Kostas G. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Author #51 Share 30 Σεπτεμβρίου 2016 Βατήρα δεν θα έχει, αλλά μάσκα σίγουρα θα βάλω μερικές φορές! Πριν φύγω για τη δουλειά το πρωί, γέμισα δοκιμαστικά και το sump Μόλις ξεμπερδέψω λίγο με τις πέτρες, θα το αδειάσω και θα το καθαρίσω καλά για να αρχίσω να το λειτουργώ με ψάρια Παρεπιπτόντως, σήμερα παρέλαβα και τα Sieve filters!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 3 Οκτωβρίου 2016 Author #52 Share 3 Οκτωβρίου 2016 Τα sieve filters ήρθαν Κόλλησα το HDPE και το slate στον πάτο με Aquarium Munster Underwater glue. Έφτιαξα τμήμα μιας εκ των επιστροφών του sump για να το κρύψω πίσω από τις πέτρες και λείανα και τοποθέτησα τις πέτρες μέσα στο ενυδρείο. Δυστυχώς δεν έχω εποξική οπότε καμιά δεν κολλήθηκε. Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω, όπως και διάφορα πλαστικά εξαρτήματα που θέλω για τις σωληνώσεις του sump, και θα κάτσω να τις κολλήσω. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 13 Οκτωβρίου 2016 #53 Share 13 Οκτωβρίου 2016 ωραια λιτρα!!! στο σαμπ εχω μπερδευτει λιγο αλλα θα παρακολοθησω την συνεχεια!!!! καλογεμιστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 31 Οκτωβρίου 2016 #54 Share 31 Οκτωβρίου 2016 @Kostas G. Καμιά νέα φωτό για οφθαλμόλουτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 25 Ιανουαρίου 2017 Author #55 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Το ενυδρείο γέμισε από τότε, αρχικά θερμάνθηκε με 600W Schego και φιλτράνθηκε αυτσχέδιο φίλτρο 1λ siporax με Aquaclear 902 Μπήκε δεξαμενή προετοιμασίας νερού 700λ που φτιάχτηκε με προδιαγραφές πόσιμου. Είναι 1εκ. φαρδύτερη από τον διαθέσιμο χώρο, οπότε πήρε αρκετή προσπάθεια αλλά τελικά μπήκε στη θέση της Τα Sieve filters απέκτησαν βάση αλλά ακόμα δεν τα έχω συνδέσει Μπήκε μια Vieja synspila πριν 2 μήνες Ακολουθούμενο από ένα αρσενικό Hypsophrys nicaraguensis Και ένα βιντεο από την αγάπη μου Το ενυδρείο έβγαλε διαρροή αρχές Δεκέμβρη....Μικρή διαρροή αλλά διαρροή και η ζημιά στις σιλικόνες φαινόταν πλέον Το ενυδρείο πριν το άδειασμα Μια από τις πολλές plecoσπηλιές Μερικοί κάτοικοι: Vieja synspila Heros sp. "Rotkeil"(Red Shoulder) Ο Hypsophrys nicaraguensis μας Το ενυδρείο άδειασε μέσα Δεκέμβρη, οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο sump και βγήκε και ξανακολλήθηκε το μπροστινό τζάμι Η επισκευή Nidal Απόστολος και Λευτέρης από Ωκεανό Κόπηκαν όλες οι σιλικόνες του μπροστινού τζαμιού και μπήκανε τρέσες στις πίσω γωνίες του ενυδρείου, στην ένωση των τζαμιών για ενίσχυση Μόλις τέλειωσαν αυτά περιμέναμε βοήθεια για να σηκώσουμε το 200kg τζάμι. Σύντομα ήρθε ο Δημήτρης ο Λυσίκατος και ο Χρήστος(kadmos) και ξεκινήσαμε Ενυδρείο με πορτάκι... URL=http://s162.photobucket.com/user/Kostas_G/media/3m%20Aquarium/15BC46FF-F98E-4EFB-9884-8676692C2087.jpg.html][/URL] Μετά από τέλειο καθάρισμα, μπήκε φρέσκια σιλικόνη Και έκλεισε πάλι το ενυδρείο Το ενυδρείο γέμισε του χρόνου μετά από 2 βδομάδες στέγνωμα Μερικές φωτογραφίες του ενυδρείου μετά από πολύ δουλειά για ξαναστήσιμο και 1-2βδομάδες ακόμα Την Παρασκευή παρέλαβα φυτά για το ενυδρείο από τον Μυσιρλή και έτσι την Κυριακή είχε φύτεμα! Ίσιωσα και την άμμο και μετέφερα και κάποια σε μέρη για φύτεμα, οπότε θόλωσε λίγο. Μια μέρα μετά Θέλαμε να το κάνουμε πιο φυσικό σε εμφάνιση και σκεφτήκαμε να δέσουμε φυτά σε λεπτό ξύλο που να κρέμεται από την επιφάνεια Κάποια φυτά βγήκαν από τότε και έτσι σήμερα είχε βουτιά συντήρησης, για ξαναφύτεμα Συνολικά φυτεύτηκαν: 2x Lagenandra meeboldii "Red" 3x Staurogyne sp. "Bihar" 1x Echinodorus palaefolius 1x Echinodorus cordifolius "Fluitans" 2x Elecharis sp. 1x Cryptocoryne undulatifolia 1x Cryptocoryne usteriana 1x Cryptocoryne tonkinensis 3x Microsorum pteropus 3x Microsorum pteropus "Trident" 1x Anubia barteri var. caladifolia 1x Anubia barteri var. coffefolia 1x Utricularia graminifolia 1x Riccia fluitans σε λάβα 1x Saggitaria subulata 1x Aponogeton madagascariensis Κάποια από αυτά τα είχα ήδη και άλλα είναι δώρο από την κοπέλα μου, τα υπόλοιπα αγορασμένα από τον Μυσιρλή Και ένα video από τη Nicaragua και τη Vieja synspilum 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 25 Ιανουαρίου 2017 #56 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Καλορίζικο ρε Κωστή! Να το χαρείς για πολλά πολλά χρόνια, κι εμείς μαζί σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 25 Ιανουαρίου 2017 Author #57 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο!!! Σε ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια από κοντά! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 25 Ιανουαρίου 2017 #58 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Απιστευτο μέγεθος! Απόλαυση! Κιχλίδες βλέπω, Panaque δε βλέπω ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 25 Ιανουαρίου 2017 Author #59 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Panaque δεν θα δεις μέχρι η φίλτρανση του ενυδρείου να είναι άψογη και η άμμος καλά στρωμμένη. Τους έχω στο 2μετρο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 25 Ιανουαρίου 2017 #60 Share 25 Ιανουαρίου 2017 36 minutes ago, Kostas G. said: Panaque δεν θα δεις μέχρι η φίλτρανση του ενυδρείου να είναι άψογη και η άμμος καλά στρωμμένη. Τους έχω στο 2μετρο Στο μικρό να λες... όχι στο 2μετρο!!! Να το χαρείς και από εδώ και πέρα όχι άλλες αναποδιές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 25 Ιανουαρίου 2017 #61 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Κρίμα για την ζημιά ! Αλλα στην συνέχεια την ξέχασα ! Ρε φίλε κάθε φορά που κανεις παρουσίαση χάνομαι !!!! Νομιζω ότι μπαίνω μέσα και κολυμπάω στο ποτάμι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 25 Ιανουαρίου 2017 #62 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Χαλαλι ο κοπος,θα σε ανταμειψει το αποτελεσμα!Φτου φτου φτου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Ιανουαρίου 2017 #63 Share 25 Ιανουαρίου 2017 Βουτια συντηρησης ;;;; Να εχεις υγεια να το χαρεις !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 26 Ιανουαρίου 2017 #64 Share 26 Ιανουαρίου 2017 Τρομερό ενυδρείο με μεγάλες δυνατότητες! Ευτυχώς η ζημιά πέρασε αναιμακτα, με το καλό να πάρει τον δρόμο του κ να το χαρείς! Όταν μπουν και οι panaque, μπορώ να έρθω για βουτιά; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 26 Ιανουαρίου 2017 #65 Share 26 Ιανουαρίου 2017 Άντε με το καλό από εδώ και πέρα να το χαρείς και να το χαρούμε...με πολλές φωτό και βίντεο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 29 Ιανουαρίου 2017 Author #66 Share 29 Ιανουαρίου 2017 Σας ευχαριστώ Σημερινό βιντεάκι από τα ψάρια 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Ιανουαρίου 2017 #67 Share 29 Ιανουαρίου 2017 Απίστευτο ενυδρείο πολλά υποσχόμενο!! Τα πολλά λόγια είναι περιττά !!! Μπράβο σε όλο το team !! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 30 Ιανουαρίου 2017 Author #68 Share 30 Ιανουαρίου 2017 (edited) Ευχαριστώ Μερικές φωτογραφίες του ενυδρείου Cryptocoryne usteriana Staurogyne sp. "Bihar" και Cryptocoryne tonkinensis Anubia barteri var. caladiifolia και Staurogyne sp. "Bihar" Echinodorus palaefolius, Eleocharis sp. και Lagenandra meeboldii(Red) Heros sp. "Rotkeil" Η Νικαράγουα μας(αρσενικό) Aponogeton madagascariensis, Sagittaria subulata και Cryptocoryne undulata(Broad leaf) Riccia fluitans Microsorum pteropus(κανονικό και Trident), Anubia barteri var. coffefolia και Anubia gracilis Staurogyne sp. "Bihar", Hygrophila angustifolia, Echinodorus cordifolius "fluitans", Eleocharis sp., Lagenandra meeboldii(Red) και ένα άγνωστο φυτό χωρίς φύλλα ακόμα. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2017 - Kostas G. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Ιανουαρίου 2017 #69 Share 30 Ιανουαρίου 2017 Όνειρο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 30 Ιανουαρίου 2017 #70 Share 30 Ιανουαρίου 2017 (edited) Ωραία φυτά Κώστα! Ελπίζω να μη τα κουρέψουν, αφού είναι γνωστές γρασιδομηχανές. Στο δικό μου πάντως, το staurogyne bihar δεν το έχουν πειράξει (πολύ), εδώ και δύο εβδομάδες. To crinum thaianum είναι ακόμα ένα φυτό που έχω δοκιμάσει και δεν συμπαθούν ιδιαίτερα. Περιμένω εναγωνίως να μπουν σε λειτουργία τα sieve filter για να δούμε την αποτελεσματικότητά τους, όπως επίσης και την άφιξη των δούλων. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2017 - kadmos Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 30 Ιανουαρίου 2017 #71 Share 30 Ιανουαρίου 2017 Τελειο! Εχουμε πολλα να δουμε εδω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 30 Ιανουαρίου 2017 #72 Share 30 Ιανουαρίου 2017 Πολυ καλο μπραβο. Χαιρεσε να το χαζευεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas G. 13 Φεβρουαρίου 2017 Author #73 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ Καλό που δεν στο τσακίζουν το Staurogyne sp. "Bihar" Χρήστο! Ελπίζω να καταφέρω να τα κρατήσω τα φυτά που θέλω με τα ψάρια που έχω. Θα δείξει. Καλά πάμε σχετικά προς το παρόν αλλά δεν έχουν έρθει όλα.... Έφερα ένα ζευγαράκι κιχλίδες από το 2μετρο την προπροηγούμενη βδομάδα: Herotilapia multispinosa Πάνε καλά και ψάχνουν περιοχή για ζευγάρωμα Μερικές φωτογραφίες των κατοίκων και μερικές από τα φυτά τότε 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Φεβρουαρίου 2017 #74 Share 14 Φεβρουαρίου 2017 Όμορφα πράγματα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 14 Φεβρουαρίου 2017 #75 Share 14 Φεβρουαρίου 2017 Δεν έχω λόγια....απίστευτο!!! Μπράβο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος