Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 #1 Share 3 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, εέχω ενα ενυδρείο 100 λίτρων και εδώ και λίγες μέρες έχω ανοιχτό το καπάκι γιατί η θερμοκρασία πήγε στους 30. Αλλά έχει εξατμιστεί αρκετό νερό... Τι μπορώ να κάνω; να προσθέσω νερό απο την βρύση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 3 Ιουλίου 2016 #2 Share 3 Ιουλίου 2016 Το ιδανικό θα ήταν να προσθέσεις νερό απο Α.Ο., αλλά και νερό απο την βρύση με αντιχλώριο είναι εντάξει. Θα σου ανέβουν όμως σιγά σιγά οι σκληρότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #3 Share 3 Ιουλίου 2016 Το ιδανικό θα ήταν να προσθέσεις νερό απο Α.Ο., αλλά και νερό απο την βρύση με αντιχλώριο είναι εντάξει. Θα σου ανέβουν όμως σιγά σιγά οι σκληρότητες. Δεν έχω αντίστροφη όσμωση, οπότε θα το κάνω με αντιχλώριο, έχεις κάποιο συγκεκριμένο να μου προτείνεις ή να βάλω ότι μου δώσουν απο το petshop. Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες τόσο γρήγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 3 Ιουλίου 2016 #4 Share 3 Ιουλίου 2016 (edited) Υπάρχουν αρκετά, εγώ χρησιμοποιώ της Tetra και της api! Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2016 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Ιουλίου 2016 #5 Share 3 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες στην παρέα μας !! Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για το ενυδρείο σου συμπληρώνοντας την φορμα παρουσιασης και αν υπάρχει η δυνατότητα να μας ανεβάσεις μερικές φώτο??!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιουλίου 2016 #6 Share 3 Ιουλίου 2016 Βασικα πρεπει να μας πεις τι ψαρια εχεις γιατι οπως σου ειπε και ο Χρηστος πιο πανω,βαζοντας νερο απο τη βρυση το νερο του ενυδρειου σου θα γινει πολυ σκληρο,με αποτελεσμα αν εχεις ψαρια που θελουν μαλακο νερο ισως τους δημιουργησουν προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #7 Share 3 Ιουλίου 2016 έβαλα κάποια στοιχεία και έβαλα και μια φώτο για να το δείτε, αν και δεν βγήκε πολύ καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιουλίου 2016 #8 Share 3 Ιουλίου 2016 Που τα εβαλες γιατι εγω δεν βλεπω κατι εδω στο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #9 Share 3 Ιουλίου 2016 Χαχα, στο προφίλ μου πήγα εκεί που λέει σχετικά με εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιουλίου 2016 #10 Share 3 Ιουλίου 2016 Εδω βαλτα οχι στο προφιλ σου,χρησιμοποιησε τη φορμα που σου εδωσαν πιο πανω,καντη copy-paste εδω και συμπληρωσε τη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #11 Share 3 Ιουλίου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου ΚοινωνικόΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Συνολικά Λίτρα:Sump (λίτρα): 100ΟργανισμοίΦυτά: ValsineriaΨάρια: Ξιφοφόροι (2), Neon(2), Ακτινογραφίες(2), Μαύρη Χήρα(2), Zebra(2), Guppy(2), Πλεκόστομος(1)Άλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΝαιΠέτρες: ΌχιΞύλα: ΌχιΆλλα διακοσμητικά : ΝαιΥπόστρωμα:Βυθός:ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Διάρκεια φωτισμού: 4 ΩρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Θέρμανση/ Ψύξη:Λίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:Φωτογραφίες:file:///C:/Users/I-TECH/Desktop/20160703_214340.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Ιουλίου 2016 #12 Share 3 Ιουλίου 2016 Μετρήσεις νερού... κάνεις; Πρέπει να κοιτάξεις λίγο την ψαροσύνθεση σου... επιβάλλονται κάποιες αλλαγές. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ... στα link παρακάτω.- http://www.aquazone.gr/forums/topic/36731-xiphophorus-hellerii-heckel-1848/#entry323412 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37781-gymnocorymbus-ternetzi-boulenger-1895/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/36906-poecilia-reticulata-peters-1859/#entry323428 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #13 Share 3 Ιουλίου 2016 Μετρήσεις νερού... κάνεις; Πρέπει να κοιτάξεις λίγο την ψαροσύνθεση σου... επιβάλλονται κάποιες αλλαγές. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ... στα link παρακάτω.- http://www.aquazone.gr/forums/topic/36731-xiphophorus-hellerii-heckel-1848/#entry323412 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37781-gymnocorymbus-ternetzi-boulenger-1895/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/36906-poecilia-reticulata-peters-1859/#entry323428 Όλα τα ψάρια που χω βάλει ρώτησα στο pet shop και μου είπαν ότι ταιριάζουν, λες να χω θέμα και να πρέπει να βγάλω κάποια; δυστυχώς δεν κάνω μετρήσεις, επίσης δεν έχω κάνει και καμία αλλαγή νερού το έχω περίπου ενα μισή μήνα και σκεφτόμουν να κάνω την πρώτη αυτή τη βδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 3 Ιουλίου 2016 #14 Share 3 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς τις περισσότερες φορές τα πετσόπ δίνουν λάθος συμβουλές.. Κοίτα εδώ στο φόρουμ έχει πάρα πολλά θέματα στην κατηγορία του γλυκού νερού, για τα ψαράκια, για τα φίλτρα, για τις αλλαγές νερού κ πολλά ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 3 Ιουλίου 2016 Author #15 Share 3 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς τις περισσότερες φορές τα πετσόπ δίνουν λάθος συμβουλές.. Κοίτα εδώ στο φόρουμ έχει πάρα πολλά θέματα στην κατηγορία του γλυκού νερού, για τα ψαράκια, για τα φίλτρα, για τις αλλαγές νερού κ πολλά ακόμα Ευχαριστώ πάρα πολύ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Ιουλίου 2016 #16 Share 3 Ιουλίου 2016 Όλα τα ψάρια που χω βάλει ρώτησα στο pet shop και μου είπαν ότι ταιριάζουν, λες να χω θέμα και να πρέπει να βγάλω κάποια; δυστυχώς δεν κάνω μετρήσεις, επίσης δεν έχω κάνει και καμία αλλαγή νερού το έχω περίπου ενα μισή μήνα και σκεφτόμουν να κάνω την πρώτη αυτή τη βδομάδα 1. ΑΝ σου έλεγαν ότι ΔΕΝ ταιριάζουν... ΔΕΝ θα πλήρωνες (για να τα αγοράσεις). Το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι... ΑΝ σε ενημέρωναν σωστά... θα κέρδιζαν περισσότερα. Βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας άγνοια (πωλητή)... σε κάποιες περιπτώσεις. Διάβασε τα προφίλ που σου έβαλα... για να είσαι ενημερωμένος και να μπορούμε να συνεννοηθούμε πιο "άνετα". Παρότι θα δεις στα κοπαδόψαρα να προτείνεται αριθμός 6-8 ατόμων, προσωπικά θεωρώ ότι... ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουν λιγότερα από 15-20. Επίσης διάβασε γενικότερα άρθρα που αφορούν τους αρχάριους και το ενυδρείο του γλυκού νερού. Θα βρεις... πάρα πολλές πληροφορίες που σου χρειάζονται... για ντο "στήσιμο" και την λειτουργία του ενυδρείου. 2. Ενυδρείο χωρίς μετρήσεις... ΔΕΝ υπάρχει. 3. Στα λίτρα του ενυδρείου σου, προσωπικά θα έβαζα ψάρια αλκαλικού νερού (πχ. τους ξιφοφόρους (μπαίνουν οριακά από πλευράς λίτρων) ή τα γκάπυ (πολύ προτιμότερο) που έχεις) που είναι πιο ανθεκτικά και εύκολα, μέχρι να μάθω τα βασικά για την διατήρηση/συντήρηση του ενυδρείου... και μετά από κάποιο διάστημα (1-2 χρόνια) θα προχώραγα, σε άλλες επιλογές ψαριών. Τα τέτρα καλό είναι να διατηρούνται σε όξινο περιβάλλον.... και αυτό απαιτεί επεξεργασία του νερού.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Ιουλίου 2016 #17 Share 3 Ιουλίου 2016 Ψάξε εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 3 Ιουλίου 2016 #18 Share 3 Ιουλίου 2016 Αρχισε να διαβάζεις αυτά που σου έγραψε ο Νίκος,εγώ στη θέση σου θα κράταγα μόνο τα γκάπυ... και ξεκίνα τις αλλαγές νερού, κάθε εβδομάδα.Οτι απορίες και ερωτήσεις θα σου δημιουργηθούν εδώ είμαστε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis_62147 4 Ιουλίου 2016 Author #19 Share 4 Ιουλίου 2016 Αρχισε να διαβάζεις αυτά που σου έγραψε ο Νίκος,εγώ στη θέση σου θα κράταγα μόνο τα γκάπυ... και ξεκίνα τις αλλαγές νερού, κάθε εβδομάδα.Οτι απορίες και ερωτήσεις θα σου δημιουργηθούν εδώ είμαστε... Ναι αύριο θα κάνω την πρώτη μου αλλαγή νερού και ο θεός βοηθός, αλλά γιατί να κρατήσω μόνο τα γκάπυ;;; δεν παρατηρώ τπτ περίεργο, δεν πειράζει κάποιο κάποιο άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 4 Ιουλίου 2016 #20 Share 4 Ιουλίου 2016 Τα νέον θέλουν μαλακό νερό, οι χήρες τσιμπάνε τις ουρές στα υπόλοιπα ψάρια,ο πλέκο γίνεται πολύ μεγάλος (+50cm) και επιβαρύνει αρκετά το νερό με τις ακαθαρσίες του, τα γκάπυ έχουν υπέροχα χρώματα ,είναι πολύ ανθεκτικά και θα δεις σύντομα αναπαραγωγές. Σε λιγότερο από χρόνο θα έχει γεμίσει το ενυδρείο από χρώματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 5 Ιουλίου 2016 #21 Share 5 Ιουλίου 2016 Ναι αύριο θα κάνω την πρώτη μου αλλαγή νερού και ο θεός βοηθός, αλλά γιατί να κρατήσω μόνο τα γκάπυ;;; δεν παρατηρώ τπτ περίεργο, δεν πειράζει κάποιο κάποιο άλλο. Φαντάζομαι πως... ΔΕΝ διάβασες τα προφίλ που σου έβαλα παραπάνω στο #12... ΚΑΛΟ θα ήταν να το κάνεις και μάλιστα να τα μελετήσεις, με μεγάλη προσοχή.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος