Husky_Jim 5 Ιουλίου 2016 #26 Share 5 Ιουλίου 2016 Το Echinodorus Reni μεγαλώνει και ψηλώνει έως και 40 εκατοστά. Για την Eleocharis μπορείς να προσπαθήσεις με diy co2 και Seachem Excell Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 5 Ιουλίου 2016 Author #27 Share 5 Ιουλίου 2016 θα μ λεγατε λοιπον οχι στον echinodorus reni ? διαβαζοντας πολλα προφιλ φυτων και εριξα πολυ ψαξιμο αποφασισα τα φυτα μου να ειναι τα εξης: πισω valisneria nana σιγουρα και echinodorus reni (με επιφυλαξη περιμενω αν εχεται καποια αλλη προταση) στην μεση cryptocoryne wendtii "mi oya" και μπροστα Eleocharis parvula Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 6 Ιουλίου 2016 Author #28 Share 6 Ιουλίου 2016 ...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Ιουλίου 2016 #29 Share 6 Ιουλίου 2016 Όχι reni καλά σου λένε. Οκ οι κρυπτοκορίνες. Οκ η βαλισνέρια. Για το ελεοχάρις δυσκολεύει χωρίς co2. Μπορεί να σου μεγαλώσει αλλά πολύ πολύ αργά. Όχι θα έλεγα και σε αυτό. Αν θες να πας σε τέτοιες επιλογές καλό είναι να έχεις διοξείδιο. Ανούμπιες νάνα δες επίσης. Πολύ ωραίες και υπερ ανθεκτικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 6 Ιουλίου 2016 #30 Share 6 Ιουλίου 2016 (edited) Ωραίο επίσης για μικρό ενυδρείο θα σου πρότεινα cryptocoryne parva. Βέβαια όπως βλέπω στο προφίλ του είναι στα μέτρια, οπότε δεν ξέρω πως θα σου πάει...θα σου πουν καλύτερα οι πιο έμπειροι σε αυτό το θέμα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/83951-cryptocoryne-parva/ Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 6 Ιουλίου 2016 Author #31 Share 6 Ιουλίου 2016 σκεφτομαι για co2 diy οποτε κατα πασα πιθανοτητα θα υπαρχει...καποιο αλλο φυτο ευκολο για πισω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουλίου 2016 #32 Share 6 Ιουλίου 2016 Την διαχυση στι diy co2 πως θα την κανεις? Γιατι αυτο ειναι θεμα... Επισης αν βγαλεις αλγες,απο τωρα να ξερεις οτι θα ειναι απο το diy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 6 Ιουλίου 2016 #33 Share 6 Ιουλίου 2016 (edited) Αυτά που σου έχει προτείνει ο rastafarian πιο πάνω, rotala rotundifolia και hygrophilla polysperma, είναι ωραία φυτά για πίσω και εύκολα. Επίσης θα μπορούσες να δεις και limnophilla sesiliphlora. Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 6 Ιουλίου 2016 Author #34 Share 6 Ιουλίου 2016 εκατσα και το σκεφτηκα και αποφασισα οτι μιας και το κανω να το κανω ολοκληρωμενα και σωστα...λεω να χρησιμοποιησω το Fluval mini pressurized 20g Co2 kit γιτι το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και συμφερει το συγκεκριμενο συστημα αποτι η μπουκαλα και βρηκα επισης και πολυ φτηνα ανταλακτικα μπουκαλακια στο αμαζον...οσο για τα φυτα σιγουρα θα ειναι eleocharis parvula, cryptocorine mi oya και valisneria nana Και λεω για Hudrophila Diformis που και να ψηλωσει δεν με νοιαζει απλα την κοβω απο πανω ή echinodorus quadricostatus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2016 #35 Share 7 Ιουλίου 2016 εκατσα και το σκεφτηκα και αποφασισα οτι μιας και το κανω να το κανω ολοκληρωμενα και σωστα...λεω να χρησιμοποιησω το Fluval mini pressurized 20g Co2 kit γιτι το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και συμφερει το συγκεκριμενο συστημα αποτι η μπουκαλα και βρηκα επισης και πολυ φτηνα ανταλακτικα μπουκαλακια στο αμαζον...οσο για τα φυτα σιγουρα θα ειναι eleocharis parvula, cryptocorine mi oya και valisneria nana Και λεω για Hudrophila Diformis που και να ψηλωσει δεν με νοιαζει απλα την κοβω απο πανω ή echinodorus quadricostatus... Σαν την μπουκαλα δεν συμφερει τιποτα... Μαρκοχρονια,το συστηματακι που λες θα σου βγει πιο ακριβο συν οτι δεν εχει σταθερη ροη. Οσο θα τελειωνει η μπουκαλα,τοσο λιγοτερο θα σου βγαζει και θα ειναι ασταθες ολο αυτο με αποτελεσμα να χεις αλγες. Συν,οτι θα σου τελειωσει η μπουκαλα σχετικα γρηγορα, ανα μηνα θα θες και καινουρια. Η καλυτερη λυση και αυτη που συμφερει γιατι την παιρνει μια φορα και την χρησιμοποιεις οτι ενυδρειο και αν παρεις αργοτερα,ειναι η μπουκαλα με το ολοκληρομενο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #36 Share 7 Ιουλίου 2016 Γία το συγκεκριμένο δεν θα πάρω μπουκάλα στο επόμενο όμως που θα φτιάξω τον χειμώνα το 80αρι σίγουρα αλλά μια μικρή για αυτό θα πάρω...με τα φυτά που ανέφερα τι λες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2016 #37 Share 7 Ιουλίου 2016 Οπως νομιζεις,εγω απλα σου λεω πως εχει το πραγμα και επειδη τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα συστηματακια αυτα,ειναι απλα πεταμενα λεφτα και δεν ειναι και σταθερα. Τα φυτα ειναι ευκολα που εχεις διαλεξει εκτος απο την ελεοχαρις που οπως σου ειπα θελει αρκετο co2. Ντοματια και εχινοδορο λεω καλυτερα οχι,θα σου πιασουν ολο το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #38 Share 7 Ιουλίου 2016 (edited) O echinodorus quadricostatus φτανει τα 15cm δεν θα πιασει ολο το ενυδρειο πιστευω...αν και σκεφτομαι πιο πολυ για Hudrophila Diformis μαρεσει λιγο περισσοτερο και μπορω και απλα να κοβω τα μεγαλα κλαρια της στο επιθυμητο υψος καθως αυτος ειναι ο τροπος κλαδεματος της και να μεταφυτευω στο κοινωνικο μου ακομα και να χαριζω. Θα ανοιξω θεμα με την παρουσιαση του ενυδρειου μου οταν παρω την τελικη αποφαση για τα φυτα και τον εξοπλησμο μου....σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και ελπιζω να τα κουβεντιασουμε και απο κοντα το Σαββατο Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2016 - ultras21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Ιουλίου 2016 #39 Share 7 Ιουλίου 2016 (edited) O echinodorus quadricostatus φτανει τα 15cm δεν θα πιασει ολο το ενυδρειο πιστευω...αν και σκεφτομαι πιο πολυ για Hudrophila Diformis μαρεσει λιγο περισσοτερο και μπορω και απλα να κοβω τα μεγαλα κλαρια της στο επιθυμητο υψος καθως αυτος ειναι ο τροπος κλαδεματος της και να μεταφυτευω στο κοινωνικο μου ακομα και να χαριζω. Θα ανοιξω θεμα με την παρουσιαση του ενυδρειου μου οταν παρω την τελικη αποφαση για τα φυτα και τον εξοπλησμο μου....σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και ελπιζω να τα κουβεντιασουμε και απο κοντα το Σαββατο Nα σου πω κάτι. Έχω δοκιμάσει εχινόδορους οι οποίοι μένανε στο ενυδρείο 2-3 εβδομάδες και με χαιρέταγαν . Και αυτός που λέει 10-15 εκατοστά θα σου πιάσει πολύ χώρο στο ενυδρείο.Έτσι κατέληγαν και εμένα στα αζήτητα όταν έβλεπα το μέγεθος τους. Μην κολάς ρε συ, τόσες επιλογές έχεις. Είναι δύσκολο να προβλέψεις το τελικό μέγεθος και την μορφή των φυτών που επιλέγεις. Μόνο με εμπειρία και δοκιμή θα το διαπιστώσεις. Τα τελικά μεγέθη πάντως που βλέπεις να δίνουν οι εταιρίες διαφέρουν από ενυδρείο σε ενυδρείο. Βάλε υπόψιν σου και το χώρο σε πλάτος που πιάνει ένα φυτό σαν τον εχινόδορο. Αν θέλεις οπωσδήποτε αυτόν τον εχινόδορο που παρεμπιπτόντως θα δυσκολευτείς να βρεις θα πρέπει να αφιερώσεις όλο σου το scape πάνω σε αυτόν και να θυσιάσεις άλλες επιλογές. Εγώ επιλέγω το περισσότερα είδη προσωπικά. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #40 Share 7 Ιουλίου 2016 Τον εχω βρει ηδη παραγγελια απο Tropica...οταν λες να αφιερωσω ολο το scape πανω του ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2016 #41 Share 7 Ιουλίου 2016 http://www.aquazone.gr/forums/topic/103987-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AE-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-tropica/#entry1115361 Κανε ενα τηλ μηπως τους εχει ξεμεινει κανα γλαστρακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Ιουλίου 2016 #42 Share 7 Ιουλίου 2016 Εννοώ πως επειδή πιάνει χώρο θα πρέπει να το στήσεις με κεντρικό θέμα αυτόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #43 Share 7 Ιουλίου 2016 Μπα δεν εχει μεινει τσεκαρα σαιτ αλλα το οτι φερνουν φυτα tropica ειναι πολυ καλο γιατι μπορω να παραγκηλω οποιο φυτο μαλλον θελω και να μ το φερουν....εκτος αυτου μαλλον ο Echinodorus δεν θα μπει στο ενυδρειο και θα μπει Hudrophila Diformis που κλαδευεται πολυ πιο ευκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Ιουλίου 2016 #44 Share 7 Ιουλίου 2016 Μπα δεν εχει μεινει τσεκαρα σαιτ αλλα το οτι φερνουν φυτα tropica ειναι πολυ καλο γιατι μπορω να παραγκηλω οποιο φυτο μαλλον θελω και να μ το φερουν....εκτος αυτου μαλλον ο Echinodorus δεν θα μπει στο ενυδρειο και θα μπει Hudrophila Diformis που κλαδευεται πολυ πιο ευκολα... Eπειδή περιμένω κάτι από εκεί να ξέρεις πως να το υπολογίζεις μετά από κανέναν μήνα. Παραγγελία θα γίνει σε 10-15 ημέρες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #45 Share 7 Ιουλίου 2016 Ε ναι θα ρωτήσω πότε θα τα χουν περίπου γιατί θα λείπω και διακοπές εγώ μάλλον το ενυδρείο θα στηθεί μόλις γυρίσω τέλος Αυγούστου οπότε έχω χρόνο και να το σκεφτώ και να κάνω την παραγγελία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2016 #46 Share 7 Ιουλίου 2016 Να μην βιαστεις καθολου και φυσικα να μας πεις τι θελεις γιατι και στις συναντησεις μας κυκλοφορουν αρκετα καλουδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 7 Ιουλίου 2016 Author #47 Share 7 Ιουλίου 2016 Το Σάββατο Θα τα πούμε όλα από κοντά μακάρι να έχετε κάτι καλό κ για μενα χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 10 Ιουλίου 2016 Author #48 Share 10 Ιουλίου 2016 Ετσι ειναι αυτη την στιγμη αλλα ακομα υπο σκεψη...τι λετε ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος