elle 25 Απριλίου 2007 #1 Share 25 Απριλίου 2007 Το φυτό μου εδώ και λίγο καιρό είχε βγαλει μπουμουκάκια και σήμερα είδα οτι άνθισε το πρώτο. Το λουλούδι όμως είναι πολύ κοντά στην λάμπα(2-3cm) και φοβάμαι πως αν την ανάψω θα καεί. Σαν μπουμπούκι αντεχε λέτε να μην αντέξει τώρα; Τι να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 25 Απριλίου 2007 #2 Share 25 Απριλίου 2007 Μπράβο πολύ ωραίο θέαμα!!! Τι φυτό είναι? Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα φώτα αρκεί να μην ακουμπάνε τα λουλούδια πάνω στη λάμπα και καούν από την θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Απριλίου 2007 #3 Share 25 Απριλίου 2007 Να το χαίρεσαι αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι από κάποιο Echinodorus και μάλιστα ποντάρω στον Echinodorus bleheri Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 25 Απριλίου 2007 #4 Share 25 Απριλίου 2007 Πολύ 'ομορφο φυτό και πολύ όμορφα λουλουδάκια. Το έψαξα στο ιντερνετ και βρήκα αυτό http://www.lucidcentral.org/keys/appw/nonk...ria_images.html Ονομάζετε Sagittaria Linnaeus. Είναι το ίδιο με το δικό σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 25 Απριλίου 2007 #5 Share 25 Απριλίου 2007 Μοιάζουν όντως αρκετά με τα άνθη της οικογένειας sagittaria αλλά μπορεί να είναι από κάποιο εχινόδορο... Η Elle θα μας λύσει την απορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoni 25 Απριλίου 2007 #6 Share 25 Απριλίου 2007 Πολύ όμορφο είναι. Μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 25 Απριλίου 2007 Author #7 Share 25 Απριλίου 2007 Οταν το αγόρασα είχα ανεβάσει μια φωτογραφία και μου είχαν πεί πιό φυτό πρέπει να είναι, αλλα δεν θυμάμαι και τώρα που εψαξα λίγο δεν μπόρεσα να το βρώ. Δείτε και αυτές τις φωτογραφίες και όποιος μπορεί να βοηθήσει με την αναγνώριση ας πεί τη γνώμη του. Το φυτό αγοράστηκε πρίν 6-7 μήνες και μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Ήδη έδαλα ένα κλάδεμα στο μικρό ενυδρείο και έχει και άλλο ένα σχεδόν έτοιμο. Μόλις μεγαλώσουν τα φύλλα και οι ριζες του θα το κόψω απο το μητρικό φυτό και λέω να το φυτέψω στη λίμνη δοκιμαστικά. Μακάρι να είναι είδος που μπορεί να αντέξει και στη λίμνη γιατί θα είναι πολύ όμορφα αυτά τα λουλουδάκια στην επιφάνεια της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 25 Απριλίου 2007 Author #8 Share 25 Απριλίου 2007 Πιστεύω πως είναι το Echinodorus bleheri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 25 Απριλίου 2007 #9 Share 25 Απριλίου 2007 Πιστεύω πως είναι το Echinodorus bleheri. Συμφωνω απολυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Απριλίου 2007 #10 Share 25 Απριλίου 2007 Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν μπορείς να το βάλεις στην λίμνη το φυτό είναι καθαρόαιμο φυτό Αμαζονίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 26 Απριλίου 2007 Author #11 Share 26 Απριλίου 2007 Οπότε έχω ένα κλάδεμα που μου περισεύει. Οποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 27 Απριλίου 2007 #12 Share 27 Απριλίου 2007 Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν μπορείς να το βάλεις στην λίμνη το φυτό είναι καθαρόαιμο φυτό Αμαζονίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 28 Απριλίου 2007 Author #13 Share 28 Απριλίου 2007 Τώρα υπάρχουν πολλά λουλούδια στο ενυδρείο.Βέβαια τα δυο απο αυτά χαλάσανε και τα έκοψα. Παρατήρησα οτι χαλάνε όταν μένουνε μέσα στο νερό ενώ αυτά που είναι στην επιφάνεια και δεν ακουμπάνε στο νερό είναι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
underwater 29 Απριλίου 2007 #14 Share 29 Απριλίου 2007 Μπράβο!!! η ανθοφορεία τον φυτών ειναι σημάδει πολύ ''καλής υγείας'' στο ενυδρείο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pani 15 Μαίου 2007 #15 Share 15 Μαίου 2007 (edited) Φίλες και φίλοι ανθισε και ο δικός μου κήπος......... Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2007 - pani Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 15 Μαίου 2007 Author #16 Share 15 Μαίου 2007 Τωρα που ξεκίνησε να δείς θα βγάζει συνεχεια λουλούδια και μεγαλύτερα σε μέγεθος Εγώ κάθε μέρα βρίσκω και απο 1-2 καινούργια ανθισμένα Κρίμα που δεν κρατάνε πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pani (xamogelo) 16 Μαίου 2007 #17 Share 16 Μαίου 2007 Αλήθεια είναι ... συνέχεια έχω νέους μίσχους με πολλά λουλουδάκια πανέμορφα, που δυστυχώς δεν μπορώ να φωτογραφίσω λόγω τεχνικών δυσκολιών.... δεν έχω πλέον σταθερό χέρι.... κάπου κάπου όμως πετυχένω και κάποια καλή φωτογραφία. Τα νέα φυτά τα κατευθύνω στο χαλίκι για να μεγαλώσουν και να γίνουν νέα πλέον ανεξάρτητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος