Jump to content

Κορμός κληματαριάς στο ενυδρείο

Recommended Posts

Βρήκα κάτι ωραίους κορμούς κληματαριάς, οι οποίοι κλαδεύτηκαν πριν 2 χρόνια και είναι ξεροί, απλά με ενημέρωσαν ότι πριν περίπου 2 χρόνια και κάτι είχαν ραντιστεί. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μετά από τόσο καιρό ή μπορεί να επηρεάσει ακόμα το φάρμακο, οπότε το ξεχνάω;

Νομίζω ότι με μια καλή επεξεργασία(πέρασμα με καυτό νερό,βγάζοντας τον φλοιό που περισσεύει και γενικά ένα πολυ καλό ξέπλυμα από το χώμα)θα μπορούσες να το βάλεις.το ψέκασμα με τα φάρμακα με ανησυχούν.εδω ένα συντηρητικό που καταναλώνουμε στα τρόφιμα κρατάει δυο χρόνια.ποσο μάλλον ένα γεωργικό φάρμακο.δεν ξέρω κατα ποσο θες να ρισκάρεις το project σου.

Δε θέλω να το ρισκάρω καθόλου, για αυτο και τελικά δεν πηρα όταν μου είπαν ότι είχαν ψεκαστεί.

Βλέπω όμως ότι πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει κληματαριά με επιτυχία... Και αναρωτιέμαι, αυτές οι κληματαριές δεν είχαν ψεκαστεί ποτέ με φάρμακο;;; Μήπως μετα απο κάποιο χρονικό διάστημα το φάρμακο εξασθενεί και απλά δεν επηρεάζει; Ίσως αν γίνει η επεξεργασία που λες και μετα μπει σε ένα κουβά με νερό και ένα φίλτρο με άνθρακα να τρέχει για κάποιο χρονικό διάστημα... Καλο θα ειναι αν κάποιος εχει σχετική εμπειρία να τη μοιραστεί μαζί μας.

Αν δεν είμαι σίγουρος πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω κανένα τέτοιο ρίσκο....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ακριβως τρια βρασιματα και ανθρακα στο φιλτρο ολα μια χαρα εγω εχω τεσσερα χρονια κορμο απο αμπελι μεσα και δεν εχω κανενα προβλημα

..υπαρχουν κ τα βιολογικα παντως, που δεν εχουν κανενα φυτοφαρμακο επανω, αρκει να ειναι εμπιστη η πηγη που θα το βρεις!

..υπαρχουν κ τα βιολογικα παντως, που δεν εχουν κανενα φυτοφαρμακο επανω, αρκει να ειναι εμπιστη η πηγη που θα το βρεις!

Βιολογικα και σταφυλια αποκλειεται... :)

ΤΑ σταφυλια αν δεν φανε τα φαρμακα τους απλα δεν γινονται...

Θα αναφερω προσωπικη εμπειρια για το θεμα ψεκασμα.

Ο πατερας μου εδω και τρια χρονια εχει παρει βεργες απο τον ανθρωπο που δουλευω στο μαγαζι του.

Τις βεργες τις εφερε απο τα ολυμπια και ο πατερας μου τις εβαλε στην καρδιτσα. Το μονο που χρειαζεται αυτη η ρατσα αμπελιου ειναι μονο νερο.

Ο πατερας μου φετος εβγαλε και κρασι, το αμπελι ειναι φουλ. Αρα υπαρχουν και ρατσες που δεν θελουν τιποτα παρα μονο νερο.

• Like 1

Δηλαδη το κρασι που μου δινουν για βιολογικο δεν ειναι..;  :hehe

Ο πατερας μου εδω και τρια χρονια εχει παρει βεργες απο τον ανθρωπο που δουλευω στο μαγαζι του.

Τις βεργες τις εφερε απο τα ολυμπια και ο πατερας μου τις εβαλε στην καρδιτσα. Το μονο που χρειαζεται αυτη η ρατσα αμπελιου ειναι μονο νερο.

Ο πατερας μου φετος εβγαλε και κρασι, το αμπελι ειναι φουλ. Αρα υπαρχουν και ρατσες που δεν θελουν τιποτα παρα μονο νερο.

μπραβο μ εβγαλες ασπροπροσωπη! αρα υπαρχουν ελπιδες για το κρασι που πινω.. :D

• Like 1

Avraamp αν ακους τον Billaus με το ενυδρειο rio mare σε κοβω να καταληγεις με ενυδρειο Μαλαματινα :hehe :hehe :hehe

• Like 2

Avraamp αν ακους τον Billaus με το ενυδρειο rio mare σε κοβω να καταληγεις με ενυδρειο Μαλαματινα :hehe :hehe :hehe

Και αναρωτιομουνα!!

Δεν θα τον πειραξει.....

• Like 1

Δυσκολο μου φαινεται...

Το αμπελι αν δεν το ψεκασεις θα δεις οτι ολα τα τσαμπια θα ειναι χτυπημενα, και θα πεφτουν...

Δυστηχως οσο γενικα περναει ο καιρος τοσο πιο πολλα φαρμακα χρειαζονται...

Δυσκολο μου φαινεται...

Το αμπελι αν δεν το ψεκασεις θα δεις οτι ολα τα τσαμπια θα ειναι χτυπημενα, και θα πεφτουν...

Η αληθεια ειναι οτι δουλευα σε βιολογικα κ ειδικοι γεοπωνοι που ειχαν ασχοληθει με το θεμα μας ελεγαν πως γινεται, απλα θελει πολυ δουλεια για να καλλιεργησεις το οτιδηποτε χωρις φαρμακα κ υπαρχουν εναλλακτικοι τροποι οπου ειναι πολυ δυσκολοι αλλα οχι ακατορθωτοι να εφαρμοστουν, γι αυτο αλλοστε τα βιολογικα ειναι κ πολυ ακριβα. Απλα θελει ειδικες γνωσεις,δεν αφηνεις απλως αραντιστο ενα φυτο κ περιμενεις.. πρεπει να ξερεις πως θα το χειριστεις

Δυσκολο μου φαινεται...

Δυστηχως οσο γενικα περναει ο καιρος τοσο πιο πολλα φαρμακα χρειαζονται...εγω παιδια δεν γνωριζω ουτε πια ειδη αμπελια και ποσα υπαρχουν. Απλα αναφερω αυτο που εχουμε εμεις στο χωριο. Το σιγκεκριμενο Παντος απο οτι ακουω και τον πατερα Μου ειναι πολυ σκληρο, αν σκεφτεις οτι επιασε και στον καμπο της καρδιτσας οπου περα απο καλαμποκι βαμβακι δεν εχουμε τιποτα αλλο.

Και αναρωτιομουνα!!

Δεν θα τον πειραξει.....

σταθουλι τον ειδες πως σε πειρε τηλεφωνο μολις ειδε το ενυδρειο σπιτι μου χαχαχα (μπορω και εγω να βαλω στο δικο agassizii σταθη)

Τι να βαλεις βρε κακομοιρη που εμεινες με το στομα ανοιχτο.

Υ.Γ και που εισαι playmobill αυτο που ειδες ειναι μονο η αρχη.... Χαχαχα

• Like 3

Δυσκολο μου φαινεται...

εγω παιδια δεν γνωριζω ουτε πια ειδη αμπελια και ποσα υπαρχουν. Απλα αναφερω

Δυσκολο μου φαινεται...

εγω παιδια δεν γνωριζω ουτε πια ειδη αμπελια και ποσα υπαρχουν. Απλα αναφερω αυτο που εχουμε εμεις στο χωριο. Το σιγκεκριμενο Παντος απο οτι ακουω και τον πατερα Μου ειναι πολυ σκληρο, αν σκεφτεις οτι επιασε και στον καμπο της καρδιτσας οπου περα απο καλαμποκι βαμβακι δεν εχουμε τιποτα αλλο.

Δυσκολο μου φαινεται...

εγω παιδια δεν γνωριζω ουτε πια ειδη αμπελια και ποσα υπαρχουν. Απλα αναφερω αυτο που εχουμε εμεις στο χωριο. Το σιγκεκριμενο Παντος απο οτι ακουω και τον πατερα Μου ειναι πολυ σκληρο, αν σκεφτεις οτι επιασε και στον καμπο της καρδιτσας οπου περα απο καλαμποκι βαμβακι δεν εχουμε τιποτα αλλο.

Δυσκολο μου φαινεται...

εχουμε και στεβια :D

Έγινε επεξεργασία - Bill Koulosousas
  • Like 2

Βρήκα κάτι ωραίους κορμούς κληματαριάς, οι οποίοι κλαδεύτηκαν πριν 2 χρόνια και είναι ξεροί, απλά με ενημέρωσαν ότι πριν περίπου 2 χρόνια και κάτι είχαν ραντιστεί. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μετά από τόσο καιρό ή μπορεί να επηρεάσει ακόμα το φάρμακο, οπότε το ξεχνάω;

Ανετα!! Το αμπελι το βαζω κι εγω... μουλιασμα, ξύσιμο, μουλιασμα, βρασιμο, στεγνωμα στον καυτο ηλιο και βαλτο...

Δωσε ιδιαίτερη σημασία σε κατι κουφαλες που κανουν να μην εχει μεσα σαλιγκάρια χωμα και ξεφλούδισμα προσεκτικα, μερικες φορεες και στις ακρες των κλαδιων υπαρχει λιγη σαπιλα το κλαδευεις και προχώρησε... το κανω 3 χρονια τωρα δεν εχω καμια απώλεια ουτε καποιο προβλημα εγω το τρεχω και με ανθρακα 7 μερούλες...

• Like 1

Βιολογικα και σταφυλια αποκλειεται... :)

ΤΑ σταφυλια αν δεν φανε τα φαρμακα τους απλα δεν γινονται...

Δεν νομίζω!!! Ελα Κρήτη να φας σταφυλακι χωρις χημεία!!!

Δηλαδη το κρασι που μου δινουν για βιολογικο δεν ειναι..;  :hehe

Αν το παίρνεις από άτομο που ξέρεις και εμπιστεύεσαι σχετικά με την παραγωγή του το πιθανότερο να είναι... αν το παίρνεις από κάποιον παραγωγό-έμπορο δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τίποτα!!!

:hehe  :hehe  :hehe

Δυσκολο μου φαινεται...

Ήμουνα στην Κόρινθο σε συγγενή και είχε κληματαριά αράντιστη φορτωμένη με σταφύλια και λέμε δεν κόβουμε να δοκιμάσουμε...νομίζοντας ότι δεν θα έχουν γίνει ακόμα τα σταφύλια.  Όχι απλά είχανε γίνει αλλά ήταν και πολύ νόστιμα.  Μου έκανε εντύπωση πως αν και αράντιστα δεν είχαν χαλάσει.  Η αλήθεια είναι πλέον ότι τα περισσότερα ραντίζονται (όχι μόνο τα σταφύλια), οπότε είναι λίγο δύσκολο να βρεις αράντιστα και για να είσαι σίγουρος πρέπει να είναι ή δικά σου ή από άτομο που εμπιστεύεσαι.  Είχα μιλήσει με κάποιον παραγωγό και μου είχε πει τα μόνα βιολογικά είναι αυτά που βάζω στον κήπο μου για να τρώω στο σπίτι, όλα τα άλλα που είναι στο χωράφι ακόμα και τα χαρακτηρισμένα βιολογικά κάτι έχουν φάει από χημεία...

Τα αμπέλια που ήταν κομμένα και βρήκα για να πάρω ήταν ενός φίλου - γείτονα, τα οποία δυστυχώς ήταν ραντισμένα και δεν πήρα, κακώς μάλλον, στην πρώτη ευκαιρία θα πάρω μερικά.:)

σταθουλι τον ειδες πως σε πειρε τηλεφωνο μολις ειδε το ενυδρειο σπιτι μου χαχαχα (μπορω και εγω να βαλω στο δικο agassizii σταθη)

Τι να βαλεις βρε κακομοιρη που εμεινες με το στομα ανοιχτο.

Υ.Γ και που εισαι playmobill αυτο που ειδες ειναι μονο η αρχη.... Χαχαχα

Εμείς δεν θα πάρουμε μάτι; :bigemo_harabe_net-134:  :bigemo_harabe_net-61:

Μας λες για agassizii και μας αφήνεις έτσι...χωρίς υλικό!

Περιμένουμε παρουσίαση rio mare...να δούμε αν επαληθευτούν οι φήμες του playmobill!

Εμείς δεν θα πάρουμε μάτι; :bigemo_harabe_net-134:  :bigemo_harabe_net-61:

Μας λες για agassizii και μας αφήνεις έτσι...χωρίς υλικό!

Περιμένουμε παρουσίαση rio mare...να δούμε αν επαληθευτούν οι φήμες του playmobill!

Κανε υπομονη avraamp να ολοκληρωσω με τα ψαρια και να κανω παρουσιαση.

Τωρα ειμαι διακοπες, απο βδομαδα που γυρναω θα αρχισω να μαζευομαι.

• Like 1

Ετσι ειναι , θελει τον χρονο του το πραμα, μονο η ρεγγα για να την ξαλμυρισεις και να την προσαρμοσεις σε PH και ΚΗ θελει μια εβδομαδα, ασε τις σαρδελες προσαρμογη σε ελαιολαδο με την σταγονα γιατι ειναι και ευαισθητες :hehe :hehe :hehe

• Like 2

Αντε παιδι μου πολυ αργα το πας και ο αλλος οργιαζει......

Ετσι ειναι , θελει τον χρονο του το πραμα, μονο η ρεγγα για να την ξαλμυρισεις και να την προσαρμοσεις σε PH και ΚΗ θελει μια εβδομαδα, ασε τις σαρδελες προσαρμογη σε ελαιολαδο με την σταγονα γιατι ειναι και ευαισθητες :hehe :hehe :hehe

:hehe  :hehe  :hehe

Φιλε avraamp ζητω συγνωμη. Το θεμα σου ειναι αν μπορεις να επεξεργαστεις, και με πιο τροπο ενα κορμο απο αμπελι χωρις να εχει δυσαρεστες συνεπειες για το ενυδρειο σου.

Καποια παιδια απο εδω μεσα σου ειπαν την γνωμη τους και την εμπειρια τους.

Ξαφνικα μπηκαν στην κουβεντα οι αλοπροσαλοι και οι ζηλιαρηδες σε συνεργασια με τους (ριχνω λαδι στην φωτια) π.χ Σταθης.

Υ.Γ που ειναι λοιπον οι admin να τους στειλουν να γραφουν μονο σε δικα τους θεματα τουλαχιστον μεχρι τον δεκεμβριο. Γιατι οι ανθρωποι ειναι μονο για να βγαζουν κακιες.

Μεχρι και το ριομαρε φιλτατε playmobill (ακου ονομα ο μαμαλακης) εχει σωστη ιχθυοφορτιση σε ενα φακελακι 6x10 εχει περιπου στα 100γραμμαρια τονο. Σε λιγο το ενυδρειο σου οπως το πας θα εχει σε 70 λιτρα νερο 60 λιτρα ψαρια. Θα εισαι ετοιμος να τα πας στην ιχθυοσκαλα για πουλημα. (Φρεσκα ψαριααα παιδιααααα).

Παρακαλω πολυ τους διαχειρηστες να μην με ξανα ενοχλησουν αυτοι οι τυποι, μεχρι να παρουσιασω το μεγαλουργημα που λεγεται rio madeira

• Like 2

Μαλλον αστειευσαι αλλα αν το λες σοβαρα εχεις κουμπακι αγνοηση χρηστων ;)

Για το θεμα του αμπελιου,νομιζω οτι μπερδευεται λιγο τις λεξεις "βιολογικο" "λιπασματα" "φαρμακα".Τα βιολογικα φυσικα και εχουν λιπασμα,απλα δεν εχουν φαρμακα για παρασιτα και ορμονες.

Εγω Μακη θα το δοκιμαζα παντως.Ο Ηρακλης περιγραφει σωστα την προετοιμασια.

Έγινε επεξεργασία - argy1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...