Jump to content

Tι ΡΗ εχετε στο ενυδρειο σας?

Discos

Τι ΡΗ εχετε στο ενυδρειο σας  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• 2 months later...

8.0-8.1 το πρωι, 7,9 το βράδυ.

Kαι εγώ το ίδιο έχω.

• 3 weeks later...

8.1 σε πληρη φωτοπεριοδο

7.9 το βραδυ.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να φτιάξει κάποιος το pH του. Διοχετεύοντας με καθαρό αέρα το Venturi του σκιμμερ,προσθέτοντας κάποιο διάλυμα με υψηλό/χαμηλό pH, τρέχοντας κάποιο ρεφιούτζιουμ με μακροάλγες σε αντίθετη φωτοπερίοδο.,Στο δικό μου ενυδρείο το βράδυ δεν πάει κάτω απο 8.1 και την ημέρα φτάνει ταβάνι 8.3 κάθε μέρα.Μετράω 24/7 και όντως βοηθάει πολύ το σύστημα.

To pH στο ενυδρείο μου είναι σταθερά 8.2 - 8.3 μετρημένα με pH meter ενώ με το υγρό τέστ της Salifert δείχει κοντά στο 8.0

Μετράω μέρα παρά μέρα, πάντα βραδινές ώρες (κοντά στις 23:00 ).

Προσθέτοντας καθημερινά ζουμάκι για να κρατήσω την αλκαλικότητα στο 7.9-8.2 το pH μου έχει σταθεροποιηθεί σε αυτά τα νούμερα.

Κάνοντας 15% αλλάγες νερού κάθε 15 μέρες πλέον, και με προσθήκη καθημερινά Ca,Mg και kH σταθερά, το θέμα του pH νομίζω ότι τρέχει μόνο του .....

• 3 months later...

παρά πολύ καλό το θέμα. το ενυδρείο μου τρέχει περίπου 7 μήνες κ τις μετρήσεις τις έκανα πάντα με σβιστα φώτα. η τιμή που είχα πάντα ήταν 8,1-8.2. τις τελευταίες 2 εβδομάδες εχω ρίξει την φωτοπεριοδο σε 5 ώρες λόγο του ότι εχω αλγες . το

τελευταίο δηγμα μου έδειξε 7.8 μέσα στην εβδομάδα κ για χάρη του θέματος θα ξαναπάρω παλη για να το επιβεβαιώσω. Υ.Γ ( δεν εχω βάλει πότε πρόσθετα για ph )

6288_6419.png

• 1 year later...

εγω εχω 7,9 πρωι πρωι πριν αναψουν τα φωτα και λιγο πριν κλεισουν 8,2 με 24/24 φωτοπεριοδο στο βαρυντικο refiugium.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...