Jump to content

Νέο ενυδρείο

sgi

Recommended Posts

Σε καμία περίπτωση γυαλόχαρτο...

Με μεγάλη προσοχή και σε εξωτερικό χώρο κατα προτίμηση

Περασε το με ακουαφορτε με ένα πανί και δοκίμασε με ξύστρα...

Τα λίτρα είναι κοντά στα 200

Είναι 2 γεωμετρικά σχήματα το ενυδρείο σου.Τα κυβίζεις ξεχωριστά και προσθέτεις. . .

Παρόλο που με τις διαστάσεις που έβαλα στο calculator (ρύθμιση flat hexagon) βγάζει αποτέλεσμα 247 λίτρα θεωρώ πως ο Βασίλης έχει δίκιο, και τα λίτρα είναι περίπου 200.

Το οξύ δεν χαλάει τη σιλικόνη. Μεγάλη προσοχή στη χρήση γιατί είναι καυστικό.

Και με το σφουγγάρι κουζίνας προσοχή να χρησιμοποιείς το μαλακό μέρος το σύρμα κάνει χαρακιές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξωτερικά και κάποιο καθαριστικό για άλατα. Μέσα ξύδι και ξυραφάκια έχει ΑΣΤΟΡ τα παραδοσιακά σε σούπερ μάρκετ

Τα ΑΣΤΟΡ μάλλον κάνουν καλή δουλειά, αλλά είναι αρκετά επικίνδυνα αφού κόβουν και απ' τις δυο μεριές. Ρίξε μια ματιά σε χρωματοπωλείο για λάμες μοκετοκόφτη της KDS. Bρήκα την υγειά μου μ' αυτά στο καθάρισμα παλιάς σιληκόνης απ' τα τζάμια. Βγάζουν ακόμα και τα ίχνη που δεν πιάνει το μάτι. Πάντα με προσοχή!

Με ξυραφάκια δοκιμασία δεν βγαίνουν,αλλα το ενυδρείο ήταν άδειο από νερο,αν είναι γεμάτο θα έχει διαφορά?

Τελικά το ακουαφορτε έκανε το θαύμα του κ μαζί με χαλασμένο σφουγγαρακι κ λίγο ξυστρα έγινε σαν καινούριο!

Λογικά φαντάζομαι τώρα για να προχωρησω πρέπει να αποφάσισω τι ψάρια θα βάλω μέσα!

Νομίζω πιο πολύ κλείνω σε πιράνχα,θα ήθελα 2τουλαχιστον να βάλω κ θα μπορούσα να βάλω κ κανέναν γλυφή? Γίνεται να βάλω κ αληθινά αλλά εύκολα φυτα μαζί γιατί κ αυτά μαρεσουν

Αυτό ΘΑ ήθελα εγώ αλλά θέλω να ακούσω τις γνώμες σας με βάση τα λίτρα που έχω τι θα μου προτιμάτε εσείς?

Επίσεις μαζί με την πρόταση θα ήθελα να μου πείτε κ τι εξοπλισμό θα χρειαστεί να πάρω ώστε να ζουν τα ψαράκια μου ευτυχισμένα! Μάλλον θα κοιτάξω για μεταχειρισμένα για να περιορίσω οσο μπορω το μπατζετ,μιας κ δεν το βιαζομαι να το ολοκλήρωση...απλά θέλω να γίνει κάτι καλό!

Για τα λίτρα μου,ενα καλο φίλτρο τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κ να προσεξω?

Εκτος απο τα ποσά λίτρα φιλτράρει τι άλλο χαρακτηρίζει ένα καλό φίλτρο?

Σε 200 λιτρα ενυδρειο δεν νομιζω οτι μπορεις να βαλεις πιρανχας.

Επισης ψαρι γλυφτης δεν υπαρχει,αυτη ειναι μια ονομασια που λαθασμενα εχουν δωσει τα πετ σοπ γι αυτα τα ψαρια.

Το θεμα ειναι αν θελεις να επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου και να το κανεις πιο μαλακο η απλα να βαζεις νερο απο την βρυση με αντιχλωριο.Απο εκει θα εξαρτηθουν και οι επιλογες των ψαριων σου.

Εχεις τεστ νερου ph,kh,gh? αν ναι κανε μια μετρηση στο νερο της βρυσης σου να δουμε ποσο σκληρο ειναι.

