ThanosAv 17 Σεπτεμβρίου 2016 #1 Share 17 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον αφου αρχιασα πολυ ανορθοδοξα την σχεση μου με τα ενυδρεια και πεθαναν καποια ψαρακια ισως απο δικο μου λαθος ισως απο του πετσοπα δεν ξερω ειπα να αρχισω σωστα την διαδικασια στρωσιματος..Εχω το bio nitrivec της sera και εριξα σημερα την αναγραφομενη δοσολογια .. μετα οπως διαβασα εβαλα 1 κουταλια της σουπας τροφη σε μια αποχη να επιπλει στο νερο και σιγα σιγα να αποσιντυθετε και να δημιουργητε αμμωνια για να τραφουν τα βακτηρια και για δευτερη φορα παλι βλακεια εκανα νομιζω γιατι η τροφη χωριστικε σε μικρα κομματακια και εκατσε ολη στον βυθο...τωρα τι κανω..φανταζομαι αν την αφησω θα διασπαστει.. και θα μετατραπει απο τα βακτηρια ... το εκανα βασικα γιατι μου ειπαν οτι παρολο που λει το σκευασμα μετα απο 24 ωρες να βαλω ψαρια οτι δεν πρεπει γιατι δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο..και οτι ετσι θα δημιουργηθει η απαραιτητη βιολογια στο φιλτρο..τωρα τι να κανω? Να ριχνω καθημερινα λιγο bio nitrivec.. ποτε μπορω να βαλω ψαρια??Μεσα εχω καποια φυτα τα οποια φαινονται μια χαρα..αλλα ξαναλεω η τροφη ειναι αμφανης στο βυθο...τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Σεπτεμβρίου 2016 #2 Share 17 Σεπτεμβρίου 2016 Θα προτεινα να αφαιρεσεις την τροφη απο τον βυθο.Ναι μεν παραγει αμμωνια αλλα αν μαζευτει στον βυθο θα αρχισει να σαπιζει και αυτο θα προκαλεσει αλλα "προβλημματα".Οι τροποι πολλοι,αναλογα τις διαστασεις του ενυδρειου...Μπορεις να την τραβηξεις με το λαστιχο που θα αδειαζεις το ενυδρειο στις αλλαγες,με σκουπα βυθου,με συριγγα ταισματος (αυτες που ειναι 60ml χωρις βελονα,με στομιο) Επισης μια κουταλια,οχι μονο της σουπας αλλα και του γλυκου,ειναι ΠΑΡΑ πολυ ποσοτητα ακομη και για να ταιζεις ψαρια,ποσο μαλλον να μενει και αφαγωτη σε ενα αστρωτο ενυδρειο.Θα γεμισεις και αλγες περα απο την τοξικοτητα του νερου και αλλα προβλημματα οπως μυκητες κτλ. Υπαρχουν αρκετοι τροποι για να στρωσεις το ενυδρειο οπως με τροφη,με βακτηρια,με μπολι κτλ. Διαλεξε εναν και ακολουθησε τον,το πιο βασικο εργαλειο ειναι η υπομονη. Αναλυτικα οι τροποι εκει που λεει "στρωσιμο ενυδρειου" http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ Για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε και τι ψαρακια σκοπευεις να βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThanosAv 17 Σεπτεμβρίου 2016 Author #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον μιαλαμε για 60λτ με εξωτερικο φιλτρο hw-603B με 400λ/ω 5 φυτακια και θερμοστατη λεω να βαλω γκαπυ και πλατυ η μονο elder αλλα γενικα ειμαι ανοικτος σε προτασει αρκει να ειναι σε νερο βρυσης γιατι δεν θελω να μπλεκω με Α.Ο. ειναι too much για πρωτη φορα νομιζω...θελω καποιον σχετικα γρηγορο τοροπο οχι να ξυπνησω αυριο και να ειναι ετοιμο αλλα οχι και πανω απο μηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Σεπτεμβρίου 2016 #4 Share 17 Σεπτεμβρίου 2016 Ο πιο γρηγορος τροπος ειναι με μπολι.Να παρεις δηλαδη μικρη ποσοτητα υλικου απο καποιο ενυδρειο που τρεχει ηδη αρκετο καιρο και ειναι ωριμο.Περνουμε μερος του βιολογικου ή ενα σφουγγαρι ή κατι τελος παντων απο το φιλτρο που να εχει επανω του ποσοτητα βακτηριων (μουργα κοινως) και με σταδιακη εισαγωγη ψαριων και μετρησεις παντα (για ασφαλεια των ζωντανων) θα πετυχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα που ειναι επαρκης βιολογια και υγειη ψαρια. Διαβασε αν εχεις χρονο καποια στιγμη στο λινκ που σου εδωσα,θα βρεις αρκετες πληροφοριες και θα σε βοηθησει να καταλαβεις πως λειτουργουν καποια πραγματα σε ενα υδατινο συστημα.Οτι απορια εχεις εδω ειμαστε να το συζητησουμε και να σε βοηθησουμε. Τα φυτα σε πρωτο σταδιο θα σε βοηθησουν αρκετα και η επιλογη των ψαριων ειναι σωστη. Καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThanosAv 17 Σεπτεμβρίου 2016 Author #5 Share 17 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστω πολυυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος