Jump to content

στρωσιμο ενυδρειου αποριες

Recommended Posts

καλησπερα

επειτα απο αυγουστιατικο ατυχημα και απωλεια ολων των ζωντανων μου μετα απο 6 χρονια αδιαληπτης λειτουργιας αποφασισα τωρα το σεπτεμβριο να το ξαναστησω με αλλο setup.(ολοι στο σπιτι στεναχωρηθηκαμε καπως)

Το ειχα καθαρισει πληρως, φιλτρα κλπ με νερο βρυσης λογω απαισιας μυρωδιας απο το θανατο μεγαλων ψαριων σεβερουμ κλπ οποτε και καθοτανε 1 μηνα πεντακαθαρο πλεον.Μιλαμε για το rio240 με φιλτρο το 2217 - 1000λτ/ωρα με 5λτ βιολογικο ,υαλοβαμβακα και 1 μπλε σφουγαρι.

Πριν 4 μερες και συγκεκριμενα 8/9 το ξαναγεμισα νερο οποτε και εριξα μεσα 1 μπουκαλι sera bio nitrivec για βακτηρια .Την επομενη μερα αποφασισα να βαλω μεσα μερικα φυτακια- πηγα πηρα polysperma kai βαλισνεριες και εβαλα μεσα μετα απο 36 ωρες 10 νεον τετρα ελαχιστη ιχθυοφορτωση για 240λτ μιας και το nitrivec γραφει οτι μπορουμε να βαλουμε ψαρια μετα απο 24 ωρες(το θεμα ως γνωστο σηκωνει συζητηση).Το νερο στις10/9 ξεθωλωσε τελειως.Ταιζω μονο πρωι ελαχιστα ,μεχρι να στρωσει το ενυδρειο σε κανα μηνα και γενικα το παρακολουθω συνεχως.Σημερα 11/9 το νερο εγινε διαυγεστατο και λαμπερο οπως οταν λειτουργουσε

πριν συμβει το ατυχημα, τα νεον  ειναι κινητικοτατα και χαρουμενα και τρωνε την πρωινη ελαχιστη τροφη που ριχνω για να στρωσει σταδιακα και ολα δειχνουν οτι πανε καλα.

Αποφασισα λοιπον σημερα να κανω καποιες μετρησεις αμμωνιας κλπ για να δω που βρισκομαι

Τα αποτελεσματα λοιπον ειναι τα εξης

NH4:0.5

PH:7.6

KH:6

GH:14

NO3:10

NO2:1

NH3:0.04

Οι αποριες μου επειδη εχω χρονια να στρωσω,παντα ειχα μπολι απο παλιοτερα φιλτρα μεχρι και το 2217,ειναι οι εξης

Συνεχιζω να ταιζω ελαχιστα καθε πρωι ισα στο νυχι λιγη τροφη για τα νεον και για ποσο καιρο  - κανα μηνα- εννοειτε δεν εχω σκοπο πριν στρωσει εντελως να βαλω αλλα ψαρια μεσα

Αλλαγες νερου κανω κατα την διαρκεια του στρωσιματος ναι η οχι και ποσο και καθε ποτε?

Μετρησεις κανω καθε ποτε για ελεγχο?

Θα ηθελα καποιους απο εδω μεσα που σιγουρα γνωριζουν,καποιες συμβουλες για την συνεχεια του ενυδρειου μου ωστε ολα να κινηθουν σωστα 

Το μπόλι δεν το συζητάς καθόλου ;

Δεν εχω καποιο γνωστο για μπολι,αν ειχα δεν θα εμπαινα στην χρονοβορα διαδικασια του στρωσιματος

Φίλε μου έλα όποτε θες να πάρεις μπόλι να ξενίασεις...

• Like 1

Το ενυδρειο μπολιαστηκε τελικα!!Ευχαριστω ολους για τις προσφορες σας και κυριως τον φιλο Χρηστο απο οπου και πηρα το μπολι !!

• Like 1

Άντε με το καλό να το γεμίσεις με τα ψάρια της αρεσκείας σου και να μας το παρουσιάσεις...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...