Απο φιλτρα,προτεινω η eheim η flouval και πρεπει να ειναι παραπανω απο τα λιτρα του ενυδρειου σου,οχι οριακο δηλαδη.Αν το ενυδρειο σου ειναι 200 λιτρα,τοτε πρεπει να παρεις φιλτρο για τουλαχιστον 250 λιτρα ενυδρειο.Βεβαια παιζει ρολο και τι ψαρια θα βαλεις και ποσα.

Πρεπει να τσεκαρεις και τη ροη του φιλτρου να μπορει να γυρισει τα λιτρα σου 5 φορες.

Χρειαζεσαι εναν θερμοστατη 250 βατ αν δεν εχεις και να αλλαξεις και λαμπες αν ειναι παλιες.

Δεν έχω τεστ νερού,ποιο ακριβώς πρέπει να παρω,μπορειτε να μου δώσετε λινγκ?είναι ενα για όλα?

Όταν λες αν επεξεργάζονται τι ακριβώς θα πρέπει να κάνω?

Για το φιλτο δλδ πρέπει να φιλτράρει τουλάχιστον 250λιτρα την ωρα,κ αυτό με την ροή τι ακριβώς εννοείς? Πρέπει δλδ να έχει ροή 1000λιτρα? εφόσον θα έχει ροή 1000λιτρα την ώρα δεν θα τα φιλτράρει κιόλας? Αν πάρω μεγαλύτερο φίλτρο δλδ πχ για 400 λίτρα πειράζει θα είναι πολύ δυνατό ή ακόμα καλύτερα?

Στην περίπτωση που βάζω απλά αντιχλωριο τι επιλογές έχω σε ψάρια?

Φώτα δεν έχω καθόλου είναι απαρετητα? Πρέπει να είναι κάποια συγκεκριμένα ή μία απλή ταινία αδιαβριχα led κάνουν δουλειά?

καλησπερα και απο μενα και καλος ορισες στον μαγευτικο κοσμο του ενυδρειου..!!τα τεστακια πολουντε ξεχωριστα..τεστ αμμωνιας,νιτρικων και ph ειναι τα βασικα για αρχη..μετρας ph που βγαζει η βρυση σου και μετα κοιτας στα προφιλ των ψαριων στο ιντερνετ για να δεις ποια ταιριαζουν στις μετρησεις σου..παμε στο φιλτρο λοιπον..το φιλτρο σε επαρκεις συνθηκες πρεπει να γυριζει τουλαχιστον 2 φορες τα λιτρα του ενυδρειου την ωρα..ιδανικα 5..δλδ..αν το ενυδρειο σου ειναι 250 λιτρα με μικρη ιχθυοφορτιση εισαι καλημενος και με ενα φιλτρο των 500λτρ την ωρα..το ιδανικο που προτεινουν οι περισσοτεροι ειναι 5 φορες την ωρα τα λιτρα σου..για παραπανω μην το κοιταξεις γτ μετα ειναι πολυ δυνατη η ροη και θα σου κανει το ενυδρειο πληντηριο..στο θεμα φωτισμου τωρα..δεν εχει καπακι το ενυδρειο??μονο γυαλα πειρες??το φως ειναι απαραιτιτο αλλα με διαφορετικες εννοιες σε καθε ενυδρειο..αν θα βαλεις φυτα δλδ..αν βαλεις εαν θα ειναι υψηλων η χαμηλων απαιτησεων..υπαρχουν διαφορες παραμετροι..εχεις καταληξει στο περιπου τι ψαρια σου αρεσουν??

Δλδ ένα φίλτρο με ροή 1400λιτρα δεν κάνει για το ενυδρείο μου σωστά?

Ποπο μου φαίνεται πολύ δύσκολα όλο αυτό με τα τεστακια κ τα ph!

Ποια ψάρια είναι να ποιο ανθεκτικα κ δεν έχουν ανάγκη από τερτακια κ όλα τις λοιπές παραμέτρους?

Όταν λέτε επεξεργασία του νερού περίπου τι εννοητε? Θα χρειάζεται να του βάζω πρόσθετα?

Ακόμα τα τα φυτεμένα θέλουν πρόσθετα?

Έχει από πάνω κάτι κομμάτια σαν λαμαρίνες αλλά δεν έχουν λάμπες? Μπορώ να τυπισω κ να βάλω αλλά τι?απλή λεντοταινια κάνει?

δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσε!!ομως δεν ειναι και τοσο απλο ωστε απλα να ριξεις νερο ψαρια και εγενετο ενυδρειο!!!το φιλτρο που λες μου φαινετε υπερβολικο..το ενυδρειο θελει στρωσιμο πριν βαλεις το οτι δηποτε μεσα..να κανει τον κυκλο του..δλδ τον κυκλο του αζωτου(διαβασε το καλα)που γινετε ειτε με την μεθοδο της υπομονης η με μπολιασμα (μπολιασμα σημαινει οτι παιρνουμε βιολογικο υλικο απο ενυδρειο συνχομπιστα που δεν εχει περασει προσφατα αρρωστιες) με αυτη τη μεθοδο (μετραμε παλι εννοειτε ) μπορεις να βαλεις ψαρια την ιδια μερα..ετσι λιγο μπακαλικα να στο πω ανθεκτικα ψαρακια ειναι οι αφρικανες κιχλιδες..καπιοι θυρευτες..και γενικα βρησκεις "ανθεκτικα" ψαρια στην αγορα αλλα δεν σημαινει οτι ειναι αυθαρτα..θα πρεπει λοιπον να προμηθευτεις βακτηρια και αντιχλωριο..περα απο τα τεστακια που προανεφερα..το ph σου μια φορα θα το μετρησεις..δεν θα το μετρας συνεχεια..εκτος αν εχεις προβληματα στο ενυδρειο..θα μετρησεις μια φορα της βρυσης σου για να δεις σε τι κατηγορια ψαριων μπορεις να απευθηνθεις.και η διαδικασια ειναι η εξης οταν στρωσει με το καλο το ενυδρειο σου..1 φορα την βδομαδα 20-30% αλλαγη νερου..το νερο που θα προσθεσεις μετα πρεπει να του εχεις βαλει αντιχλωριο και βακτηρια μια φορα μεσα στο ενυδρειο την βδομαδα..και πρεπει να προσεχεις η διαφορα του νερου που εχεις ετοιμασει να μην εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με την θερμοκρασια του ενυδρειου..βαλε μας μια φωτο και το ενυδρειο να μπορεσουμε να σου πουμε για τα φωτα..που μενεις αν επιτρεπετε?μηπως υπαρχει καποιος εθελοντης να σου πει 2 πραγματακια απο κοντα

Το φιλτρο που αναφερεσαι ειναι μια χαρα για το ενυδρειο.

Και να εξηγησω τι λεω.

Το 1400λιτρα/ωρα ειναι η ονομαστικη τιμη του φιλτρου χωρις τα υλικα του μεσα.Μολις το γεμισεις με υλικα,η αποδοση αυτη πεφτει 20-30%,μπορει και παραπανω.

Επισης,ολα τα φιλτρα εχουν αυξωμειωτη ροης,με λιγα λογια ρυθμιζεις τη ροη οσο θελεις εσυ,δεν χρειαζεται να την εχεις τερμα ανοιχτη και ουτε κανει καλο στο φιλτρο.

Παμε στα τεστ τωρα,τα βασικα τεστ ειναι αμμωνια,νο2 και νο3 αν εχεις ψαρια που θελουν νερο βρυσης.

Αν εχεις ψαρια που θελουν μαλακο νερο,χρειαζεσαι και τεστ για h,kh,gh για να μετρας το νερο που θα φτιαχνεις.

Η επεξεργασια του νερου για να γινει μαλακο,γινεται ειτε με συσκευη αντιστρωφης οσμωσης ειτε με τυρφη.

Αλλα ψαρια μπαινουν σε μαλακο νερο,αλλα σε βρυσης.

Η λεντοταινια δεν κανει για φυτα,αν θες φυτα θα πρεπει να βαλεις λαμπες φθοριου και αναλογα με τα φυτα που θα βαλεις θα πρεπει να βαλεις και τα αναλογα βατ και αριθμο λαμπων.

Και τα φυτα θελουν τα προσθετα τους,δηλαδη τα λιπασματα τους.

Κατι αλλο που διαβασα,οταν μπολιαζουμε δεν βαζουμε τα ψαρια την ιδια μερα αλλα την επομενη.

Υπαρχουν και τα ετοιμα βακτηρια που κανουν εξησου καλη δουλεια αλλα θελει προσοχη στα βηματα που θα κανεις και θελει και τακτικες μετρησεις αν εισαι αρχαριος.

Καλο ειναι οτι αποριες εχεις να τις ρωτας εδω και οχι με καποιον απο κοντα γιατι μπορει αλλα να σου λεμε εμεις εδω και αλλα ο αλλος απο κοντα με αποτελεσμα να μπερδευτεις περισσοτερο και να κανεις λαθη.

Δυστοιχως,αυτο ειναι ενα χομπι που θελει καποια πραγματα για να παει σωστα.

• Like 1

ρασταφαριαν εχω λοιπον κ γω καποιες ερωτησεις..εχω 6 ενυδρεια στο σπιτι και μονο ενα φιλτρο εχει ρυθμηστη ροης..τα υπολοιπα δεν εχουν..πως το συμπερανες οτι ολα εχουν??αμα κλησεις λιγο την παροχη στα βανακια???και δευτερον,δεν ειπα την ιδια μερα να βαλει ψαρια..του ειπα οτι ισως μπορει να βαλει αν κανει μετρησεις κ ειναι ολα καλα!φιλικα παντα για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις

δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσε!!ομως δεν ειναι και τοσο απλο ωστε απλα να ριξεις νερο ψαρια και εγενετο ενυδρειο!!!το φιλτρο που λες μου φαινετε υπερβολικο..το ενυδρειο θελει στρωσιμο πριν βαλεις το οτι δηποτε μεσα..να κανει τον κυκλο του..δλδ τον κυκλο του αζωτου(διαβασε το καλα)που γινετε ειτε με την μεθοδο της υπομονης η με μπολιασμα (μπολιασμα σημαινει οτι παιρνουμε βιολογικο υλικο απο ενυδρειο συνχομπιστα που δεν εχει περασει προσφατα αρρωστιες) με αυτη τη μεθοδο (μετραμε παλι εννοειτε ) μπορεις να βαλεις ψαρια την ιδια μερα..ετσι λιγο μπακαλικα να στο πω ανθεκτικα ψαρακια ειναι οι αφρικανες κιχλιδες..καπιοι θυρευτες..και γενικα βρησκεις "ανθεκτικα" ψαρια στην αγορα αλλα δεν σημαινει οτι ειναι αυθαρτα..θα πρεπει λοιπον να προμηθευτεις βακτηρια και αντιχλωριο..περα απο τα τεστακια που προανεφερα..το ph σου μια φορα θα το μετρησεις..δεν θα το μετρας συνεχεια..εκτος αν εχεις προβληματα στο ενυδρειο..θα μετρησεις μια φορα της βρυσης σου για να δεις σε τι κατηγορια ψαριων μπορεις να απευθηνθεις.και η διαδικασια ειναι η εξης οταν στρωσει με το καλο το ενυδρειο σου..1 φορα την βδομαδα 20-30% αλλαγη νερου..το νερο που θα προσθεσεις μετα πρεπει να του εχεις βαλει αντιχλωριο και βακτηρια μια φορα μεσα στο ενυδρειο την βδομαδα..και πρεπει να προσεχεις η διαφορα του νερου που εχεις ετοιμασει να μην εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με την θερμοκρασια του ενυδρειου..βαλε μας μια φωτο και το ενυδρειο να μπορεσουμε να σου πουμε για τα φωτα..που μενεις αν επιτρεπετε?μηπως υπαρχει καποιος εθελοντης να σου πει 2 πραγματακια απο κοντα

Εγω αναφερομαι σ αυτο που εχω επισημανει με κοκκινο και γραφεις οτι με μπολι μπορεις να βαλεις ψαρια την ιδια μερα.

Με το μπολι δεν μπορεις να βαλεις την ιδια μερα ψαρια ακομα και αν οι μετρησεις ειναι τελειες.

Ψαρια βαζεις την επομενη μερα.

Τα εξωτερικα φιλτρα ολα εχουν ρυθμιστη ροης,ειτε απο βανακια αν εχουν ειναι απο μοχλο,οπως πχ τα fluval.

Ακομα και πολλα εσωτερικα φιλτρα εχουν ρυθμιστη ροης πανω.

2 μπολιασματα εχω κανει προσωπικα και τα εβαλα τα ζωντανα την ιδια μερα γτ δεν γινοταν αλλιος και δεν ειχα καμια απωλεια..αν ηταν λανθασμενη πληροφορια την αναιρω..δεν εχω τετοια κομπλεξ..!!αλλα για τα φιλτρα που λες μονο απο βανακια μπορεις να χαμηλωσεις ροη..μιλαω για μεγαλα φιλτρα..υπαρχουν ορισμενα της φλουβαλ που εχουν ρυθμηστη αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχουν ολα

και το ποστ ειναι για να βοηθησουμε τον ανθρωπο να καταλαβει 5 πραγματα..οπως και εγω ετσι και ο φιλος που εκανε την δημοσιευση θα διαβασει ολες τις αποψεις..θα ψαξει και λιγο στο ιντερνετ και θα κανει αυτο που θεωρει αυτος σωστο και ας ειναι και λαθος..δεν νομιζω εξαλου κανεις απο εδω να μην εκανε λαθος στην αρχη!!

και προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν τσαμπουκαλευομαι ουτε τα γραφω νευριασμενος αυτα!!!το επισημαινω απλα γτ ο γραπτος λογος παρεξηγητε!

Στα εξωτερικα φιλτρα μπορεις να ρυθμισεις ροη ειτε απο τα βανακια αν εχουν,ειτε απο ρυθμιστη που που εχει πανω το φιλτρο.

Οσα εξωτερικα φιλτρα εχω δει απο γνωστες μαρκες,σε ολα μπορεις να ρυθμισεις τη ροη.

Στα εξωτερικα φιλτρα μπορεις να ρυθμισεις ροη ειτε απο τα βανακια αν εχουν,ειτε απο ρυθμιστη που που εχει πανω το φιλτρο.

Οσα εξωτερικα φιλτρα εχω δει απο γνωστες μαρκες,σε ολα μπορεις να ρυθμισεις τη ροη.

Το fluval 206 εχει κωστα;δεν βλεπω κατι.

Το fluval 206 εχει κωστα;δεν βλεπω κατι.

Ασε το βρηκα με το μοχλο.εχεις δικιο.

Μάλλον όπως το βλέπω το θέμα θα πάω σε ενυδρείο με χρυσόψαρα για αρχή κ χωρίς φυτά κ αργότερα ίσως βάλω μερικΑ εύκολα φυτα

Μπορείτε να μου πείτε τι εξοπλισμό κ μετρήσεις πρέπει να κάνω κ θα χρειαστεί? Δεν χρειάζεται κάποια επεξεργασία το νερό στα χρυσόψαρα έτσι?

Επίσεις ήθελα να ρωτησω υπάρχει κάποιο χρυσόψαρο που γίνεται λίγο μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα?

Άσχετα με τα ψάρια που θα βάλεις ένα καλό φίλτρο και τεστ για αμμωνία,νιτρώδη,νιτρικά είναι απαραίτητα.

Από εκεί και πέρα η διακόσμηση διαφέρει αναλόγος το είδος των ψαριών που θα επιλέξεις.

Τα χρυσόψαρα( Carassius Auratus Auratus ) είναι σχετικά εύκολα ψάρια αλλά ρυπογόνα.

Σημασία δεν έχει να ξεκινήσεις με κάτι ευκολο ίσα ίσα για να μπεις στο νόημα του ενυδρείου αλλά να ξεκινήσεις με κάτι ευκολο το

οποίο σου αρέσει και για όσο καιρό το έχεις στο ενυδρείο σου να τους προσφέρεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης!!

Έχεις μεγάλο ενυδρείο που σημαίνει οτι έχεις πολλές επιλογές!!

Ρίξε μια ματιά στα προφίλ των ψαριών που έχουμε στο forum μας κάνε και μια βόλτα από κάποιο ενυδρειακό κατάστημα να δεις τι σου αρέσει

και πριν αγοράσεις οτιδήποτε είμαστε στην διάθεση σου να το συζητήσουμε :)

Όχι μου αρέσουν πολύ τα χρυσόψαρα,περισσοτερο θα έλεγα τα πιράνχας αλλά εφόσον δεν φτάνουν τα λίτρα μου πάμε στην αμέσως επόμενη επιλογή!

Απλά πρώτα πρέπει να έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό κ μετά ψάρια βρίσκω!

Θα ήθελα οπότε να μου όσο αναφορά στον υλικό εξοπλισμό τι ακριβώς θα χρειαστεί!αν γίνετε με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες!πχ για το φιλτο για πόσα λίτρα να είναι κ τι ροή να έχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...