Jump to content

Κοκκινα φυτα

Recommended Posts

εχω αγγελοψαρα algae eater και blue ram

ειναι πολυ ακριβο αυτο το μηχανιμα και δεν ειμαι οκει οικονομικα για να το αγορασω.

δεν υπαρχουν φαρμακα στα pet που θα το χαμηλωνουν?

Οχι με φαρμακα δεν γινεται ...

Πως μπορεις να γινει εξαλου?

Δες τις παραμετρους των ψαριων σου και φτιαξε το νερο σου.

Δεν ειναι ακριβο ρε συ και με 50 ευρω βρισκεις μια απλη.

Θα το ψαξω τοτε!! Ειμαι απο κυπρο και δεν ξερω αν εχουν φθηνα εδω.. απο ebay υπαρχει κατι αν ξερεις?

Υπάρχουν πολλά, για ρίξε μια ματιά http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2057253.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xreverse+osmosis.TRS0&_nkw=reverse+osmosis&_sacat=0

Μιχάλη λογικα το φάσμα σου φταίει. Το Led που έχεις φτιάξει μπορεί να έχει αρκετό φωτισμό αλλά μάλλον δεν έχει το σωστό φάσμα. Ο συνδιασμος του White cool/warm και actinic blue δεν βοηθάει τα φυτά με έντονο κόκκινο χρώμα.

να βγαλω το royal blue και να το κανω 6500κ? ειναι περιπου 30 wat

το αλλο με την οσμωση εχουμε αυτο που πινουμε νερο στο σπιτι., αυτο λεγετε οσμωση? να βαζω απο αυτο το νερο στο ενυδρειο?

οριστε φωτογραφειες http://prntscr.com/bn9589

http://prntscr.com/bn95qn

Tα φίλτρα που είναι για πόσιμο νερό στο σπίτι ΔΕΝ πρέπει να είναι νερό όσμωσης. Για διάφορους λόγους πρέπει να υπάρχουν κάποια άλατα στον οργανισμό μας κατά την λήψη νερού. Επικοινώνησε και ρώτα τον προμηθευτή σου.

Kαι τα φυτά χρειάζονται άλατα. Για παράδειγμα δεν βάζουμε ποτέ μόνο όσμωση αλλά το αναμιγνύουμε με βρύση μέχρι να βρόυμε την αναλογία που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.

Σχετικά με τα φίλτρα βρύσης , επειδή έχω και στο σπίτι και εγώ σε μία βρύση και πίνω από αυτό, το είχα ψάξει λίγο και είχα βρει ότι πολλές φορές δίνεται νερό όσμωσης σαν πόσιμο αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνει. Δεν θυμάμαι να σου αναλύσω ακριβώς το ιατρικό κομμάτι γιατί δεν κάνει αλλά τα φίλτρα πχ σαν αυτό που έχω εγώ και είναι για να πίνεις, κρατάνε κάποια άλατα και το πολύ χλώριο αλλά δεν "αποστειρώνουν" το νερό όπως μία καλή όσμωση. Συζήτησε το ναι ,κάνε και μία έρευνα μόνος σου. Αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό και τους παθογόνους μικρο οργανισμούς που κατά κάποιον τρόπο πρέπει να λαμβάνουμε.

Φυσικά και μην σε αγχώσει τώρα αυτό, μιλάμε για μακροχρόνιες συνήθειες.

Βρε, όσμωση είναι αυτή που έχεις και μάλιστα αρκετά καλή. Βλέπω αρκετά στάδια, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω τι είναι το καθένα. Το διάφανο πρέπει να περιέχει ρητίνη απονιτροποίησης ή απιονισμού και ένα απ' τα άλλα δύο είναι σίγουρα εμπλουτισμού ιχνοστοιχείων.Αν βγάλεις φώτο τα ταμπελάκια τους θα μπορώ να σου πω με σιγουριά.

Επειδή όμως για να γίνει πόσιμο ανεβαίνει το ph απ' το φίλτρο εμπλουτισμού, εσύ αν θες να έχεις καθαρό νερό όσμωσης (νεκρό βέβαια) θα πρέπει να πάρεις νερό αμέσως μετά από την μεμβράνη.

Oπότε αν το περνάει από αυτή την μεμβράνη ίσως ήταν πόσιμο έως τώρα Άγγελε.

Ειναι ιστορια ο πονος! Αλλα απο τι καταλαβα μεχρι στιγμης:

1 θα αντικαταστισω τις royal blue chip led σε 6500κ

2 δεν θα βαζω μαγνησιο στα λιπασματα μου

3 να βαζω νερο οσμωσης

Μην τα μπερδεύεις. Μαγνήσιο θα χρειαστεί να βάλεις (όπως και ασβέστιο αλλά και σόδα) αν χρησιμοποιήσεις νερό ΜΟΝΟ από όσμωση.

Αν κάνεις μείξη με βρύσης, πρέπει να μετρήσεις τις τιμές της βρύσης για να ξέρεις τι ποσοστό θα κάνεις ανάμειξη.

Αν χρησιμοποιήσεις μόνο βρύσης, δεν χρειάζεται άλατα (μαγνήσιο-ασβέστιο).

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Ειναι λιγο μπερδεμενα διοτι δεν ειχα ασχοληθει ξανα στο παρελθον.

Θα προτιμισω την μεθοδο που θα σμιγω το νερο βρυσης μαζι με οσμωσης. Θα κανω μετρησεις νερου της βρυσης ετσι ωστε να φθανω στο αποτελεσμα που θελω.

Και για να βαλω μια σειρα στο μυαλο μου. Το νερο οσμωσης εχει 0 ΚΗ?

Θα προτιμισω την μεθοδο που θα σμιγω το νερο βρυσης μαζι με οσμωσης. Θα κανω μετρησεις νερου της βρυσης ετσι ωστε να φθανω στο αποτελεσμα που θελω.

Ακριβώς!

Kh αλλά και gh είναι 0.

Αα γιαυτο εκανα μετρηση kh και δεν αλλαζε το χρωμα στο τεστ.. οκει τοτε.. με την εμπειρια σας ποσω πρεπει να ειναι το kh του νερου που θα βαζω στο ενυδρειο μου?

Εχω ευκολα και απαιτητικα φυτα μεσα

Άλλο kh, άλλο gh.

Kh= Ανθρακική σκληρότητα. Είναι υπεύθυνη να κρατάει σταθερό το ph από απότομες μεταβολές-αυξομειώσεις πχ. ph crash.

Gh= Γενική σκληρότητα. Περιέχει την συνολική ποσότητα ασβεστίου και μαγνησίου στο νερό μας. 

Με βάση την GH και όχι την KH κρίνουμε αν το νερό μας είναι σκληρό ή μαλακό.

Η kh που συνήθως είναι προτεινόμενη, είναι 3-4 βαθμούς αλλά αυτό είναι κάτι που θα σε απασχολήσει στο μέλλον. Προς το παρόν ασχολήσου με την gh.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...