Jump to content

Νέο ενυδρείο

sgi

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!μου δωσαν ένα ενυδρείο διαστάσεων 110*25*50 είναι 137λιτρα σωστά?

Θα ήθελα να βάλω κάνα ψαράκι μέσα αλλά πρώτον είμαι άσχετος κ δεύτερον θέλω να διάθεση όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.τι θα μου προτιμάτε?χρυσόψαρα? Μονομάχους σε αυτό το μέγεθος μπορώ να βάλω 2-3 κ κάνα θηλυκό?

Τι μου προτείνετε εσείς?Κ τα πηρανχα μου αρέσουν αλλά μάλλον δεν κάνει ε?

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις γνώμες απόψεις!Κ ελπίζω να κολλησω αργότερα κ να πάμε για κάτι καλύτερο!

διαβασε καποια πραγματα εδω   Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο  ειδικα για τον κυκλο του αζωτου, και την πρωτη επαφη με το ενυδρειο.

Εγω θα προτεινα τα εξης:

1.Φυτεμενο με ευκολα φυτα και ενα κοπαδακι απο καρδιναλιους πχ (αν θες πιο οικονομικα ψαρια ειναι και τα white cloud minnows,ή guppies)

2.Δυο χρυσοψαρα με πιο απλο στησιμο οπως ξυλα και μερικες πετρες (εδω θα χρειαστεις λιγο πιο δυνατο φιλτρο)

3.Ενα αφρικανικο με julidochromis και στησιμο με πετρες (εδω ειναι λιγο πιο ακριβα τα ψαρια αλλα το υπολοιπο στησιμο και η συντηρηση εχουν μηδεν εξοδα)

Μονομαχο δεν θα εβαζα για τον λογο οτι πρεπει να παει ενας μονο.Μπορεις βεβαια να προσπαθησεις με αρκετες κρυψωνες για χαρεμι με αρκετα θυληκα αλλα ειναι λιγο πιο δυσκολο και θα χρειαστει αρκετη παρακολουθησει για να δεις οτι τα πανε καλα μεταξυ τους.

Υπαρχουν φυσικα πολλες επιλογες ακομη,οι διαστασεις ειναι αρκετα καλες και κυριως το μηκος του ενυδρειου.

Γνωμη μου ειναι καταρχην να επενδύσεις σε ενα εξωτερικο φιλτρο. Θα εχεις καλυτερη βιολογια, ευκολότερο καθαρισμα κ δε θα σου πιανει χωρο στο ενυδρείο. Απο κει κ περα πες μας λιγο τι εχεις φανταστει, ριξε μια ματια στο φορουμ σε παρουσιασεις ενυδρείων με αντιστοιχα λιτρα, δες τι απαιτήσεις εχουν κ για αποιαδηποτε απορια εδω ειμαστε.

Τελικά παιδιά το ενυδρείο που μου δόθηκε είναι 6αγωνο πως μετραω τα λίτρα του.νεες διαστάσεις μήκος 118εκ,υψος 45εκ κ πλάτος 38εκ στο κέντρο κ στις άκρες 34εκ πόσα λίτρα είναι? Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Για φίλτρο ναι θέλω εξωτερικό κ ας είναι πιο ακριβό δεν το βιαζομαι κ ίσως δω κ για μεταχειρισμένο αν βρω.

Κάτι άλλο τώρα το ενυδρείο ήταν πριν θαλασσινό,εχει παρά πολλά στίγματα στα τζάμια από τα κοραλια μάλλον κ αλάτι κτλπ!το εξυσα με μία ξυστρα αλλά δεν βγαίνουν κ δεν θέλω να βάλω πολύ δύναμη μην γρατσουνιές κ τα τζάμια!τι υλικό κοπλα να χρησιμοποιήσει για να το κάνω σαν καινούριο?

Σκεφτόμουν κ για 2οσκαρ να βάλω μέσα ,με τι άλλα ψάρια μπορώ? Κ από διακόσμηση γι αυτά τα ψάρια τι θέλει?

Καλο ειναι να ξυνεις με πιστωτικη καρτα και οχι με ξυστρα.Καλη δουλεια κανει το ξυδι και ακομη καλυτερη ενα σκευασμα ενυδρεικο σε υγρη μορφη το Ph down

Τελικά παιδιά το ενυδρείο που μου δόθηκε είναι 6αγωνο πως μετραω τα λίτρα του.νεες διαστάσεις μήκος 118εκ,υψος 45εκ κ πλάτος 38εκ στο κέντρο κ στις άκρες 34εκ πόσα λίτρα είναι? Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Για φίλτρο ναι θέλω εξωτερικό κ ας είναι πιο ακριβό δεν το βιαζομαι κ ίσως δω κ για μεταχειρισμένο αν βρω.

Κάτι άλλο τώρα το ενυδρείο ήταν πριν θαλασσινό,εχει παρά πολλά στίγματα στα τζάμια από τα κοραλια μάλλον κ αλάτι κτλπ!το εξυσα με μία ξυστρα αλλά δεν βγαίνουν κ δεν θέλω να βάλω πολύ δύναμη μην γρατσουνιές κ τα τζάμια!τι υλικό κοπλα να χρησιμοποιήσει για να το κάνω σαν καινούριο?

Σκεφτόμουν κ για 2οσκαρ να βάλω μέσα ,με τι άλλα ψάρια μπορώ? Κ από διακόσμηση γι αυτά τα ψάρια τι θέλει?

Τα λιτρα για οσκαρ ειναι λιγα ....

Στο λεω φιλικα για να χαρεις τα συγκεκριμενα ψαρια.....

Όταν λες ύψος 45cm μετράς την εξωτερική διάσταση της γυάλας?

Το ενυδρείο σου απ ότι αντιλαμβάνομαι η μπροστινή του πλευρά είναι κυρτή?

Σε αυτον τον υπολογιστη εχει καποια σχεδια ωστε να υπολογισεις τα λιτρα σου http://www.theaquatools.com/volume-calculator

Όχι τι ύψος τι μετρισα εσωτερικά κ όχι μέχρι πάνω,μεχρι εκεί που θα φτάνει τι νερο

Τα αγγλικά μου είναι χάλια οπότε δεν βγάζω άκρη με τον υπολογιστή...κάποια άλλη βοήθεια?

Ναι μπροστά είναι κυρτό το ενυδρείο

Όπως περιγράφεις τις διαστάσεις βγαίνει 191 λίτρα.

Μπορείς να βάλεις μια φώτο από το ενυδρείο σου να δουμε το σχήμα ακριβώς πως είναι γιατί σαν να μπερδεύτηκα :(

Πόσα εκατοστά είναι τα δύο μικρά μπροστινά κομμάτια?

Γράψε πόσο είναι και το μεγάλο μπροστινό.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Πίσω πλευρά 118

Πλαινά 34

Μπροστινή πλευρά  90

Μικρά μπροστινά 20

Υψος 45

Λίτρα 247,4 :) 

Ωραία τα λίτρα τα βρήκαμε,250 ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Τώρα για τον καθαρισμό των τζαμιών μου είπαν γυαλοχαρτο νερού 1500? Κάνει ή θα χαλασει το τζάμι?

Κ για να φύγει ή μυρωδιά θάλασσας τι να κάνω θα επηρεάσει το ότι ήταν θαλασσινό πριν κ τώρα θέλω να το κάνω γλυκού?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει γυαλόχαρτο και δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.

Με ένα καινούργιο σφουγγάρι κουζίνας και με τη βοήθεια ξυδιού, πιστεύω θα έχεις καλό αποτέλεσμα.

Σε καμία περίπτωση γυαλόχαρτο...

Με μεγάλη προσοχή και σε εξωτερικό χώρο κατα προτίμηση

Περασε το με ακουαφορτε με ένα πανί και δοκίμασε με ξύστρα...

Τα λίτρα είναι κοντά στα 200

Είναι 2 γεωμετρικά σχήματα το ενυδρείο σου.Τα κυβίζεις ξεχωριστά και προσθέτεις. . .

Το ακουαφορτε δεν θα χαλασει τις συγκολλήσεις?γιατί το ενυδρείο είναι χειροποίητο μάλλον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...