Jump to content

Χρηση Ro σε φυτεμενο ενυδρειο

Johkouf

Recommended Posts

Γεια σε όλους !

Ετοιμαζω ενα φυτεμένο ενυδρειο του οποιου θα κάνω σύντομα παρουσίαση .

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ειναι απαραίτιτη η χρήση νερού απο RO

Ευχαριστώ

Γιάννης

Γεια σου και εσενα φιλε...

Το αν θα επεξεργαστεις το νερο με Α/Ο εξαρταται απο τα ψαρακια που θα φιλοξενισεις πιο πολυ...αλλα πες μας και τι φυτα θελεις να βαλεις δωσε μας κιαλλα στοιχεια...

Εχω καλδεματα απο : 

egeria densa,stargrass,cabomba caroliniana,bacopa caroliniana,leucocephala hydrocotyle,rotala,rotundifolia.

Με υποστωμα Fluval stratum

Ενυδρειο 60 λ Cube

Diy Co2

Φωτιστικο βρηκα αυτο σε 30 W και το πηρα 55 ευρω

http://www.ebay.com/itm/Professional-Hi-Power-25W-LED-for-Planted-Tank-Aquarium-45cm-Height-6500K-/271924643897?var=&hash=item3f4ff8c839:m:mEUPa9-8fSLFXy_ErmcFmUw

Απο ζωντανα θα βαλω γαριδες και  νεον ή καρδιναλιους η νεον τετρα

Αυτα πανω κατω

Θα κανω πιο λεπτομερη παρουσιαση και με βαση την επισημη φορμα μολις ολοκληρωσω ....

Ευπροσδεκτη καθε συμβουλη !!!

Στην Αθηνα αν δεν κανω λαθος εχετε περιπου 5-6gh?

Δεν θυμαμαι, εχεις μετρησεις του δικτυου?

Δεν θα εχουν προβλημα τα φυτα με νερο δικτυου.

Τα ψαρια πρεπει να δεις λιγο τις παραμετρους.

Το led θελει λιγο προσοχη , μηπως ειναι αρκετα δυνατο και δεν θα μπορεσεις να το υποστηριξεις.

Το stratum, κατεβαζει λιγο τις σκληροτητες  οποτε θα βοηθησει λιγο στο χαμηλωμα των σκληροτητων.

Δοκιμασε το diy co2 , για αρχη αλλα αν θελεις σταθερο co2 πας σε μπουκαλα.

Θα βαρεθεις να φτιαχνεις το diy... και δεν εχει κιολας τα ιδια αποτελεσματα.

Εχε υποψιν τις γαριδες δεν τις βαζουμε κατευθεια μεσα, ακομη και μπολι να βαλουμε.

Σε ποιο σταδιο βρισκεσαι?

Οτι απορεια εχεις ,ρωτα... :)

Τα ψαρια που αναφερεις ναι χρειαζονται Α/Ο αλλα τα φυτα δεν θα εχουν κανενα προβλημα

+1 για τις γαριδες πρεπει να μπορουν μετα απο 2-3 μηνες να εχει ''στρωσει'' ο βυθος

Για τον συγκεκριμενο φωτισμο δεν γνωριζω να σ πω και πολλα διοτι δουλευω μονο Τ5 εγω

Οσο για το DIY Co2 θα αντιμετοπισεις πολλα προβληματα οπως αλγες, μακροπροθεσμα πολυ μεγαλυτερο κοστος απο συστημα με μπουκαλα, καθολου σταθερη ποσοτητα διοξειδιου στο νερο σου αλλα και διαφορετικα αποτελεσματα...

Στην Αθηνα αν δεν κανω λαθος εχετε περιπου 5-6gh?

Δεν θυμαμαι, εχεις μετρησεις του δικτυου?

Δεν θα εχουν προβλημα τα φυτα με νερο δικτυου.

Τα ψαρια πρεπει να δεις λιγο τις παραμετρους.

Το led θελει λιγο προσοχη , μηπως ειναι αρκετα δυνατο και δεν θα μπορεσεις να το υποστηριξεις.

Το stratum, κατεβαζει λιγο τις σκληροτητες  οποτε θα βοηθησει λιγο στο χαμηλωμα των σκληροτητων.

Δοκιμασε το diy co2 , για αρχη αλλα αν θελεις σταθερο co2 πας σε μπουκαλα.

Θα βαρεθεις να φτιαχνεις το diy... και δεν εχει κιολας τα ιδια αποτελεσματα.

Εχε υποψιν τις γαριδες δεν τις βαζουμε κατευθεια μεσα, ακομη και μπολι να βαλουμε.

Σε ποιο σταδιο βρισκεσαι?

Οτι απορεια εχεις ,ρωτα... :)

Νίκο έχω καιρό να μετρήσω αλλά το gh είναι κοντά στο 10.

Νίκο έχω καιρό να μετρήσω αλλά το gh είναι κοντά στο 10.

Εκει ειναι Χρήστο, όπως τα λες, πρόσφατα μέτρησα 10-11.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Ποπο παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις ....δωστε μου λιγο χρονο να επανελθω με φωτο και περισσοτερες πληροφοριες !!

Λοιπον ορίστε φωτο απο το ενυδρειο μου ,

post-3887-0-21328200-1468568332_thumb.jpg

Το ενυδρειο δουλευει με φιλτρο πλατης που εχω βαλει κυκλοφορητη 400L/H και υλικα Substract pro syporax και υαλοβαμβακα.

Η θερμοκρασια ρυβμιζεται απο θερμοστατη και ανεμιστηρακι (ωστε να μην ξεφυγει η θερμοκρασια και πεταχτουν αλγες. 

Εχω τοποθετησει το υποστρωμα (fluval stratum)  και τα φυτα και το γεμισα με νερο που ειχα προετοιμασει πριν με PRIME .

Eνω περιμενω την καινουργια Led προσορινα τρεχει  με 2 τ5 18w .

Χτες εκανα ενα πειραμα να βαλω co2 αλλα απετυχε η συνταγη ...μαλλον χρησιμοποιησα λαθος μαγια :(

Ti θα χρειαστει για να υποστηρήξω καλα την Led ???

κατα την γνωμη μ 2 τ5 18 βατ ειναι κομπλε για τα φυτα που εχεις μεσα...

οταν λεμε να το υποστηριξεις τι εννοουμε?

η αναπτυξη και ο ρυθμος αναπτηξης των φυτων καθοριζεται απο 3 πραγματα φωτισμος λιπανση και Co2 οταν καποιο απο αυτα ειναι υψηλο (στην περιπτωση σου ο φωτισμος) ετσι πρεπει και τα αλλα 2 πρεπει να ειναι αναλογα σε ψηλα επιπεδα και εσυ με DIY Co2 δυσκολο να πετυχεις ψηλα επιπεδα και σχεδον σιγουρα θα εχεις προβλημα με αλγες κτλ 

Καταλαβα ,

Αν συμπληρωσω flourish excel και γενικα συμπληρωματα θα ειμαι οκ ?? 

λιπανση επισης πρεπει να εχεις ψηλη αν ειναι ψηλα και ο φωτισμος σου αλλα οχι πιο πολυ απο οτι πρεπει γτ εκει δινεις τροφη στις αλγες να κανουν παρτυ :P
το excel ειναι οργανικος ανθρακας κανει δουλεια αλλα καμια σχεση με το αεριο Co2...

καθαρα ποσα λιτρα ειναι ?

οοο Πολυ καλο ,

Το ενυδρειο καθαρα πρεπει να ειναι 50 λ

καμια φθηνη λυση για Co2 ??

Φθηνες και καλες λυσεις για co2 δεν υπαρχουν,η θα παρεις ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα η τιποτα..τα μικρα συστηματακια ειναι πεταμενα λεφτα.

Για τα λεντ δεν ηερω να σου πω τι παιζει.

Τι φυτα εχεις σκοπο να βαλεις?

Η θερμοκρασια δεν εχει καμια σχεση με τις αλγες.

Σιγουρα ενα ολοκληρωμενο συστημα Co2 ειναι η καλυτερη λυση μεγαλο κοστος αγορας αλλα μακροχρονια κανεις αποσβεση σε σχεση και με ιδιοκατασκευη και με μικρα συστηματα...την μπουκαλα την αγοραζεις μια και την εχεις για παντα με 5 ευρω γεμισμα το 6μηνο (αναλογα και την χρηση)

το πιο φθηνο co2 που εχω δει ειναι αυτο http://olympia-p.gr/index.php?id_product=187&controller=product&id_lang=6 κατα την γνωμη μου δεν το χρειαζεσαι εκτως αν θελεις να βαλεις και πιο δυσκολα φυτα.μπορεις να το παρεις χωρις την ηλεκτροβανα.αο θα χρειαστεις με τα ψαρια που επελεξες θελουν μαλακο νερο.λιπασματα μην βαλεις ακομα περιμενε να δεις ελειψεις και μετα.γενικα τα φυτα γουσταρουν το μαλακο νερο..τωρα που ειναι νωρις δωσει λιγο υψος στο πισω μερος του ενυδρειου θα σε βολεψει πιο πολυ στο αισθητικο κοματι.ωραιο το ενυδρειακι

Καταλαβα,

Τι φυτα εχεις σκοπο να βαλεις?

Απο φυτά θα προχωρήσω με αυτά προς το παρόν και το μόνο που μου λείπει ειναι babytears ή java moss για  μπροστινο χαλακι ....τι λετε γι αυτο ?

Νομιζω babytears ειναι καπως απαιτητικο ....

αο θα χρειαστεις με τα ψαρια που επελεξες θελουν μαλακο νερο

Μαλακο νερο πειραζει αν πετύχω βάζοντας τυρφη στο φιλτρου ?

τωρα που ειναι νωρις δωσει λιγο υψος στο πισω μερος του ενυδρειου θα σε βολεψει πιο πολυ στο αισθητικο κοματι

Ναι εχεις δικαιο , θα ανεβασω το πισω μέρος

Σιγουρα ενα ολοκληρωμενο συστημα Co2 ειναι η καλυτερη λυση μεγαλο κοστος αγορας αλλα μακροχρονια κανεις αποσβεση σε σχεση και με ιδιοκατασκευη και με μικρα συστηματα...την μπουκαλα την αγοραζεις μια και την εχεις για παντα με 5 ευρω γεμισμα το 6μηνο (αναλογα και την χρηση)

Δυστυχως λόγω budget θα προχωρήσω προσωρινα με το DIY :(

το baby tears θελει πολυ φως διοξειδιο και προγραμμα λιπανσης γενικα ειναι απο τα πιο δυσκολα χαλια.με τα βατ που εχεις ανα λιτρο πολυ δυσκολο εως αδυνατο να σου κρατησει.

το νερο μπορεις να το επεξεργαστεις με τυρφη ναι.απλα εχει ενα καφε χρωμα αν δεν σε πειραζει οκ.απλα και μια οσμωση μπορεις να βρεις με 50 ευρω οποτε μαλλον αγυμφορη σε βαθος χρονου η τυρφη

Έγινε επεξεργασία - odin79

Για να μην μπερδευεστε,αλλο το baby tears και αλλο το dwarf baby tears,δεν ειναι το ιδιο φυτο.

Το baby tears ειναι το Micranthemum umbrosum  ενω το dwarf baby tears ειναι το Hemianthus callitrichoides ''Cuba''

• Like 1

Για να μην μπερδευεστε,αλλο το baby tears και αλλο το dwarf baby tears,δεν ειναι το ιδιο φυτο.

Το baby tears ειναι το Micranthemum umbrosum  ενω το dwarf baby tears ειναι το Hemianthus callitrichoides ''Cuba''

πολυ καλο το αγνοουσα αυτο!επειδη εχω κρατησει και τα 2 και το umborsum ειναι δυσκολο(μετριο μαλλον) οχι οσο η κουμπα αλλα θελει αρκετο φως

Μια χαρα , οπότε το Micranthemum umbrosum ειναι ευκολότερο ....

η μήπως να βάλω Java moss ...??

Πιστεύω θα μπορώ να παίξω Ph κατω απο 7 ώστε να ειναι χαρούμενα τα neon Μου ..... εχετε να μου προτείνετε κάποιο ευκολότερο ψαράκι ??

το java moss ειναι σαφως ευκολοτερο απο το umborsum  αλλα η μος δενετε σε φυτα ενω το αλλο φυτευεται.οποτε εσυ ξερεις τι θες να φιαξεις.ειναι λιγος ο φωτισμος σου,θα σου προτεινα να βαλεις μος

Δεν νομιζω οτι ειναι λιγος ο φωτισμος μ (εσεις ξερετε καλυτερα βεβαια) ..... διοτι ειναι 30 w led ...αυτο δεν μεταφραζεται σε διπλασια δυναμη σε t5 ?

Αυτο ειναι το Link της λάμπας : http://www.co2art.co.uk/products/professional-hi-power-30w-led-for-planted-tank-aquarium-6500k

Αυτό το led δεν το ξέρω αλλά για να προτείνεται για ψηλά ενυδρεία έχει καλό PAR. Γενικά, λίγα led απότι έχω καταλάβει είναι δοκιμασμένα και με καλά αποτελέσματα.

Πχ τα led της ADA , το παίρνεις και ξέρεις πολύ απλά ότι θα πάει γιατί είναι καρατσεκαρισμένο. Αλλά τι να πάρεις όταν για 100 λίτρα ενυδρείο έχουν 500 ευρώ; Είναι πολύ ακριβά τα καλά led αν και αυτό που δείχνεις είναι επίσης ακριβό.

Αν το έχεις αγοράσει ήδη δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και να δεις πως θα ανταποκριθούν τα φυτά σου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...