μαργιάννα μανιώτη 17 Ιουνίου 2016 #1 Share 17 Ιουνίου 2016 καλησπερα σας θα ηθελα παρα πολυ την βοηθεια σας για τον μονομαχο μου. τον εχω απο φεβρουαριο σε aquarium 23 λιτρων αλλα εχει περιπου 3 μερες που καθεται στον βυθο. λοιπον: ενυδρειο 23 λιτρων, με φιλτρο RS ELECTRICAL(δεν ειμαι σιγουρη οτι αυτη ειναι η μαρκα αλλα δν εχω το κουτι) το οποιο ειναι για 25 λιτρα και αποτελειται μονο απο σφουγγαρι κ οχι ανθρακα kai επισης εναν θερμοστατη. το ενυδρειο λειτουργει απο τον φεβρουαριο με εναν μονομαχο και 21 μαη προσθεσα 5 neon tetra. ταισμα καθημερινο με flakes. αλλαγες νερου 1/3 καθε 3 εβδομαδες περιπου και πριν 2 εβδομαδες εκανα ολοκληρη αλλαγη γιατι επιασε καφε αλγη και τα αφαιρεσα ολα για να τα καθαρισω χωρις να σκεφτω να κρατησω ενα μερος νερου μετρησεις στο νερο δεν εχω κανει ποτε δυστυχως και ντροπη μου που το αμελησα. ο μονομαχος που εχω απο τον φεβρουαριο, πριν 3 ημερες ξεκινησε να μην ειναι τοσο ενεργητικος και να κρυβεται στην σπηλια και κατω απο τα φυλλα των φυτων. ακουει οταν τον φωναζω και βγαινει αλλα σημερα περισσοτερο απο τις υποολοιπες μερες με αρκετη δυσκολια. τρωει κανονικα και με ορεξη. σημερα μεχρι το μεσημερι, ανα 20 περιπου δευτερολεπτα, ανεβαινε να αναπνευσει και ξανα καθοταν στον βυθο, λιγο προς τα πλαγια. η κοιλια του ειναι φουσκωμενη και τα βραγχια του κοκκινα. δεν κολυμπαει πολυ φυσιολογικα και τα πτερυγια του εχουν μικρυνει αρκετα. απο το απογευμα ειναι μονιμα στον βυθο και δεν κουναει τα πτερυγια του και αναπνεει αργα κατα την αποψη μου. σημερα αγορασα και χρησιμοποιησα ParaGuard της Seachem 2,5 ml και μου ειπαν καθημερινα για μια εβδομαδα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιουνίου 2016 #2 Share 17 Ιουνίου 2016 Καρα πασα πιθανοτητα εχεις αμμωνια και γι αυτο τα βρανχια του ειναι κοκκινα. Ποτε δεν κανουμε ολικη αλλαγη νερου και δεν βγαζουμε τα παντα να τα καθαρισουμε. Αληθεια πως τα καθαρισες? Το φιλτρο σου δεν εχει βιολογικο υλικο μεσα και αυτο ειναι προβλημα. Τα νεον πρεπει να φυγουν,το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο,ειναι αρκετο μονο για τον μονομαχο. Το φιλτρο μηπως εχει πολυ ροη και ενοχλει τον μονομαχο? Η κομμενη ουρα απο 2 πραγματα γινεται,κακες συνθικες νερου και δυνατο φιλτρο. Πρεπει να παρεις υγρα τεστ για νο2,νο3 και αμμωνια για να δεις που βρησκεσαι. Μεχρι τοτε διωχνεις τα νεον και να μπορεις να βρεις μπολι απο καποιον συνχομπιστα να το βαλεις στο φιλτρο σου. Αλλαγη νερου θα κανεις 1/3 καθε εβδομαδα,οχι καθε 3 και με νερο που θα εχεις αποχλωριωσει απο πριν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαργιάννα μανιώτη 17 Ιουνίου 2016 Author #3 Share 17 Ιουνίου 2016 με λιγα λογια εχω κανει τα παντα λαθος.... το να αλλαξω το νερο και να πλυνω τα παντα ηταν η συμβουλη απο το μαγαζι που πηρα τα ψαρια οπως επισης και οτι μπορω να βαλω και τα νεον γτ χωρανε. πως μπορω να καταλαβω αμα το φιλτρο εχει μεγαλη ροη? αν εφταιγε το φιλτρο για τα πτερυγια δεν θα γινοταν απο την αρχη? τι ειναι το μπολι? ειμαι φοιτητρια στο εξωτερικο και δν γνωριζω καποιον αλλον που να εχει ενυδρειο και δυστυχως η συνεννοηση με τα μαγαζια ειναι αρκετα δυσκολη επειδη δεν μιλανε αγγλικα. τωρα να κανω αλλαγη? το φαρμακο το συνεχιζω? και αμα κανω αλλαγη τι γινεται με το φαρμακο? πως αποχλωριωνω το νερο? συγνωμη για ολες αυτες τις ερωτησεις και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις γνωσεις σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 17 Ιουνίου 2016 #4 Share 17 Ιουνίου 2016 (Αν και λιγη σημασια εχει) τα ψαράκια στην δεύτερη φωτογραφία φαίνονται για cardinal tetra και όχι neon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Ιουνίου 2016 #5 Share 18 Ιουνίου 2016 (edited) Καλησπερα φιλη και καλως ηρθες. Να κανεις αλλαγη νερου. Το νερο το αποχλωριονουμε με αντιχλωριο που εχει μπολικα η αγορα. Το βαζουμε σε ενα βαρελακι απο την προηγουμενη μερα και με εναν θερμοστατη μεσα στη θερμοκρασια του ενυδρειου και με εναν κυκλοφορητη ωστε να μην ειναι στασιμο το νερο και ριχνουμε το αντιχλωριο. Την επομενη μερα κανουμε την αλλαγη μας. To paraguard απ οσο θυμαμαι ειναι για εξωτερικα βακτηρια και μυκητες οποτε δεν νομιζω οτι κανει κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση. Μπορεις να βαλεις φωτο απο το φιλτρο σου; Send from the heart of the Amazonas Έγινε επεξεργασία 18 Ιουνίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 18 Ιουνίου 2016 #6 Share 18 Ιουνίου 2016 Βρε παιδια σε ενυδρειο 23 λιτρα εχει καρδιναλιους μονομάχο κσι τοσα διακοσμητικα Καλησπερα φιλη και καλως ηρθες. Να κανεις αλλαγη νερου. Το νερο το αποχλωριονουμε με αντιχλωριο που εχει μπολικα η αγορα. Το βαζουμε σε ενα βαρελακι απο την προηγουμενη μερα και με εναν θερμοστατη μεσα στη θερμοκρασια του ενυδρειου και με εναν κυκλοφορητη ωστε να μην ειναι στασιμο το νερο και ριχνουμε το αντιχλωριο. Την επομενη μερα κανουμε την αλλαγη μας. To paraguard απ οσο θυμαμαι ειναι για εξωτερικα βακτηρια και μυκητες οποτε δεν νομιζω οτι κανει κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση. Μπορεις να βαλεις φωτο απο το φιλτρο σου; Send from the heart of the Amazonas Και αφησε μονο τον μονομάχο τα αλλα πήγαινε τα πισω και βγαλε το πιο ογκώδες ντεκορ τουλαχιστον για να κερδισεις ποσοτητα νερου... και οποτε μπορέσεις θα κανεις ολική αλλαγη του ντεκορ με αληθινά... μην βιαστεις βήμα βήμα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 20 Ιουνίου 2016 #7 Share 20 Ιουνίου 2016 (edited) Καρα πασα πιθανοτητα εχεις αμμωνια και γι αυτο τα βρανχια του ειναι κοκκινα. Ποτε δεν κανουμε ολικη αλλαγη νερου και δεν βγαζουμε τα παντα να τα καθαρισουμε. Αληθεια πως τα καθαρισες? Το φιλτρο σου δεν εχει βιολογικο υλικο μεσα και αυτο ειναι προβλημα. Τα νεον πρεπει να φυγουν,το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο,ειναι αρκετο μονο για τον μονομαχο. Το φιλτρο μηπως εχει πολυ ροη και ενοχλει τον μονομαχο? Η κομμενη ουρα απο 2 πραγματα γινεται,κακες συνθικες νερου και δυνατο φιλτρο. Πρεπει να παρεις υγρα τεστ για νο2,νο3 και αμμωνια για να δεις που βρησκεσαι. Μεχρι τοτε διωχνεις τα νεον και να μπορεις να βρεις μπολι απο καποιον συνχομπιστα να το βαλεις στο φιλτρο σου. Αλλαγη νερου θα κανεις 1/3 καθε εβδομαδα,οχι καθε 3 και με νερο που θα εχεις αποχλωριωσει απο πριν. +1000 με λιγα λογια εχω κανει τα παντα λαθος.... το να αλλαξω το νερο και να πλυνω τα παντα ηταν η συμβουλη απο το μαγαζι που πηρα τα ψαρια οπως επισης και οτι μπορω να βαλω και τα νεον γτ χωρανε. πως μπορω να καταλαβω αμα το φιλτρο εχει μεγαλη ροη? αν εφταιγε το φιλτρο για τα πτερυγια δεν θα γινοταν απο την αρχη? τι ειναι το μπολι? ειμαι φοιτητρια στο εξωτερικο και δν γνωριζω καποιον αλλον που να εχει ενυδρειο και δυστυχως η συνεννοηση με τα μαγαζια ειναι αρκετα δυσκολη επειδη δεν μιλανε αγγλικα. τωρα να κανω αλλαγη? το φαρμακο το συνεχιζω? και αμα κανω αλλαγη τι γινεται με το φαρμακο? πως αποχλωριωνω το νερο? συγνωμη για ολες αυτες τις ερωτησεις και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις γνωσεις σου Δεν τα έχεις κάνει όλα χάλια! Έχεις ένα πανέμορφο ενυδρειάκι ότι πρέπει για μονομάχο(αν εξαιρέσεις το φίλτρο όλα τα άλλα είναι μια χαρά) Το ''μαγαζί'' μην το ακούς ποτέ...Ό,τι θες, εδώ θα ρωτήσεις! Το φίλτρο κάπου θα λέει πόσα λίτρα την ώρα καθαρίζει. Τα πτερύγια μπορούν να φθαρθούν οποιαδήποτε στιγμή! Το μπόλι είναι βιολογικό υλικό στρωμένο που το παίρνεις από συνχομπίστα ώστε το ενυδρείο σου να έχει βιολογία(δηλαδή βακτήρια που μετατρέπουν την αμμωνία και τα νιτρώδη σε νιτρικά που είναι τοξικά σε μεγάλη συγκέντρωση και τα μειώνουμε με εβδομαδιάιες αλλαγές νερού).Ενυδρείο χωρίς βιολογία, είναι πατάτες χωρίς κέτσαπ. Το νερό το αποχλωριώνεις με ένα σκεύασμα που λέγεται αντιχλώριο και το βάζεις στο δοχείο προετοιμασίας του νερού πριν κάθε αλλαγή, ή αν δεν δεν κάνεις προετοιμασία του νερού, απευθείας μετά την αλλαγή νερού! Πάνω κάτω βέβαια στα είπαν και οι άλλοι αλλά, ας στα πω και εγώ κακό δεν κάνει! Έγινε επεξεργασία 20 Ιουνίου 2016 - FotisAthanasiadis Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 21 Ιουνίου 2016 #8 Share 21 Ιουνίου 2016 Καλησπερα φιλη και καλως ηρθες. Να κανεις αλλαγη νερου. Το νερο το αποχλωριονουμε με αντιχλωριο που εχει μπολικα η αγορα. Το βαζουμε σε ενα βαρελακι απο την προηγουμενη μερα και με εναν θερμοστατη μεσα στη θερμοκρασια του ενυδρειου και με εναν κυκλοφορητη ωστε να μην ειναι στασιμο το νερο και ριχνουμε το αντιχλωριο. Την επομενη μερα κανουμε την αλλαγη μας. To paraguard απ οσο θυμαμαι ειναι για εξωτερικα βακτηρια και μυκητες οποτε δεν νομιζω οτι κανει κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση. Μπορεις να βαλεις φωτο απο το φιλτρο σου; Send from the heart of the Amazonas Κάνεις ΛΑΘΟΣ... το paraguard "χτυπάει" τα πάντα... εις την βαρβαρικήν... κάνει"παπάδες" .- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος