Jump to content

Ερωτησεις αρχαριου για ενυδρειο 40 λιτρων

Recommended Posts

Ειμαι νεος στο hobby και αγορασα απο ενα γνωστο μου ενα ενυδρειο 40lt.Το ενυδρειο ειχε θερμοστατη ,θερμομετρο και ενα φιλτρο το οποιο δεν γραφει καποια μαρκα πανω χωρις την δυνατοτητα ρυθμισης ροης.Επισης καποια χαλικακια για τον πατο.

Στο φιλτρο εχω αρκετο βιολογικο υλικο και μπλε σφουγγαρι και απο πανω τους ενυδρειακο βαμβακι.

Ακολουθησα τις οδηγιες για τον κυκλο του αζωτου με αποτελεσμα να εχω 0 αμμωνια και περιπου 10 NO3 και 6,4 PH.Φυτα δεν εχω καθολου.

Αγορασα ενα μονομαχο ο οποιος ηταν μια χαρα μεχρι που εσπασα κατα λαθος τον θερμοστατη πανω στην αλλαγη του νερου με αποτελεσμα να πεσει πολυ η θερμοκρασια του(απο 27 πρεπει να πηγε 20) και μετα απο καποιες μερες το ψαρι ψοφησε :(

Ηθελα να μου πειτε αν μπορω να βαλω με τον εξοπλισμο(θερμοστατη πηρα καινουργιο) αυτον καποιο αλλο ψαρι οπως πχ γκαπυ 

Ψαχνω κατι που να μην θελει πολυ ιδιαιτερο περιβαλλον και να χωραει στα λιτρα μου.

Ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - johnnie1983

Λίγα όμορφα εύκολα φυτά και μια μικρή ομαδούλα απο cpd. Από τα πιο όμορφα ψαράκια στο χόμπι μας.

Ρίξε μια ματιά στο προφίλ τους.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Ωραια φαινονται.Δηλαδη θα μπορω να βαλω 6 στο ενυδρειο μου?Δεν πειραζει που το φιλτρο μου εχει δυνατη ροη(η τουλαχιστον ετσι μου φαινεται)?

Τωρα απο φυτα δεν γνωριζω απολυτος τιποτα.Ειναι ευκολο να μου προτεινεις καποια οικονομικα φυτα?Θα χρειατει να αλλαξω και το χαλικακι?

Φαντάζομαι ότι υπάρχει φωτιστικό.

Ρίξε μια ματιά στα εύκολα φυτά και αύριο συζητάμε περισσότερα για το τι από αυτά μπορείς να βάλεις κλπ.

Για να έχεις μια ιδέα.

Ωραια τελικα τα ψαρακια αλλα βγαινουν λιγο ακριβα απο οτι ειδα απο ενα μαγαζι που τα πουλανε.

Γκαπυ δεν ενδείκνυται να βαλω?

Για γκαπυ ειναι μικρο το ενυδρειο σου,θελεις 60 λιτρα τουλαχιστον για ενα χαρεμι και γεννανε πολυ και θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου.

Με τι τεστ μετρας και εχεις τετοιες μετρησεις?PH 6.4 στην Αθηνα και χωρις να επεξεργαζεσαι το νερο σου,αποκλειεται να εχεις.

Αλλα ψαρακια που θα μπορουσες να βαλεις ειναι τα ember tetra αλλα απο προσωπικη εμπειρια με αυτα τα ψαρια και στα ιδια λιτρα με σενα,δεν θα τα χαρεις και πολυ.

Επεισης μπορεις να βαλεις και τα boraras brigittae.

Παντως να ξερεις οτι δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες ψαριων γι αυτα τα λιτρα.

Με κατι στικ το μετραω.Ξερω πως δεν ειναι και πολυ ακριβειας αλλα αυτο εχω.

Μια σταλια ειναι αυτα τα brigittae. 

Μεχρι ποσα μπορω να βαλω μεσα?

6-8 μπορείς για τα λίτρα αν και θεωρώ δεν έιναι και απο τα πιο εύκολα ψαράκια που θα μπορούσες να διαλέξεις ως αρχάριος. Δεν θέλουν ιδιαίτερα δυνατό φωτισμό. Επίσης δεν θέλουν ιδιαίτερη ροή. Επίσης έχεις χαλικάκι όπως γράφεις. Προτιμούν περισσότερο την άμμο. Σίγουρα θα χρειαστείς καμία ρίζα και μερικά εύκολα φυτά. Από την άλλη τα Danio θέλουν σίγουρα αρκετά φυτά και σκουρόχρωμο βυθό. Μπορείς να πάρει πληροφορίες και απο αυτό που έγραψε ο Σωτήρης παραπάνω αλλά και googlarontas απλά.

Καταλαβα ολα αυτα θελουν σχεδον ολικη αλλαγη εξοπλισμου οποτε μαλλον θα παω σε μονομαχο παλι.

Το κερατοφυλλο θα ειναι ενταξει για μονομαχο?

Απ΄ ότι έχεις περιγράψει πιστεύω, πως έχεις σχεδόν όλο τον εξοπλισμό, και δεν χρειάζεται να αγοράσεις περισσότερα πράγματα.

Κανένα ξύλο αν χρειαστείς και αυτό υπάρχει (χάρισμα) για να ξεκινήσεις.

Το κερατόφυλλο συνήθως δεν το φυτεύουμε. Είτε το στερεώνουμε σε κάποιο σημείο, ή μπορούμε να το αφήσουμε και ελεύθερο στην επιφάνεια. 

Μην τα βλέπεις όλα τα πράγματα στην αρχή  βουνό.:)

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Απ΄ ότι έχεις περιγράψει πιστεύω, πως έχεις σχεδόν όλο τον εξοπλισμό, και δεν χρειάζεται να αγοράσεις περισσότερα πράγματα.

Κανένα ξύλο αν χρειαστείς και αυτό υπάρχει (χάρισμα) για να ξεκινήσεις.

Το κερατόφυλλο συνήθως δεν το φυτεύουμε. Είτε το στερεώνουμε σε κάποιο σημείο, ή μπορούμε να το αφήσουμε και ελεύθερο στην επιφάνεια. 

Μην τα βλέπεις όλα τα πράγματα στην αρχή  βουνό.:)

Χαχαχα πραγματικα οπως το περιεγραψες τα βλεπω

πριν 2 ώρες, το μέλος johnnie1983 έγραψε:

Χαχαχα πραγματικα οπως το περιεγραψες τα βλεπω

Welcome to the club :D Kαι μιας και βλέπω ότι γράφεις νομός αττικής μπορώ να σου χαρίσω anubias αν θέλεις.

• Like 4

Δε χρειάζεται να σαι καλά. Αυτό είναι το πνεύμα άλλωστε. To είδα το μήνυμα σου αύριο θα σε πάρω τηλέφωνο.

• Like 2

Εβαλα παλι ενα μονομαχο για να μην το ρισκαρω  με ψαρια που δεν ξερω καθολου.

Τωρα λειπουν μονο διακοσμηση(ξυλο/βραχος) και κανα φυτο.

Έγινε επεξεργασία - johnnie1983
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...