Jump to content

Εξόγκωμα στο κεφάλι ραμιρέζι

Recommended Posts

Παντως πληροφοριακα,η τρυπα στο κεφαλι αντιμετοπιζεται μια χαρα με φαρμακο.

Το ειχε παθει καποια στιγμη μια αφρικανα μου και εριξα φαρμακο και περασε τελειως και ειχε γινει ηδη τρυπα.

Το θέμα ειναι τι κάνω; Παρεμβαίνω και ξεκινάω θεραπεία ή αναμένω αφού σε συμπεριφορά δείχνει καλύτερα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Αν μπορείς να καταλάβεις Μάκη αν είναι ανοιχτή πληγή, εγώ προσωπικά θα έκανα μια θεραπεία προληπτικά, φάρμακο ό,τι σου πουν τα παιδιά, δεν έχω καμία εμπειρία και γνώση πάνω στις ασθένειες. 

Δεν ειναι σαν πληγή, δηλαδή κόκκινο, αλλα άσπρο όπως ήταν το εξόγκωμα.

Αν χρειάζεται θεραπεία κάνω...

Τι θεραπεία όμως...

Στο κυρίως ή σε καραντίνα;

Sent from my iPhone using Tapatalkb428bf70c9785cf00de33ed94774d835.jpg

Το εξόγκωμα δείχνε να υποχωρεί, είναι σίγουρα μικρότερο από χθες.  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το απόγευμα το ψάρι ήταν λίγο δραστήριο και επιτέλους ανταποκρίθηκε στο τάισμα και πήγε σφαίρα για φαγητό.  Έφαγε έστω και λίγο, οπότε ίσως να είναι καλό σημάδι...:)

Τα ειπαμε και του εχω ηδη προτεινει φαρμακο κωστα οπως το hexamita της esha...

Ειναι ομως καθαρα στην κριση του μακη αν κανει και ποτε θεραπεια για hole in the hand...

Δεν ειναι σαν πληγή, δηλαδή κόκκινο, αλλα άσπρο όπως ήταν το εξόγκωμα.

Αν χρειάζεται θεραπεία κάνω...

Τι θεραπεία όμως...

Στο κυρίως ή σε καραντίνα;

Sent from my iPhone using Tapatalkb428bf70c9785cf00de33ed94774d835.jpg

Δυστηχως οπως το βλεπω τωρα χρειαζεται θεραπεια μακη...

Οχι τιποτα αλλο μην εχεις και θεμα δευτερευοντα οπως μολυνσεις...

Αν δεν εχεις δυνατοτητα σε καραντινα κανε στο κυριως...

Θα βοηθούσε την περίπτωση παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, και ο εμπλουτισμός των τροφών με βιταμίνες.

• Like 2

Θα βοηθούσε την περίπτωση παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, και ο εμπλουτισμός των τροφών με βιταμίνες.

Και μετα την θεραπεια τροφες με σπιρουλινα και τροφες με σκορδο...

• Like 2

Ξεκίνησα σήμερα με hexamita και πήρα και σπιρουλίνα...

Η θεραπεία είδα κρατάει 3 μέρες, οπότε το Σαββάτο θα είναι η τελευταία ημέρα της θεραπείας και κανονικά είναι και η προγραμματισμένη αλλαγή νερού, την οποία θα την αναβάλλω για την Κυριακή.  Την Κυριακή προχωράω κανονικά σε αλλαγή 50% ή μήπως πρέπει να αφήσω για κάποιες μέρες το φάρμακο μέσα;  Θα χρειαστεί επίσης να βάλω άνθρακα στο φίλτρο;

Μακη στην υπογραφη μου εχω μια αναλυτικη παρουσιαση αντιμετωπισης hexamita!

To φαρμακο της esha για μενα ειναι μονο για προληπτικες θεραπειες και εν γενη ειναι πολυ ελαφρυ! Το flaggelol της sera ειναι το καλυτερο πιστευω αλλα θα πρεπει το ψαρι να μπει καραντινα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1

Μακη στην υπογραφη μου εχω μια αναλυτικη παρουσιαση αντιμετωπισης hexamita!

To φαρμακο της esha για μενα ειναι μονο για προληπτικες θεραπειες και εν γενη ειναι πολυ ελαφρυ! Το flaggelol της sera ειναι το καλυτερο πιστευω αλλα θα πρεπει το ψαρι να μπει καραντινα!

Σε ευχαριστώ Θοδωρή.

Ξεκίνησα σήμερα esha hexamita και κρατάει για 3 μέρες η θεραπεία.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί τίποτα άλλο.

Και μετα την θεραπεια τροφες με σπιρουλινα και τροφες με σκορδο...

Σκόρδο κάτι τέτοιο ας πούμε: 

Seachem GarlicGuard

Προτείνετε και κάτι άλλο αν ξέρετε...

Σκόρδο κάτι τέτοιο ας πούμε: Seachem GarlicGuard

Προτείνετε και κάτι άλλο αν ξέρετε...

Ναι μια χαρα ειναι.
  • Like 1

Υπαρχουν αρκετες τροφες με σκορδο.οπως αυτη....

https://www.google.gr/search?q=tropical+fish+food+with+garlic&client=ms-android-huawei&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiF0L-0wr7NAhWBIsAKHa6SC40Q_AUICQ#imgrc=o9BTRAO_RJS2vM%3A

Αλλα και το Garlic μια χαρα ειναι οπως ειπε ο Παρασκευας ασφαλης και γρηγορη λυση για χορηγηση....

Οσον αφορα τα φαρμακα θεωρω το flagellol εσχατη λυση σαν φαρμακο....

• Like 1

Σχετικά με αλλαγή νερού και άνθρακα στο φίλτρο μετά το τέλος της θεραπείας τι κάνω;

Μάκη απ ό,τι ξέρω πάντα μετά από θεραπεία άνθρακας για 2-3 ημέρες και πάλι αλλαγή νερού. Συνήθως θα σου υποδεικνύει κι ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου φάρμακου. 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος

Aπο την στιγμη που εχει τρυπα στο κεφαλι νομιζω οτι ειμαστε στο απροχωρητο οποτε δεν νομιζω πως υπαρχει χωρος για ημιμετρα. Αυτο ως προς το φαρμακο που πρεπει να χορηγηθει.

Τωρα αν θες μετα την θεραπεια με το esha βαλε ανθρακα!

Μάκη απ ό,τι ξέρω πάντα μετά από θεραπεία άνθρακας για 2-3 ημέρες και πάλι αλλαγή νερού. Συνήθως θα σου υποδεικνύει κι ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου φάρμακου. 

Το μόνο που λέει είναι ότι για γρήγορη αφαίρεση χρησιμοποιήστε ενεργό άνθρακα.  Έτσι όπως το λέει δεν το θεωρεί και δεδομένο ότι πρέπει να το κάνεις. 

Σχετικά με αλλαγή νερού και άνθρακα στο φίλτρο μετά το τέλος της θεραπείας τι κάνω;

Μακη το φαρμακο ειναι βιοδιασπουμενο...

Δεν χρειαζεται ανθρακας...

Αλλαγη θα κανεις οποτε ειναι η προγραματισμενη(νομιζω οτι το γραφουν και οι οδηγιες χρησης)...

Aπο την στιγμη που εχει τρυπα στο κεφαλι νομιζω οτι ειμαστε στο απροχωρητο οποτε δεν νομιζω πως υπαρχει χωρος για ημιμετρα. Αυτο ως προς το φαρμακο που πρεπει να χορηγηθει.

Τωρα αν θες μετα την θεραπεια με το esha βαλε ανθρακα!

Μπορει απλα να διπλασιασει ακομα και να τριπλασιασει την δοσολογια αν θεωρει οτι δεν βλεπει βελτιωση...

Ειναι και αυτος ενας τροπος χορηγησης...

Προφανώς είναι βιοδιασπώμενο και σε βάθος χρόνου και με τις αλλαγές φεύγει, εγώ όταν έβαλα φάρμακο στο ενυδρείο πάντως έκανα μια αλλαγή 50% πριν τον άνθρακα, μετά τον έβαλα για 4 ημέρες και την 4η τον έβγαλα μαζί με 50% αλλαγή νερού πάλι.

Μακη το φαρμακο ειναι βιοδιασπουμενο...

Δεν χρειαζεται ανθρακας...

Αλλαγη θα κανεις οποτε ειναι η προγραματισμενη(νομιζω οτι το γραφουν και οι οδηγιες χρησης)...

Μπορει απλα να διπλασιασει ακομα και να τριπλασιασει την δοσολογια αν θεωρει οτι δεν βλεπει βελτιωση...

Ειναι και αυτος ενας τροπος χορηγησης...

Το βιοδιασπώμενο το γράφει στις οδηγίες.

Για αλλαγή δε λέει κάτι, αλλά το Σάββατο έχω προγραμματισμένη αλλαγή και είναι η τελευταία ημέρα της θεραπείας, οπότε δεν πάει να ρίξω φάρμακο και μετά να αλλάξω νερό.  Θα κάνω την αλλαγή την Κυριακή.

Για διπλασιασμό και τριπλασιασμό αναφέρει... θα το δω αύριο πως θα είναι... αλλά για δεύτερη μέρα λέω να ρίξω μεγαλύτερη δόση.

Θοδωρή ξεκίνησα ήδη σήμερα θεραπεία...

Αργά και σταθερά Στάθη. Δεν είδα καμία φοβερή βελτίωση αλλα το απόγευμα που ήμουν σπιτι και τάισα έφαγε λίγο. Καλό σημάδι...

Πιστεύω απο αύριο που ειναι και η τελευταία μέρα της θεραπείας να φάει πιο καλα και να αρχίσει να κλείνει και η τρύπα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Χθες ολοκληρώθηκε η θεραπεία με esha hexamita.

O σημαδεμένος ήδη από χθες ήταν πολύ δραστήριος σε σημείο να έχει πάρει στο κυνήγι τη θηλυκιά (για δείτε και οι γνώστες αν είναι σίγουρα θηλυκιά).  Επίσης ανταποκρίνεται στο τάισμα.

Η τρύπα βέβαια δεν έχει φύγει ακόμα, αλλά αφού το ψάρι δείχνει καλύτερα πιστεύω με το χρόνο θα φύγει και αυτή.

Έφτιαξα και ένα πρόχειρο βίντεο:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...