Jump to content

θανατηφορες θερμοκρασιες

Recommended Posts

Αντιμετωπιζω ενα πολυ σοβαρο θεμα με τις θερμοκρασιες του ενυδρειου, ενο το δοματιο εχει 27-32 βαθμους το ενυδρειο εχει 35-37+ βαθμους και το νερο ειναι πολυ ζεστο!!!

εχει ροη σε σιμιο που τα σαλιγκαρια στο τζαμι δεν μπορουν να σταθουν!!! εχω βαλει οξηγονοση αλλα και παλη τιποτα αφου εριξα νερο παγομενο και κατεβικε 4 βαθμους 

τι μπορω να κανω?

ευχαριστω!  :bow:

• Like 1

Βαλε ανεμιστηρες.

Εχεις βγάλει τον θερμοστάτη? Τι έχεις από φώτα?

Αφου η θερμοκρασια ειναι πιο ψηλα απο το δωματιο τσεκαρε μηπως ειναι στην πριζα ο θερμαντηρας (μπορει να αναβει μονος του) ή μηπως ζεσταινουν παρα πολλα οι λαμπες,αν βρισκονται πολυ κοντα στο νερο και το καπακι δεν εχει καλο εξαερισμο.Κατα τα αλλα αν θες να πεσει πιο χαμηλα απο την θερμοκρασια χωρου πρεπει να βαλεις ανεμιστηρες.

Αντιμετωπιζω ενα πολυ σοβαρο θεμα με τις θερμοκρασιες του ενυδρειου, ενο το δοματιο εχει 27-32 βαθμους το ενυδρειο εχει 35-37+ βαθμους και το νερο ειναι πολυ ζεστο!!!

εχει ροη σε σιμιο που τα σαλιγκαρια στο τζαμι δεν μπορουν να σταθουν!!! εχω βαλει οξηγονοση αλλα και παλη τιποτα αφου εριξα νερο παγομενο και κατεβικε 4 βαθμους 

τι μπορω να κανω?

Το να βάλεις παγωμένο νερό δεν είναι σωστή λύση.

Βάλε ένα ανεμιστήρα να χτυπά το ενυδρείο, κανόνισε τα φώτα να μην ανάβουν τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, και βγάλε τελείως το θερμοστάτη από την μπρίζα εάν τυχόν δεν τον έχεις αποσυνδέσει ακόμα. Είναι πάντως πολύ περίεργο που ανεβάζει θερμοκρασία τόσο πολύ πιο ψηλη από τη θερμοκρασία του χώρου. Το θερμόμετρο το έχεις τσεκάρει ότι δείχνει σωστά?

τι μπορω να κανω?

Παντως σε αυτες τις θερμοκρασιες δεν επιβιωνουν για πολυ τα περισοτερα ειδη ψαριων....

τι μπορω να κανω?

sos το φιλτρο καιει!!!!! λογικα αυτο φταιει η θερμοκρασια ειναι ετσι και με κλιστα τα φωτα

sos το φιλτρο καιει!!!!! λογικα αυτο φταιει η θερμοκρασια ειναι ετσι και με κλιστα τα φωτα

Τι φίλτρο είναι ?

Για να ανεβάζει τόσο πολύ την θερμοκρασία του ενυδρείου ένα φίλτρο που είναι βυθισμένο στο νερό πρέπει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα  (αν είσαι σίγουρος  γι αυτό). Πρέπει να το αντικαταστήσεις και να προσέχεις. Αν ήμουν στη θέση σου θα το είχα ήδη ξεσυνδέσει.

Εχει μηπως το φιλτρο τιποτα αντιφοσφωρο μεσα? Εβαλες εσυ για καποιο λογο?

τελικα το φιλτρο ειχε ζεσταθει γιατι ειχει ρουφιξει η προπελα 10 μικρα ραμσχορν και κατι χαλικακια και δεν δουλεβε οποτε ουτε ροη εκανε 

το θερμομετρο εχει προβλιμα το εβαλα σε παγομενο νερο και εδιχνε οτι ειναι 40 βαθμους!!!! θα παω να παρω αλλο 

• Like 1

επισης εχω μια ερωτιση η λαμπα ειναι 24w και το ενυδρειο 20λιτρο μπορει να χαμιλοσουν οι θερμοκρασιες αν την αλλαξω?

σκεφτομαι να αφαιρεσω το καπακι και να παρω ενα φωτιστικο οστε να μπορω να βαλω και ανεμιστιρακια ειναι καλη ιδεα?

Καλή ιδέα είναι όσον αφορά τη ψύξη αλλά θέλει προσοχή με την εξάτμιση του νερού.

Τι ψαράκι έχεις μέσα?

Καλή ιδέα είναι όσον αφορά τη ψύξη αλλά θέλει προσοχή με την εξάτμιση του νερού.

Τι ψαράκι έχεις μέσα?

τιποτα ειναι στο στροσιμο ακομα

εχω μονο ραμσχορν 

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...