odin79 17 Ιουλίου 2016 #26 Share 17 Ιουλίου 2016 (edited) sorry εχεισ δικαιο δοσκιμασε οποιο απο τα 2 θες! Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2016 - odin79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 17 Ιουλίου 2016 Author #27 Share 17 Ιουλίου 2016 Ναι παιδια το βρηκα ευκαιρια στο ebay καινουργιο με 56 ευρω ....μολις μ ερθει θα το εγκαταστησω και θα σας ανεβασω φωτο ... Παιδια και κατι αλλο ...εκανα τις μετρησεις μου τωρα και βρηκα KH 4 και PH 6 και κατω (οι μετρησεις εγιναν 2 ωρες αφου ειχαν κλεισει τα φωτα) ,,,, Υποθετω αυτο συμβαινει επειδη 1 κυριως εχω το DIY Co2 και τρεχει μερα νυχτα , 2 εχω το fluval stratum υποστρωμα (ισως ρειχνει λιγο το Ph ) Πρεπει να κανω κατι ? Αυτη τη στιγμη εχω μεσα μονο τα φυτα μ .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Ιουλίου 2016 #28 Share 18 Ιουλίου 2016 Ολα οσα εγραψες ριχνουν το ph και μαλακωνουν το νερο. Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ,ουτε να σταματησεις το fluval stratum, ουτε το diy co2. Παντως,να σου πω την αληθεια,το ενυδρειο σου ειναι μικρο για τα ψαρια που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #29 Share 18 Ιουλίου 2016 Παντως,να σου πω την αληθεια,το ενυδρειο σου ειναι μικρο για τα ψαρια που θες. Neon tetra ? Νομιζα δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις σε χορο .... τι προτεινεις να βαλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 18 Ιουλίου 2016 #30 Share 18 Ιουλίου 2016 Ολα οσα εγραψες ριχνουν το ph και μαλακωνουν το νερο. Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ,ουτε να σταματησεις το fluval stratum, ουτε το diy co2. Παντως,να σου πω την αληθεια,το ενυδρειο σου ειναι μικρο για τα ψαρια που θες. Κωστή ίσως ο φίλος χρησιμοποιήσει αεραντλία για να κρατήσει το co2 σε επιθυμητά επίπεδα. Neon tetra ? Νομιζα δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις σε χορο .... τι προτεινεις να βαλω ? Γιάννη μια καλή επιλογή είναι αυτά http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/ Είναι πολύ όμορφα ψαράκια και δε θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ με ιδιαίτερες απαιτήσεις στα νερά τους. Σε φυτεμένα δείχνουν υπέροχα. Οι καρδινάλιοι και τα νέον καλό είναι μπαίνουν σε αρκετά μεγαλύτερο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #31 Share 18 Ιουλίου 2016 Γιάννη μια καλή επιλογή είναι αυτά http://www.seriously...s-margaritatus/ Ναι εκανα αναζητηση και επεσα πάνω τους ...τα αναφερουν πολλοι ...εχεις δικαιο είναι πολύ όμορφα !! Το θέμα είναι να τα πετύχω σε καποιο μαγαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Ιουλίου 2016 #32 Share 18 Ιουλίου 2016 Τα cpd να έχεις υπόψιν σου όμως ότι δεν θα τα πολυβλέπεις, είναι ντροπαλά ψαράκια. Τα είχα ψάξει και εγώ όταν έστηνα το ενυδρείο μου και στο pet shop που τα είδα, αγανάκτισα να τα βρω. Χώρια ότι είναι μικροσκοπικά. Δες τα πρώτα πριν τα παραγγείλεις, γιατί οι φώτο ξεγελάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #33 Share 18 Ιουλίου 2016 χαχα καταλαβα ! αλλες επιλογες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Ιουλίου 2016 #34 Share 18 Ιουλίου 2016 Κωστή ίσως ο φίλος χρησιμοποιήσει αεραντλία για να κρατήσει το co2 σε επιθυμητά επίπεδα. Γιάννη μια καλή επιλογή είναι αυτά http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/ Είναι πολύ όμορφα ψαράκια και δε θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ με ιδιαίτερες απαιτήσεις στα νερά τους. Σε φυτεμένα δείχνουν υπέροχα. Οι καρδινάλιοι και τα νέον καλό είναι μπαίνουν σε αρκετά μεγαλύτερο ενυδρείο. Χρηστο αυτο με την αεραντλια που λες γινεται,αλλα φοβαμαι για σκαμπανευασματα του co2 με αποτελεσμα τις αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 18 Ιουλίου 2016 #35 Share 18 Ιουλίου 2016 Έχεις δίκιο Κώστα. Απλά κοίταξα και στο πίνακα, και με ΚΗ 4 και ΡΗ 6, δίνει CO2 120ppm. Φοβάμαι όταν βάλει ψάρια θα υπάρξουν προβλήματα με τόσο co2 και σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία. Ουσιαστικά τη ρύθμιση του ph την έχω στο μυαλό μου ως σχετικά δευτερεύον θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #36 Share 18 Ιουλίου 2016 Ναι παιδια εννοειται , αυτη την στιγμη εχω βαλει το co2 να δουλευει τερμα ... Εντωμεταξυ εχω παραγγηλει αυτο http://www.ebay.com/itm/DIY-aquarium-planted-tank-fish-CO2-generator-system-kit-valve-gauge-W5R9-/322031524311?hash=item4afa9319d7:g:tS4AAOSwyjBW3NAV για να κανω DIY co2 με σοδα και κιτρικο οξυ ...πιστευω θα εχω καλυτερο ελεγχο του co2. Θερμοκρασια ρυθμιζω με controller και ανεμιστηρακια Εννοειται οτι δεν βαζω ψαρακια με αυτες τις τιμες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Ιουλίου 2016 #37 Share 18 Ιουλίου 2016 Έχεις δίκιο Κώστα. Απλά κοίταξα και στο πίνακα, και με ΚΗ 4 και ΡΗ 6, δίνει CO2 120ppm. Φοβάμαι όταν βάλει ψάρια θα υπάρξουν προβλήματα με τόσο co2 και σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία. Ουσιαστικά τη ρύθμιση του ph την έχω στο μυαλό μου ως σχετικά δευτερεύον θέμα. Χρησταρα,ο πινακας ειναι ακυρος ρε συ στη περιπτωση του φιλου γιατι ολα αυτα τα επιρεαζει και το υποστρωμα του. Ο πικανας ισχυει μονο οταν υπαρχει το co2 μεσα οπου επιρεαζει τις τιμες,οταν υπαρχει υποστρωμα που μαλακωνει το νερο η τυρφη,ο πικανας δεν ισχυει. Ναι παιδια εννοειται , αυτη την στιγμη εχω βαλει το co2 να δουλευει τερμα ... Εντωμεταξυ εχω παραγγηλει αυτο http://www.ebay.com/itm/DIY-aquarium-planted-tank-fish-CO2-generator-system-kit-valve-gauge-W5R9-/322031524311?hash=item4afa9319d7:g:tS4AAOSwyjBW3NAV για να κανω DIY co2 με σοδα και κιτρικο οξυ ...πιστευω θα εχω καλυτερο ελεγχο του co2. Θερμοκρασια ρυθμιζω με controller και ανεμιστηρακια Εννοειται οτι δεν βαζω ψαρακια με αυτες τις τιμες !!! Φιλε μου δεν ξερω αν κανουν δουλεια αυτα που παραγγειλες. Επισης στο diy co2 πως θα κανεις διαχυση? Οι γυαλινοι διαχυτηρες θελουν πιεση για να βγαλουν φυσαλιδες και το diy δεν εχει τοση πιεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Ιουλίου 2016 #38 Share 18 Ιουλίου 2016 (edited) Το πινακάκι δεν ισχύει αν το ph πέφτει λόγω άλλων παραμέτρων, όπως πχ. υπόστρωμα η τύρφη. Η πτώση αυτή θα πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από το διοξείδιο για να ισχύει. Edit: άργησα... Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #39 Share 18 Ιουλίου 2016 Ο καταλαβα παιδια ....δεν το ήξερα αυτο (εννοω για τον πίνακα) Μαλλον θα πρεπει να υπολογισω co2 με σταγώνες ανα λεπτο και λιτρα ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 18 Ιουλίου 2016 #40 Share 18 Ιουλίου 2016 Χρησταρα,ο πινακας ειναι ακυρος ρε συ στη περιπτωση του φιλου γιατι ολα αυτα τα επιρεαζει και το υποστρωμα του. Ο πικανας ισχυει μονο οταν υπαρχει το co2 μεσα οπου επιρεαζει τις τιμες,οταν υπαρχει υποστρωμα που μαλακωνει το νερο η τυρφη,ο πικανας δεν ισχυει. Το πινακάκι δεν ισχύει αν το ph πέφτει λόγω άλλων παραμέτρων, όπως πχ. υπόστρωμα η τύρφη. Η πτώση αυτή θα πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από το διοξείδιο για να ισχύει. Edit: άργησα... Έχετε δίκιο παιδιά. Αυτά δεν τα υπολόγισα. Είδα το νούμερο και τρόμαξα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 18 Ιουλίου 2016 Author #41 Share 18 Ιουλίου 2016 Ενα μικρο update με διωρθωσεις στο aquascaping 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Ιουλίου 2016 #42 Share 18 Ιουλίου 2016 Η αερόπετρα δεν κάνει τίποτα από θέμα διάχυσης. Αφήνωσε ένα φιλτράκι από στριφτό τσιγάρο να δεις ωραία διάχυση. Αλλά κόψε περίπου το ένα τέταρτο ώστε να μην σφηνώσει υπερβολικά γιατί δεν θα βγαίνει το διοξείδιο. Και αλλαγή κάθε εβδομάδα ή πιο σύντομα αν δεις και βγαίνουν πιο χοντρές οι φυσαλίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 19 Ιουλίου 2016 Author #43 Share 19 Ιουλίου 2016 Ευχαριστώ θα το φτιάξω .... λετε ο υαλικος διαχυτης δεν κανει δουλεια ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιουλίου 2016 #44 Share 19 Ιουλίου 2016 Αν μιλαμε για diy co2 δεν κανει δουλεια γιατι θελει πολυ πιεση για να βγαλει φυσαλιδες και το diy δεν εχει τοση πιεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 24 Ιουλίου 2016 Author #45 Share 24 Ιουλίου 2016 Ενα μικρο update μετα απο αλλαγες που εκανα ... Αφου παραλαβω το νεο φωτιστικο και τα υπολοιπα εξαρτηματα , θα βάλω ψαρακια μετά τις διακοπές πως σας φαίνεται ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 24 Ιουλίου 2016 #46 Share 24 Ιουλίου 2016 Μπροστά και στη μέση είναι άδειο. Βάλε κανένα χαμηλό φυτό να γεμίσει λίγο, αλλά ψάξε το να μην έχει πολλές απαιτήσεις σε co2 γιατί δεν θα μπορείς να το υποστηρίξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 25 Ιουλίου 2016 Author #47 Share 25 Ιουλίου 2016 Ναι ειναι στα αμμεσα σχέδια μου !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 25 Ιουλίου 2016 #48 Share 25 Ιουλίου 2016 Στο ξύλο επίσης μπορείς να δέσεις λίγη moss, θα δείξει πιο ωραίο και πιο φυσικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johkouf 25 Ιουλίου 2016 Author #49 Share 25 Ιουλίου 2016 Επισης στα αμμεσα σχεδια μου μετα τις διακοπες !!! Έχετε δικαιο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος