filrou 3 Αυγούστου 2007 Author #76 Share 3 Αυγούστου 2007 Παντος η τιμη δεν ειναι και το τσουχτερη αν σκεφτεις αλλες τιμες που εχω ακουσει για κοραλλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 3 Αυγούστου 2007 #77 Share 3 Αυγούστου 2007 Οταν το δεις σε φυσικό μέγεθος θα καταλάβεις γιατί λέμε πως είναι τσουχτερή η τιμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 20 Αυγούστου 2007 Author #78 Share 20 Αυγούστου 2007 Καμια δεκαρια μερες πριν φυγω για διακοπες εκανα ριζικη αλλαγη στο Nano μου. Εφυγε η σμερνα και μπηκαν 2 x clown, 1 x SixLine, 1 Mandarin, 1 x Royal Gamma, 1 Bi Color (Καπως ετσι το λενε μισο κιτρινο μισο μπλε) και ενα κλαμακι. Ολα πηγαινανε τελεια (μετρησεις, ψαρια, κοραλλια) και το ενυδριο ειχε παρει μια εντελως νεα διασταση. Ερχεται η ωρα να φυγω για διακοπες (Θα ανοιξω αντοιστιχο thread γι αυτα που ειδα) και αφηνω οδηγιες ταισματος και αναπληρωσης νερου. Μετα απο 12 μερες επιστρεφω και βλεπω το ενυδριο Hiroshima. Απο υπερβολικο ταισμα και κατα επεκταση κακης ποιοτητας νερου ειχα τις ακολουθες απωλειες: 1 Bubble, 1 Ephyllia και το Royal Gamma το οποιο δεν ξερω πως εξαφανιστηκε. Κανω αμεση αλλαγη νερου, αφερω τα νεκρα κοραλλια και φευγω για ΣΚ. Κυριακη βραδυ οταν γυρισα δεν εβρισκα και το Bi Color. Τρελαθηκα και ξυλωσα το μισο ενυδριο νομιζοντας πως ειχα καποιο μπαγασα μεσα που μου τα ετρωγε. Λαθος μεγαλο! Το ψαρι ηταν εκει και μεσα στην κουραση μου τραυματισα και το σαρκοφυτο. Φανερα ενοχλημενος καθοτι εχω χασει συνολικα ελαχιστα ζωντανα και δεν ειμαι συνιθισμενος δεν ξερω τι να κανω. Να αντικαταστισω οτι χαθηκε (1 ψαρι και 2 κοραλλια) και να συνεχισω με το Nano ή να περιμενω μεχρι να μετατρεψω το 400 σε θαλλασινο? Μαθημα #1 Προτημοτερο να πεινανε τα ψαρια και να ταιζονται λιγοτερο οσο λειπει καποιος παρα να ακολουθουμε την καθημερινη συττιση. Μαθημα #2 Αν ο ανθρωπος που αφηνεις πισω δεν εχει σχεση με το Hobby η απωλειες ειναι σχεδον δεδομενες οσο καλες οδηγιες και να αφησεις. Μαθημα #3 Ποτε μην εργαζεσαι στο ενυδριο οταν δεν εχει χρονο η εισαι κουρασμενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 20 Αυγούστου 2007 #79 Share 20 Αυγούστου 2007 Μαθημα #1 Προτημοτερο να πεινανε τα ψαρια και να ταιζονται λιγοτερο οσο λειπει καποιος παρα να ακολουθουμε την καθημερινη συττιση. Αφού υπάρχει κάτι τόσο απλό που λέγεται αυτόματη ταίστρα γιατί βάζετε ανθρώπους άσχετους με το χόμπι να ταίζουν. Χίλιες φορές να τα ταίσετε μιά φορά την εβδομάδα ή και καθόλου παρά να πείτε σε κάποιον να τα ταίσει. Μαθημα #2 Αν ο ανθρωπος που αφηνεις πισω δεν εχει σχεση με το Hobby η απωλειες ειναι σχεδον δεδομενες οσο καλες οδηγιες και να αφησεις. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι κάποιον μη σχετικό με το χόμπι να κάνει το παραμικρό. Αντε το πολύ να του πεις να γεμίζει το κουβά της αναπλήρωσης όπως έκανα εγώ αλλά και πάλι δεν είχε άμεση σχέση με το ίδιο το ενυδρείο. Μαθημα #3 Ποτε μην εργαζεσαι στο ενυδριο οταν δεν εχει χρονο η εισαι κουρασμενος. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τσάμπα και φυσικά η σοφία που αποκτούμε από τα μαθήματα της ζωής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 22 Αυγούστου 2007 Author #80 Share 22 Αυγούστου 2007 Τα πραγματα χειροτερεψαν και αλλο. Μετραω την κυριακη αμμωνια στο 1 mg. Μετα απο 50% αλλαγη νερου την κυριακη το βραδυ την δευτερα πεθαινει και το Bi Color. Την δευτερα μετραω και βρισκω αμμωνια στο κατω απο 0,5 κανω αλλη μια αλλαγη 50%. Μετα απο μια ωρα ο Μανδαρινος δεν φενεται καλα. Την τριτη γυρναω απο δουλεια παει και ο μανδαρινος. Πλεον εχω αρχισει και αναρωτιεμαι πως κατι αλλο δεν παει καλα διοτι και το Bi Color και ο Μανδαρινος την παρασκευη παρολο το χαος που βρηκα το ενυδριο ηταν καλα. Ταιζω τα clown και το 6line λιγο και δειχνουν ολα οκ. Κανω και μια αλλαγη νερου 25%. Δεν θα περασαν 30' και βλεπω το 6line χωμενο σ ενα βραχο και ν αναπνεει ταχυστα. Τα δε κλοουν ειναι ετοιμα να εκτοξευτουνε απο το ενυδριο. Λεω δεν μπορει κατι που προσθετω στο νερο ειναι. Εκανα αλλη μια αλλαγη 50% προσθετοντας μονο Purpleup και Prime και βαζω και ενα πορολιθο παραλληλα σταυρωνω τα δακτυλα μου. Σημερα το απογευμα ολα ειναι καλα και το 6 line επανηρθε. Αυτο που δεν προσθεσα στο νερο ειναι το Phosphate Buster της Carib Sea. Ειχα αλλαξει απο Seachem μπιλακια σε αυτο λιγο πριν φυγω αφου μου το προτεινει εμπειρος χομπιστας. Ειμαι σχεδον 100% σιγουρος μετα απο 5 αλλαγες νερου με αμεσα φανερα αποτελεσματα μπροστα στα ματια μου οτι ειναι θανατος για τα ψαρια τουλαχιστον σε μικρα συστηματα. Ψαχνοντας και λιγο στο nanoreefs.com βρηκα και αντιστοιχη περιπτωση με το PhosBan. Το αλλοτε ριφακι μου εχει αποδεκατιστει και μοιαζει με fish only. Σκεφτομαι πλεον να ξηλωσω το 400 με τις αφρικανες και να ξεκινισω θαλλασινο σιγα σιγα. Το θεμα ειναι εχω μια πανεμορφη Frontosa Blue Zaire και ενα Steatocranus τους οποιους δισκολευομαι να αποχωριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 22 Αυγούστου 2007 #81 Share 22 Αυγούστου 2007 Αλλαγες νερου κανεις με R.O η νερο του δυκτιου? Με 1mg παλι καλα που ζουν τουλαχιστον τα 2 ψαρακια σου. Καθημερινο test αμμωνιας για αρκετες ημερες ,πολυ τσιγκουνια στο ταισμα σου και ευχομαι ολα να πανε καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 22 Αυγούστου 2007 Author #82 Share 22 Αυγούστου 2007 Νερο δυκτιου και στις αλλαγες και στην αναπληρωση αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα εδω και μηνες. Ειμαι σιγουρος πως τα 2 τελευταια πεθανανε απο το Phosphate Buster δεν μπορει να την βγαλανε μια χαρα 3 μερες με 1mg και να πεθανουν σε λιγοτερο απο 24 ωρες μετα απο αλλαγες νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 Αυγούστου 2007 #83 Share 23 Αυγούστου 2007 Δυστυχώς, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, τα μικρά συστήματα δεν συγχωρούν λάθη. Είναι σίγουρο πως σταδιακά το σύστημά σου θα επανέλθει. Θα πρότεινα να μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και μην αγχώνεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Αυγούστου 2007 #84 Share 23 Αυγούστου 2007 Καταρχήν να σου πω ότι λυπάμε για την πορεία του ενυδρείου σου!!! Εύχομαι να επανέλθει σύντομα και να το χαρείς και πάλι!!! Ο κ.Νίκος σου πρότεινε δύο ουσιαστικές λύσεις! "να μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και μην αγχώνεσαι" Με αυτά τα δύο να σαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 23 Αυγούστου 2007 Author #85 Share 23 Αυγούστου 2007 Σημερα τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα PH: 8 ΝΗ3: λιγο κατω απο 0.2 Nitrit: 0.05 Nitrat: 10 PO4: 0.1 Ca: 370 Mg: 1020 Θα περιμενω να κανω σαββατο ακομα μια αλλαγη για να μην τα σοκαρο παλι και βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 24 Αυγούστου 2007 #86 Share 24 Αυγούστου 2007 Ευχομαι συντομα το ενυδρειο να επανελθει στο δρομο του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Σεπτεμβρίου 2007 #87 Share 18 Σεπτεμβρίου 2007 Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ενυδρείο σου. αγαπητέ filrou??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 18 Σεπτεμβρίου 2007 Author #88 Share 18 Σεπτεμβρίου 2007 Φιλε Νικο, Μετα απο ολο αυτο το συμβαν επεζησαν οι 2 κλουν, το 6line, καποια hermits και η γαριδα. Καταφερα και εσωσα το σφουγγαρι, μανιταρια, σαρκοφυτο και το brain coral. Οι μετρησεις ειναι καλες αλλα δεν λεει να πεσει στο 0 to NH3. PH: 8 ΝΗ3: 0.2 Nitrit: 0.02 Nitrat: 5 PO4: 0.1 Ca: 452 Mg: 1200 KH: 12 Ψαχνω να βρω ενα bubble και μια καλη εφυλλια ή και μια ricordea σε καλες τιμες αλλα δεν βρισκω κατι καλο ακομα. Μαλλον θα διαλυθει το 400αρι με τις αφρικανες και θα το στησω απο την αρχη σαν reef απλα θελει λιγο μελετη πως και ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Σεπτεμβρίου 2007 #89 Share 18 Σεπτεμβρίου 2007 Μήπως φταίει το τεστ της αμμωνίας???? Η κυκλοφορία του νερού είναι σωστή???? Καλή η ιδέα σου, για μεταφορά στο 400άρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 19 Σεπτεμβρίου 2007 Author #90 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 (edited) Μήπως φταίει το τεστ της αμμωνίας???? Αυτο δεν το ξερω.Η κυκλοφορία του νερού είναι σωστή???? 3 τρομπες στο συνολο 1 χ 570 στην πλατη > Βγαζει στα δεξια της επιφανειας 1 χ 800 στην πλατη > Βγαζει απο το eco στα αριστερα της επιφανειας 1 χ 800 μεσα που χτυπαει τους βραχους. Καλή η ιδέα σου, για μεταφορά στο 400άρι! Καλη αλλα εχει κοστος παρολο που εχω αρκετο εξοπλισμο. Και μια δυο ερωτησεις: Τα Calcium reactors χρειαζονται CO2 για να δουλεψουν? Το οζον ειναι must για Reef? Ποσο % του κεντρικου ενυδριου πρεπει να ειναι ενα sump για αν αξιζει να κατασκευασεις ενα. Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2007 - filrou Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 19 Σεπτεμβρίου 2007 #91 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Και μια δυο ερωτησεις: Τα Calcium reactors χρειαζονται CO2 για να δουλεψουν? Το οζον ειναι must για Reef? Ποσο % του κεντρικου ενυδριου πρεπει να ειναι ενα sump για αν αξιζει να κατασκευασεις ενα. 1. Χρειάζονται CO2 για να πέσει το PH μέσα στο ριάκτορα και να "δυαλυθεί" το υλικό που περιέχει ώστε να απελευθερωθεί ασβέστιο και alk 2. To ozon δεν είναι must είναι ένα πολύ καλό εργαλείο ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Εχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και αντίθετους σε αυτό. Προσωπικά το προτιμώ σε σχέση με τις UV. 3. Οσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Δεν υπάρχει ποσοστό και με 20% κάνεις δουλειά και με 100% κάνεις δουλειά. Κοίταξε να εκμεταλευτείς όσο περισσότερο το χώρο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 19 Σεπτεμβρίου 2007 Author #92 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Αν εχεις ηδη UV πανω στο συστημα ? Ο χωρος επιτρεπει ενα sump ετσι πως το βλεπω πανω απο 60-70 λιτρα δεν νομιζω να ειναι. 70 στα 400 μου φαινονται λιγα για να μπω στον κοπο και τα εξοδα (Sump, Overflow, Λαμπες, etc). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Σεπτεμβρίου 2007 #93 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Τα 70 λίτρα, είναι πολύ καλά για sump, όχι όμως για ref+sump. Θα πρότεινα να το κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 19 Σεπτεμβρίου 2007 Author #94 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Κατι τετοιο ή αυτονομο sump? Cyclone Bio-Filter 294 http://www.tmc-ltd.co.uk/aquarium/cpr-skimmers.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 19 Σεπτεμβρίου 2007 #95 Share 19 Σεπτεμβρίου 2007 Θα σου πρότεινα ενα sump όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και καλά κατασκευασμένο. Ένα λειτουργικό sump θα σου λύσει τα χέρια και θα βοηθήσει στην όλη λειτουργία του συστήματος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 20 Σεπτεμβρίου 2007 #96 Share 20 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορείς να πάρεις ιδέες από το site της TMC, για να κατασκευάσεις κάτι αντίστοιχο, εκμεταλευόμενος, όσο το δυνατό καλύτερα το χώρο, που διαθέτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 25 Σεπτεμβρίου 2007 Author #97 Share 25 Σεπτεμβρίου 2007 Εχει κανεις αλλος προβλημα να ρυθμισει την θερμοκρασια του Nano του? Με ανεμηστιρακια ~ 23 Χωρις ανεμηστηρακια ~ 30 Με ανεμηστηρακια και αυξημενη θερμοκρασια στον θερμοστατη ~24 Με ενα απο τα 2 ανεμηστηρακια παλι 24 Πανω που ηρεμησα λιγο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 25 Σεπτεμβρίου 2007 #98 Share 25 Σεπτεμβρίου 2007 δεν εχεις temp controler? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 26 Σεπτεμβρίου 2007 Author #99 Share 26 Σεπτεμβρίου 2007 Αν ειχα δεν θα ειχα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 26 Σεπτεμβρίου 2007 #100 Share 26 Σεπτεμβρίου 2007 Τότε φίλε μου, η λύση είναι μία! Ένας temp controler! Το κόστος είναι μικρό και η εγκατάσταση έυκολη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος