρια απο δαυτους,που ποτε δεν ασχοληθηκαν με κατι πρασινο.....!!!

το σκεφτεσαι για το γκινες...???? :rasp::hysterical::rasp::P

Θα σε απογοητεύσω για το γκίνες γιατί κι εγώ όταν είχα κλόουν, είχαν ρημάξει τα περισσότερα φυτά...

2 στα 2....μπραβο μου.....που σας βρηκα βρε εσας τους 2....???χεχεχε...

κανεις αλλος..????

καποιος αλλος με φυτοφαγους κλοουν...????

μη χειροτερα σημερα......

Φίλε άμα έχεις Chromobotia macracanthus τότε ναι τρώνε φυτά όχι μόνο φυτά αλλά και φρούτα, η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν το γνώριζα με παραξένεψε το γεγονός και έψαξα σε ξένα φόρουμ και διασταύρωσα της πληροφορίες και βρήκα τα εξής.

Εκτός ότι τρώνε φυτά τρώνε και μήλο, μαρούλι, πιπεριά, αγγουράκι, πατάτα, καρότο σπανάκι, κολοκυθάκι, μπρόκολα, κουνουπίδι, ινδική καρύδα και κρατήσου μακαρόνια. :rasp:

Βασικά όταν τα διάβασα νόμιζα έκαναν κάποιοι πλάκα.

Συστήνω να τα κάνεις μια χορτόσουπα και να τους δόσης για επιδόρπιο ένα μήλο. :hysterical:

Τώρα για καρμπονάρα δεν ξέρω άμα τους αρέσει. :rasp:

Αυτά για να εμπλουτίσουμε λίγο της γνώσης μας. :P

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος

Θα σε απογοητεύσω για το γκίνες γιατί κι εγώ όταν είχα κλόουν, είχαν ρημάξει τα περισσότερα φυτά...

Μου την χαλασες την δουλεια κριμα :hysterical:

Guest orck

klaz (και οι υπολοιποι) οκ σε πιστευω οτι ειναι ο πλεκο δεν με νοιαζει κιολας ποιο ψαρι ειναι

μηπως ξερεις αν με τα ψαρια που εχω μεσα (τα γραφω λιγο πιο πανω) χρειαζονται παραπανω απο 2-3 τεμπλετες βυθου Τετρα (ειπα και πριν οτι ριχνω και μια ποσοτητα flakes για τα κλοουν, και οτι πεσει για τα κορυντορας, αλλα αυτην την ποσοτητα δεν μπορω να την μετρησω)

Η ερωτηση αφορα τις ταμπλετες βυθου

ευχαριστω

θα επιμεινω στην αποψη μου.....ο πλεκο ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ,και δεν ειναι οι κλοουν............... :hysterical:

Δεν είναι μόνο για τον πλέκο και τα κόρυς, αλλά και για τα ότο... (άσε που και οι κλόουν τρώνε ταμπλέτες). Θα πρέπει να τεμαχίζεις σε μικρά κομμάτια 2 ταμπλέτες και να ρίχνεις κάθε μέρα αυτή τη ποσότητα, σκόρπια σε όλο το ενυδρείο, για να προλαβαίνουν όλα να τρώνε. Βάση της περιγραφής σου (μεγέθη), νομίζω ότι είναι ικανοποιητική τροφή για καθημερινή σίτιση, συνυπολογίζοντας ότι και κάποια ποσότητα από τα φλέικς θα πηγαίνει κι αυτή στο βυθό.

Φίλοι μου φαίνεται και οι δικοί μου κλόουν κάνουν πανηγύρι στα νεαρά φυλαράκια του εχινόδορου, μέχρι να το διαπιστώσω είχα ΄διώξει δυο πλακόστομους με την ιδέα οτι ήτανε αυτοί. Τελικά ειναι οι κλόουν μου, δεν ξέρω τί να κάμω γιατί μου αρέσουνε σαν ψαράκια και τα υπεραγαπώ. Αγγουράκι και μαρούλλι τους βάζω συχνά αν και πολλές φορές δεν το δοκιμάζουν, γιατί αυτοί προτιμούν τα βλαστάρια του εχινόδορου.

• 12 years later...

Δεν ξέρω άμα γράφω σωστά εδω η έκανα καμία πατάτα πάντως θέλω να ρωτήσω .έχω ένα telescope goldfish και πήρα Χτες ένα ενυδρείο με ένα απλό φίλτρο που κάνει την δουλειά του 

Έχω μέσα μια μπάλα αλγης και ένα άλλο φυτό που δεν το ξέρω πάντως κόβεται πολύ εύκολα και είναι τα φύλα του πολύ λεπτά και κατι σαν αστεράκια 

Τέλος πάντων έχω παρατηρήσει ότι τρώει τα φυτά συνέχεια .Δεν κάνει άλλη δουλειά πάει από φυτό σε φυτό και το τρώει νομίζω .Η απλα τα  τσιμπάει? Νομίζω έχει παχύνει λίγο , μήπως να μην το ταιζωω κανονικά? Τώρα το βλέπω να πηγαίνει αργά ενώ πριν χωρίς αυτά κολυμπούσε γρήγορα γτ τα είδα βγάλει επειδή φοβήθηκα . Στο πετ σοπ Μου είπαν ότι δεν νομίζουν να έχει θέμα αλλά εγώ ανηυσχω

πριν 2 ώρες, το μέλος Panthan έγραψε:

Δεν ξέρω άμα γράφω σωστά εδω η έκανα καμία πατάτα πάντως θέλω να ρωτήσω .έχω ένα telescope goldfish και πήρα Χτες ένα ενυδρείο με ένα απλό φίλτρο που κάνει την δουλειά του 

Έχω μέσα μια μπάλα αλγης και ένα άλλο φυτό που δεν το ξέρω πάντως κόβεται πολύ εύκολα και είναι τα φύλα του πολύ λεπτά και κατι σαν αστεράκια 

Τέλος πάντων έχω παρατηρήσει ότι τρώει τα φυτά συνέχεια .Δεν κάνει άλλη δουλειά πάει από φυτό σε φυτό και το τρώει νομίζω .Η απλα τα  τσιμπάει? Νομίζω έχει παχύνει λίγο , μήπως να μην το ταιζωω κανονικά? Τώρα το βλέπω να πηγαίνει αργά ενώ πριν χωρίς αυτά κολυμπούσε γρήγορα γτ τα είδα βγάλει επειδή φοβήθηκα . Στο πετ σοπ Μου είπαν ότι δεν νομίζουν να έχει θέμα αλλά εγώ ανηυσχω

Όλα τα χρυσόψαρα τρώνε τα φυτά. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανυσηχεί. Βάλε στη διατροφή του τριμένο μήλο, καρότο, κομάτια μπανάνας, βρασμένο και ξεφλουδισμένο αρακά, μπιζέλι, σπανάκι μαρούλι. Διάβασε, για να ξέρεις τη σωστή διατροφή του και να βρεις μια ισορροπία έτσι ώστε να καλύπτεις  τις ανάγκες του για φυτική τροφή. Αν θελεις φυτά προτίμησε ανθεκτικά όπως microsorum, anubia κλπ. Κάνε αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις πολλές λύσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...