Feeder 30 Ιουνίου 2016 #1 Share 30 Ιουνίου 2016 Ανοίγω εδώ νέο θέμα για τη διατροφή των ψαριών μας. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μου post στο καλωσόρισμα ενδιαφέρομαι να μάθω για τις διατροφικές συνήθειες των ψαριών μας. Επειδή ασχολούμε επισταμένα με τη μελισσοκομία σκέφτηκα αν οι λάρβες των μελισσών είναι καλό μεζεδάκι; Αν ναι έχετε υπόψη σας για ποια ψαράκια; Δεν έχω ακόμα ενυδρείο βέβαια αλλά ελπίζω να αποκτήσω στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 30 Ιουνίου 2016 #2 Share 30 Ιουνίου 2016 Πιστεύω ότι θα είναι μια εξερειτική πηγή τροφής και θα ήθελα να το δοκιμάσω και εγώ. Δυστυχώς δέν υπάρχει βιβλιογραφία στα ελληνικά μιας και το είχες ρωτήσει στο προυγούμενο πόστ σου. Απο ψάρια θα μπορούσες να ξεκινήσεις με οποιοδήποτε insectivore φτάνει το μέγεθος των λαρβών από τις μέλισες να είναι τέτοιο ώστε να χωράει στο στόμα των ψαριών. Θα σου πρότεινα για αρχή κάποια κιχλίδα κεντρικής ή νοτίου αμερικής. Επίσης για να μάθουμε και εμείς καλό θα ήταν να ποστάρεις υλικο/άρθρα σχετικά με τις προνύμφες μελισσών Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Ιουνίου 2016 #3 Share 30 Ιουνίου 2016 Επειδη ειμαι λιγο ασχετος να ρωτησω κατι με επιφυλαξη;; Μηπως οι λαρβες μελισσων πρεπει να προστατευθουν και να γινουν μελισσες; Γιατι ειναι ενα προστατευομενο ειδος και διαβαζω τις συνεπειες σε ολο το οικοσυστημα του πλανητη αν εξαφανιστουν Θα ηθελα μια ενημερωση πανω σ αυτο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feeder 30 Ιουνίου 2016 Author #4 Share 30 Ιουνίου 2016 Επειδη ειμαι λιγο ασχετος να ρωτησω κατι με επιφυλαξη;; Μηπως οι λαρβες μελισσων πρεπει να προστατευθουν και να γινουν μελισσες; Γιατι ειναι ενα προστατευομενο ειδος και διαβαζω τις συνεπειες σε ολο το οικοσυστημα του πλανητη αν εξαφανιστουν Θα ηθελα μια ενημερωση πανω σ αυτο. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Οι μέλισσες στον παγκόσμιο χάρτη κινδυνεύουν από το CCD (Colony Collapse Disorder) όπου κατά εκατοντάδες οι αποικίες μελισσών απλά εξαφανίζονται! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη επικονίαση και κατ' επέκταση την μειωμένη παραγωγή τροφής-φρούτων. Τα τελευταία χρόνια είχαν ενοχοποιηθεί 7 παράγοντες που οδηγούσαν στην αιτία του CCD αλλά από το 2013 και έπειτα όλες οι μελέτες και η επιστημονική κοινότητα συγκλίνει σε ένα και μοναδικό παράγοντα: Τα νεονικοτινοειδή φυτοπροστατευτικά σκευάσματα κοινώς κάποια κατηγορία φυτοφαρμάκων. Για να μην επεκταθώ περισσότερο και μονοπωλήσω το χρόνο σας, κάτι τέτοιο στην Ευρώπη και γενικά στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί... Στη μελισσοκομία όπως και στα ψαράκια πέρνουμε κάποιες προφυλάξεις η οποίες είτε είναι παρεμβατικές είτε είναι προληπτικές για θεραπείες κατά εχθρών και ασθενειών. Αυτές οι παρεμβάσεις χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: Χημικές, βιοτεχνικές και βιολογικές. Οι Χημικές είναι οι πιο ας πούμε επώδυνες, οι βιολογικές όπως σωστά σκεφτήκατε είναι οι χρηστές και οι βιοτεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως από ερασιτέχνες. Στις βιοτεχνικές μεθόδους συγκαταλέγεται η καταστροφή του κηφηνογόνου (αρσενικές λάρβες μελισσών) για την απομόνωση του μεγαλύτερου εχθρού των μελισσών το άκαρι βαρρόα το οποίο σε βαριά προσβολή μπορεί να καταστρέψει αλλά και να δημιουργήσει ασθένειες στο υφιστάμενο μελισσοκομείο ή ακόμα και σε κάποιο ή κάποια παρακείμενα. Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιόδους και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι σήμερα σε δοκιμές που έκανα στο μελισσοκομείο μου τους κηφήνες του πετούσα στα σκουπίδια... Λόγω του ότι απο. Τη φύση μου όμως είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως τίποτα δεν πάει χαμένο σκέφτηκα μήπως ο συγκεκριμένος κηφηνόγονος θα μπορούσε να ωφελήσει και κάποιον άλλο κλάδο, έτσι κατέληξα εδώ... Ελπίζω να διαφώτισα λιγάκι και να μην μπέρδεψα περισσότερο... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feeder 1 Ιουλίου 2016 Author #5 Share 1 Ιουλίου 2016 Δημοσθένη χαίρομαι που υπάρχει και κάποιος άλλος εδώ που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με εμένα. Ωστόσο δεν ανέφερα πουθενά πως εφαρμόζω αποκλειστικά τη συγκεκριμένη μέθοδο... Γίνεται τακτικός συνδυαστικός έλεγχος για τον πληθυσμό του βαρρόα με βιολογικές και βιοτεχνικές μεθόδους καθώς και με την επιλογή ανθεκτικών γονότυπων μέσω της βασιλοτροφίας. Ανεβάζω μερικά βίντεο για να είναι σχηματοποιημένο αυτό που συζητάμε για τις λάρβες των μελισσών. Το βαρρόα είναι ο μικρός καφέ δίσκος όταν απομακρύνεται η λάρβα από την κηρήθρα. https://m.youtube.com/watch?v=R5LxTf-EYIY https://m.youtube.com/watch?v=M5zb11HblOE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος