fwteini_92 7 Ιουλίου 2016 #1 Share 7 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σας, εχω προβλημα με τα ψαρια μου τωρα μια βδομαδα. Το ενα μου χρυσοψαρο εχει κοκκινα βραγχια, η ουρα του και τα πτερυγια του ειναι σαν σκισμενα. Επισης ο μονομαχος μου σαν να αλλαζει χρωμα και να καφετιζει. Ομως για να το παρουμε απο την αρχη, πριν απο 2.5 βδομαδες εβαλα τα ψαρια μου (1 μονομαχο και δυο χρθσοψαρα) σε ενυδρειο μεχρι τοτε τα ειχα σε γυαλα. Ολα μαλλον κυλουσαν ομαλα δηλαδη δεν ειχα παρατηρησει καποια διαφορα στην συμπεριφορα τους. Πριν μια εβδομαδα επισκεφτηκα το τοπικο πετ σοπ και ρωτησα αν μπορω να βαλω και αλλα ψαρια στο 20 λιτρων ενυδρειο μου, και μου απαντησε θετικα και ετσι μου εδωσε 5 μικρα με συγχωρειτε αλλα δεν γνωριζω τι ψαρακια ειναι. πριν τρεις μερες λοιπον παρατηρησα αυτα τα συμπτωματα που εχει ο μονομαχος και το χρυσοψαρο και ξαναπηγα και ρωτησα αν εναι να παρω καποιο τεστ για το νερο ο ανθρωπος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται και ετσι μου εδωσε ενα υγρο που λεγεται sera toxivet το οποιο φτιαχνει την αμμωνια τα νιτρικα και το χλωριο του νερου. Το χρησημοποιησα χθες λοιπον και το χρυσοψαρο το βλεπω καλυτερα σημερα αλλα η ουρα και τα πτερυγια του που δεν ειχαν προβλημα μεχρι χθες ειναι σημερα σχισμένα. Τι να κανω; Ειναι σοβαρα τα ψαρια μου; Υπαρχει περιπτωση να γινουν καλα; Σας παραθετω και φωτογραφίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιουλίου 2016 #2 Share 7 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα. Καταρχάς ψηχραιμία. Ερώτηση...Φίλτρο υπάρχει στο ενυδρείο;Άν ναι ποιό και με τί υλικά; Πρώτα απο όλα σε καμιά περίπτωση δεν κάνει τονενυδρείο σου για αυτά τα ψάρια! Ίσως μόνο για τον μονομάχο αλλα και γιαυτόν είναι αρκετά μικρό. Τα ψαράκια που βλέπω στις φωτό εκτός απο χρυσόψαρα και μονομάχο είναι γκάπυ. Ο μονομάχος μου φαίνεται θυληκός εκτός και είναι πλακάτ. Το toxivec που σου έδωσαν κάνει δουλειά, δηλαδή εξουδετερώνει αμμωνία για κάποιες ώρες και δεν αποτελεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα σου. Για αρχή κάνε μια αλλαγή νερού και γράψε μας όλες τις λεπτομέρειες τπυ ενυδρείου σου, των συνθηκών και των ρουτίνων που ακολουθείς για αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 7 Ιουλίου 2016 #3 Share 7 Ιουλίου 2016 ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΔΕ ΦΕΡΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1) ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ COMMON ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΛΙΤΡΑ. Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΑΛΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 20-30. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. 2) ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙΤΕΟΠΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΖΙ ΕΝΩ ΖΟΥΝ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 3) Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΨΑΡΙ. ΣΕ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΛΙΤΡΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Ιουλίου 2016 #4 Share 7 Ιουλίου 2016 Επισης αρχισε σιγα σιγα να ξηλωνεις την πλαστικουρα... Αυτο ομως αφου μας δωσεις μια γενικη εικονα του ενυδρειου για να μπορεσουμε να εχουμε οσα περισοτερα στοιχεια γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιουλίου 2016 #5 Share 7 Ιουλίου 2016 ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΔΕ ΦΕΡΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1) ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ COMMON ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΛΙΤΡΑ. Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΑΛΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 20-30. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. 2) ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙΤΕΟΠΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΖΙ ΕΝΩ ΖΟΥΝ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 3) Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΨΑΡΙ. ΣΕ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΛΙΤΡΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ Παρακαλώ πολύ γράφουμε με μικρούς χαρακτήρες! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 7 Ιουλίου 2016 #6 Share 7 Ιουλίου 2016 Συγνώμη παίδες αλλά ήμουν από κινητό γι'αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 7 Ιουλίου 2016 #7 Share 7 Ιουλίου 2016 Παντως αρχικα ολα παραμπεμπουν σε δηλητηριασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 7 Ιουλίου 2016 #8 Share 7 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω μήπως έχουμε και fin rot λόγω των σκισμένων πτερυγίων του χρυσόψαρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 8 Ιουλίου 2016 #9 Share 8 Ιουλίου 2016 Επιπρόσθετα, τα κόκκινα βράγχια του χρυσόψαρου παραπέμπουν σε δηλητηρίαση από νιτρικά. Οπότε όπως βλέπεις υπάρχουν πολλά προβλήματα μαζεμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 8 Ιουλίου 2016 #10 Share 8 Ιουλίου 2016 Το χρυσόψαρο δεν είναι κόμον είναι Οράντα και το κάλυμμα στα βράχια είναι κόκκινο επειδή είναι Κάλικο . Η φίλη μας fwteini_92 να συμπληρώσει τη φόρμα και να μας βάλει καλύτερες φωτογραφίες του ενυδρείου και των ψαριών που έχουν πρόβλημα . Μέχρι να γίνουν όλα αυτά αλλαγή νερού πολύ μεγάλη με προσοχή στη θερμοκρασία και αντιχλώριο . Υγ. Για το 20 με 30 λίτρα οτι χρειάζεται ο Μονομάχος είναι υπερβολή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwteini_92 8 Ιουλίου 2016 Author #11 Share 8 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σας και πάλι. Ο μονομαχος ειναι πλακατ οντως, το ψαρι τελικά σημερα το πρωι ηταν νεκρο, το αλλο χρυσοψαρο που εχω αρχιζει και εχει τα ιδια συμπτωματα. Στεναχωριεμαι γιατι τα προσεχα παρα πολυ με τις υποδειξεις που ειχα απο το τοπικο μου πετ σοπ και δεν ηθελα να παθουν κατι. Το ενυδρειο ειναι 40Πλατος * 20Υψος *20βαθος. Το φιλτρο μου ειναι το INTERNAL FILTER NBF-300 το οποιο το αγορασα παλι με υποδειξη του πετ σοπ. Επισης εκανα πριν 3ημερες και χθες αλλαγη 30% του νερου του ενυδρειου και σημερα δεν τα εχω ταισει καθολου. Αν σας ηταν ευκολο να μου επισυνάψετε την φορμα να την συμπληρωσω η να μου πειτε που μπορω να την βρω γιατι ειμαι εντελως ασχετη. Σας ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Ιουλίου 2016 #12 Share 8 Ιουλίου 2016 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/25739-Φόρμα-Διάγνωσης-Ασθένειας Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Ιουλίου 2016 #13 Share 8 Ιουλίου 2016 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/25739-Φόρμα-Διάγνωσης-Ασθένειας Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ελπίζω να το πέτυχα, είμαι από το κινητό Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwteini_92 8 Ιουλίου 2016 Author #14 Share 8 Ιουλίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 20- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): ονομα φιλτρου Internal filter nbf-300 20-50λιτρα- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 15ημερες λειτουργειας- Ψάρια (είδη και αριθμός): 7 (1 black moore, 1 μονομαχος plakat, 5 γκαπι)- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα καθε μερα, αλλαγη νερου πριν την ασθενεια καθε 10 ημερες και τωρα καθε 2η μερα το 30%ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία: 28 βαθμους κελσιουΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: black moore, μονομαχος- Ιστορικό Ψαριού: Black moore το εχω 3 μηνες πριν ειχα τα 2 χρυσοψαρα και τον μονομαχο σε γυαλα μεχρι που πηρα ενυδρειο και τα εβαλα εκει. Μονομαχος τον εχω 4 μηνες.- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): black moore κολυμπαει στον πατο στην γωνια του ενυδρειου και εχει ασταθεια, ο μονομαχος αρχιζει και αλλαζει χρωμα, τρεφονται κανονικα, και αναπνεουν κανονικα- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: κανεναΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: toxivec απομακρυνει χλωριο,αμμωνια και νιτρικα-Δοσολογία: 4 σταγωνες στο φρεσκο νερο που αλλαζω το οποιο ειναι 30% τοθ ενυδρειου-Χρόνος Χρήσης:3 μερες (2 φορες)-Αναλυτική περιγραφή: βαζω 4 σταγωνες απο το φαρμακο στο νερο που τους βαζω στην αλλαγη, το νερο το αφηνω ενα 24ωρο σε ενα δοχειο και 2-3 ωρες πριν το βαλω στο ενυδρειο προσθετω τισ σταγωνεςΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwteini_92 8 Ιουλίου 2016 Author #15 Share 8 Ιουλίου 2016 Τις μετρήσεις δεν τις συμπλήρωσα γιατί όταν πήγα να πάρω τεστ μου είπαν οτι δεν χρειάζεται εφόσον παίρνω το toxivec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwteini_92 8 Ιουλίου 2016 Author #16 Share 8 Ιουλίου 2016 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/25739-Φόρμα-Διάγνωσης-Ασθένειας Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk σε ευχαριστώ πάρα πολύ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 8 Ιουλίου 2016 #17 Share 8 Ιουλίου 2016 Τις μετρήσεις δεν τις συμπλήρωσα γιατί όταν πήγα να πάρω τεστ μου είπαν οτι δεν χρειάζεται εφόσον παίρνω το toxivec. Πραγματικά πές στους πανίβλακες εκεί στο μαγαζί ότι καλύτερα να το κλείσουν και να ανοίξουν μαγαζί να πουλάνε μανταλλάκια για άπλωμα.....μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όνομά μου και να πείς ότι το είπα εγώ...Λυσίκατος Δημήτρης Οι μετρήσεις είναι αναγκαίες και από τις φωτό είδα ότι έχεις ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο που κατα πάσα πιθανότητα δέν έχει βιολογικό υλικό και γενικά έχεις άστρωτο φίλτρο που 99.99% είναι και η πηγή του προβλήματος σου.... Από ότι είδα έχεις αεραντλία οπότε μπορώ να σου φέρω αύριο στην συνάντηση ένα στρωμένο αερόφιλτρο με βιολογικό υλικό να βαλεις στο ενυδρείο σου. Δέν βλέπω τώρα την περιοχή που είσαι γιατί είμαι απο tapatalk. Θα σου φέρω και ζωντανά βακτήρια να ρίχνεις για μία εβδομάδα.... Για τα ψαράκια τώρα κάνε καθημερινές αλλαγές και πάρε να ρίξεις κάποιο φάρμακο όπως το Esha 2000 το οποιο καλύπτει πολλές διαφορετικές ασθένειες. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwteini_92 8 Ιουλίου 2016 Author #18 Share 8 Ιουλίου 2016 (edited) ειμαι στην κεφαλονια ειναι λιγο μακρια, και οσο για τους ανθρωπους στο πετ σοπ ειναι και αυτοι πιστευω αρχαριοι μιας και ειναι καινουργιο.θα παω να ζητησω το φαρμακο που μου εγραψες απλα αν μπορεις πες μου την δοσολογια.. σε ευχαριστω πολυ Έγινε επεξεργασία 8 Ιουλίου 2016 - fwteini_92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 8 Ιουλίου 2016 #19 Share 8 Ιουλίου 2016 Δεν την θημάμαι αυτήν τη στιγμή.Αλλα αν παρεις το συγκεκριμένο έχει αναλυτικές οδηγίες με σταγόνες ανά λίτρο... Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 8 Ιουλίου 2016 #20 Share 8 Ιουλίου 2016 Και φυσικά θές οπωςδήποτε ένα σωστά στρωμένο φίλτρο! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Ιουλίου 2016 #21 Share 8 Ιουλίου 2016 Δεν την θημάμαι αυτήν τη στιγμή.Αλλα αν παρεις το συγκεκριμένο έχει αναλυτικές οδηγίες με σταγόνες ανά λίτρο...Sent from my iPhone using TapatalkΑμα μπει στην σελιδα της esha εχει δοσομετρητη αναλογα με τις διαστασεις του ενυδρειου...Παντως γνωμη μου ειναι οτι περισοτερο το ψαρι χρειαζεται αλλαγες νερου με μεγαλες δοσεις αντιχλωριου με αλοε βερα μεχρι να στρωθει το φιλτρο και μετεπειτα το ενυδρειο .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος