Jump to content

Diy κοινωνικό φυτεμένο Nature Style 120 λίτρα.

Recommended Posts

Το νερό στην φωτογραφία φαίνεται πραγματικά κρυστάλλινο και δεν διακρίνω καμιά θολούρα.:)

Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει πέτρες σαν και αυτές που έχεις χωρίς κανένα πρόβλημα στο νερό.

• Like 1

πριν 4 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Το νερό στην φωτογραφία φαίνεται πραγματικά κρυστάλλινο και δεν διακρίνω καμιά θολούρα.:)

Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει πέτρες σαν και αυτές που έχεις χωρίς κανένα πρόβλημα στο νερό.

Χαίρομαι γι αυτό, θέλω να ακούω παρόμοιες εμπειρίες γιατί θέλω να τις ξανά βάλω και ολίγον διστάζω, μ αυτά που μου λέτε μάλλον κατά 99% θα μπουν, άντε να δούμε που τώρα.

πριν 2 λεπτά, το μέλος Ρομποτής Κωνσταντίνος έγραψε:

Χαίρομαι γι αυτό, θέλω να ακούω παρόμοιες εμπειρίες γιατί θέλω να τις ξανά βάλω και ολίγον διστάζω, μ αυτά που μου λέτε μάλλον κατά 99% θα μπουν, άντε να δούμε που τώρα.

Εάν σου αρέσουν μη διστάζεις να τις χρησιμοποιήσεις. Όταν τις έβγαλα από το δικό μου ενυδρείο τις έδωσα σε φίλους, και μαζί και άλλες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από εμένα. Κανένας δεν μου ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα .

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Εάν σου αρέσουν μη διστάζεις να τις χρησιμοποιήσεις. Όταν τις έβγαλα από το δικό μου ενυδρείο τις έδωσα σε φίλους, και μαζί και άλλες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από εμένα. Κανένας δεν μου ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα .

Σωτήρη είδα που απάντησες σ ένα άλλο θέμα που παρακολουθώ (eleocharis ανάπτυξη) και μ έβαλες σε σκέψη, το φίλτρο μου το βλέπεις να επαρκεί; Η αλήθεια είναι αν και νεοστημένο σηκώνει μπίχλα όταν ρίχνω φαί και ψάχνουν τα βυθόψαρα για τροφή, σηκώνεται λίγο βρώμα και λέω μήπως θα θελα ένα μεγαλύτερο εκτός αν πρέπει να περιμένω να στρώσει κι ο βυθός για να μαι σίγουρος. Αν πάω στο eco pro 300 αντί για το 200 που είμαι τώρα θα κερδίσω κάτι ή να ψαχτώ για κάτι πιο δυνατό δεδομένου ότι ήδη πάνω στο 200 παρεμβάλλεται κι ένας εξωτερικός ριάκτορας για τη διάχυση του διοξειδίου; 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος

Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει στο νέο ενυδρείο σου. Στα φυτεμένα ενυδρεία που είχα στο παρελθόν δεν έβαζα ποτέ σκούπα και μπίχλα δεν υπήρχε ποτέ. Εγώ θα περίμενα να <<στρώσει>> ο βυθός και μετά θα αποφάσιζα.:)

• Like 1

Μια χαρά έχει καθαρίσει για πρώτο 24ωρο!!

Μάλλον οι κόποι σου έπιασαν επιτέλους τόπο και η ταλαιπωρία τελειώνει!!

• Like 1

πριν 29 λεπτά, το μέλος rastaman έγραψε:

Μια χαρά έχει καθαρίσει για πρώτο 24ωρο!!

Μάλλον οι κόποι σου έπιασαν επιτέλους τόπο και η ταλαιπωρία τελειώνει!!

Η φωτό δεν πιάνει τη μικρή θολούρα που ακόμα υπάρχει αλλά μη ξεχνάμε μέσα υπάρχουν και 40 λίτρα νερό απ το στήσιμο με την πρώτη άμμο που χρησίμευσε για τη μεταφορά και φύλαξη των ψαριών για να μη χρειαστώ προσαρμογή κι αυτό το νερό ήταν μέσα στη μπίχλα, με τις αλλαγές λογικά θα φύγει κι αυτή. Πάντως το πρωί δεν είχα αυτή τη μπίχλα στην επιφάνεια ούτε αυτό το πράγμα σαν γλίτσα στα τζάμια και κυρίως όπως είπα και πιο πριν, το νερό απ το φίλτρο βγήκε άσπρο κι όχι κίτρινο. 

@SOTIRIS σ ευχαριστώ, θα περιμένω όπως είπες να δω σε κανά δίμηνο αν και επειδή έχω βρει δύο eheim 300 την αγορά θα την κάνω ούτως ή άλλως αφού εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κι αν κι αυτό δεν με ικανοποιήσει τότε στο μέλλον ίσως να ψαχτώ και για κάτι άλλο. 

• Like 1

Εβαλα ξανά τις πέτρες να δω μήπως μου κάνουν κι αυτές καμιά ζημία γιατί χωρίς αυτές πάμε πολύ καλά. 

GWmBX1N.jpgIPIwcWU.jpg

• Like 4

Οι πέτρες ήθελαν καθόλου βράσιμο; Μόνο ένα ξεπλύσιμο τους έκανα που δεν έβγαλαν κι απολύτως τίποτα και τις έβαλα. 

Με αφορμή το θέμα του φίλου @kadmos και το πανέμορφο ενυδρείο του, ζήλεψα το χρωματισμό που έχει πετύχει στο βυθό του και θα θελα κι εγώ να το σπάσω αυτό το μονότονο μπεζροζπορτοκαλί που έχει, έχοντας ως δεδομένο ότι έχω ψιλή χαλαζιακή άμμο κοκκομετρίας 0,5 -1,0 τι θα μπορούσα να βάλω; Για παράδειγμα μου άρεσε το χρώμα που βγάζει το flourite, τι άλλο κι αν υπάρχει πιο οικονομικό θα μπορούσα να βάλω κι ας είναι και υπόστρωμα να βοηθήσει τα φυτά δε με πειράζει; Πρακτικά θα δουλέψει να μείνει από πάνω κι ας αναμιχθεί και ό,τι μπορέσει να πάει επάνω; Θα μπορούσα να βάλω το Jbl manado ή κάτι άλλο αντίστοιχο; Εννοείται να είναι συμβατό με τα γατόψαρα μη τραυματίζει τα μουστάκια τους. Θα μπορούσα να ρίξω λίγο χύμα ψιλό χαλικάκι πιο σκούρο προς το καφέ και στρογγυλεμένο ώστε να κάνω διχρωμία; 

Με την άμμο ό,τι και να βάλεις με τον καιρό και τα φυτέματα θα ανακατευτεί Κώστα και θα γίνουν αχταρμάς.

Αν μελλοντικά αποφασίσεις πχ. να κρατήσεις μόνο την άμμο, δεν θα μπορείς να την ξεχωρίσεις απ' το άλλο.

πριν 3 λεπτά, το μέλος AgMa έγραψε:

Με την άμμο ό,τι και να βάλεις με τον καιρό και τα φυτέματα θα ανακατευτεί Κώστα και θα γίνουν αχταρμάς.

Αν μελλοντικά αποφασίσεις πχ. να κρατήσεις μόνο την άμμο, δεν θα μπορείς να την ξεχωρίσεις απ' το άλλο.

+1

Κωστή μόλις φουντώσουν τα φυτά θ' αλλάξει η εικόνα του βυθού. Μπορείς ίσως να κάνεις και κάποιο παιχνίδι με σκουρόχρωμο βότσαλο στο καραφλό κομμάτι.

Να προσθέσω ότι με το flourite  δεν είχα πρόβλημα με τα γατόψαρα, αφού είχα γέννες από sterbai τα οποία μεγαλώσαν εκεί και χαίρουν ακόμα άκρας υγείας.

• Like 1

Δε με χαλάει ο αχταρμάς, οπτικά θέλω ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και λίγο να σκουρύνω το βυθό, ίσως με ηφαιστειακό χαλίκι σαν βότσαλα όπως λέει ο Χρήστος δεν θα έκανα δουλιά; 

Κώστα δεν εννοώ χαλίκι γιατί όπως είπαμε θα ανακατευτεί. Εννοώ 3-4 κομμάτια μεσαίου ή και μαζί με ένα λίγο μεγαλύτερου βότσαλου, ως στοιχείο της γενικής σύνθεσης.

πριν 6 λεπτά, το μέλος kadmos έγραψε:

Κώστα δεν εννοώ χαλίκι γιατί όπως είπαμε θα ανακατευτεί. Εννοώ 3-4 κομμάτια μεσαίου ή και μαζί με ένα λίγο μεγαλύτερου βότσαλου, ως στοιχείο της γενικής σύνθεσης.

Τι εννοείς θα ανακατευτεί; Αυτό θέλω, μ αρέσει όπως φαίνεται ο βυθός σου που έχει διάφορα χρώματα κι όχι μόνο ένα, με διάφορα βοτσαλάκια σκουρόχρωμα δεν θα πετύχω ένα παρόμοιο "τυχαίο" αποτέλεσμα; Αν έβαζα μία χούφτα από flourite αφού λες ότι δεν έχουν πρόβλημα τα γατόψαρα κι εξάλλου δεν θα καλύψω όλο το βυθό, δεν μπορώ να το πετύχω αυτό;

πριν 16 λεπτά, το μέλος Ρομποτής Κωνσταντίνος έγραψε:

Τι εννοείς θα ανακατευτεί; Αυτό θέλω, μ αρέσει όπως φαίνεται ο βυθός σου που έχει διάφορα χρώματα κι όχι μόνο ένα, με διάφορα βοτσαλάκια σκουρόχρωμα δεν θα πετύχω ένα παρόμοιο "τυχαίο" αποτέλεσμα; Αν έβαζα μία χούφτα από flourite αφού λες ότι δεν έχουν πρόβλημα τα γατόψαρα κι εξάλλου δεν θα καλύψω όλο το βυθό, δεν μπορώ να το πετύχω αυτό;

Θα το πετύχεις αλλα μακροπρόθεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί μέσα συην άμμο...μπορείς να το δοκιμάσεις φυσικά!δεν έχει να χάσεις και τίποτα!

• Like 1

πριν 12 λεπτά, το μέλος Husky_Jim έγραψε:

Θα το πετύχεις αλλα μακροπρόθεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί μέσα συην άμμο...μπορείς να το δοκιμάσεις φυσικά!δεν έχει να χάσεις και τίποτα!

Με το flourite ή κάποιο άλλο; 

πριν 2 λεπτά, το μέλος Ρομποτής Κωνσταντίνος έγραψε:

Με το flourite ή κάποιο άλλο; 

Όποιο νομίζεις....μπορείς να πάρεις και μεγαλύτερη κοκκομετρία/χαλίκι την ίδια αμμο που έχεις παρει...για να είναι και ποιο ομοιογενές...ειναι υποκειμενικό...ότι σου αρέσει καλύτερα

Μου άρεσε τρομερά το χρωματικό αποτέλεσμα στο ενυδρείο του Χρήστου @kadmos, έχει ωραίο καφετί χρώμα με διάφορα πορτοκαλί ανάμεσά τους και δίνει φοβερό φυσικό αποτέλεσμα. Πιστεύεις θα είναι εντάξει τα γατόψαρα με λίγο flourite διάσπαρτα εδώ κι εκεί; Δεν θέλω να καλύψω την άμμο, ίσα ίσα να σπάσει τη μονοχρωμία. 

Ναί δεν έχουν πρόβλημα τα κόρυ....μόνο σε πετρώματα/υποστρώματα που είναι πολύ αιχμηρά...

Το flourite μου φαίνεται σαν μεγάλο κι αιχμηρό όμως. 

πριν 11 λεπτά, το μέλος Ρομποτής Κωνσταντίνος έγραψε:

Το flourite μου φαίνεται σαν μεγάλο κι αιχμηρό όμως. 

Και εγώ flourite έχω μεγάλο δεν είναι ακανόνιστη κοκκομετρία έχει αλλά θεωρώ πως είναι ακατάλληλο και εγώ για τα cory. Μετά θα μπορούσες να πας στο sand αλλά σίγουρα θα στα κάνει λάσπη.

Καταλήγω οπότε να βρω πετραδάκια - βοτσαλάκια σε σκούρο καφεκόκκινο χρώμα για να το σπάσω το μονόχρωμα έτσι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...