Popular Post georgerocks 3 Αυγούστου 2016 Popular Post #1 Share 3 Αυγούστου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Αμαζόνιος)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):150x55x60Συνολικά Λίτρα:495(450 καθαρα)Sump (λίτρα):-ΟργανισμοίΦυτά:-Ψάρια: 8 Heros sp. Rotkeil (Severum Red Shoulder)Άλλα είδη:-Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΜαυροΠέτρες: Ναι,ποταμισιεςΞύλα: Ναι,ριζες και διαφοραΆλλα διακοσμητικά :-Υπόστρωμα:-Βυθός: Μπεζ αμμοςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2x54 watt Day και NatureΔιάρκεια φωτισμού: 8 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 2xFluval 406Θέρμανση/ Ψύξη:Jager 300w και Jager 200w/δυο ανεμιστηρακιαΛίπανση:-Παροχή CO2-:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Stc controller θερμοκρασιαςΔιατροφή:4 με 6 φορες την μερα(τωρα που ειμαστε στην αναπτυξη) διαφορες τροφες οπως Ocean Nutricion Cichlid Vegi Pellets,Tetra Discus,Sera Flora,Nutridiet Chlorella Flakes,Vitalis Tropical FlakesΠαράμετροιpH:-Γενική σκληρότητα (GH):-Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):20Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C):26-28ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:Προς το παρον,2 φορες την εβδομαδα απο 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Αντιχλωριο PrimeΆλλες ρουτίνες συντήρησης:- Καλησπερα στην παρεα! Το ενυδρειο στρωθηκε για περιπου εναμιση μηνα και τα ψαρακια τα εχω περιπου δυο εβδομαδες. Ηταν αρκετα πιο μικρα οταν τα πηρα αλλα τρωμε πολυ και μεγαλωνουμε γρηγορα! Το ενυδρειο δεν ειναι ακομα ετοιμο ως βιοτοπικο Rio Nanay αλλα ειπα να το ανεβασω απο τωρα για να παρακολουθουμε και την εξελιξη του μιας και οπως προειπα τα ψαρακια αυτα παιρνουν γρηγορα μποϊ..... Δυστυχως το ποταμι αυτο ειναι απο τα πιο σπανια και δεν βρηκα πολλες πληροφοριες στο ιντερνετ....ολοι μιλανε μονο για τα περουβιανα σκαλαρια(Peru Altoum)...για τα πανεμορφα αυτα severum ουτε λογος! Οποτε,ειδομεν! Ερωτησεις,προτασεις και σχολια απαραιτητα! Ελπιζω να σας αρεσει! Φωτογραφίες: Τα ψαρακια.... Και ο γιατρος! Ευχαριστω οσους βοηθησαν για το στησιμο του ενυδρειου και ενα ευχαριστω δημοσια στον Θοδωρη(Sturm)! 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 3 Αυγούστου 2016 #2 Share 3 Αυγούστου 2016 Πολυ ομορφο,μπραβο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 3 Αυγούστου 2016 #3 Share 3 Αυγούστου 2016 Πολυ ομορφα ολα! Και το ενυδρειο,και τα ψαρια,και η διακοσμηση! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 3 Αυγούστου 2016 #4 Share 3 Αυγούστου 2016 Κ μενα μ αρέσουν πολυ.καλη αρχή!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Αυγούστου 2016 #5 Share 3 Αυγούστου 2016 Γιωργαρα τα ψαρια τα σπανε! Send from the Heart of Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 3 Αυγούστου 2016 #6 Share 3 Αυγούστου 2016 (edited) Υπεροχο ενυδρειο και καταπληκτικα ψαρια :thumbsu: Γιωργο τις πετρες που τις βρηκες;; Έγινε επεξεργασία 3 Αυγούστου 2016 - vasilis4x4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 3 Αυγούστου 2016 #7 Share 3 Αυγούστου 2016 Πολύ όμορφα όλα Γιώργο. Σου εύχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια και εξέλιξη... Όπως αναφέρεις και εσύ είναι μικρά ακόμη, γιατί όπως είδα στο λινκ που μας έβαλες μεγαλώνοντας θα πάρουν και ωραία χρώματα... Πανέμορφα ψαράκια! Από επεξεργασία νερού θα κάνεις κάτι στην πορεία; Απ' ότι είδα στο λινκ προτιμούν όξινο και μαλακό νερό και δε βλέπω να έχεις μετρήσεις σχετικά. Να είσαι καλά φιλαράκι να το χαρείς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 3 Αυγούστου 2016 #8 Share 3 Αυγούστου 2016 Μπράβο ρε Γιώργο. Πολύ ωραία επιλογή σε ψάρια. Βγάζουν τρομερά χρώματα θα τα ευχαριστηθείς είμαι σίγουρος. Τάιζε καλά για να πάρουν τα πάνω τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 3 Αυγούστου 2016 #9 Share 3 Αυγούστου 2016 Ενυδρείο και επιλογή ψαριών είναι σούπερ! Να τα χαρείς Γιωργαρε! Καλοριζικο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 3 Αυγούστου 2016 Author #10 Share 3 Αυγούστου 2016 Ευχαριστω παιδια!!! Χαιρομαι που σας αρεσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 3 Αυγούστου 2016 Author #11 Share 3 Αυγούστου 2016 Γιωργο τις πετρες που τις βρηκες;; Βασιλη,δεν κανουν για θαλασσινο ρε συ! Απο τον Ερμη στο Κορωπι....δες εδω http://www.votsalo.net/Products/Garden-Stones/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9F%CE%B2%CE%B1%CE%BB-%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 3 Αυγούστου 2016 Author #12 Share 3 Αυγούστου 2016 Από επεξεργασία νερού θα κάνεις κάτι στην πορεία; Απ' ότι είδα στο λινκ προτιμούν όξινο και μαλακό νερό και δε βλέπω να έχεις μετρήσεις σχετικά. Μακη,ναι δεν εχω μετρησεις για σκληροτητες αλλα το νερο της βρυσης μου ειναι 7.4-7.5 και 7.5 ειναι το ανωτατο οριο συμφωνα με το σαιτ οποτε καλο θα ηταν να το ριξω λιγο αλλα προς το παρον ειμαι οριακα οκ και με την ωριμανση του ενυδρειου το ph τουλαχιστον θα παει στο 7.2 Θα μετρησω παντως καποια στιγμη να δουμε και θα δω τι θα κανω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 3 Αυγούστου 2016 #13 Share 3 Αυγούστου 2016 Βασιλη,δεν κανουν για θαλασσινο ρε συ! Απο τον Ερμη στο Κορωπι....δες εδω http://www.votsalo.net/Products/Garden-Stones/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9F%CE%B2%CE%B1%CE%BB-%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82.aspx Γιώργο να υποθέσω και την άμμο από εκεί; Ρίζες; Μακη,ναι δεν εχω μετρησεις για σκληροτητες αλλα το νερο της βρυσης μου ειναι 7.4-7.5 και 7.5 ειναι το ανωτατο οριο συμφωνα με το σαιτ οποτε καλο θα ηταν να το ριξω λιγο αλλα προς το παρον ειμαι οριακα οκ και με την ωριμανση του ενυδρειου το ph τουλαχιστον θα παει στο 7.2 Θα μετρησω παντως καποια στιγμη να δουμε και θα δω τι θα κανω..... Σε ρωτάω γιατί ετοιμάζομαι για μεγαλύτερο ενυδρείο, αλλά προβληματίζομαι με τα λίτρα ως προς τις καταναλώσεις που θα έχω στις αλλαγές, όχι μόνο ως προς το λογαριασμό του νερού, αλλά και στο νερό που θα πετιέται από την α/ο. Είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο τόσο νερό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 3 Αυγούστου 2016 Author #14 Share 3 Αυγούστου 2016 Γιώργο να υποθέσω και την άμμο από εκεί; Ρίζες; Σε ρωτάω γιατί ετοιμάζομαι για μεγαλύτερο ενυδρείο, αλλά προβληματίζομαι με τα λίτρα ως προς τις καταναλώσεις που θα έχω στις αλλαγές, όχι μόνο ως προς το λογαριασμό του νερού, αλλά και στο νερό που θα πετιέται από την α/ο. Είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο τόσο νερό... Αμμο εχει αλλα εγω αμμο και ριζες βρηκα στο petsupermarket και μου κανανε.... Αυτο που λες με την α/ο ειναι ενα θεμα....κι εγω το εχω σκεφτει.Φαντασου οτι τωρα κανω 2 αλλαγες την εβδομαδα δηλαδη περιπου 400 λιτρα.... Βεβαια,δεν κανεις 100% α/ο αλλα 50% ή και λιγοτερο....οποτε στην εβδομαδιαια αλλαγη(200 λιτρων περιπου) απο α/ο θα ειναι τα 100 ή και λιγοτερα...αναλογα παντα ποσο αλλαγη νερου χρειαζεται το ενυδρειο και φυσικα ποσο θες να ειναι οι σκληροτητες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 3 Αυγούστου 2016 #15 Share 3 Αυγούστου 2016 Για όσους δεν επιθυμούν να πετάνε νεράκι από α/ο, τυρφούλα σε βαρελάκι είναι η λύση....Και σε περίπτωση πολλών λίτρων, το χέρι στη τσέπη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 4 Αυγούστου 2016 #16 Share 4 Αυγούστου 2016 Μπράβο πολύ όμορφο και μεγαλώνοντας τα "ζωντανά" θα γίνουν απίθανα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 4 Αυγούστου 2016 #17 Share 4 Αυγούστου 2016 Παρασκευα μια μικρη παρενθεση στο θέμα.επειδη είπες τυρφη:ξερουμε αν ο ανθρακας αναιρει τις ιδιοτητες της;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Αυγούστου 2016 #18 Share 4 Αυγούστου 2016 Παρασκευα μια μικρη παρενθεση στο θέμα.επειδη είπες τυρφη:ξερουμε αν ο ανθρακας αναιρει τις ιδιοτητες της;;;; Δεν γνωρίζω μα σιγουριά. ΄Νομίζω μόνο στο χρώμα του νερού την επηρεάζει, δλδ δεν σκουραίνει τόσο το νερό αν χρησιμοποιείται και άνθρακας. Στις σκληρότητες δεν πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Με επιφύλαξη το λέω, μιάς και δεν τρέχω άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 4 Αυγούστου 2016 #19 Share 4 Αυγούστου 2016 Οκ ευχαριστω για την απαντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 4 Αυγούστου 2016 #20 Share 4 Αυγούστου 2016 Βασιλη,δεν κανουν για θαλασσινο ρε συ! Απο τον Ερμη στο Κορωπι....δες εδω http://www.votsalo.net/Products/Garden-Stones/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9F%CE%B2%CE%B1%CE%BB-%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82.aspx χαχα! οκ το ξερω το μαγαζι, ευχαριστω! Και για οσους δεν γνωριζουν καποια στιγμη θα επιστρεψω απο κει που ξεκινησα.......... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Αυγούστου 2016 #21 Share 4 Αυγούστου 2016 χαχα! οκ το ξερω το μαγαζι, ευχαριστω! Και για οσους δεν γνωριζουν καποια στιγμη θα επιστρεψω απο κει που ξεκινησα.......... Ωπα να τα ευχάριστα !!!!Αυτό λέγεται"μετακενωσις" ή απλά επαναπατρισμός! Ευγεεε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Αυγούστου 2016 #22 Share 4 Αυγούστου 2016 Πολυ ομορφα τα ψαρια,να τα χαιρεσαι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 4 Αυγούστου 2016 Author #23 Share 4 Αυγούστου 2016 Μπράβο πολύ όμορφο και μεγαλώνοντας τα "ζωντανά" θα γίνουν απίθανα... Πολυ ομορφα τα ψαρια,να τα χαιρεσαι. Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 4 Αυγούστου 2016 Author #24 Share 4 Αυγούστου 2016 χαχα! οκ το ξερω το μαγαζι, ευχαριστω! Και για οσους δεν γνωριζουν καποια στιγμη θα επιστρεψω απο κει που ξεκινησα.......... Με το καλο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 4 Αυγούστου 2016 #25 Share 4 Αυγούστου 2016 Να σου ζησουν !!! Ειναι πανεμορφα!! Μου φανηκε ομως λιγο αδειο. Δεν εχουν και πολλα σημεια για να κρυφτουν. Ισως καμια ριζα ακομα 'η καποιο φυτο (δεν λεω να γινει φυτεμενο ισα για καμια κρυψωνα). Ειμαι σιγουρη πως κατι εχεις στο μυαλο σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος