Jump to content

Κορμός κληματαριάς στο ενυδρείο

Recommended Posts

Μαλλον αστειευσαι αλλα αν το λες σοβαρα εχεις κουμπακι αγνοηση χρηστων ;)

Για το θεμα του αμπελιου,νομιζω οτι μπερδευεται λιγο τις λεξεις "βιολογικο" "λιπασματα" "φαρμακα".Τα βιολογικα φυσικα και εχουν λιπασμα,απλα δεν εχουν φαρμακα για παρασιτα και ορμονες.

Εγω Μακη θα το δοκιμαζα παντως.Ο Ηρακλης περιγραφει σωστα την προετοιμασια.

Έχω ήδη παραγγείλει να μου φέρουν από την Κόρινθο όταν έρθει κάποιος. ^_^

Ενοειτε πως αστευομαι καθοτι γνωριζω τα παιδια απο κοντα και εχω το θαρρος να τα πειραζω και να με πειραζουν.

Αυτο με το κουμπακι δεν το γνωριζα παντος. Να το εχω στα υποψην... Χαχαχα!!!!

• Like 3

• 2 weeks later...

Ανετα!! Το αμπελι το βαζω κι εγω... μουλιασμα, ξύσιμο, μουλιασμα, βρασιμο, στεγνωμα στον καυτο ηλιο και βαλτο...

Δωσε ιδιαίτερη σημασία σε κατι κουφαλες που κανουν να μην εχει μεσα σαλιγκάρια χωμα και ξεφλούδισμα προσεκτικα, μερικες φορεες και στις ακρες των κλαδιων υπαρχει λιγη σαπιλα το κλαδευεις και προχώρησε... το κανω 3 χρονια τωρα δεν εχω καμια απώλεια ουτε καποιο προβλημα εγω το τρεχω και με ανθρακα 7 μερούλες...

Το στέγνωμα στον καυτό ήλιο που εξυπηρετεί;

Ανετα!! Το αμπελι το βαζω κι εγω... μουλιασμα, ξύσιμο, μουλιασμα, βρασιμο, στεγνωμα στον καυτο ηλιο και βαλτο...

Δωσε ιδιαίτερη σημασία σε κατι κουφαλες που κανουν να μην εχει μεσα σαλιγκάρια χωμα και ξεφλούδισμα προσεκτικα, μερικες φορεες και στις ακρες των κλαδιων υπαρχει λιγη σαπιλα το κλαδευεις και προχώρησε... το κανω 3 χρονια τωρα δεν εχω καμια απώλεια ουτε καποιο προβλημα εγω το τρεχω και με ανθρακα 7 μερούλες...

Χθες παρέλαβα τα αμπέλια και τα έβαλα σε μια λεκάνη για μούλιασμα.  Όταν λες ξύσιμο, με τι τα ξύνεις για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους;

Το στέγνωμα στον καυτό ήλιο που εξυπηρετεί;

Ωστε να δει το ξυλο που εχει επεξεργαστεί τοσες ωρες βρεγμένο αν εχει καπου ξερασει σκουλήκια, αν δεν εχει σκαλισει καλα τις κουφάλες που κρατανε διάφορα μεσα μεχρι σαλιγκάρια ψόφια που δεν ειναι ευκολα να τα απομακρύνεις και να ξυσει τα ξύλα αν καπου χρειάζεται ξανα

• 2 weeks later...

Έβαλα το αμπέλι στο νερό μούλιασε και έβγαλα τη φλούδα, έξυσα και μέσα στα δύσκολα σημεία για να καθαρίσει, μούλιασα και καθάρισα ξανά 2-3 φορές.  Προχθές το άφησα στον κουβά να δουλέψει για δύο μέρες με άνθρακα και σήμερα που πήγα να το βγάλω είχε πιάσει πάνω του ένα γλοιώδες πράγμα σαν ζελέ σε μερικά σημεία γύρω από το ξύλο αλλά πιο πολύ στο σημείο του κορμού που είναι το κόψιμο και φαίνεται από μέσα.

Να το καθαρίσω απλά και να το ξαναβάλω στον άνθρακα ή μήπως είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσω για να είμαι σίγουρος ότι δεν βγάζει καμία επιβλαβή ουσία;

Έβαλα το αμπέλι στο νερό μούλιασε και έβγαλα τη φλούδα, έξυσα και μέσα στα δύσκολα σημεία για να καθαρίσει, μούλιασα και καθάρισα ξανά 2-3 φορές.  Προχθές το άφησα στον κουβά να δουλέψει για δύο μέρες με άνθρακα και σήμερα που πήγα να το βγάλω είχε πιάσει πάνω του ένα γλοιώδες πράγμα σαν ζελέ σε μερικά σημεία γύρω από το ξύλο αλλά πιο πολύ στο σημείο του κορμού που είναι το κόψιμο και φαίνεται από μέσα.

Να το καθαρίσω απλά και να το ξαναβάλω στον άνθρακα ή μήπως είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσω για να είμαι σίγουρος ότι δεν βγάζει καμία επιβλαβή ουσία;

Μάκη μήπως δεν είναι εντελώς ξερό. και ξέρασε χυμούς στα κοψίματα?

Μύκητας είναι Μάκη. Θα φύγει μόνο του. 

Με προλάβες Σωτήρη. Δεν αναιρώ την ερώτηση του Σωτήρη με την ανάρτησή μου.

Έγινε επεξεργασία - kadmos
  • Like 2

Ξερό πρέπει να ειναι παιδιά, μου είπαν ότι ειναι 2-3 χρόνια κομμένο. Να το αφήσω στο νερό με τον άνθρακα να τρέχει ή να το βγάλω να στεγνώσει;

Ξερό πρέπει να ειναι παιδιά, μου είπαν ότι ειναι 2-3 χρόνια κομμένο. Να το αφήσω στο νερό με τον άνθρακα να τρέχει ή να το βγάλω να στεγνώσει;

Έαν είναι τόσο πολύ καιρό κομμένο μάλλον είναι ο κλασικός μύκητας που πιάνουν τα ξύλα όταν τα βουτάμε στο ενυδρείο μας.

Όπως γράφει και ο Χρήστος θα κάνει το κύκλο του και θα φύγει.

Ότι ήταν να κάνει ο άνθρακας τό 'χει κάνει Μάκη. Τό 'χεις ζεματίσει καθόλου;

Έγινε επεξεργασία - kadmos

Όχι δεν το εχω ζεματισει, επόμενο βήμα ειναι να το σοκάρω απο κρύο σε καυτό νερό.;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Κάνε κι αυτό, άστα το βράδυ στο καυτό νερό και μετά ρίξ' τα μέσα!  :thumbsu:

Υπάρχει διαδικασία διαχείρισης "άγριων" ξύλων με χημικό τρόπο, που δεν αφήνει περιθώρια για προβλήματα. Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει, αφού είναι αρκετά χρονοβόρα και κυρίως χρειάζεται κάποια οικειότητα με χημικά συστατικά. Επίσης δε θεωρώ καθόλου εύκολο να βρεθούν όλα τα απαραίτητα χημικά από ένα μη εξειδικευμένο πολίτη. Έτσι δίνω μεγάλη σημασία στο τόπο περισυλλογής και ακολουθώ την γνωστή διαδικασία. Άνθρακα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον που χρησιμοποιώ "άγρια" ξύλα, δεν έχω προβλήματα στα ενυδρεία μου μ' αυτά. Θα έλεγα το αντίθετο, μάλιστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...