Jump to content

Αρχή για ένα μικρό ενυδρειο

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ενδιαφέρομαι για ένα μικρό ενυδρείο για τα παιδιά μου. Διαβάζω για ph για χωρητικότητες για ψάρια για χίλια 2 και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα (χαχαχαχαχα). Θα ήθελα την συμβουλή σας ώστε να πάρω κάτι που δεν θα κρατήσει 2 μήνες και ένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχετε εμπιστοσύνη εσεις ώστε να πάρω κάτι καλό.

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!!

Απ όλα αυτά τα ψαράκια που έχεις δει υπάρχει κάποιο-α που να σου αρέσουν??

Καλως ηρθες.

Επισης καλο ειναι να μας πεις τι μεχρι ποσα χρηματα θες να δωσεις και μεχρι ποσα λιτρα ενυδρειο θες να παρεις.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας..

Πολλοί ξεκινάνε το όμορφο αυτό χόμπι με αφορμή τα παιδάκια τους και με σωστά βήματα καταλήγουν να το απολαμβάνει όλη η οικογένεια...

Πρώτα από όλα καλώς ήρθες @Aleka Valsamaki!!!

Για να συμπληρώσω αυτά που σου είπαν οι προυγούμενοι μιά "καλή αρχή" είναι ένα ενυδρείο των 60 λίτρων κατά ελάχιστο και σάν 'πρώτα' ψάρια που μπορείς να ασχοληθείς είναι τα guppy (ζωοτόκα) όπου είναι σχετικά εύκολα και ιδανικά για παιδιά μιάς και εκτός του ότι είναι όμορφα γεννούν εύκολα και τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν με τα μωρά ψαράκια και μπορούν πολύ εύκολα να "κολλήσουν" και να μάθουν για το μεγάλωμα των μικρών, αναλαμβάνοντας "υποχρεώσεις" κτλ...δέν ξέρω πόσο χρονών είναι τα δικά σου αλλά με την σωστή σου καθοδήγηση ένα ενυδρείο όπως το περιέγραψα μπορεί να λειτουργήσει διδακτικά με πολύ θετικά αποτελέσματα για τα παιδιά....

Σάν παράδειγμα σου βάζω ένα λίνκ από ένα τέτοιο ενυδρείο (αλλά μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε μάρκα θέλεις ανάλογα με τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις - όλες βγάζουν αντίστοιχα):

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Primo-Line/Primo-60-black-Int.html#!juwel-000000000000025370

Από εκεί και μετά δέν χρειάζεται να ξοδευτείς μιάς και μπορείς να πάρεις από άλλα μέλη κλαδέματα από φυτά, μπόλι για να ξεκινήσεις τον στρώσιμο κτλ...Για ότι θές ρώτα μας!Είμαστε εδώ για να βοηθάμε! ;)

• Like 2

Σας ευχαριστώ όλους καλώς σας βρήκα :) πήρα λοιπόν 4 χρυσόψαρα απλά ψάχνω να αλλάξω το ενυδρείο μιας και μου έδωσαν αυτό το πλαστικό και δεν νομίζω να αντέξουν εκεί μέσα τα καημένα μου έδωσαν κάτι σταγόνες και τροφή. Μου είπαν να αλλάζω το νερό μερα παρά μέρα το ίδιο και το φαγητό τους, εννοώ να τα ταϊζω και όλα θα πάνε καλά μάλλον ήθελε να με ξεφορτωθεί. Σήμερα το βράδυ τα βλέπω συνέχεια στην επιφάνει και νομίζω δεν είναι καλό. Ελπίζω να προλάβω να αλλάξω το ενυδρείο τους.

Διαβασε τις απαιτησεις των χρυσοψαρων.

πριν 2 ώρες, το μέλος Aleka Valsamaki έγραψε:

Σας ευχαριστώ όλους καλώς σας βρήκα :) πήρα λοιπόν 4 χρυσόψαρα απλά ψάχνω να αλλάξω το ενυδρείο μιας και μου έδωσαν αυτό το πλαστικό και δεν νομίζω να αντέξουν εκεί μέσα τα καημένα μου έδωσαν κάτι σταγόνες και τροφή. Μου είπαν να αλλάζω το νερό μερα παρά μέρα το ίδιο και το φαγητό τους, εννοώ να τα ταϊζω και όλα θα πάνε καλά μάλλον ήθελε να με ξεφορτωθεί. Σήμερα το βράδυ τα βλέπω συνέχεια στην επιφάνει και νομίζω δεν είναι καλό. Ελπίζω να προλάβω να αλλάξω το ενυδρείο τους.

Κανε μια γενναια αλλαγη νερου....

@stathis spithas εννοεις να αλλάξω όλο το νερό? Το αλλάζω καθε 2 μέρες επίσης πρέπει να το αδειάζω όλο ή καποιο μέρος? Σήμερα το πρωί ήταν μια χαρά πάντως… καλά έχει φοβηθεί το μάτι μου… πάω και τα τσακάρω κάθε μισή ώρα :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...