Jump to content

Δέσιμο Microsorum Pteropus Windelov σε λάβα

Andreas_Kouv

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι, σήμερα δεν άντεξα και αγόρασα ξανά ζωντανά φυτά.
Προμηθεύτηκα κλασσικά Vallisneria Asiatica, Americana αλλά και ένα Microsorum Pteropus Windelov που δεν ξέρω πώς λέγετε στην κοινή.

Διαβάζοντας σε διάφορα αγγλόφωνα site, είδα πολλούς να λένε πώς αν φυτευτεί απρόσεκτα υπάρχει πιθανότητα να σαπίσει. Είδα όμως πολλούς να τις δένουν επάνω σε ρίζες η πέτρες και αφού έχω και εγώ πέτρες Λάβας ακολούθησα το "ρεύμα".

Εσείς οι πιο έμπειροι, τι λέτε??

Uw5iMkP.jpg

Έγινε επεξεργασία - Andreas_Kouv

Εγω λεω οτι εναι ενα πολυ ομορφο ενυδρειο.

Απλα νομιζω πως το χεις βαλει πολυ ψηλα! Αλλα γουστα ειναι αυτα.

Τι ψαρια εχεις μεσα; αφρικανικα;

Send from the Heart of Amazonas

• Like 1

Δεν το είχα δει, ωραίο! και μάλιστα στα ελληνικά! Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Πατεντάρανε το φυτό???

Sturm δεν έχεις άδικο και εμένα ψιλά μου φαίνεται πως είναι! Το κομμάτι του βράχου είναι καινούριο και πειραματίζομαι ακόμα, αλλά θα το μετακινήσω γιατί δεν μου αρέσει εκεί που είναι.

Τα ψαράκια μου είναι 5 labs!

Δεν το είχα δει, ωραίο! και μάλιστα στα ελληνικά! Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Πατεντάρανε το φυτό???

Την συγκεκριμένη ποικιλία ναι. :)

• Like 1

Sturm δεν έχεις άδικο και εμένα ψιλά μου φαίνεται πως είναι! Το κομμάτι του βράχου είναι καινούριο και πειραματίζομαι ακόμα, αλλά θα το μετακινήσω γιατί δεν μου αρέσει εκεί που είναι.

Τα ψαράκια μου είναι 5 labs!

Αν εννοεις λαμπιντο, νομιζω πως τσαμπα φυτευεις! Θα στα ξεφυτεψουν ολα η θα στα φανε!

Επισης θα πρεπει να κανεις κατι ποιο λειτουργικο με κρυψωνες για τα ψαρια αν και το ενυδρειο μου φαινεται μικρο!

• Like 1

Ναι labidocromis είναι. Vallisneria όσες φορές και να έβαλα ποτέ δεν ζήσανε πάνω από μηνα καθώς δεχόταν "επιθέσεις"... Άρα δεν έχουν μέλλον τα καημένα τα φυτά μου ε??? Βράχο πήρα και άλλο! Βράσιμο θέλει!

Ναι μωρε βραστον καλου κακου. Απλα θελω να σου πω πως ενω το στησιμο ειναι ωραιο για τετρα, μονομαχο κτλ για τις αφρικανες θελει αλλο στησιμο με σπηλιες!

Ποσα λιτρα ειναι;

• Like 1

Εχει σπιλιες, έχω βάλει όλους τους βράχους να σχηματίζουν μικρά σπήλαια. 250 λίτρα είναι το ενυδρείο

Ελα ρε συ και δεν του φαιμεται στη φωτο. Κυβακι;

• Like 1

Το ενυδρείο μου αρέσει σαν εικόνα, αλλά έχω μια ένσταση όσον αφορά τη χρήση λάβας για αφρικάνικο.

Και για να γίνω πιο σαφής θεωρώ πως επειδή τα ψάρια του είδους θα χρησιμοποιούν τα βράχια σαν καταφύγιο, και στην πορεία θα κυνηγιούνται ανάμεσα, και πολλές φορές θα μπαίνουν και σε σημεία τόσο στενά που δεν φαντάζεσαι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού από τις κοφτερές επιφάνειες της λάβας.

Το microsorum εφόσον αντέξει από τα ψάρια σου θα χρειαστεί και λίγο κάλιο. :) 

• Like 1

Σε διαστάσεις είναι 85 στο μήκος, 45 στο φάρδος και 65 στο ύψος. Δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικό αφού μόνο αυτόν τον χώρο είχα.

Σωτήρη πολύ χρήσιμα αυτά που λες. Παρατηρώ πως το κυνηγητό είναι έντονο αλλά διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και όντως, χώνονται στα πιο απίθανα σημεία ευτυχώς όμως δεν έχω δει σημάδια τραυματισμού στα ψάρια. Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα, σχεδόν όλλα τα ψάρια μου έχουν τα ραχιαία τούς πτεριγια τραυματισμένα. Ξέρει κανείς το λόγο πού συμβαίνει αυτό?

Προφανως απο τις πετρες.

Στις αφρικανες απ οσο ξερω χρειαζεται πολυ μηκος! Να αλλαξεις ψαροσυνθεση το σκεφτεσαι;

Μα μόνο στα πάνω πτερύγια? πουθενά αλλού δεν έχουν σημάδια.. Ζωντανά και aquascape δεν μπορώ να ξανά μπω σε διαδικασία να τα αλλάξω μιας και είμαι ευχαριστημένος με τα υπάρχον, άσε που σε στημένο ενυδρείο είναι πολύ μεγάλη φασαρία και κόστος. Για νέο ενυδρείο ούτε λόγος, αρά η στασιμότητα είναι γεγονός. :poster_oops:

Ανδρέα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να ανεβάσεις φωτογραφία των ψαριών για να δούμε τα πτερύγια.Ίσως χρειαστεί κάποια θεραπεία.

Δείτε το λινκ δεν μπορώ να ανεβάσω από το κινητό.

Δεν είναι κάτι τραγικό ειναι το λευκό μέρος στο πτερύγιο

https://www.dropbox.com/s/nf5gdxmdlrbplfg/20161025_172136.jpg?dl=0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...