dimkasta 24 Απριλίου 2007 #1 Share 24 Απριλίου 2007 Θέλω να πάρω μια αντλία και έναν θερμαντήρα για το βαρέλι προετοιμασίας του νερού για τις αντικαταστάσεις. Το ενυδρείο μου είναι 180λ, οπότε το βαρέλι που θα πάρω θα πρέπει να είναι κάπου στα 60. Σκέφτηκα όμως ότι είναι ευκαιρία να αναβαθμίσω τα μαμίσια του ενυδρείου μου με μεγαλύτερα, αφού κατά τη γνώμη μου είναι οριακά, ενώ για το βαρέλι θα είναι παραπάνω από εντάξει. Ο θερμαντήρας είναι στα 200W, ενώ η αντλία στα 600l/h. Τι θα μου προτείνατε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Απριλίου 2007 Author #2 Share 24 Απριλίου 2007 Υπόψιν ότι η υπάρχουσα Juwel αντλία δεν χρησιμοποιεί λάστιχα για το εσωτερικό φίλτρο. Έχει ένα εξάρτημα το οποίο κουμπώνει "βιδωτά" ας το πούμε. Έχει μια οβάλ υποδοχή, στην οποία μπαίνει ένα εξάρτημα με παρόμοια οβάλ προεξοχή. Έτσι γυρνώντας το 90 μοίρες κλειδώνει. Κάπως έτσι... http://www.juwel-aquarium.de/en/bersicht193.htm http://www.juwel-aquarium.de/en/articleinfo.htm?matnr=85136 Link to comment Share on other sites More sharing options...
george hmmy 24 Απριλίου 2007 #3 Share 24 Απριλίου 2007 Βασικά φίλε dimkasta έχω την αίσθηση ότι στο φίλτρο της juwel μπορείς να βάλεις κυκλοφορητή μόνο της εταιρείας εξαιτίας ακριβώς αυτής της ιδιομορφίας που αναφέρεις. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ταιριάξεις κάποιον άλλο. Μπορείς να πάρεις το μεγαλύτερο μοντέλο, 1200lt/h, αλλά μετά θα γίνεται πανικό στο ενυδρείο σου. ΙΜΟ, αφού θες να αναβαθμίσεις το ενυδρείο σου, πρόσθεσε ένα εξωτερικό φίλτρο δυνατοτήτων ώστε στο μέλλον να βγάλεις το εσωτερικό. Κερδίζεις σε χώρο και αισθητική! Σχετικά με τα "εργαλεία" για το βαρέλι, ο θερμαντήρας 200watt είναι μια χαρά και ένα κυκλοφορητής 500-600 λίτρα να ανακατέβει το αντιχλώριο είναι υπέραρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Απριλίου 2007 Author #4 Share 24 Απριλίου 2007 Το μεγάλο της Juwell είναι στα 1000, όχι στα 1200 Kαμιά φτηνή πηγή για βαρελάκι 60 λίτρων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george hmmy 24 Απριλίου 2007 #5 Share 24 Απριλίου 2007 Είχα το juwel παλιότερα και νόμιζα/θυμόμουν το 1200lt/hr. Μη βαράς! Μπορείς να ποστάρεις στην αναζήτηση προϊόντων ρωτώντας για τιμές μικρών κυκλοφορητών. Χμμ, όσο για φτηνές πηγές βαρελιών, ο φίλος zorba the freak είχε δημιουργήσει ένα τόπι στο \εξοπλισμός\διάφορα, ρίξε μια ματιά εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Απριλίου 2007 Author #6 Share 24 Απριλίου 2007 Σορρυ αν ακούστηκα (γράφτηκα για την ακρίβεια....) κάπως... Δεν είχα τέτοια πρόθεση... Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον θα ρίξω μια ματιά εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 24 Απριλίου 2007 #7 Share 24 Απριλίου 2007 Το μεγάλο της Juwell είναι στα 1000, όχι στα 1200Kαμιά φτηνή πηγή για βαρελάκι 60 λίτρων? Εχει και με 1500 http://www.juwel-aquarium.de/en/bersicht193.htm?cat=133 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος