ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2016 #1 Share 10 Ιουλίου 2016 (edited) Να καταθέσω κι εγώ τη δική μου εμπειρία με "χρυσόψαρα" που γύρισαν ανάποδα και άλλοτε κολυμπούσαν , άλλοτε κάθονταν κάτω κι άλλοτε επέπλεαν , πάντα όμως ανάποδα . Ίσως να φανεί σε κάποιους χρήσιμη . Ήταν η εποχή που εργαζόμουν σε ενα μεγάλο pet shop και στο μέσον του καταστήματος υπήρχε μια φυτιέρα μεγάλη με πολλά λίτρα πάνω απο 2000 λίτρα και χωρίς ψάρια .Έρχεται ενας πελάτης και μας παρακαλεί να του φιλοξενήσουμε τα 15 ( αν θυμάμαι καλά ) Οράντα του , 15-18 πόντους το κάθε ενα που τα έφερε απ το Hong Kong , διότι θα έφευγε για το Hong Kong και θα έλειπε για δύο μήνες το πολύ .Αν και δεν κάναμε τέτοια πράγματα , να φιλοξενούμε ψάρια πελατών ( οι λόγοι είναι ευνόητοι πιστεύω ) σε αυτή τη περίπτωση έκανα μια εξαίρεση και εισηγήθηκα στη διεύθυνση του καταστήματος να τα φιλοξενήσουμε τα ψάρια . Ο ενας λόγος που το έκανα ήταν , επειδή είχα το κατάλληλο χώρο για τα συγκεκριμένα ψάρια και χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του καταστήματος . Ο δεύτερος λόγος ήταν διότι ήταν πάρα πολύ ευγενικός και με πλήρη κατανόηση ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά και με πλήρη εμπιστοσύνη ως προς την ειλικρίνεια του καταστήματος απέναντί του . Ο τρίτος λόγος ήταν οτι τα ψάρια αυτά ήταν απο πολύ επιλεκτικές αναπαραγωγές που δεν τα βλέπουμε στην Ελλάδα λόγω τιμής . Δε ζητήσαμε χρήματα για τη διαδικασία και θεώρησα οτι γι αυτό το λόγο μας έφερε και τη τροφή τους που την είχε φέρει απ έξω , διότι δεν την έβρισκε εδώ . Μία τροφή αρκετά ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες του εμπορίου , που τη φέρναμε όμως στην Ελλάδα ( με το προηγούμενο εργοδότη μου ) στο "τρελό" νούμερο των 12 τεμαχίων και απο αυτές πετάγαμε τις 6 επειδή μας έληγαν !!!Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ πέρασαν οι δύο μήνες και δεν είχε έρθει να πάρει τα ψάρια .Ενα ψάρι είχε γυρίσει ανάσκελα και εγω να προσπαθώ να το κάνω καλά με όποιο τρόπο μπορούσα χωρίς επιτυχία .Εχουν περάσει οι τρεις μήνες και έχω τρελαθεί με τρία ψάρια ανάποδα και να αρχίζουν να μπατάρουν κι άλλα .Είχα δοκιμάσει την όποια γνωστή μέθοδο θεραπείας υπήρχε τότε εκτός απο το να αφαιρέσω τον αέρα απο την νηκτική κύστη (και ευτυχώς που δεν το έκανα) .Δε θυμάμαι πόσος καιρός είχε περάσει ακριβώς ( που είχα χάσει κάποιο ψάρι και όλα ήταν σα "κλαμένες χήρες" χωρίς ζωντάνια χωρίς χρώματα και όμοια με όλα τα υπόλοιπα Οράντα που υπήρχαν στην Ελληνική αγορά) και εμφανίζετε ο ιδιοκτήτης των ψαριών .Εμένα με έπιασε κρύος ιδρώτας . Τον χαιρέτισα και αμέσως προσπαθώ να του εξηγήσω τα ανεξήγητα ( για μένα ) και ταυτόχρονα να μεταφέρω την ευθύνη στην αργοπορία του . Ωστόσο έχουμε φτάσει και στα ψάρια του και τα βλέπει σε αυτή την άθλια κατάσταση .Ήρεμος μου απαντά σου τελείωσε η τροφή ; Η τροφή είχε τελειώσει απ το πρώτο μήνα σχεδόν και εγω άρχισα να δίνω όποια άλλη τροφή είχα εκεί .Ναί του λέω .Δε πειράζει θα σου φέρω εγώ μου λέει την άλλη εβδομάδα και θα φτιάξουν όλα .Του είχε ξανασυμβεί και το είχε συζητήσει με τους ανθρώπους απ το κατάστημα που τα αγόρασε και του εξήγησαν οτι ήταν θέμα διατροφής .Πράγματι τον επόμενο μήνα τα ψάρια μεταμορφώθηκαν σε αυτά που έπρεπε να είναι .Έκτοτε πειραματίστηκα αρκετά με τις τροφές , βγάζοντας αρκετά συμπεράσματα στο θέμα διατροφή .Κατέληξα δε στο συμπέρασμα ότι δε μπορεί ολόκληρη εταιρία κολοσσός να βγάζει 7 διαφορετικές τροφές για χρυσόψαρα και εμείς να το παίζουμε έξυπνοι με τον αρακά !!! Τα δε 1-2 ψαράκια που έχασα τα έχασα απ τα πολλά φάρμακα που είχα χρησιμοποιήσει για τη δήθεν θεραπεία τους . Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2016 - ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Ιουλίου 2016 #2 Share 10 Ιουλίου 2016 Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 10 Ιουλίου 2016 #3 Share 10 Ιουλίου 2016 Μπορούμε να πούμε την μάρκα της τροφής; υποψιάζομαι μία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2016 Author #4 Share 10 Ιουλίου 2016 Hikari 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 10 Ιουλίου 2016 #5 Share 10 Ιουλίου 2016 Καλά το υποψιάστηκα, τις κοιτούσα αυτές τις τροφές στο ebay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος