Jump to content

Οράντα κολυμπούν ανάποδα

Recommended Posts

Να καταθέσω κι εγώ τη δική μου εμπειρία με "χρυσόψαρα" που γύρισαν ανάποδα και άλλοτε κολυμπούσαν , άλλοτε κάθονταν κάτω κι άλλοτε επέπλεαν , πάντα όμως ανάποδα .

Ίσως να φανεί σε κάποιους χρήσιμη .

Ήταν η εποχή που εργαζόμουν σε ενα μεγάλο pet shop και στο μέσον του καταστήματος υπήρχε μια φυτιέρα μεγάλη με πολλά λίτρα πάνω απο 2000 λίτρα και χωρίς ψάρια .
Έρχεται ενας πελάτης και μας παρακαλεί να του φιλοξενήσουμε τα 15 ( αν θυμάμαι καλά ) Οράντα του , 15-18 πόντους το κάθε ενα που τα έφερε απ το Hong Kong , διότι θα έφευγε για το Hong Kong και θα έλειπε για δύο μήνες το πολύ .
Αν και δεν κάναμε τέτοια πράγματα , να φιλοξενούμε ψάρια πελατών ( οι λόγοι είναι ευνόητοι πιστεύω ) σε αυτή τη περίπτωση έκανα μια εξαίρεση και εισηγήθηκα στη διεύθυνση του καταστήματος να τα φιλοξενήσουμε τα ψάρια . Ο ενας λόγος που το έκανα ήταν , επειδή είχα το κατάλληλο χώρο για τα συγκεκριμένα ψάρια και χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του καταστήματος . Ο δεύτερος λόγος ήταν διότι ήταν πάρα πολύ ευγενικός και με πλήρη κατανόηση ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά και με πλήρη εμπιστοσύνη ως προς την ειλικρίνεια του καταστήματος απέναντί του . Ο τρίτος λόγος ήταν οτι τα ψάρια αυτά ήταν απο πολύ επιλεκτικές αναπαραγωγές που δεν τα βλέπουμε στην Ελλάδα λόγω τιμής . Δε ζητήσαμε χρήματα για τη διαδικασία και θεώρησα οτι γι αυτό το λόγο μας έφερε και τη τροφή τους που την είχε φέρει απ έξω , διότι δεν την έβρισκε εδώ . Μία τροφή αρκετά ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες του εμπορίου , που τη φέρναμε όμως στην Ελλάδα ( με το προηγούμενο εργοδότη μου ) στο "τρελό" νούμερο των 12 τεμαχίων και απο αυτές πετάγαμε τις 6 επειδή μας έληγαν !!!
Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ πέρασαν οι δύο μήνες και δεν είχε έρθει να πάρει τα ψάρια .
Ενα ψάρι είχε γυρίσει ανάσκελα και εγω να προσπαθώ να το κάνω καλά με όποιο τρόπο μπορούσα χωρίς επιτυχία .
Εχουν περάσει οι τρεις μήνες και έχω τρελαθεί με τρία ψάρια ανάποδα και να αρχίζουν να μπατάρουν κι άλλα .
Είχα δοκιμάσει την όποια γνωστή μέθοδο θεραπείας υπήρχε τότε εκτός απο το να αφαιρέσω τον αέρα απο την νηκτική κύστη (και ευτυχώς που δεν το έκανα) .
Δε θυμάμαι πόσος καιρός είχε περάσει ακριβώς ( που είχα χάσει κάποιο ψάρι και όλα ήταν σα "κλαμένες χήρες" χωρίς ζωντάνια χωρίς χρώματα και όμοια με όλα τα υπόλοιπα Οράντα που υπήρχαν στην Ελληνική αγορά) και εμφανίζετε ο ιδιοκτήτης των ψαριών .
Εμένα με έπιασε κρύος ιδρώτας . Τον χαιρέτισα και αμέσως προσπαθώ να του εξηγήσω τα ανεξήγητα ( για μένα ) και ταυτόχρονα να μεταφέρω την ευθύνη στην αργοπορία του . Ωστόσο έχουμε φτάσει και στα ψάρια του και τα βλέπει σε αυτή την άθλια κατάσταση .
Ήρεμος μου απαντά σου τελείωσε η τροφή ; Η τροφή είχε τελειώσει απ το πρώτο μήνα σχεδόν και εγω άρχισα να δίνω όποια άλλη τροφή είχα εκεί .
Ναί του λέω .
Δε πειράζει θα σου φέρω εγώ μου λέει την άλλη εβδομάδα και θα φτιάξουν όλα .
Του είχε ξανασυμβεί και το είχε συζητήσει με τους ανθρώπους απ το κατάστημα που τα αγόρασε και του εξήγησαν οτι ήταν θέμα διατροφής .
Πράγματι τον επόμενο μήνα τα ψάρια μεταμορφώθηκαν σε αυτά που έπρεπε να είναι .

Έκτοτε πειραματίστηκα αρκετά με τις τροφές , βγάζοντας αρκετά συμπεράσματα στο θέμα διατροφή .
Κατέληξα δε στο συμπέρασμα ότι δε μπορεί ολόκληρη εταιρία κολοσσός να βγάζει 7 διαφορετικές τροφές για χρυσόψαρα και εμείς να το παίζουμε έξυπνοι με τον αρακά !!!

Τα δε 1-2 ψαράκια που έχασα τα έχασα απ τα πολλά φάρμακα που είχα χρησιμοποιήσει για τη δήθεν θεραπεία τους .

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...