Jump to content

Νεο ενυδρειο..πολυ λαθος αρχη

ThanosAv

Recommended Posts

Καλημερα σας παιδια..μολις εγινα και εγω ιδιοκτητης ενος ενυδρειου ..αποτι καταλαβα μαλλον και με τον πιο λαθος τροπο που μπορουσα :(.
Πηγα λοιπον σε ενα πετ σοπ πηρα ενα 60lt ενυδρειο..φυλτρο μου ειπαν οτι πρεπει για 70lt αρα πηρα 70φιλτρο και τον αντιστηχο θερμοστατη..πηρα και ολα τα υπολοιπα χαλικια διακοσμητικα κτλ.. μου ειπαν επισης οτι πρεπει να παρω και ενα water conditioner και πηρα της sera το aquantan..επισης μου εδωσαν και ενα βιολογικο υλικο σε υγρη μορφη το bio nitrivec.. και μου ειπαν να τα βαλω με την δοσολογια που αναγραφεται στις οδηγιες και να βαζω λιγο καθε μερα..επιπλεον μου ειπαν οτι πρεπει να παρω και ψαριακια αλλιος δεν θα παραχθουν τα απαραιτητα βακτηρια..και μου ειπαν οτι απο αυτα που μου αρεζαν τα γκαπυ ειναι τα πιο ανθεκτηκα αλλα ζουν πολυ μαζι και ετσι πηρα 6 στο συνολο (2 αρσενικα .. 4 θυλικα)..Ολα καλα ολα ωραια στην αρχη βαζω τα ψαρια στο ενυδρειο με τις οδηγιες που αναγραφωνται στην σακουλα που μου τα εδωσαν και καθομουν και τα χαζευα..μετα απο καποιες ωρες παρατηρω τον ενα αρσενικο να καθετε νωχελικα στο κατω μερος του ενυδρειου χωρις να πολυ κουνιεται .. ετσι παιρνω τηλεφωνο στο πετ σοπ και τους ρωταω τι πρεπει να κανω..μου λενε οτι το ψαρι ειναι αρωστο και πρεπει να το απομονοσω .. ετσι το βαζω σε ενα ενυδρειακι μεταφορα που εχω και περιμενω.. μετα απο καποιες ωρες το ψαρακι απεβιωσε δυστηχως.. τελος παντων λεω οτι μπορει να ειναι ενα μεμονομενο περιστατηκο.. αλλα επιδη με τρωει αρχιζω και ψαχνω και βλεπω οτι ουτε ψαρια επρεπε να ειχα βαλει αλλα μονο τα φαρμακα..Οποτε λεω οτι θα προσπαθησω να το διορθωσω απο εδω και περα και να φροντισω τα υπολοιπα 5..Το πρωι ομως που ξυπναω βλεπω και ενα θυλικο νεκρο το οποιο μου ειχαν πει οτι ειναι εγκυος και συντομα θα γεννησει..οποτε τοτε καταλαβαινω οτι ετσι δεν γινεται να προχωρησω γιατι θα τα χασω ολο..ηδη βλεπω και το δευτερο αρσενικο αρκετα νωχελικο να καθετε στον πατο.. οποτε τι μπορω να κανω..γινεται να την σωσω την κατασταση και τα ψαρακια?Επισης τα βλεπω λιγο να παιδευονται στο κολυμπι και αναρωτιεμαι μηπως ειναι πολυ δυνατο το φιλτρο γιατι ειναι για 70lt αλλα μου ειπαν ετσι πρεπει....συγνωμη που σας κουρασα εγραψα ολοκληρη ιστορια ... αλλα αν μπορειτε να με βοηθησετε θα ημουν ευγνομων...να προσθεσω οτι εχω κανει και υγρα τεστ N03 20ml  Ph7,6 NH3/NH4 0 το ενυδρειο τρεχει 2 μερες

Έγινε επεξεργασία - ThanosAv

Καλημερα φιλε μου! Ολοι καπως ετσι ξεκιναμε αλλα αυτο μας κανει να διαβασουμε ,να μαθουμε και να γινουμε πιο σωστοι χομπιστες.Πρωτο μελημα ειναι να σωθουν τα ψαρακια.Βαλε μια αγγελια για μπολι αμεσα ομως-σημερα πρεπει.Αν δεν προλαβεις πρεπει να τα επιστρεψεις εκει που τα πηρες και να κανεις μια νεα αρχη.Ποιο φιλτρο εχεις? Χωραει βιολογικο υλικο? Τι διακοσμητικα εχεις? τι βυθο τι τεστ νερου - ολα παιζουν το ρολο τους.Αφου γλυτωσεις τα ψαρακια κατσε να διαβασεις για τον κυκλο του αζωτου και ολα τα αρθρα για τους αρχαριους http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Λοιπον φιλτρο εχω το suamarine 400 τεστ νερου εχω για αμωνια της σερα και για ph και NO3 της tropical ολα υγρα τεστ..τα ψαρακια μου ειπαν δεν τα δεχονται πισω

Δεν το ξερω το φιλτρο.Χωραει βιολογικο υλικο ή ειναι μονο σφουγγαρια? Ζητα μπολι

• Like 1

Μονο σφουγγαρια νομιζω εχει και κατι σαν πετρουλες μεσα σε ενα διχτακι που δεν ξερω τι ειναι...αν εχεις να προτεινεις καποιο οικονομικο βιολογικο φιλτρο θα ημουν υποχρεος

Το ιδανικότερο θα ήταν να δώσεις τα ψάρια, και να στρώσεις το ενυδρείο χωρίς το άγχος των ζωντανών. Αφού όμως αυτό δεν είναι εφικτό βάλε αγγελία άμεσα για μπόλι και ακολούθα τις οδηγίες εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF/

Κάνε καθημερινά αλλαγές νερού μέχρι να βάλεις μπόλι.

Μετρήσεις από ΝΟ2 υπάρχουν?

Καλό βιολογικό υλικό για μικρό φίλτρο siporax mini. https://www.google.gr/search?q=siporax+mini&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZ2t7HsYTPAhWLA8AKHdIhBUMQ_AUICCgB&biw=1360&bih=610

Αυτες οι πετρουλες που εχει ειναι βιολογικο υλικο.Αυτο πιστευω αρκει για να κανεις την δουλεια σου βαζοντας μπολι.Για αργοτερα μπορεις να βαλεις κατι καλυτερο.Για μενα ειναι εξωτερικο φιλτρο eheim2213 ή fluval 106 και σε δευτερη επιλογη κρεμαστο eheim liberty.

Μπορει να ειπα βλακεια και να μην ειναι βιολογικο υλικο,να ειναι ανθρακας.Βγαλε το φωτο να σου πουμε

Μαλιστα.. για καποιο λογο δεν μπορω να βαλω αγγελια για να ζητησω μπολι..τι γινεται?

Μαλλον για ανθρακα το βλεπω και εγω

Μαλιστα.. για καποιο λογο δεν μπορω να βαλω αγγελια για να ζητησω μπολι..τι γινεται?

Μαλλον για ανθρακα το βλεπω και εγω

Δεν μπορείς να βάλεις αγγελία λόγο των κανονισμών του φόρουμ.

Αγγελίες μπορεί να αναρτήσουν μέλη που έχουν συμπληρώσει 15 ημέρες εγγραφής στο φόρουμ καθώς και 5 πόστ.

Μπορώ όμως αν το επιθυμείς να βάλω εγώ μια αγγελία για λογαριασμό σου. :)

Το eheim liberty μου φαινεται πιο πιθανο πιο λογικη τιμη αν επρεπε να διαλεξε το eheim liberty η το http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/exwteriko-filtro-sun-hw603b ποιο να διαλεγα? Σωτηρη θα με βοηθουσε πολυ..απλα θα ηθελα να λεει για θεσσαλονικη μονο και ακομα καλυτερα περαια θεσσαλονικης.. το διχτακι εχει μαυρες πετρες

Το eheim liberty μου φαινεται πιο πιθανο πιο λογικη τιμη αν επρεπε να διαλεξε το eheim liberty η το http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/exwteriko-filtro-sun-hw603b ποιο να διαλεγα? Σωτηρη θα με βοηθουσε πολυ..απλα θα ηθελα να λεει για θεσσαλονικη μονο και ακομα καλυτερα περαια θεσσαλονικης.. το διχτακι εχει μαυρες πετρες

Εννοείτε ότι θα λέει Θεσσαλονίκη μιας και η τοποθέτηση του πρέπει να είναι άμεση.

Ευχαριστω πολυ..απο τα δυο φιλτρα που εγραψα πιο θα επελεγες για 60lt( 52 καθαρα) η αυτο που ειναι πιο κοντα στα λιτρα μου και πιο οικονομικο?http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/eheim-liberty-2040

Η αγγελία μπήκε.

Απλά για να προσθέσεις το μπόλι πρέπει να έχεις βιολογικό υλικό. Οπότε κάνε τα κουμάντα σου :D

Όσον αφορά την ερώτηση σου για τα φίλτρα πριν προχωρήσεις σε διάφορες κινήσεις ανέβασε μια φωτογραφία από το φίλτρο σου γιατί ίσως δεν χρειάζεται να ψάχνεις για κάτι άλλο.

Λογικα για αρχη μπορεις να αφαιρεσεις τα δυχτακια με τον ανθρακα και να βαλεις το μπολι με καποιο βιολογικο υλικο επιπλεον οπως το mini siporax

Ωραια θα το κανω ετσι ευχαριστω πολυ δυστηχως μολις απεβιωσε το 2 αρσενικο οποτε τωρα μενουν 3 θυληκα εκ των οποιον τα 2 ειναι παρα πολυ δραστηρια και τρωνε κανωνικα το τριτο τρωει και αυτο απλα ειναι λιγο πιο νωχελικο

Μην πολυταιζεις και να κανεις αλλαγη νερου 30-40% μεχρι να βαλεις μπολι.Αντιχλωριο βαζεις?

Εβαλα μια φορα οταν εβαλα το νερο το water conditioner της sera .. το sera aquantan και εχω και το βιολογυκο θλικο σε υγρη μορφη της σερα παλι το sera bio nitrivec καθε ποτε να βαζω?

• Like 1

Μην μπερδευεσαι.Αλλο βιολογικο υλικο αλλο βακτηρια.Βιολογικο υλικο δεν εχεις.Βακτηρια εχεις σε υγρη μορφη που θα πρεπει να αποικησουν πανω σε βιολογικο υλικο.Αν μπορεις να παρεις το αντιχλωριο της seachem prime,σε υπερδοσολογια ειναι χρησιμο για την αποτοξικοποιηση της αμμωνιας

Ωραια αλλα μπορω μονο απο δευτερα τα βακτηρια καθε ποτε τα ριχνω?

Για βακτηρια περιμενε να σου απαντησει καποιος αλλος-δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε.Οτι γραφουν οι οδηγιες.

Τα βακτήρια που έχεις είναι το σκεύασμα bio nitrivec.

Οι οδηγίες του εδώ. http://www.aquaristic.gr/articles/to-beltiotiko-neroy-bio-nitrivec

Το αντιχλώριο που έχεις είναι το σκεύασμα sera aquatan και θα το χρησιμοποιείς κάθε φορά που θα αλλάζεις νερό με αναλογία 5ml για κάθε 20 λίτρα που θα προσθέτεις. Και παραπάνω ποσότητα να πέσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...