gyristroula 15 Ιουλίου 2016 #51 Share 15 Ιουλίου 2016 Περίμενε να οργανωθούμε λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Αυτό το ενυδρείο τώρα δεν έχει ψαράκια. Καλά μέχρι εδώ; πότε θα βάλεις ψαράκια κ τί είδους; την μεταφορά πότε θέλεις να την κάνεις; Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 15 Ιουλίου 2016 Author #52 Share 15 Ιουλίου 2016 σωστα τωρα ειναι αδιο μονο με νερο και βακτηρια... ψαρακια θα μπουν μετα την 1η αυγουστου απλως ειπα αν ειναι απαραιτητο να βαλω το δικο μου μεσα! θελω νατην κανω περιπου 1η αγουστου που θα παμε διακοπες στο σπιτι της θειας μου χαχαχαχα μπερδεμα :hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Ιουλίου 2016 #53 Share 15 Ιουλίου 2016 Ωραία, κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν χρειάζεται να το στρώσεις τώρα, μπορείς να το κάνεις μετά την 1η Αυγούστου στη θεία σου Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 15 Ιουλίου 2016 Author #54 Share 15 Ιουλίου 2016 ναι αλλα οσο θα ειμαι εκει θα φιλοξενησει το ψαρακι μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Ιουλίου 2016 #55 Share 15 Ιουλίου 2016 Ααα.. Οπότε μπορείς να κάνεις τράμπα το ψάρι, το νερό κ το φίλτρο του ενυδρείου σ'αυτό. Νομίζω, περίμενε να σου πει και κάποιος άλλος για σιγουριά. Η μεταφορά πόση ώρα θα κρατήσει; Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 15 Ιουλίου 2016 Author #56 Share 15 Ιουλίου 2016 5 ωρες περιπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Ιουλίου 2016 #57 Share 15 Ιουλίου 2016 5 ωρες περιπου!Σ'αυτό σίγουρα θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Δεν ξέρω αν αντέχει τόσες ώρες η βιολογία Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 15 Ιουλίου 2016 Author #58 Share 15 Ιουλίου 2016 (edited) :bigemo_harabe_net-99: δηλαδη μπορει να χρειαστει να το ξανακανω απο την αρχη; Έγινε επεξεργασία 15 Ιουλίου 2016 - κωνί/νος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Ιουλίου 2016 #59 Share 15 Ιουλίου 2016 Περίμενε να μας πει κάποιος πιο έμπειρος,να σου δώσει και συμβουλές για σωστή μεταφορά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 15 Ιουλίου 2016 #60 Share 15 Ιουλίου 2016 Υοαρχει και ο νανος παφερακι αλλα αυτο δυσκολα βρισκεται.... Πράγματι, τα dwarf puffer είναι μικροσκοπικά ψαράκια και ίσως να μπορούσε κανείς να τοποθετήσει σε αυτά τα λίτρα ένα ψαράκι. ΑΛΛΑ δεν είναι ψάρια για αρχαρίους, καθώς έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες (σαλιγκάρια, ζωντανές ή κατεψυγμένες τροφές). Όμως ακόμα και να υπήρχε αυτή η δυνατότητα, νομίζω ένας μονομάχος, θα ήταν πιο κινητικές από ένα και μόνο puffer. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Ιουλίου 2016 #61 Share 15 Ιουλίου 2016 Πράγματι, τα dwarf puffer είναι μικροσκοπικά ψαράκια και ίσως να μπορούσε κανείς να τοποθετήσει σε αυτά τα λίτρα ένα ψαράκι. ΑΛΛΑ δεν είναι ψάρια για αρχαρίους, καθώς έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες (σαλιγκάρια, ζωντανές ή κατεψυγμένες τροφές). Όμως ακόμα και να υπήρχε αυτή η δυνατότητα, νομίζω ένας μονομάχος, θα ήταν πιο κινητικές από ένα και μόνο puffer.Μπορει να ζησει και σε 15 λιτρα δηλαδη στα μισα...Σε πεχα απο 6,5-8... Και να τρεφεται με δεκαδες κατεψυγμενες και ζωντανες τροφες που ευκολα βρισκει κανεις στο εμποριο... Οποτε δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η δυσκολια.... Εκτος οτι ειναι δυσευρετο οπως ξανα ανεφερα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #62 Share 16 Ιουλίου 2016 Μπορει να ζησει και σε 15 λιτρα δηλαδη στα μισα... Σε πεχα απο 6,5-8... Και να τρεφεται με δεκαδες κατεψυγμενες και ζωντανες τροφες που ευκολα βρισκει κανεις στο εμποριο... Οποτε δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η δυσκολια.... Εκτος οτι ειναι δυσευρετο οπως ξανα ανεφερα... Καλημερα, οποτε 2 τετοια ψαρακια θα ηταν μια χαρα,ετσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιουλίου 2016 #63 Share 16 Ιουλίου 2016 Χαχαχα... Ενα ειναι μια χαρα... Ειναι λιγο ρισκο οι ομαδες με τετοια ψαρακια... Αν και εξω τα συνδιαζουν και με αλλα ψαρακια του ιδιου μεγεθους... Ολα αυτα βεβαια αν τα βρεις.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #64 Share 16 Ιουλίου 2016 ευχριστω πολυ!τελικα με το στρωσιμο τι να κανω; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιουλίου 2016 #65 Share 16 Ιουλίου 2016 ευχριστω πολυ!τελικα με το στρωσιμο τι να κανω; Ειλικρινα εχω διαβασει 3 φορες το θεμα και μαλλον δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινεται... Εχεις στρωμενη βιολογια? Και ρωτας ποσο κραταει? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #66 Share 16 Ιουλίου 2016 (edited) Οχι ακριβως...αγορασα το ενυδρειο με το φιλτρο απο ενα μελος του aquazone ....η βιολογια του φιλτρου επειδη δεν ηταν σε χρηση τον τελευταιο καιρο ειχαι χαλασει...με αποτελεσμα να πρεπει να ξαναστρωθει...το ενυδρειο δεν ειναι δικο μου απλως ηρθε η θεια μου μια μερα απο το χωριο ειδε το δικο μου και ζητησε οταν παμε διακοπες να της παμε ενα ενυδρειο....εγω για να μην κουβαλαω και το δικο μου ενυδρειο σκευτικα να το στρωσω οσο ακομη δεν το χρησιμοποιο για να φιλοξενισω στο ταξιδι και κατα την διαρκεια των διακοπων το δικο μου ψαρακι για κααμια βδομαδα... Για να το στρωσω εχω βαλει νερο και βακτηρια της σερα...χρειαζεται κατι αλλο; Επισης, κατα την διαρκεια του ταξιδιου υπαρχει περιπτωση να χαλασει η βιολογια του; Έγινε επεξεργασία 16 Ιουλίου 2016 - κωνί/νος Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιουλίου 2016 #67 Share 16 Ιουλίου 2016 Κωσταντινε με λιγα λογια θες να στρωσεις ενυδρειο και μετα να του κανεις ταξιδι? Αν ναι... Το ενυδρειο σου για να στρωθει πρεπει να γινουν οι διαδικασιες στρωσιματος.. Αρχικα λεγομενος κυκλος του αζωτου που αναφερε πιο πανω η γυριστρουλα... Οταν φτιαξεις την αποικια σου στο φιλτρο σιγα σιγα θα αρχιζει να ισοροπει και το υπολοιπο ενυδρειο... Σε περιπτωση ταξιδιου ισως και ολοκληρη μερα σε ενυδρειο που ειναι στρωμενο δεν νομιζω να εχεις προβλημα .... Προληπτικα θα προτεινα και μια αλλαγη νερου με το που φτασεις στον προορισμο σου για να εξαληψεις ανεβασμενη αμμωνια.. Και καλο θα ηταν να μην ταισεις την προηγουμενη... Επισης μια αεραντλια μπαταριας θα ηταν χρησιμη... Το αστρωτο ενυδρειο ειναι αλλη υποθεση ... Μπορεις να ταξιδεψεις το ψαρι σε σταθερες συνθηκες θερμοκρασιας χωρις να ταισεις μια μερα πριν για να μην επιβαρυνθει το νερο... Και στην συνεχεια με συνεχομενες μετρησεις και κρατοντας τον ελεγχο αμμωνιας και νιτρικων με συνεχεις αλλαγες να το στρωσεις με το ψαρι μεσα με ελαχιστα εως μηδαμινα αρχικα ταισματα... Επισης μια αεραντλια μπαταριας θα σου προσφερε μεγαλητερη ασφαλεια.. Απο οτι καταλαβα αν καταλαβα καλα ομως εχεις ενα μισοστρωμενο ενυδρειο (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) και θες να το μεταφερεις μαζι με το ψαρι... Οποτε ισχυει οτι σε αστρωτα ενυδρεια .... Και οοοολα αυτα περιληπτικα και γενικα.... Γιατι υπαρχουν πολλοι παραμετροι που επηρεαζουν την συγκεκριμενη κατασταση οπως η θερμοκρασια... Η υχθιοφορτωση σε σχεση με τα λιτρα... Το στησιμο και το ειδος του ενυδρειου κ.α.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #68 Share 16 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω πολυ!: ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #69 Share 16 Ιουλίου 2016 Προς το παρον το στρωσιμο πως παει θελει κατι αλλο ή ειναι οκ με βακτηρια και μπολι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιουλίου 2016 #70 Share 16 Ιουλίου 2016 Θα πρεπει να κανεις μετρησεις για αυτο!! Πολλες φορες το μπολι δεν "πιανει".... Χωρις ψαρι μεσα χρειαζεσαι καποια πηγη αμμωνιας.... Με ψαρι να ταιζεις οπως σου ειπα φειδωλα και να κανεις μετρησεις.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #71 Share 16 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω...δηλαδη το ψαρι ειναι απαραιτητο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Ιουλίου 2016 #72 Share 16 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω...δηλαδη το ψαρι ειναι απαραιτητο;Οχι Κωσταντινε..Εννοειται πως οχι... Υπαρχουν πολλοι τροποι στρωσιματος και παραγωγης αμμωνιας ακομα και στρωσιμο με καθαρη αμμωνια... Αυτα που ειναι απαραιτητα κατα την γνωμη μου για να γνωριζεις οντως που βρισκεσαι ειναι τα τεστ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 16 Ιουλίου 2016 Author #73 Share 16 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω πολυ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 17 Ιουλίου 2016 Author #74 Share 17 Ιουλίου 2016 Γεια σας και παλι! Να ρωτησω;μπορει να στρωθει το φιλτρο βαζοντας το στο ενυδρειο μου ή οχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
κωνί/νος 17 Ιουλίου 2016 Author #75 Share 17 Ιουλίου 2016 Επισης,εριξα μεσα λιγα βακτηρια 2-3 σταγονιτσες και μετα απο αυτο το ψαρι ειναι συνεχεια στην ιδια γωνια και δεν κουνιεται καθολου...πρεπει να ανησιχω ή δεν συμβανει κατι με τα βακτηρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος