Jump to content

Ξανα απο την αρχη.

Recommended Posts

Δεν θελω να φανω κακος,αλλωστε να βοηθησω προσπαθησα,αλλα καταλαβαινω οτι βλεπεις διαφορετικα το θεμα...οποτε καλη συνεχεια σε αυτο που θες να κανεις ;)

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτελους βρηκα σε λογικη τιμη και παρειγγειλα υγρο τεστ για μετρηση NH3-NH4 της sera και θα ερθει την Δευτερα (ευελπιστω) να δουμε που βρισκομαστε. :D 

Έγινε επεξεργασία - Νίκος_62558
  • Like 1

Εκανα το τεστ και οι μετρησεις σημερα και εχθες ηταν στο 0,5 (0,03 λεει για το ph του νερου που εχει το ενυδρειο) m ανα λιτρο.

Τωρα εχει ξεκινησει η βιολογια και εχει αρχισει να πεφτει η αμμωνια η ουτε καν; Πρεπει να παρω και τεστ για NO3 ; 

Ρε παιδια δωστε λιγο τα φωτα σας γιατι θα τρελαθω...

Εστρωνα το ενυδρειο με τροφη. Η αμωνια απο τις 17 και μετα ειχε πεσει σχεδον στο 0. Σημερα βρισκεται στο 0.
Εβαλα τα 2 ψαρακια εχθες που τα καταφερανε απο ολην αυτην την διαδικασια μεσα (κανω αλλαγες νερου καθε 2 μερες γυρω στο 10-20 %) και πλεον το στρωνω με αυτα μεσα...

Πηρα και τεστ για ΝΟ2 σημερα και μου βγαζει σαν αποτελεσμα και αυτο 0...

Μπορει καποιος να μου πει τι στο καλο κανω λαθος;
Ειναι δυνατον να εγινε τοσο γρηγορα ο κυκλος...; Πολυ αμφιβαλλω... 

(9 Αυγουστου μπηκαν τα πρωτα βακτηρια μεσα στο ενυδρειο)

Νιτρικα μετρας 0?

Αν δεν εχεις ουτε νιτρικα τοτε παιζουν δυο σεναρια

1.Δεν εχει στρωσει ακομη

2.Επειδη κανεις συχνες αλλαγες μηδενιζουν

Αν μετρας νιτρικα 0< και 0 τα υπολοιπα τοτε εχει στρωσει κανονικα.

Οποτε μετρα νιτρικα και αν ειναι μηδεν ασε λιγες ημερες χωρις αλλαγη ωστε να βεβαιωθουμε τι ακριβως ανεβαινει.

Για νιτρικα δεν εχω ακομα το τεστ δυστυχως... Μαζευω λιγα λιγα τα λεφτα και μολις τα μαζευω παω και τα παιρνω τεστ.

Μα καλα τοσες μερες και ειναι δυνατον να μην εχει ξεκινησει καν η διαδικασια; 

Οταν ειναι να κανω αλλαγη νερου μετραω 1-2 ωρες πριν κανω την αλλαγη και μετα 1-2 ωρες μετα την αλλαγη. Πριν την αλλαγη μεχρι πριν 2-3 μερες μου εβγαινε το αποτελεσμα οτι ειχα μια σταλια αμμωνια μεσα στο νερο, μετα τιποτα. Σημερα που μετρησα πριν απο λιγο μου δειχνει 0 (εχει να γινει αλλαγη νερου απο την Πεμπτη).

Μηπως τα ψαρια η η τροφη που εριχνα δεν επαρκουσε για τα λιτρα του νερου για να ξεκινησει ο κυκλος;

Προφανως τα ψαρια (αποβλητα) ειναι λιγα για να ανεβει η αμμωνια σε αυτα τα λιτρα με τις αλλαγες που κανεις ΑΛΛΑ αυτο ειπαμε οτι θελουμε απο την αρχη.

Επειδη ειπες οτι δεν θες να παρεις τεστ ειπαμε οτι ο πιο ασφαλες τροπος ειναι να κανεις συχνες αλλαγες νερου ωστε να μην υποβληθουν τα ψαρια σε τοξικοτητα.

Το οτι προλαβαινεις ομως την αμμωνια και τα νιτρωδη απο το να ανεβουν δεν σημαινει οτι εχει στρωσει το ενυδρειο.Χοντρικα υπολογισε ενα μηνα,πανω κατω τοσο θελει.Το τεστ νιτρικων παντως αν και ειναι το πιο ακριβο ειναι και το πιο απαραιτητο.Αυτο θα χρησιμοποιεις για οσο διαστημα εχεις ενα υγειες ενυδρειο για να βλεπεις ποτε θα κανεις αλλαγη νερου.Τεστ για αμμωνια και νιτρωδη χρειαζομαστε μονο κατα το στρωσιμο ή αν παει κατι στραβα.

Έγινε επεξεργασία - argy1

Μαλιστα.. Σε ευχαριστω πολυ :)

Ε στο τελος του μηνα θα φροντισω να το προμηθευτω και αυτο. 

Θα το αφησω αλλες 2 μερες χωρις αλλαγη να δω αν θα αυξηθει η αμμωνια-νιτρωδη. 

Τα ψαρια τωρα επαρκουν η υπαρχει περιπτωση να σταματησει ο κυκλος λογω μικρης ποσοτητας αμμωνιας;; 

Μια χαρα ειναι,αμα παρει φορα δεν σταματαει με τιποτα :)

Μην το παρακανεις με την τροφη,δεν θελει βιασινη,χρονο θελει να πολλαπλασιαστουν τα βακτηρια.Οσο και να τρωνε δεν θα παει πιο γρηγορα αυτο.

Εγινε... και παλι ευχαριστω! Αντε να δουμε...

Και εαν παραμεινουν μηδενικες οι τιμες (χωρις συχνες αλλαγες νερου) μετα απο ποσο καιρο μπορω να προσθεσω μερικα ψαρια;

Οταν μηδενισουν ολα και μετρας μονο νιτρικα μπορεις να αρχισεις να προσθετεις αλλα σταδιακα,οχι ολα μαζι.

Γενικα πιστευω οτι εχεις μπει στο κλημα και αντιλαμβανεσαι σιγα σιγα πως λειτουργει οποτε δεν σε φοβαμαι.

Απλα να σκεφτεσαι οτι αυξανοντας τους ρυπους δεν αυξανονται αμεσως και τα βακτηρια.

Χρειαζονται χρονο να πολλαπλασιαστουν και να στηριξουν την βιολογια μας.

Ναι αυτο το αντιλαμβανομαι για τα βακτηρια κλπ, αν και στην προκειμενη αντι να αυξηθουν μειωθηκαν οι ρυποι  :P (αλλα ναι καταλαβα οτι εννοεις με την προσθηκη ψαριων)
Οποτε τελος του μηνα εαν δω οτι παραμενουν σταθερες οι τιμες και παρω και το τελευταιο (ελπιζω) τεστ θα δοκιμασω να βαλω παλι αλλα 3 να δω πως θα παει... 

Σε ευχαριστω παρα πολυ! 

Ημερα 4η χωρις αλλαγη και κανενα σημαδι αυξησης αμμωνιας στο νερο...
Σημερα κι ολας πρεπει να δωσω και την τριτη διπλη δοση βακτηριων βιολογιας στο ενυδρειο. Μου επεσε και λιγο παραπανω τροφη εχθες και περιμενα οτι θα ανεβει αποτομα αλλα τελικα τιποτα.  Ανεβηκε ελαχιστα σε σημειο που δεν ειναι μετρησιμο.

Τι να πω... Αρχιζω να σκεφτομαι μηπως η βιολογια του φιλτρου δεν καταστραφηκε επειδη το ειχα και ετρεχε κανονικα ακομα και χωρις ψαρια μεχρι και 2 ημερες πριν το ξαναξεκινησω... Λεω να κανω μια μικρη αλλαγη σημερα πριν προσθεσω τα βακτηρια και να δω πως θα παει... 

Από όσα γνωρίζω μέσα από το φόρουμ (χωρίς όμως προσωπική εμπειρία) η βιολογία του φίλτρου δεν καταστρέφεται αναγκαστικά εντελώς, όταν τα υλικά στεγνώσουν. Ενδέχεται να διατηρήσουν μικρό ή μεγάλο μέρος της βιολογίας τους ανάλογα με τον τρόπο που θα στεγνώσουν. Και μόλις μπουν σε νερό, οι αποικίες των βακτηρίων επαναδραστηριοποιούνται και πολλαπλασιάζονται σε βαθμό που να μας αφήνουν έκπληκτους.

Τι να πω... Τα επιπεδα δεν εχουν ανεβει καθολου, καποια στιγμη στην μια εβδομαδα που επρεπε πια να κανω μια αλλαγη το υγρο ισα που γινοταν πρασσινο (οσο πιο πρασσινο τοσο πιο πολυ αμμωνια συμφωνα με τις οδηγιες).

Ειμαι τυχερος υποθετω. Τωρα να ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια..

Εχω μια αεροπετρα κουρτινα η οποια ξεκουμπωσε αποψε και εβαλα τα χερια μου και την ξανασυνδεσα (αφου τα αφησα στο νερο να πλυθουν απο εαν ειχαν σαπουνι πανω κλπ). Τελος παντων την ανακαλυψαν τα ψαρια και μονιμως πανε πανω της τωρα (απο κει που κολυμπουσαν μια χαρα) και ''τρωνε'' τις φυσαλιδες απο την επιφανεια... Μολις αποσυνδεσω την συγκεκριμενη αεροπετρα (αφηνω την αλλη να δουλευει κανονικα) ερχονται κοντα μου και με κοιτανε... Μολις την ξαναβαλω αμεσως τρεχουν. Ειναι επικινδυνο; Τι στο καλο επαθαν; 

Εχουν παει εκει και καθονται με τις ωρες στο ιδιο σημειο και καθονται στην επιφανεια σε ενα πολυ συγκεκριμενο σημειο... 

• 4 weeks later...

Ρε παιδια λιγο τα φωτα σας παλι... Δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει γιατι...

Εστρωσε που λετε το ενυδρειο, ολα μια χαρα, μηδενισαν τα νητρικα και η αμμωνια κλπ... Εβαλα δειλα δειλα ανα ζευγαρια καμια 4-5 ψαρια ακομα (πρωτα 2, μετα απο δυο εβδομαδες αλλα 2 κλπ)

Ξαφνικα σημερα το πρωι βλεπω ενα απο τα πρωτα που ειχα, νεκρο... Στον σωληνα του φιλτρου κολλημενο (που τραβαει το νερο μεσα στο φιλτρο)...

Την προηγουμενη οταν εσβησα τα φωτα ηταν μια χαρα! Αντιστοιχα πριν απο 10 λεπτα χωρις κανενα συμπτωμα stress (τουλαχιστον οπτικο, εστω μαζεμενα πτερυγια, ακινησια κλπ) πεθανε και αλλο ενα ετσι ακριβως... Το δευτερο ηταν μια χαρα, χαζευα λιγο την ταινια που ειχε στην τηλεοραση και ξαφνικα, μετα απο κανενα 30λεπτο γυρισα το κεφαλι μου και το ρουφουσε παλι το φιλτρο και ειχε πρηστει η κοιλια του....

Εντωμεταξυ υποπτευομαι ενδοπαρασιτα καθως αλλα 2 ψαρακια εβγαζαν την γνωστη λευκη λεπτη κλοστη και το ενα ειχε λιγο πρησμενη κοιλια (συνηθως πρηζοταν μετα το φαγητο) αλλα τελευταια βλεπω οτι το πρηξιμο υποχωρει και το χρωμα απο τα κακα τους επανερχεται στο χρωμα της τροφης...

Αλλα αυτα τα δυο που πεθαναν δεν ειχαν κανενα απολυτως συμπτωμα...

Τι πρεπει να κανω/τι κανω λαθος;

Ρε παιδια λιγο τα φωτα σας παλι... Δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει γιατι...

Εστρωσε που λετε το ενυδρειο, ολα μια χαρα, μηδενισαν τα νητρικα και η αμμωνια κλπ... Εβαλα δειλα δειλα ανα ζευγαρια καμια 4-5 ψαρια ακομα (πρωτα 2, μετα απο δυο εβδομαδες αλλα 2 κλπ)

Ξαφνικα σημερα το πρωι βλεπω ενα απο τα πρωτα που ειχα, νεκρο... Στον σωληνα του φιλτρου κολλημενο (που τραβαει το νερο μεσα στο φιλτρο)...

Την προηγουμενη οταν εσβησα τα φωτα ηταν μια χαρα! Αντιστοιχα πριν απο 10 λεπτα χωρις κανενα συμπτωμα stress (τουλαχιστον οπτικο, εστω μαζεμενα πτερυγια, ακινησια κλπ) πεθανε και αλλο ενα ετσι ακριβως... Το δευτερο ηταν μια χαρα, χαζευα λιγο την ταινια που ειχε στην τηλεοραση και ξαφνικα, μετα απο κανενα 30λεπτο γυρισα το κεφαλι μου και το ρουφουσε παλι το φιλτρο και ειχε πρηστει η κοιλια του....

Εντωμεταξυ υποπτευομαι ενδοπαρασιτα καθως αλλα 2 ψαρακια εβγαζαν την γνωστη λευκη λεπτη κλοστη και το ενα ειχε λιγο πρησμενη κοιλια (συνηθως πρηζοταν μετα το φαγητο) αλλα τελευταια βλεπω οτι το πρηξιμο υποχωρει και το χρωμα απο τα κακα τους επανερχεται στο χρωμα της τροφης...

Αλλα αυτα τα δυο που πεθαναν δεν ειχαν κανενα απολυτως συμπτωμα...

Τι πρεπει να κανω/τι κανω λαθος;

Βαλε λιγο ανθρακα να τρεχει και αυτος για λιγο διαστημα.τα μη φυσικα υλικα εγω θα τα εβγαζα απο το ενυδρειο.επισης και αυτα που επλυνες με σαπουνι. Έγινε επεξεργασία - manos0000

Τα ψαρια ειχαν το χρωμα τους ναι, το δευτερο απλως ειχε φουσκωσει η κοιλια του και ειχε ενα ελαφρως κιτρινο σημαδι στην μια μερια της κοιλιας του.

@Manos ο ανθρακας οκ, εαν βγαλω ολη την διακοσμηση (γιατι ολη η διακοσμηση ειναι ψευτικη) ΚΑΙ τον θερμοστατη ποιες οι πιθανοτητες να μην στρεσσαριστουν και να πεθανουν ολα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...