rocknroll 5 Οκτωβρίου 2016 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σας παιδιά, Είναι η 1η φορά που γράφω στο forum και θέλω να με βοηθήσετε σε κάτι. πρόσφατα πρόσθεσα ένα ξύλο μέσα στο ενυδρείο μου και παρατήρησα ότι άρχισε να "μαδάει" και να γεμίζει τα χαλικάκι κάτω..να το αφαιρέσω θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στο ενυδρείο η στο φίλτρο μου? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 6 Οκτωβρίου 2016 #2 Share 6 Οκτωβρίου 2016 Φαίνεται να είναι φαγωμένο από ψάρι. Υπάρχει πλέκο στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2016 #3 Share 6 Οκτωβρίου 2016 Kαι εμένα φαγωμένο μου φαίνεται,αλλά μου φαίνεται και χλωρο κάπως; Tι ξύλο είναι και πόσο καιρό το έχεις στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 6 Οκτωβρίου 2016 Author #4 Share 6 Οκτωβρίου 2016 υπάρχει ένας γλύφτης μέσα και 12 γαριδες Red Cherry, αυτα γυρίζουν εκεί στο ξύλο και το Rainbow shark..το ξυλο αυτο έχω πάρει από pet shop και μου ειπε οτι ειναι mopani..αρχικά το είχα σε ένα κενό ενυδρείο 2 εβδομαδες για να βυθιστεί διοτη έμενε στην επιφάνεια...τώρα μέσα στο μεγάλο το έχω μια εβδομάδα πρπ και παρατήρησα αυτό το φαινόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 6 Οκτωβρίου 2016 #5 Share 6 Οκτωβρίου 2016 Λογικά ο πλέκο έχει κάνει τη δουλειά, αν και το χρονικό διάστημα που αναφέρεις είναι πολύ μικρό για τέτοια αποτελέσματα. Ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία του ψαριού για να δούμε περί τίνος πρόκειται. Αρκετά είδη αυτής της μεγάλης οικογένειας τρέφονται με ξύλο σχεδόν αποκλειστικά και άλλα λιγότερο. Να σημειώσω παρεμπιπτόντως ότι ο όρος πλέκο είναι καταλληλότερος για ν' αναφερθούμε σ' αυτά τα ψάρια αφού γλύφτης, δεν υπάρχει (εφόσον βέβαια μιλάμε τελικά για πλέκο..) Με πάσα επιφύλαξη πάντως, το ξύλο δε θυμίζει mopani ούτε όσον αφορά την υφή του, ούτε από το γεγονός ότι χρειάστηκε τόσο χρόνο για βουλιάξει. Επίσης μου φαίνεται κάπως "χλωρό" όπως έγραψε κι ο Δημήτρης παραπάνω. Αν συνυπολογίσουμε και το μέγεθος της φθοράς του, ακόμα και με πλέκο, κάτι δεν πάει καλά. Το mopani είναι μάλλον το πιο σκληρό από τα ξύλα που χρησιμοποιούμαι στα ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 6 Οκτωβρίου 2016 Author #6 Share 6 Οκτωβρίου 2016 (edited) το ψάρι ειναι κίτρινο με μαύρο Chinese algae eater και δεν σταματάει να γλύφει λεπτο όχι μόνο το ξύλο αλλά τα πάντα μέσα στο ενυδρείο..φωτογραφία δεν μπορω να ανεβάσω ρε παιδια δεν ξερω γτ.. μπορεί και να μην το κάνω και σωστά για την φωτογραφία..μιας και είμαι και καινούριος εδώ τώρα όσον αφορά το εάν είναι χλωρό δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση δεν ξέρω κιόλας.. Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2016 - rocknroll Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 6 Οκτωβρίου 2016 #7 Share 6 Οκτωβρίου 2016 Αν είναι αγορασμενο απο pet shop και όντως είναι mopani ,δεν εχεις θέμα. Είναι όμως; Αν μπορείς βάλε καμία γενική φωτο του ενυδρείου μέ αναμμένα μονο τα φώτα του (κλειστά τα φώτα του δωματίου), καθώς και κάποια φωτό του ψαριού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 6 Οκτωβρίου 2016 Author #8 Share 6 Οκτωβρίου 2016 εδώ κάποιες φωτογραφίες με το ψάρι και το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Οκτωβρίου 2016 #9 Share 7 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, όμορφο το ενυδρείο σου αλλά... Το ψαράκι αυτό, δε θα μείνει τόσο μικρό. Είναι μια παραλαγή αυτού. Διαβασε το προφίλ και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται Το συγκεκριμένο ψάρι τρέφεται κυρίως με άλγες σε αυτή την ηλικία και δε μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό η κατάσταση του ξύλου σου. Το ξύλο δεν είναι mopani, δες και εδώ για να πάρεις μια ιδέα. Κατά τη γνώμη μου είναι ακατάλληλο για ενυδρείο, όχι από την άποψη ότι θα βλάψει τα ψάρια σου, αυτό δε το ξέρω, αλλά από την ευκολία με την οποία διαλείται μέσα στο νερό. Το CAE μπορεί απλά να διεκολύνει το "ξεφλούδισμα" του ξύλου καθώς ψάχνει για άλγες πάνω σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 7 Οκτωβρίου 2016 Author #10 Share 7 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, το ψαράκι αυτο ήταν πιο μικρό και μεγάλωσε σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα..όσο αφορά το ξύλο τώρα..o petshopas μου το πούλησε για mopani, αν και εγώ δεν τα ξεχωρίζω και δεν ξερω από ξύλα..αυτο όταν το είχα σε άδειο ενυδρείο για να βυθιστεί είχε σκουρύνει το νερό παρα πολύ προφανως ελευθερώνει τανίνες και είχε με μια ιδιαίτερη δυσοσμία όπου με τον καιρό σταμάτησε να μυρίζει..οπότε το καλύτερο θα είναι το αφαιρέσω από το ενυδρείο λέτε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 7 Οκτωβρίου 2016 #11 Share 7 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνώ με το Θοδωρή, και να τονίσω ότι το συγκεκριμένο είδος μεγαλώνοντας, γίνεται αρκετά διεκδικητικό όσον αφορά το χώρο του... Το ξύλο θα πρότεινα να το αφαιρέσεις, γιατί πέρα από τη "βρώμα" που θ' αφήσει στο ενυδρείο καθώς αποσυντίθεται, δε γνωρίζουμε τελικά τι ξύλο είναι. Δεν είναι όλα τα δέντρα κατάλληλα για το ενυδρείο αφού μπορεί να περιέχουν ουσίες που θα βλάψουν τα ψάρια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 7 Οκτωβρίου 2016 Author #12 Share 7 Οκτωβρίου 2016 ωραία παιδιά το ξύλο θα αφαιρεθεί αυριο με την αλλαγή νερού που θα κάνω..το απόγευμα θα περάσω από το κατάστημα που μου πούλησαν το ξύλο να τους ενημερώσω για όλο αυτό..Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 7 Οκτωβρίου 2016 #13 Share 7 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχω συγκεκριμένο λόγο για να το θεωρήσω απαραίτητο, αλλά αν σου βρίσκεται άνθρακας, χρησιμοποίησέ τον στο φίλτρο σου για μερικές μέρες καλού κακού. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocknroll 7 Οκτωβρίου 2016 Author #14 Share 7 Οκτωβρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι δεν μου βρίσκεται αυτή την στιγμή άνθρακας, αλλά εάν θεωρείς ότι είναι απαραιτητο να πάρω και να βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος