christos efthimiou 13 Ιουνίου 2018 Author #101 Share 13 Ιουνίου 2018 αλήθεια? και μου αρέσουν τα άτιμα τα είχα στο φυτεμένο.εννοείς αυτά τα καφέ με τις μαύρες γραμμές σωστά?όχι τα κάπως πορτοκαλοκόκκινα με τις μαύρες βούλες?τι έγραψα ο άτιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 13 Ιουνίου 2018 #102 Share 13 Ιουνίου 2018 Σιγουρα τα melanoides turbeculata αντεχουν γιατι τα εχει φιλος σε species με αυλονακαρες,αν φυσικα σου αρεσουν και μπορουν να προσφερουν κατι στο ενυδρειο σου. Καποιοι τα θεωρουν παρασιτικα. Τα ζεμπρα οσες φορες τα εχω βαλει σε αφρικανικο αντεχουν ενα χρονο το πολυ και οχι ολα.Αυτα που ειναι "ανετα" και σηκωνοται αρκετα απο το καβουκι τα τσιμπουν,τα τουμπαρουν και φευγουν αμεσως.Οσα εχουν συνηθισει να φυλαγονται επιβιωνουν αλλα τα αυγα τους πανω στα τζαμια και τις πετρες ειναι λιγακι ενοχλητικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 14 Ιουνίου 2018 Author #103 Share 14 Ιουνίου 2018 πριν 12 ώρες, το μέλος argy1 έγραψε: Αυτα που ειναι "ανετα" και σηκωνοται αρκετα απο το καβουκι τα τσιμπουν,τα τουμπαρουν και φευγουν αμεσως. Καλημέρα @argy1 . Αναφέρεσαι στα zebra snails σωστα? πριν 12 ώρες, το μέλος argy1 έγραψε: Οσα εχουν συνηθισει να φυλαγονται επιβιωνουν αλλα τα αυγα τους πανω στα τζαμια και τις πετρες ειναι λιγακι ενοχλητικα. Σε ποια αναφέρεσαι? http://www.abyssos.gr/aspondula-enudreiou/aspondula-glukou-nerou/anentoma-helena-1cm-10/ Αυτά αντέχουν? ή https://www.aquario.gr/live-stock/freshwater-stock/freshwater-inverts/spoted-nerite-snail.html αυτά? Που μπορώ να διαβάσω για τη σχέση σαλιγκάρια - αφρικάνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 21 Ιουνίου 2018 Author #104 Share 21 Ιουνίου 2018 Για βοηθείστε λίγο αν και ξέρω ότι δεν είναι πολύ καλές εικόνες, λίγο βιαστικές γιατί δεν προλάβαινα, αλλά τι μπορεί να είναι?λογικά μέχρι αύριο θα βγάλω καλύτερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Ιουνίου 2018 #105 Share 21 Ιουνίου 2018 Μπουκωμενη είναι!!! Άντε με το καλό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 21 Ιουνίου 2018 Author #106 Share 21 Ιουνίου 2018 Πως έγινε αυτό? Καλά πάνω κάτω έχω ακούσει πωε γίνεται χαχα!!! Απλά δεν μου έχει ξανατύχει...και επίσης ρε συ έχω μόνο ένα μπάνγκα και τα άλλα είναι αυλονάκαρα..και μάλιστα όλα είναι σχετικά μικρά...και τι θα βγούν καραμπάνγκα!!!??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 21 Ιουνίου 2018 #107 Share 21 Ιουνίου 2018 Και ειναι και αρσενικός. Κουφό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 21 Ιουνίου 2018 Author #108 Share 21 Ιουνίου 2018 Κωστα κατι τα ταιζες δεν εξηγειται αλλιως...τι τους εδινες στην αθηνα...πες μας την αληθεια...περα απο την πλακα δεν ξερω να ξεχωριζω αρσενικα θηλυκα...και δεν εχω ιδεα απο γεννες...παντως απο οσο εχω διαβασει εδω μαλλον αν δεν κανω κατι θα φαγωθουν σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 21 Ιουνίου 2018 #109 Share 21 Ιουνίου 2018 Αρσενικος κ μπουκωμενος δυσκολα.Φιλε ολα ειναι πιθανα.Εμενα εχει τυχει να ζευγαρωσουν κ ψαρια απο διαφορετικες λιμνες ακομη.Δημιουργησε λεπτες σχισμες στο ακουασκειπ σου κ ασε να επιβιωσουν οσα τα καταφερουν...Καλο θα ειναι να απομακρυνεις το μπαγκνα για να μην "διαρευσουν" υβριδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 21 Ιουνίου 2018 Author #110 Share 21 Ιουνίου 2018 πριν 4 ώρες, το μέλος johnbaggios έγραψε: Αρσενικος κ μπουκωμενος δυσκολα.Φιλε ολα ειναι πιθανα.Εμενα εχει τυχει να ζευγαρωσουν κ ψαρια απο διαφορετικες λιμνες ακομη.Δημιουργησε λεπτες σχισμες στο ακουασκειπ σου κ ασε να επιβιωσουν οσα τα καταφερουν...Καλο θα ειναι να απομακρυνεις το μπαγκνα για να μην "διαρευσουν" υβριδια. Γιαννη για αυτο και εγω πιο πριν ειπα οτι δεν θα ασχοληθω με την γεννα. Το μονο που θα ηθελα να μου πει καποιος ειναι αν πρεπει να κανω κατι ωστε να ειναι οκ το ψαρι. Επίσης δυστυχως αφου δειχνει το ενυδρειο οτι παει καλα μιας και ξεκινησαν γεννες καιρος να παρουμε αποφασεις. Ελεγα να κρατησω το μπανγκα, μιας και απο τυχη βρεθηκε στο ενυδρειο μου και ειπα απο τυχη μονο καλο θα ειναι αλλα βλεπω δεν παει αλλο...οπως και οι αυλονακαρα μεγαλωνουν και οποτε πρεπει να αρχισει το συμμαζεμα.. Πως θα τις ξεχωρισω τωρα που ακομη τα αρσενικα δεν εχουν πεταξει τα χρωματα τους?μπορει καποιος να μου πει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 21 Ιουνίου 2018 Author #111 Share 21 Ιουνίου 2018 πριν 5 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε: Και ειναι και αρσενικός. Κουφό! Ακομη περιμενω να μου πεις τι τα εδινες στην αθηνα και εγιναν ετσι....ουτε νερο απο τον πηνειο να πινανε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 22 Ιουνίου 2018 #112 Share 22 Ιουνίου 2018 πριν 18 ώρες, το μέλος christos efthimiou έγραψε: Γιαννη για αυτο και εγω πιο πριν ειπα οτι δεν θα ασχοληθω με την γεννα. Το μονο που θα ηθελα να μου πει καποιος ειναι αν πρεπει να κανω κατι ωστε να ειναι οκ το ψαρι. Επίσης δυστυχως αφου δειχνει το ενυδρειο οτι παει καλα μιας και ξεκινησαν γεννες καιρος να παρουμε αποφασεις. Ελεγα να κρατησω το μπανγκα, μιας και απο τυχη βρεθηκε στο ενυδρειο μου και ειπα απο τυχη μονο καλο θα ειναι αλλα βλεπω δεν παει αλλο...οπως και οι αυλονακαρα μεγαλωνουν και οποτε πρεπει να αρχισει το συμμαζεμα.. Πως θα τις ξεχωρισω τωρα που ακομη τα αρσενικα δεν εχουν πεταξει τα χρωματα τους?μπορει καποιος να μου πει? Τα θηλυκα κρατανε τσαντα βρε.Χαχαχα.Δες συμπεριφορες.Δες καποιος καραμπινατος αρσενικος πως συμπεριφερετε οταν ειναι διπλα τους.Αν ειναι αρσενικα τα κυνηγαει εντονα κ τα δαγκωνει.Αν ειναι θηλυκα πιοτερο επιδυκνειεται πλαι τους παρα τους επιτιθετε.Περιμενε ομως καλου κακου να βγουν εντονοτερα τα χρωματα στα αρσενικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 22 Ιουνίου 2018 #113 Share 22 Ιουνίου 2018 (edited) Με το σκεπτικό ότι το ζευγάρι που έδωσε τα μικρά σου το είχα για αρσενικά και τα 2, καλή τύχη να τα ξεχωρίσεις! Η θηλυκιά μου είχε κανονικά χρώματα αρσενικού για μηνες και όταν μπουκώθηκε και δεν έτρωγε την είχα απλά για άρρωστο αρσενικό που δεν τρώει! Έγινε επεξεργασία 22 Ιουνίου 2018 - KostasGr Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 26 Ιουνίου 2018 Author #114 Share 26 Ιουνίου 2018 Έφτασε η ώρα για την εβδομαδιαία αλλαγή..πρέπει να προσέξω κάτι τώρα που είναι μπουκωμένο το ψάρι? Επίσης πόσο καιρό θα έχει τα αυγά στο στόμα της και όταν θα τα φτύσει που τα ρίχνει? στο τζάμι, στο χώμα ή σε πέτρα? που να ψάξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasAnaz 26 Ιουνίου 2018 #115 Share 26 Ιουνίου 2018 Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στις ρουτίνες σου. Θα κάνεις την αλλαγή σου όπως πάντα. Συνήθως τα θηλυκά είναι μπουκωμένα για περίπου 20 μέρες. Όταν είναι έτοιμα να τα φτύσουν απομονώνονται από τα υπόλοιπα ψάρια του κοπαδιού και σκάβουν ελαφρά στην άμμο σε καμιά γωνία του ενυδρείου ή κοντά στις πέτρες ή κατω από αυτές. Όπου θεωρούν οτι είναι ασφαλές να αφήσουν τα μωρά. Τώρα, το αν θα δεις ψαράκια είναι μια άλλη κουβέντα. Κρύβονται σε πολύ μικρές σχιζμές στις πέτρες και όσα καταφέρουν να επιβιώσουν και δεν τα φάνε τα μεγαλύτερα ίσως αρχίσουν να σκάνε μύτη δειλά δειλά από τις κρυψώνες τους μετά από καμιά εβδομάδα περίπου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 7 Αυγούστου 2018 Author #116 Share 7 Αυγούστου 2018 Μιας και μεγάλωσαν σκέφτηκα να βγάλω τις πέτρες. Όπως τις σήκωσα είδα ένα μικρό ψαράκι από κάτω. Τι να του δώσω? Επίσης τα αυλονάκαρα προτιμούν τα αυγά να τα αφήνουν πάνω στις πέτρες ή στην επαφή από τις πέτρες και την άμμο?Για να φτιάξω λίγο το set up ρωτάω. Έχω δύο σκέψεις. 1η. Σκεφτόμουν να ρίξω διάσπαρτες πέτρες στο πάτο και να κάνω τον βυθό βραχώδες και να κάνω ένα βουναλάκι σε ένα σημείο με κατηφόρα. 2η. Να κάνω πάλι 2 χώρους και να μειωθεί η επιθετικότητά τους. Υ.Γ. Δεν έχω πολλά ψάρια στο ενυδρείο πλέον Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 9 Αυγούστου 2018 Author #117 Share 9 Αυγούστου 2018 Σε συνέχεια του προηγούμενου post έκανα έτσι το περιβάλλον και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για τα ψάρια. Επίσης ίσως φαίνεται καλύτερα από αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=aLnFNW4468Y Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 10 Αυγούστου 2018 Author #118 Share 10 Αυγούστου 2018 (edited) Καλώς τα δέχτηκα...βέβαια κατα τύχη μιας και δεν έχω ιδέα.. Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2018 - christos efthimiou 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Αυγούστου 2018 #119 Share 11 Αυγούστου 2018 Καλως τα δέχτηκες φίλος!! Τα έβγαλες από το ενυδρείο? Αν και τα aulonocara δεν είναι τόσο πετρόψαρα το στήσιμο σου μου αρέσει πάρα πολύ. Πρόσεξε μόνο οι πέτρες που δεν πατάνε στο τζάμι μην πέσουν από το σκάψιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 11 Αυγούστου 2018 Author #120 Share 11 Αυγούστου 2018 (edited) Τα μικρά τα έχω σε γεννήστρα μέσα στο ενυδρείο. Σχετικά με τα μικρά άνοιξα άλλο θέμα γιατί πιστεύω ότι δεν αφορά μόνο κιχλίδες μιας και οι απορίες μου είναι γενικές. Για τις πέτρες το έχω και εγώ λίγο το άγχος αν και επειδή είναι μικρές δεν της βλέπω να σκάβουν πολύ, πιο πολύ τρώνε και φτύνουν την άμμο. Αλλά έχεις δίκιο αυτές που είναι πάνω σε άλλες θέλουν στήριγμα στις βάσεις τους Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2018 - christos efthimiou Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 3 Σεπτεμβρίου 2018 Author #121 Share 3 Σεπτεμβρίου 2018 Σε ποια μερα της εγκυμοσυνης κανεις stripping? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 3 Σεπτεμβρίου 2018 #122 Share 3 Σεπτεμβρίου 2018 16 με 18 εισαι γκουντ Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 3 Σεπτεμβρίου 2018 #123 Share 3 Σεπτεμβρίου 2018 Οσο πιο αργα,τοδο πιο καλα για τα ψαρακια,γιατι μεγαλωνουν πιο πολυ αλλα πιο δυσκολα για τη μανα.Πιστευω οτι στη φυση θα τα αφηνε κ θα τα μαζευε μολις αντιλαμβανοταν κατι επικυνδυνο.Εχω την αισθηση οτι στα ενυδρεια τα κρατουν περισσοτερες μερες στο στομα γιατι καταλαβαινουν οτι οι συνθηκες ειναι πολύ επικίνδυνες για τα μικρά τους και πιστεύω ότι ταλαιπωρούνται ποιο πολύ οι θηλυκές Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 5 Σεπτεμβρίου 2018 Author #124 Share 5 Σεπτεμβρίου 2018 On 3/9/2018 at 11:46 ΜΜ, το μέλος johnbaggios έγραψε: 16 με 18 εισαι γκουντ 16 με 18 που λες μετραω απο την μερα που την επω μπουκωμενη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos efthimiou 5 Σεπτεμβρίου 2018 Author #125 Share 5 Σεπτεμβρίου 2018 (edited) On 14/8/2018 at 12:01 ΠΜ, το μέλος Sturm έγραψε: Δεν υπαρχει λογος για ξενερωματα και αγχος. Αν δεν κανω λαθος τα ψαρια αυτα ειναι mouthbrooders! Δηλαδη η μανα κραταει τα μωρα στο στομα μεχρι να μεγαλωσουν αρκετα ωστε να μπορουν να τραφουν μονα τους. Υπαρχει παντα η περιπτωση να δφαγωθουν ολα αλλα συνηθως καποιο την γλυτωνει. Δοκιμασα αυτο που λεει το μελος @Sturm και ειχα την χαρα να δω μικρα ψαρακια μεσα στο ενυδρειο...βεβαια δεν τα προσεχουν οι γονεις και δεν εχω ιδεα τι να τα ταιζω. Βεβαια για να ζουν τοσο καιρο θα βρισκουν υπολλειματα αλλα μπορω να τα βοηθησω καπως? Θα ανεβασω βιντεο σε λιγο Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2018 - christos efthimiou 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος