niknik 27 Αυγούστου 2017 #26 Share 27 Αυγούστου 2017 πριν 4 λεπτά, το μέλος George81 έγραψε: ααα μια χαρά... για το τελευταίο θα πάω μάλλον γιατί δεν είμαι για τρύπες.... Σε ευχαριστώ πολύ. θα επανέλθω με την κατασκευή βήμα βήμα μην γίνει λάθος. Μην ξεχνας οτι μπορει να βουλωσει οκ?με το καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 31 Αυγούστου 2017 #27 Share 31 Αυγούστου 2017 On 8/27/2017 at 6:06 ΜΜ, το μέλος George81 έγραψε: Παιδιά ξεκινάω κατασκευή υπερχείλισης. Διάμετρος μία ίντσα θα είναι η σωλήνα και θα βάλω αντλία επιστροφής 3000lt/h Η ιδέα είναι από το παρακάτω βίντεο Τι λέτε ; Έτσι έχω φτιάξει στο δικό μου ενυδρείο κ λειτουργεί χωρίς πρόβλημα εδώ κ ένα χρόνο σχεδόν. Στείλε pm να σου πω λεπτομέρειες. Για αντλία προτείνω μεγαλύτερη κ την δουλεύεις πιο χαμηλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 31 Αυγούστου 2017 #28 Share 31 Αυγούστου 2017 πριν 7 ώρες, το μέλος mpampis81 έγραψε: Έτσι έχω φτιάξει στο δικό μου ενυδρείο κ λειτουργεί χωρίς πρόβλημα εδώ κ ένα χρόνο σχεδόν. Στείλε pm να σου πω λεπτομέρειες. Για αντλία προτείνω μεγαλύτερη κ την δουλεύεις πιο χαμηλά.. Θελεις να περιγραψεις εδω τον τροπο σου ή σε ενα νεο θεμα για να μαθουμε και οι υπολοιποι ή ακομα και μελλοντικοι αναγνωστες που θα αντιμετωπισουν το ιδιο θεμα ??! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 3 Σεπτεμβρίου 2017 #29 Share 3 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι φυσικά. Με βοήθησε ο Spartan κ τον ευχαριστώ. Έχω φ32 για κατέβασμα κ φ18 για ανέβασμα. Την λειτουργώ με jebao 5000 στο 50%. Είναι εύκολο στην κατασκευή...αν κ με παιδεψε λίγο. Στο σωλήνα που πατάει στο ενυδρείο έχω βάλει μια σιτα γιατί έχασα μερικά ψαράκια...Αρχικά έβαλα διακόπτη για να χαμηλωσω την ροή στο κατέβασμα αλλά μετά την σιτα τον καταργησα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μετά από διακοπή ρεύματος κ ξεκινάει να λειτουργεί μόλις επανέλθει το ρεύμα. Πρέπει να υπολογιστεί το νερό που κατεβαίνει με την διακοπή της αντλίας να χωράει στο σαμπ για να μην πλημμυρίσεις. Κάπου είχα βρει ένα ωραίο σχεδιάγραμμα θα το ξαναψαξω κ θα το ποστάρω.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 16 Σεπτεμβρίου 2017 Author #30 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το πάνω μέρος, με τις τρύπες του. Πιστεύω να είναι αρκετές. Έγιναν με 5αρι τρυπάνι Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 16 Σεπτεμβρίου 2017 Author #31 Share 16 Σεπτεμβρίου 2017 Και με κάποιους υπολογισμούς, το sump χωράει συνολικά 59 λίτρα, 50 λέω να είμαι σίγουρος...είναι κύβος 39×39×39.η γυάλα μου είναι 120 μήκος με 39 πλάτος. Άρα αν οι τρύπες είναι 5 πόντους από την επιθυμητή στάθμη 120×39×5 μας κάνεις 24 λίτρα....οπότε είμαι καλά πιστεύω. Σωστά; Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Οκτωβρίου 2017 #32 Share 16 Οκτωβρίου 2017 Τα ασπρα PVC απο που τα πηρες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 17 Οκτωβρίου 2017 #33 Share 17 Οκτωβρίου 2017 On 10/16/2017 at 0:11 ΜΜ, το μέλος fishbone! έγραψε: Τα ασπρα PVC απο που τα πηρες??? ^^ @argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 20 Ιανουαρίου 2018 Author #34 Share 20 Ιανουαρίου 2018 Κάτι γίνεταιΣτάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 21 Ιανουαρίου 2018 Author #35 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά δεν δουλεύει...καμιά ιδέα σχετικά με το λάθος;;;Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 21 Ιανουαρίου 2018 #36 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Όταν λές δεν δουλεύει τι εννοείς? Δεν τραβάει καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 21 Ιανουαρίου 2018 Author #37 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Όταν λές δεν δουλεύει τι εννοείς? Δεν τραβάει καθόλου? , σωστά. γεμίζω νερό με ένα μπουκαλάκι από την πάνω μεριά έχοντας κλειστή την έξοδο, βγάζω την τάπα αλλά τίποταΣτάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 21 Ιανουαρίου 2018 #38 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Μήπως ο σωλήνας εισόδου είναι πολύ ψηλός? Sent from my VKY-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 21 Ιανουαρίου 2018 Author #39 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Μήπως ο σωλήνας εισόδου είναι πολύ ψηλός? Sent from my VKY-L09 using TapatalkΤον έκοψα λίγο και δοκίμασα ξανά...τζιφοςΣτάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 21 Ιανουαρίου 2018 #40 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Αν μπορεις ανεβασε ενα βιντεο για να καταλαβουμε καλυτεραSent from my VKY-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 21 Ιανουαρίου 2018 Author #41 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Αν μπορεις ανεβασε ενα βιντεο για να καταλαβουμε καλυτερα Sent from my VKY-L09 using Tapatalk http://cloud.tapatalk.com/s/5a64a6d9e0f6d/InShot_20180121_164041314.mp4 Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 21 Ιανουαρίου 2018 #42 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Δοκιμασε να γεμισεις κιαλλο το ενυδρείο ετσι ώστε η σταθμη του νερού να είναι πιό πανωSent from my VKY-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 21 Ιανουαρίου 2018 Author #43 Share 21 Ιανουαρίου 2018 Δοκιμασε να γεμισεις κιαλλο το ενυδρείο ετσι ώστε η σταθμη του νερού να είναι πιό πανωSent from my VKY-L09 using TapatalkΤο έκανα... τζιφοςΣτάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 21 Ιανουαρίου 2018 #44 Share 21 Ιανουαρίου 2018 (edited) Σου εστειλα κ pm αλλά από ότι βλέπω έχεις κάνει λάθος στην κατασκευή. Θα το φτιάξεις όπως πρότεινα εγώ παραπάνω ή όπως είναι το 3ο βίντεο στην προηγούμενη σελίδα; Ο σωλήνας που μπαίνει στο ενυδρείο κ από εκεί θα ξεκινήσει να τραβήξει νερό όπως το έχεις τώρα πρέπει να μπαίνει μέσα σε έναν διπλάσιας διαμέτρου σωλήνα (υπόψιν αυτή είναι η υπερχείλιση που έχω εγώ κ όχι του 3ου βίντεο που είπες ότι θα έκανες) που θα πατάει ταπωμενος στον πάτο του ενυδρείου κ από την πάνω μεριά θα έχει τρύπες(φ8 έχω εγώ) που ανάλογα πόσο ψηλός θα είναι ο σωλήνας αυτός καθοριζεις κ το ύψος του νερού που θα έχει το ενυδρείο, θα πέφτει νερό μέσα κ θα αρχίσει να τραβάει ο σωλήνας που μπαίνει μέσα του κ να κατεβάζει στο σαμπ. Δες το βίντεο παραπάνω, την πρώτη φορά θα χρειαστεί να ρουφηξεις από τον εξαερισμό κ μετά κ διακοπή ρεύματος να γίνει, κατεβάζει όσο νερό είναι στο ύψος που είναι οι τρύπες κ μετά σταματάει. Όταν έρθει το ρεύμα συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί μόνο του κ δεν πλημμυρίζεις. Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2018 - mpampis81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος