killerknight 7 Ιουλίου 2016 #1 Share 7 Ιουλίου 2016 Παιδιά καλημέρα, Μέχρι σήμερα στο 240l ενυδρείο μου που φιλοξενεί 3 χρυσόψαρα common, 1 commet, ένα μογγόλο και προσωρινά (για κάνα δίμηνο μέχρι να φτιάξω τη λίμνη) 2 koi (14 cm έκαστο), έχω δύο φίλτρα eheim 2215. Το ένα από τα δύο αποτέλεσε δώρο φίλου. Αυτό λοιπόν όμως, σε αντίθεση με το καινούργιο, είναι αρκετά θορυβώδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαμάχη στο σπίτι (με τη γυναίκα οπότε καταλαβαίνετε) για τη λειτουργία του (με ατάκες του στυλ κλείσε επιτέλους τον απορροφητήρα κ.τ.λ. ),οπότε όπως γίνεται αντιληπτό δεν λειτουργεί όλες τις ώρες, με αποτέλεσμα τη μερική αναποτελεσματικότητα του. Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω φίλτρο αντικατάστασης. Ένα το οποίο μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι αυτό http://petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/filters-stuff-fish/jbl-cristal-profi-e1501-greenline-detail,όμως θα ήθελα και την άποψη σας επί του θέματος όπως και τυχόν προτάσεις σας. Επιπρόσθετα, επειδή όπως καταλαβαίνετε, έστω και παροδικά η ιχθυοφόρτιση στο ενυδρείο είναι μεγάλη (αλλαγές νερού κάνω κάθε 5 ημέρες το 20%), θέλω και τυχόν προτάσεις σας επί αυτό του θέματος επίσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιουλίου 2016 #2 Share 7 Ιουλίου 2016 Παιδιά καλημέρα, Μέχρι σήμερα στο 240l ενυδρείο μου που φιλοξενεί 3 χρυσόψαρα common, 1 commet, ένα μογγόλο και προσωρινά (για κάνα δίμηνο μέχρι να φτιάξω τη λίμνη) 2 koi (14 cm έκαστο), έχω δύο φίλτρα eheim 2215. Το ένα από τα δύο αποτέλεσε δώρο φίλου. Αυτό λοιπόν όμως, σε αντίθεση με το καινούργιο, είναι αρκετά θορυβώδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαμάχη στο σπίτι (με τη γυναίκα οπότε καταλαβαίνετε) για τη λειτουργία του (με ατάκες του στυλ κλείσε επιτέλους τον απορροφητήρα κ.τ.λ. ),οπότε όπως γίνεται αντιληπτό δεν λειτουργεί όλες τις ώρες, με αποτέλεσμα τη μερική αναποτελεσματικότητα του. Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω φίλτρο αντικατάστασης. Ένα το οποίο μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι αυτό http://petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/filters-stuff-fish/jbl-cristal-profi-e1501-greenline-detail,όμως θα ήθελα και την άποψη σας επί του θέματος όπως και τυχόν προτάσεις σας. Επιπρόσθετα, επειδή όπως καταλαβαίνετε, έστω και παροδικά η ιχθυοφόρτιση στο ενυδρείο είναι μεγάλη (αλλαγές νερού κάνω κάθε 5 ημέρες το 20%), θέλω και τυχόν προτάσεις σας επί αυτό του θέματος επίσης. Το πρόβλημά σου μπορεί να λυθεί απλά με την αλλαγή της φτερωτής! Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτό από το να δώσεις λεφτά για καινούργιο φίλτρο...Επίσης προληπτικά μπορείς να αλλάξεις και υο λάστιχο που σφραγίζει τον κάδο γιατί μπορεί να παίρνει αέρα... Το συγκεκριμένο φίλτρο είναι πολύ καλό και αξιόπιστο και δουλεμμένο για δεκαετίες! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 7 Ιουλίου 2016 Author #3 Share 7 Ιουλίου 2016 (edited) Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση. Το θέμα του φίλτρου το κοιτάω επίσης γιατί στο δεύτερο ενυδρείο που έφτιαξα στη δουλεία έχω δύο εσωτερικά φίλτρα (το dolphin F-1200 και το HAILEA HL-BT200), οπότε σκεφτόμουν μήπως βάλω to ένα eheim πάει εκεί. Όσον αφορά τη φτερωτή, επειδή είμαι λίγο άσχετος σε θέματα τεχνικά, πως μπορώ να κάνω την αλλαγή? Τέλος, αν αποφασίσω να πάρω το εν λόγω φίλτρο, προτείνεις να αφήσω τα micromec της jbl που έχει μαζί με μπόλι από τα παλιά φίλτρα ή να βάλω siporax ή substract pro? Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2016 - killerknight Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Ιουλίου 2016 #4 Share 7 Ιουλίου 2016 Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση. Το θέμα του φίλτρου το κοιτάω επίσης γιατί στο δεύτερο ενυδρείο που έφτιαξα στη δουλεία έχω δύο εσωτερικά φίλτρα (το dolphin F-1200 και το HAILEA HL-BT200), οπότε σκεφτόμουν μήπως βάλω to ένα eheim πάει εκεί. Όσον αφορά τη φτερωτή, επειδή είμαι λίγο άσχετος σε θέματα τεχνικά, πως μπορώ να κάνω την αλλαγή? Τέλος, αν αποφασίσω να πάρω το εν λόγω φίλτρο, προτείνεις να αφήσω τα micromec της jbl που έχει μαζί με μπόλι από τα παλιά φίλτρα ή να βάλω siporax ή substract pro? Για το πώς θα καθαρίσεις την φτερωτή δές εδώ: Άν δέν ελαττωθεί ο θόρυβος και δείς ότι και τίποτα έχει χαρακιές άλλαξε την με τον ίδιο τρόπο. Το JBL micromec δέν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά από ότι βλέπω στο site φαίνεται να έχει καλά χαρακτηριστικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 7 Ιουλίου 2016 Author #5 Share 7 Ιουλίου 2016 Μια χαρά. Κάτι τελευταίο ρε συ. Κάθε φορά που βγάζω τα φίλτρα για αλλαγή (υπολόγισε κάθε τέσσερις μήνες περίπου), όταν τα επαναφέρω και συνδέω τους συνδέσμους, αυτοί παρουσιάζουν διαρροές για χρονικό διάστημα δύο-τριών ημερών (μιλάμε ότι ανά μέρα μουσκεύουν μια πετσέτα), με αποτέλεσμα να μου έχει φουσκώσει το κομμάτι του επίπλου που εφάπτονται οι δύο σωλήνες. Καταρχάς είναι φυσιολογικό αυτό? και αν ναι πως τις αντιμετωπίσω χωρίς να φουσκώσει περαιτέρω το έπιπλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 8 Ιουλίου 2016 Author #6 Share 8 Ιουλίου 2016 Παιδιά θα το εκτιμούσα πολύ εάν είχα και άλλες απόψεις επί του θέματος (κυρίως όσον αφορά την αξιοπιστία του υποψηφίου φίλτρου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 8 Ιουλίου 2016 #7 Share 8 Ιουλίου 2016 Όπως σου είπε και ο Δημήτρης, αν αλλάξεις την φτερωτή κατά 90% θα γίνει αθόρυβο το υπάρχον, το 2215 είναι ένα από τα ποιό αξιόπιστα φίλτρα που υπάρχουν ! Έχω ένα όπου τελειώνει τη 2η δεκαετία συνεχούς και απροβλημάτιστης λειτουργίας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 8 Ιουλίου 2016 #8 Share 8 Ιουλίου 2016 Για την διαρροή των σωλήνων που λές, όχι δέν είναι φυσιολογικό...τί σωλήνες είναι?Είναι οι πράσινοι της EHEIM ή αλλη μάρκα?Μήπως έχουν ξεραθεί? Θα σου πρότεινα να τους αλλάξεις?Επίσης το έχεις με τις διπλές βάνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Ιουλίου 2016 #9 Share 9 Ιουλίου 2016 Όπως σου είπε και ο Δημήτρης, αν αλλάξεις την φτερωτή κατά 90% θα γίνει αθόρυβο το υπάρχον, το 2215 είναι ένα από τα ποιό αξιόπιστα φίλτρα που υπάρχουν ! Έχω ένα όπου τελειώνει τη 2η δεκαετία συνεχούς και απροβλημάτιστης λειτουργίας... Σοβαρα μιλας Χρηστο??? Πωπω αυτοι οι γερμανοι δεν παιζονται ρε φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 10 Ιουλίου 2016 #10 Share 10 Ιουλίου 2016 Εχω αλλάξει μόνο σωλήνες όπου είχανε ξεραθεί... οι γερμανοί παρόλο που δεν τους "πάω" έχουν φοβερή ποιότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 10 Ιουλίου 2016 #11 Share 10 Ιουλίου 2016 Φοβερα φιλτρα τα κλασικα... Μονο με τις αντιστοιχες βαρελες 2250-2260 θα μπορουσα να τα συγκρινω σαν ποιοτητα και αντοχη κατασκευης(που και αυτα ανηκουν στην ιδια κατηγορια).... Παντως και τα jbl ειναι αθορυβα και αξιοπιστα φιλτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 11 Ιουλίου 2016 #12 Share 11 Ιουλίου 2016 Παιδιά θα το εκτιμούσα πολύ εάν είχα και άλλες απόψεις επί του θέματος (κυρίως όσον αφορά την αξιοπιστία του υποψηφίου φίλτρου) Αξιοπιστο και αθορυβο το φιλτρο που αναφερεις αλλα προσωπικα μου φαινονται πολλα τα χρηματα εχει μεν 12 λιτρα καδο αλλα μονο 450 λιτρα κυκλοφορια... Η δικη μου προταση ειναι αυτο http://www.fluvalaquatics.com/ca/product/A217-406-canister-filter/#.V4OU29R97Gg 8.5 λιτρα καδο βεβαια αλλα πανω απο τριπλασια κυκλοφορια αλλα και σχεδον μιση τιμη...σκεψου το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος