Jump to content

Ξανα απο την αρχη.

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Εχω λοιπον ενα ενυδρειο γυρω στα 160,170 λιτρα το οποιο και συντηρουσε ο πατερας μου χρονια μεχρι που το βαρεθηκε. Πριν καμια 3 χρονια το πηρα εγω στα χερια μου, αγορασα ολον τον απαραιτητο εξοπλισμο (πλην θερμοστατη, που αγορασα στην πορεια) κλπ και εβαλα μεσα χρυσοψαρα τα οποια μετα απο εναν χρονο για καποιον λογο καπουτ.

Να μην τα πολυλογω απογοητευτηκα πολυ και το αφησα. Τελος παντων τωρα βρεθηκε λιγος χρονος, χρημα και διαθεση και το εβαλα παλι απο την αρχη, με καινουργια διακοσμητικα, χαλικια κλπ καθως τα προηγουμενα δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα. Καθαρισα το φιλτρο (εξωτερικο φιλτρο υπ'οψην) με καθαρο νερο, αντικατεστησα τον υαλοβαμβακα και αφαιρεσα τους ανθρακες οι οποιοι ηταν απο τον προηγουμενο κυκλο. Δυστυχως ομως δεν τους αντικατεστησα λογω χρηματων και ξεπλυνα πολυ καλα τα και τα σιποραξ  (τα μακαρονια- δεν ξερω εαν τα λεω σωστα για αυτο και τα γραφω με 2 ονομασιες),ωρες ολοκληρες μεχρι να ασπρισουν, με την ελπιδα οτι δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα...

Πηγα αγορασα τα παντα (μαζι με αντιχλωριο και βιολογια) καθαρισα το ενυδρειο καλα με νερο και ξυδι, εκανα δυο ολοκληρες αλλαγες στο νερο για να βεβαιωθω οτι εχει φυγει ολο το ξυδι και τυχον σκονη απο μεσα, καθαρισα τον θερμοστατη με σαπουνι και ξεπλυνα σχολαστικα επισης γιατι ειχε πιασει αλατα, επλυνα και το καινουργιο χαλυκι, διακοσμητικα,αεροπετρες κλπ και το εστησα, εβαλα και τα υγρα μεσα και μετα απο 2 μερες αφου ο μετρητης ( που ελπιζω να δουλευει σωστα) αμμωνιας μου ηταν καθαρος πηγα και αγορασα 4 guppies (1 αρσενικο, 3 θηλυκα) αφενος γιατι μ'αρεσουν σαν ψαρια και απ'οσο μου εχουν πει ειναι ευκολα, αφετερου γιατι απ'οσο γνωριζω τους αρεσει το σκληρο νερο και το νερο της περιοχης μου ειναι αρκετα σκληρο (δηλαδη τα αλατα κλπ στο στα τζαμια κλπ υπαρχουν σε αρκετα μεγαλο βαθμο).

Τελος παντων πρωτες 2 ημερες ηταν αρκετα ζωηρα πηγαιναν στην επιφανεια επαιζαν με τον πιδακα που πεταει το φιλτρο κλπ. Σημερα στα καλα καθουμενα το ενα θηλυκο αρχισε να δυσκολευεται να κολυμπαει και λιγο μετα πεθανε...

Για αυτον τον λογο λοιπον σας παρακαλω πολυ τονιστε που εσφαλα και δωστε μου καποια συμβουλη γιατι πραγματικα μ'αρεσει πολυ σαν hobby και θελω να γινει σωστα η δουλεια και να το χαρω επιτελους! 

υ.γ Τον θερμοστατη τον εχω ρυθμισμενο στους 25 βαθμους. 

Ευχαριστω εκ των πρωτερων

Καλησπερα ποσο καιρο ετρεχε το ενυδρειο προτου βαλεις ψαρια?

Με σαπουνι αποφευγουμε να πλενουμε οτιδηποτε μπαινει στο ενυδρειο...

Καλη αρχη!!

Σε ευχαριστω πολυ :)

2 ημερες ετρεχε πρωτου μπουν τα ψαρια στο ενυδρειο

Για το σαπουνι το ξερω, απλα ο θερμοστατης ηταν πολυ βρωμικος και φοβομουν να τον βαλω ετσι μεσα, αλλα τον ξεπλυνα παρα μα παρα πολυ σε βαθμο που ρυτιδιασαν τα χερια μου εντελως 

Έγινε επεξεργασία - Νίκος_62558

Νικο..

Κατα πασα πιθανοτητα το ενυδρειο ειναι αστρωτο..

Και αυτο αποτελει κινδυνο για τα ψαρια..

Αν μπορεις διαβασε τον κυκλο του αζωτου...

Μεχρι τοτε μικρα ταισματα και συχνες αλλαγες...

Απο φιλτρανση πως τα πας?

Θερμοκρασιες?

Οσες περισοτερες πληροφοριες τοσο καλυτερα...  :)

Το φιλτρο οπως ειπα ειναι εξωτερικο και υποτιθεται για ενυδρεια μεχρι 250 λιτρα

6 οροφο με σιποραξ, σφουγγαρι ανθρακα, σακουλες ανθρακα, υαλοβαμβακα και κατι αλλα μπαλακια που κρατανε τα ''χοντρα'' 

Θερμοκρασια σταθερα στους 25 βαθμους οπως εγραψα και στο αρχικο ποστ 

Τον γνωριζω τον κυκλο του αζωτου αλλα θα θελα να ρωτησω... Δηλαδη μετα απο 40 ημερες θεωρητικα ειναι ασφαλες να βαζουμε μεσα ψαρια;

Επισης το μικρες και συχνες αλλαγες οταν λεμε; ποσο % απο τα συνολικα λιτρα ημερησιως; 

Οσο αναφορα τα υπολοιπα που εγραψα στο πρωτο ποστ οτι δεν αντικατεστησα; Υπαρχει σοβαρο προβλημα που θα πρεπει να λυσω αμεσα η δεν ειναι τοσο σοβαρο σαν ζητημα;; 

Θα πρεπει να βαλεις βακτηρια και να προμηθευτεις τσετ για αμμωνια,νιτρωδη αλατα και νιτρικα αλατα.Θα ακολουθησεις τις οδηγιες του σκευασματος βακτηριων και θα μετρας με τα τεστ.Οταν εχεις αμμωνια και νιτρωδη μετρησιμα ειναι επικινδυνα για τα ζωντανα.Οταν αυτα τα δυο μηδενισουν και μετρας μονο νιτρικα τοτε ειναι στρωμεβο το φιλτρο σου.Απο εκει και μετα οταν ανεβαινουν πολυ τα νιτρικα θα κανεις αλλαγες νερου.Συνηθως ενα 30% την εβδομαδα ειναι οκ.Το φιλτρο δεν το ξεπλενεις ποτε με νερο βρυσης.Θα πλενεις τα υλικα του σε ενα κουβα με νερο ενυδειου απο την αλλαγη σου.

Αυτα σε γενικες γραμμες και αν θες διαβασε στα "γενικα περι γλυκου νερου" "πρωτη επαφη με το ενυδρειο" εχει πολλα ενδιαφεροντα αρθρα για να μπεις σρο κλημα.Θα σου εβαζα το λινκ αλλα ειμαι απο κινητο και κανω μεγαλη προσπαθεια να γραψω.Καλη αρχη και σου ευχομαι σιγα σιγα να το φτιαξεις το ενυδρειο σου και να το χαρεις! :)

Δεν κανει σαραντα μερες να στρωθει....

Γυρω στις 17 κανει...

Και πρεπει να κανεις μετρησεις για αμμωνια και νιτρωδη τις πρωτες μερες και νιτρικα τις επομενες...

Αν κατι απο αυτα ειναι ανεβασμενα μια αλλαγη της ταξης του 30% θα βοηθουσε οπως ειπε και ο Μιχαλης πιο πανω...

Εγω θα τολμουσα καθε φορα που εβλεπα ανεβασμενες τιμες...

Βακτηρια μαλλον ηδη εχει το ενυδρειο σου μεσα αλλα ενα σκευασμα θα ηταν καλο τροχοπαιδι...

Σε ευχαριστω πολυ :)

Ναι αυτα τα αρθρα κοιταω τωρα για αυτο τον λογο και ρωτησα περι του κυκλου.

30% την βδομαδα ;!

Σε ενυδρειο αυτης της ταξης τοσο συχνες αλλαγες; Καθ'ολη την διαρκεια η μονο μεχρι να στρωθει;

Ο πατερας μου θυμαμαι εκανε ανα τρεις εβδομαδες. 

Τα υγρα κιτ αμμονιας βλεπω οτι κοστιζουν περιπου 20 ευρω τα οποια δεν μπορω να διαθεσω αυτον τον μηνα :/ . Υπαρχει καποια μεθοδος diy η μια πιο φθηνη λυση τελος παντων; 

Αυτο που ξερω παντως για την αμμωνια ειναι οτι μυριζει.  :hehe

Ρε παιδια εχω παρει υγρο με βακτηρια το αναφερω και στο πρωτο ποστ και τα εβαλα 2 ημερες πριν παρω τα ψαρια (βιολογια). Τοσο ακαταλαβηστικα το εγραψα;; :(

Τωρα οι αλλαγες πρεπει να γινονται παραδοσιακα με τον κουβα η απευθειας με το λαστιχο (σιγα σιγα εννοειται για να μην σοκαριστουν απο την αλλαγη θερμοκρασιας) και αμεσως αντιχλωριο; 

Και τωρα που το εχω σβησει την λαμπα παρατηρησα και ενα μικρο σαλιγκαρακι απο αυτα με το οστρακοειδες κελυφος στο τζαμι...

Μαλλον εχω κανει κατι πολυ λαθος τελικα... :(

Ρε γα...το και πριν βαλω το οτιδηποτε το καθαρισα τοσο μα τοσο σχολαστικα... Το χαλικι ειδικα το επλενα ωρες μεχρι να βεβαιωθω οτι το νερο ειναι πεντακαθαρο πριν το ριξω μεσα και ηταν κανονικα απο πετ σοπ συσκευασμενο κι ολας (υποπτευομαι οτι απο κει προηλθε)!! 

Ρε παιδια εχω παρει υγρο με βακτηρια το αναφερω και στο πρωτο ποστ και τα εβαλα 2 ημερες πριν παρω τα ψαρια (βιολογια). Τοσο ακαταλαβηστικα το εγραψα;; :(

Ριχνοντας δυο ημερες υγρα βακτηρια και χωρις να "ταιζεις¨" την βιολογια δεν στρωνει το φιλτρο.Ξανα διαβασε τον κυκλο του αζωτου

και ξεκινα σωστα γιατι θα χασεις παλι τα ψαρια και θα απογοητευτεις.

Μαλιστα την διαβασα.
Οποτε ουσιαστικα τα ψαρια ειναι κατι που πρεπει να υπαρχει στο στρωσιμο με υγρα με βακτηρια η υπαρχει αλλος τροπος ωστε να μην στρεσαρονται;;;

Γιατι το υγρο που χρησιμοποιησα εγω λεει πως πρεπει να εισαγονται ψαρια στο ενυδρειο 24ις ωρες μετα την εισαγωγη των βακτηριων. Οποτε ακολουθω τις οδηγιες που μου λεει ως εχειν;

Υπαρχουν και αλλες πηγες αμμωνιας...

Τα ψαρια προτου στρωθει το ενυδρειο δεν πρεπει να μπαινουν κατα την γνωμη μου αν ο χομπιστας δεν εχει υγρα για μετρησεις ή την γνωση να το χειριστει χωρις να κινδυνευουν γιατι θα χανει ψαρια πριν και αφου στρωθει...

Κακως λοιπον εβαλες ψαρια και θα πρεπει να κανεις κινησεις (δηλαδη μικρα ταισματα και συχνες αλλσγες)για να μην τα χασεις...

Δεν ειχε νοημα τα εδωσα στον θειο μου καθως τα εβλεπα σημερα το πρωι οτι οντως ταλαιπωρουνταν...  Εχει κι αλλα guppie οποτε θελω να πιστευω θα περασουν καλυτερα εκει.

Αλλες πηγες αμωνιας οπως;

Ο γρηγορος δρομος και ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να παρεις μπολι απο ενυδρειο που τρεχει καιρο (φανταζομαι του θειου μας κανει) και στη συνεχεια αργη και σταδιακη προσθηκη οργανισμων μεχρι να επελθει η ισσοροποια.Τα τεστ θα βοηθουσαν να μιλαμε στα σιγουρα αλλα αν δεν υπαρχει δυνατοτητα τοτε συχνες αλλαγες και μικρα ταισματα για ενα αρχικο διαστημα θα βοηθουσαν.

Δεν ειχε νοημα τα εδωσα στον θειο μου καθως τα εβλεπα σημερα το πρωι οτι οντως ταλαιπωρουνταν...  Εχει κι αλλα guppie οποτε θελω να πιστευω θα περασουν καλυτερα εκει.

Αλλες πηγες αμωνιας οπως;

Η ιδια η αμμωνια ..

Οι τροφες.... ^_^

Οργανισμων οταν λεμε; Τι θα προτεινατε για αρχη; 

Το νερο ειναι σκληρο με ph γυρω στο 7.5 (με υγρο τεστ μετρημενο αυτο).

Για τον Θειο μου δεν το σκεφτηκα να πω την αληθεια αλλα οντως !!!!

Τελος παντων απο το να πεταω λεφτα τζαμπα προτιμω να ριχνω τροφη μεχρι να στρωσει...

Αλλο ενα 100ρικο μεσα στο νερο βλεπω να φευγει... :( ενας μισθος εχει φυγει μεχρι στιγμης ηδη. 

Βγαλε τον ανθρακα απο το φιλτρο σου και παρε μια χουφτα βιολογικο υλικο απο τον θειο.Επισης στψε τα σφουγγαρια του και παρε την "μπιχλα" που θα βγει απο αυτα.

Βαζεις ολα τα παραπανω στο φιλτρο σου,τα ψαρια στο ενυδρειο σου και συμπληρωνεις βακτηρια συμφωνα με τις οδηγιες του σκευασματος.Ταισμα 1-2 φυλλαρακια την ημερα ειναι αρκετο.

Μετρησεις στο νερο σου μπορουν να γινουν σε καποιο ενυδρειακο καταστημα αφου φυσικα τους πας νερο απο το ενυδρειο σου.

Την θερμοκρασια πως την διατηρεις στους 25 βαθμους;

Καλη επανεκκινηση λοιπον, καλως ηρθες στην παρεα μας και... ολα θα πανε καλα!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τα θερμα σου λογια rastaman! :)

Σκεφτομαι αυριο να παω για να παρω το μπολι.

Η θερμοκρασια διατηρειται με θερμοστατη εννοειται στους 25 βαθμους, μεχρι στιγμης αν κρινω απο τις μετρησεις του θερμομετρου κανει μια χαρα δουλεια. 
Το προβλημα με ολα αυτα τα καταστηματα ειναι οτι χρειαζονται τουλαχιστον 20 λεπτα οδηγησης απο εδω που μενω και για αυτο ειναι και επιπονο...
Θα βαλω μερικα λεφτα στην ακρη αυτη την βδομαδα για να παρω ενα υγρο τεστ για αμμωνια.

Να ρωτησω κατι αλλο τωρα, αλλαγες νερου ανα τριημερο στις αρχες (ενα 10,15%) ειναι επιτρεπτες η θα ειναι επικινδυνες για τα ψαρια (στην πορεια αφου τα παρω πισω); (αφου πρωτα το νερο ειναι σε λεκανη με αεροπετρα και αντιχλωριο για κανενα 2ωρο-5ωρο) 

Για το σαλιγκαρακι που εντοπισα καποιο σχολιο; Ειναι οντως αρνητικο το οτι υπαρχει η να μην ανησυχω; 

Αν το θερμομετρο σου μετραει σωστα σιγουρα μενεις σε πολυ δροσερη γειτονια μιας και με τις εξωτερικες θερμοκρασιες τα ενυδρεια χτυπανε 30αρια.

Αλλαγες νερου εφοσον δεν μπορουμε να εχουμε μετρησεις καλυτερα συνεχισε με τον ιδιο τροπο.Δεν χρειαζεται να το προετοιμαζεις τοση ωρα..

Για το σαλιγκαρι μην αγχωνεσαι αλλα αν σε ενοχλει μολις το βρεις βγαλτο.

Βαλε μας και μια φωτογραφια απο το ενυδρειο σου αν θελεις ...

Μενω σε κωμοπολη εξω απο την Θεσσαλονικη. Αποψε η θερμοκρασια (εξωτερικη) ειναι στους 27 βαθμους, Γενικα ουτε ιδιαιτερη εξατμιση εχει το νερο απ'οσο παρατηρω.

Μου ειπαν απο το πετ σοπ πως το καλοκαιρι δεν χρειαζεται θερμοστατης. Επειδη ομως το νερο προσωπικα το βρισκω κρυο και για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο ανοιξα τον θερμοστατη ο οποιος που και που ανοιγει (επαληθευση οτι το θερμομετρο μετραει σωστα :P ) 6r23om.jpg οριστε και φωτογραφια. Ειναι απο προχθες οταν εβαλα τα ψαρια μεσα (για αυτο και ειναι ακαταστατα και δεν υπαρχει ο θερμοστατης ακομα) :)

(και οχι μπροστινο καπακι δεν υπαρχει, εχει σπασει εδω και μερικα χρονια και ψαχνω να κανω καποια κατασκευη με πλεξυ γκλασ αλλα αυτο εν καιρω)....

• Like 1

Γεια σου,φιλε μου.εγω στη θεση σου,θα το εστρωνα απο την αρχη ,μονος μου,με τροφη.ετσι ωστε και να καταλαβω την ολη διασικασια στρωσιματος αλλα και μεχρι να στρωσει,να εχω διαβασει αρκετα θεματα γυρω απο το ενυδρειο.Χρειαζεται να εμπεδωσεις καποια πραγματα πριν ξεκινησεις,για να μην ξανααπογοητευθεις και τα παρατησεις.επισης περιμενοντας να στρωθει θα μπορουσα να μαζεψω χρηματα για να παρω οτι παραπανω χρειαζεται...θελει υπομονη για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα που θα χαιρεσαι και εσυ αλλα και τα ψαρακια σου..

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλως ηρθες και απο μενα.

Εγω θα σου προτεινω μπολι οπως σου ειπα και τα παιδια πιο πανω απλα θα πρεπει να προσεξεις μερικσα πραγματακια μετα το μπολιασμα.

Θα χρειαστεις τεστ για νιτρικα και νιτρωδη εκτος απο αμμωνια,ειναι βασικα ειδικα για την αρχη.

Αλλαγες νερου θα κανεις 30% και αφου στρωθει το ενυδρειο,δηλαδη για παντα με νερο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν με αντιχλωριο και περιπου στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου.

Το σαλιγκαρι μη σε απασχολει για τωρα,δεν ειναι κατι.

Προσωπικα,προτειμω τα φυσικα υλικα και οχι τα πλαστικα.Θα σου ελεγα να αλλαξεις τα πλαστικα φυτα με ευκολα αληθινα και τα ψευτικα διακοσμηρικα με φυσικα ξυλα και πετρες.

Καλως ηρθες και απο μενα.

Εγω θα σου προτεινω μπολι οπως σου ειπα και τα παιδια πιο πανω απλα θα πρεπει να προσεξεις μερικσα πραγματακια μετα το μπολιασμα.

Θα χρειαστεις τεστ για νιτρικα και νιτρωδη εκτος απο αμμωνια,ειναι βασικα ειδικα για την αρχη.

Αλλαγες νερου θα κανεις 30% και αφου στρωθει το ενυδρειο,δηλαδη για παντα με νερο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν με αντιχλωριο και περιπου στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου.

Το σαλιγκαρι μη σε απασχολει για τωρα,δεν ειναι κατι.

Προσωπικα,προτειμω τα φυσικα υλικα και οχι τα πλαστικα.Θα σου ελεγα να αλλαξεις τα πλαστικα φυτα με ευκολα αληθινα και τα ψευτικα διακοσμηρικα με φυσικα ξυλα και πετρες.

Σε ευχαριστω πολυ.

30% ανα ποσες μερες;

Εγω παλι ειμαι κατα των αληθινων, ειχα κατι ριζες στην παλια διακοσμιση και πραγματικα μονο που δεν τις εκαψα, ολη την ωρα ξεπετσιαζαν μου εκαναν το νερο μανταρα και επρεπε να βρισκω μονιμως κατι βαρυ μεχρι να απορροφησει νερο και να κατσει στον πατο. Οσο για τα φυτα, ουτε για αστειο. Προτιμω πλαστικα που τα κουμανταρω οπως θελω και δεν επηρρεαζουν και τις παραμετρους του νερου.

Μπολι δεν μου δινει ο Θειος μου γιατι του πεθανε ενα ψαρι πριν καμια βδομαδα και φοβαται μηπως και εχει κατι το ενυδρειο...

Οσο για τα guppie αυτο που μου ειπε και ειδα και μονος μου ειναι οτι κυνηγουνται διαρκως και τσιμπιουνται... 

Το καθε ποτε θα κανεις αλλαγη νερου,το βλεπεις απο τα νιτρικα σου.καλο θα ειναι να μην ξεπερνανε τα 20.καλο θα ηταν ομως,ετσι και αλλιως να κανεις εβδομαδιαια αλλαγη νερου(30%) ωστε να ανανεωνεται το νερο σου-ιχνοστοιχεια-.απο εκει και περα,οι ριζες,αναλογα για τι ριζες μιλαμε-mopani ας πουμε,βυθιζονται αμεσως-.ομως προοριζονται για ψαρια μαλακου νερου.αλλες ριζες που κανουν για την περιπτωση σου,χρειαζονται ενα βρασιμο και ενα μουλιασμα καποιες μερες σε εναν κουβα,να τραβηξουν νερο και ετσι να πανε αμεσως στον πατο του ενυδρειου.οσο για τα φυτα,τα πλαστικα δεν κανουν για το ενυδρειο.δεν προσφερουν τιποτα,δεν ειναι ομορφα και ισα ισα που μπορει να κανουν και κακο.και επειδη ειναι πλαστικα,σκληρα,μπορει να τραυματισουν καποιο ψαρι αλλα και επειδη τα περισσοτερα απο αυτα μετα απο καποιο διαστημα θα βγαζουν το χρωμα τους στο νερο.επικινδυνο για τα ψαρια.τα ζωντανα φυτα περα απο το οτι θα δινουν ωραιο αποτελεσμα στην εμφανιση θα δινουν και οξυγονο στο ενυδρειο σου.τις παραμετρους που λες οτι θα αλλαζουν δεν τις καταλαβαινω.και κλεινοντας,επιλεγοντας να στησεις ενα ενυδρειο,επιλεγεις να φτιαξεις εναν μικροκοσμο μεσα στο σπιτι σου.κανεις δεν σε υποχρεωνει.απο τη στιγμη λοιπον που θα το κανεις,πρεπει να το κανεις σωστα. περα απο το προσωπικο σου γουστο πρεπει να δεις τι αναγκες εχουν τα ψαρια σου και να δεις αν μπορεις να τα προσφερεις.κανενα ψαρι δεν θελει πχ ψευτικο φυτο.φιλικα παντα,Χρηστος.

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έγινε επεξεργασία - XrhstosT

Σεβαστη η αποψη σου και την κατανοω απολυτα αλλα το ενυδρειο το θελω καθαρα και μονο για διακοσμηση του χωρου, δεν μπαινω σε τοσο μεγαλη σκεψη κλπ. Εχω πολυ γεματο προγραμμα, ειδικα τον χειμωνα, και αλλες δυο γατες που χρειαζονται και αυτες την φροντιδα τους και τα εξοδα τους. Ομολογουμενως οσο πιο λιτο και με λιγοτερη συντηρηση γινεται, τοσο το καλυτερο.

Οσο για τις παραμετρους εννοω οτι αλλα χρειαζονται χαμηλο, αλλα μετριο-υψηλο φωτισμο, διαφορετικη σκληροτητα, διαφορετικο ph, κλαδεμα κλπ. 

Το σπιτι που μενω ειναι αρκετα μεγαλο και μονο τους κουβαδες που κουβαλαω απο τον κηπο, μπανιο για το νερο μου βγαινει η μεση (ενα αδειασμα της ταξης του 15% του νερου θελει 3-4 λεκανες νερο για να ξαναγεμισει).

Το εχω μεγαλο μερακι γιατι καθοταν απλα τοσα χρονια αδειο και ειναι κριμα γιατι κοστιζει ενα καρο λεφτα, ειναι κατι ομορφο, ειναι κειμηλιο αλλα οχι να μας διαλυσει κι ολας :P Εαν παει καλα αρχικα και υπαρχει διαθεση και χρονος βλεπουμε και για ζωντανα φυτα κλπ.  Πανω απ'ολα πρεπει να με ευχαριστει. :) 
Φιλικα.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...