Jump to content

αποριες για το dwarf puffer

Recommended Posts

Γεια σας 

το ενυδρειο μου εχει σχεδον στροθει εβαλα σημερα ετιμα βακτηρια και σε λιγο καιρο θελω να βαλω ζωντανα.  :w00t:

ειδα χτες ενα αρθρο σχετικα με το dwarf puffer και το λατρεψα!!!. Ειδα πολλα βιντεο και διαβασα καποια θεματα 

και σκεφτικα οτι μπορω να βαλω ενα στο ενυδρειακη μου εδω λει οτι ενα αντιστιχει σε 30 λιτρα αλλα φοβαμε για κατι που διαβασα σε ενα θεμα 

λεγανε οτι το ειναι δυλιτιριοδες το δερμα του και λιγο με τρομαξε  :bigemo_harabe_net-135:

ΥΓ.υπαρχει θεμα αν εχω ph 8.2? 

WP_20160617_003.jpgWP_20160617_004.jpg

SOS   ανακατεφτικε ο βυθος και οι ταμπλετες ειχαν λιοσει,γεμισε το νερο κατι σαν λασπη και δεν βγενει αλλαξα σχεδον ολο το νερο καθαρισα το βυθο καθαρισα το χαλικη αλλα τιποτα 

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Έχεις ψάρι μέσα?
οχι κανο στροσιμο με τροφη

Έχεις ψάρι μέσα?
το νερο εχει θολοσει ειχει παρει ενα καφε χρωμα σαν χωμα ακομα και με 90% αλλαγη δεν αλλαζει

λιγη βοηθεια;

Εντος δεκαλεπτου εχεις την δυνατοτητα επεξεργασιας.

Μην κανεις συνεχομενες δημοσιευσεις...

Εντος δεκαλεπτου εχεις την δυνατοτητα επεξεργασιας.

Μην κανεις συνεχομενες δημοσιευσεις...

σηγνωμη που ποσταρο σηνεχος αλλα εχω κατα ανχωθει 

το νερο θολοσε γιατι ενα σαλιγκαρι σκαλισε το χαλικη :growl:  εκει που ηταν η ταμπλετα (για καποιο λογο ειχε λιοσει) εγινε το νερο σαν λασπονερο εκανα αλλαγη νερου 90% αλλα  τιποτα μετα εκανα αλλαγη 100% καθαρισα το χαλικη με νερο που ειχα σε ενα κουβα προορισμενο για την αλλαγη αυριο προσθεσα νερο ξανα τα ιδια  :bigemo_harabe_net-83:

edit:το νερο αρχισε να γινεται γκρι 

τελικα εχω Bacterial Bloom  λογικα το επαθα με το ανακατεμα του βυθου 

ευτυχως εχω bio nitrivec και πιστευω βοηθαει!!! 

αν μπορει καποιος mod να κλησει το θεμα γιατι δεν βλεπω να ενδιαφερθικε κανεις για την αρχικη απορια 

ευχαριστω για το ενδιαφερων σας  :lolu:  :lolu:  :lolu:

τελικα εχω Bacterial Bloom λογικα το επαθα με το ανακατεμα του βυθου

ευτυχως εχω bio nitrivec και πιστευω βοηθαει!!!

αν μπορει καποιος mod να κλησει το θεμα γιατι δεν βλεπω να ενδιαφερθικε κανεις για την αρχικη απορια

ευχαριστω για το ενδιαφερων σας :lolu::lolu::lolu:

Άγγελε σε 6 ώρες πρόλαβες να καταλάβεις αν κάποιος ενδιαφέρεται η οχι να απαντήσει ?

Το αν δεν ξέρουν όλοι να σου απαντήσουν το σκέφτηκες ?

Το λεω πολυ φιλικά Άγγελε αλλα το χομπυ θέλει υπομονή φίλε,την τελευταία εβδομάδα έχεις φτιάξει ενα γαριδαδικο του οποίου σου ψωφισαν οι γαρίδες ,είπες να πάρεις ενα ενυδρείο για γκαπυ και ρώτησες απόψεις (το πηρες ?) τωρα ξεκινάς ενα νέο ενυδρείο στις 6:22 και στις 9:38 εχει επέλθει καταστροφή !

Αν θες πήγαινε και διάβασε στην βιβλιογραφία του γλυκού ,γενικά πως θα στρώσεις το ενυδρείο σου απο την αρχή (εγω θα τα έβγαζα όλα θα τα έπλενα με λιγο ξύδι και έπειτα με άφθονο νερό και θα το ξανα έστηνα ).

Έπειτα πήγαινε πάρε τεστ νερού ,(αντιχλωριο που είχες πει στο παλιό το θεμα πηρες ? ) ,βακτήρια είπες οτι πηρες και ξεκινά το στρώσιμο ...αν θες πιο γρήγορο τροπο βρες μπόλι !

Δυστυχώς τα ψαράκια αυτα επειδη ειναι πολυ ρυπογόνα θα μπορουσες να τα κρατήσεις μονο με μεγάλα για τα λιτρα σου φίλτρα (κατα προτίμηση εξωτερικά) ,θέλουν απο οτι γνωρίζω κατεψυγμένη συχνα και καλο ειναι να τους ρίχνεις κανενα σαλιγκάρι μέσα κανει καλο στα "δόντια" τους ! Επισης θέλει περισσότερα λιτρα !! κατα την γνώμη μου πήγαινε πάρε ενα ενυδρείο 100 λιτρα πήγαινε πάρε και 1 μεγάλο εξωτερικό φιλτρο ,βρες τα σε καποιο μαγαζί (γιατι τα βρίσκει κανεις δύσκολα ) και αν τα κανεις όλα αυτα ,εδω ειμαι και εγω και όλα τα παιδιά να βοηθήσουμε !

Μην βιάζεσαι ,ξεκινά με υπομονή αργά αργά στήσε το ενυδρείο όπως πρεπει ανάλογα το είδος κανε τις μετρήσεις σου και εφόσον όλα ειναι έτοιμα το συζητάμε ! εδω ειμαςτε όλοι να τα πούμε !! αλλα εφόσον κατασταλαξεις και καπου !

Έγινε επεξεργασία - giannisss
  • Like 1

Άγγελε σε 6 ώρες πρόλαβες να καταλάβεις αν κάποιος ενδιαφέρεται η οχι να απαντήσει ?

Το αν δεν ξέρουν όλοι να σου απαντήσουν το σκέφτηκες ?

Το λεω πολυ φιλικά Άγγελε αλλα το χομπυ θέλει υπομονή φίλε,την τελευταία εβδομάδα έχεις φτιάξει ενα γαριδαδικο του οποίου σου ψωφισαν οι γαρίδες ,είπες να πάρεις ενα ενυδρείο για γκαπυ και ρώτησες απόψεις (το πηρες ?) τωρα ξεκινάς ενα νέο ενυδρείο στις 6:22 και στις 9:38 εχει επέλθει καταστροφή !

Αν θες πήγαινε και διάβασε στην βιβλιογραφία του γλυκού ,γενικά πως θα στρώσεις το ενυδρείο σου απο την αρχή (εγω θα τα έβγαζα όλα θα τα έπλενα με λιγο ξύδι και έπειτα με άφθονο νερό και θα το ξανα έστηνα ).

Έπειτα πήγαινε πάρε τεστ νερού ,(αντιχλωριο που είχες πει στο παλιό το θεμα πηρες ? ) ,βακτήρια είπες οτι πηρες και ξεκινά το στρώσιμο ...αν θες πιο γρήγορο τροπο βρες μπόλι !

Δυστυχώς τα ψαράκια αυτα επειδη ειναι πολυ ρυπογόνα θα μπορουσες να τα κρατήσεις μονο με μεγάλα για τα λιτρα σου φίλτρα (κατα προτίμηση εξωτερικά) ,θέλουν απο οτι γνωρίζω κατεψυγμένη συχνα και καλο ειναι να τους ρίχνεις κανενα σαλιγκάρι μέσα κανει καλο στα "δόντια" τους ! Επισης θέλει περισσότερα λιτρα !! κατα την γνώμη μου πήγαινε πάρε ενα ενυδρείο 100 λιτρα πήγαινε πάρε και 1 μεγάλο εξωτερικό φιλτρο ,βρες τα σε καποιο μαγαζί (γιατι τα βρίσκει κανεις δύσκολα ) και αν τα κανεις όλα αυτα ,εδω ειμαι και εγω και όλα τα παιδιά να βοηθήσουμε !

Μην βιάζεσαι ,ξεκινά με υπομονή αργά αργά στήσε το ενυδρείο όπως πρεπει ανάλογα το είδος κανε τις μετρήσεις σου και εφόσον όλα ειναι έτοιμα το συζητάμε ! εδω ειμαςτε όλοι να τα πούμε !! αλλα εφόσον κατασταλαξεις και καπου !

εχω παρει οτι μου εχεται πει το ενυδρειο θελω να το ξεκινισω σε 2 μηνες απο τορα οντος τελικα δεν μπορω να τα σιντιρισω στο ενυδρειο μου λογο οτι ειμαι αρχαριος οποτε θα παρω γαριδες και μπορει κανα μονομαχο/μονομαχινα αλλα σκεφτομουν οτι εχω ph 8,2 και ο μονομαχος θελει 7,5. 

ΥΓ το νερο ξεθολονει ειχα ριξει υπερβολικη δοση απο το nitrivec επρεπε να ριξω ενα καπακη και εριξα 2  :blush: για να ξεθολοσει εκλισα το φως νοριτερα και ανοιξα την αεραντλια 

άστο να επανέλθει σιγά σιγά το σύστημα ,μην βάλεις ζωντανά ακομα ! άστο να τρέξει ,ρίχνει ελάχιστη τροφή κάθε μέρα απο λιγο για να ξανα ξεκινησει το στρώσιμο και σε δυο μήνες θα ειναι έτοιμο !! για τον μονομάχο που είπες αν ειναι και βάλεις βαλτός μονο του γιατι με γαρίδες ή και θηλυκό θα έχεις θέματα ! αν ποτε θελήσεις για αναπαραγωγή ,θα πάρεις ενα ενυδρείο μακρύ και κοντα στα 100 λιτρα και πάνω με χαμηλή στάθμη και θα βάλεις 3-4 θηλυκά και οχι ενα γιατι θα φάει πολυ πίεση ! πάντως για αρχή ξεκινά το γαριδαδικο σου και εδω ειμαςτε !

άστο να επανέλθει σιγά σιγά το σύστημα ,μην βάλεις ζωντανά ακομα ! άστο να τρέξει ,ρίχνει ελάχιστη τροφή κάθε μέρα απο λιγο για να ξανα ξεκινησει το στρώσιμο και σε δυο μήνες θα ειναι έτοιμο !! για τον μονομάχο που είπες αν ειναι και βάλεις βαλτός μονο του γιατι με γαρίδες ή και θηλυκό θα έχεις θέματα ! αν ποτε θελήσεις για αναπαραγωγή ,θα πάρεις ενα ενυδρείο μακρύ και κοντα στα 100 λιτρα και πάνω με χαμηλή στάθμη και θα βάλεις 3-4 θηλυκά και οχι ενα γιατι θα φάει πολυ πίεση ! πάντως για αρχή ξεκινά το γαριδαδικο σου και εδω ειμαςτε !

το εχω αφισει να ηρεμισει, σε δυο μηνες θα βαλω ζωντανα εχω σκοπο να το γεμισω φυτα.Δεν μπορω να βαλω δυο θυλικες? γιατι αποτι ξερω δεν τσακονονται και ειναι η μια αρχηγος το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα καθαρα κανονικα μονο νερο ειναι 30 οποτε νομιζω φουλ φυτεμενο θα μπορουσα να βαλω τις δυο θηλικες αλλα αν λεω βλακιες διορθοσται με 

το εχω αφισει να ηρεμισει, σε δυο μηνες θα βαλω ζωντανα εχω σκοπο να το γεμισω φυτα.Δεν μπορω να βαλω δυο θυλικες? γιατι αποτι ξερω δεν τσακονονται και ειναι η μια αρχηγος το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα καθαρα κανονικα μονο νερο ειναι 30 οποτε νομιζω φουλ φυτεμενο θα μπορουσα να βαλω τις δυο θηλικες αλλα αν λεω βλακιες διορθοσται με

Άγγελε οι διαστάσεις του ενυδρείου ποιες ειναι ?

Άγγελε οι διαστάσεις του ενυδρείου ποιες ειναι ?

δεν τις ξερω για την ωρα θα το αφισω ολο το καλοκαιρη με τα σαλιγκαρια και καποια στιγμηθα βαλω ρεντ τσερρυ 

τον χειμωνα θα παρω ενα μεγαλο κυβο (το ειχαμε πει και σε αλλο θεμα) και ισως τον κανω θαλασσινο αν και μαρεσουν πολυ τα κοχιλοψαρα μουλτι 

θα δω τι θα κανω 

Καλησπερα Άγγελε.

Καταρχάς ψυχραιμία.

Για το αρχικό σου ερώτημα λοιπόν....Ποιό είδος πάφερ σε ενδιαφέρει και ποιό σκεφτεσε να βάλεις;

Θα ήθελες να δείς αναπραγωγή ή κάτι τέτοιο δεν σε ενδιαφέρει;

Όσο αφορά το ότι κανένας δεν σου απάντησε μην το καταδικάζεις...Δεν είναι όλοι πάνω απο το πληκτρολόγιο....συγκεκριμένα για τα πάφερ στην ελλάδα δέν νομίζω να βρείς αλλού άτομα με γνώσεις για τα συγκεκριμένα ψάρια....Ενημερωτικά να αναφέρω οτι ο Θανασης (ΤΑΝ) ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε στην ελλαδα (και έκαψε και εμένα) με πανω απο 15 διαφορετικά είδη και τις μοναδικές αναπαραγωγές σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά δη πάφερ...οπότε είσαι στο σωστό μέρος...λίγη υπομονή....η γνώση υπάρχει και πάντοτε μοιραζετε 'απλώχερα' σε όλους...αυτή είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του φόρουμ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Καλησπερα Άγγελε.

Καταρχάς ψυχραιμία.

Για το αρχικό σου ερώτημα λοιπόν....Ποιό είδος πάφερ σε ενδιαφέρει και ποιό σκεφτεσε να βάλεις;

Θα ήθελες να δείς αναπραγωγή ή κάτι τέτοιο δεν σε ενδιαφέρει;

Όσο αφορά το ότι κανένας δεν σου απάντησε μην το καταδικάζεις...Δεν είναι όλοι πάνω απο το πληκτρολόγιο....συγκεκριμένα για τα πάφερ στην ελλάδα δέν νομίζω να βρείς αλλού άτομα με γνώσεις για τα συγκεκριμένα ψάρια....Ενημερωτικά να αναφέρω οτι ο Θανασης (ΤΑΝ) ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε στην ελλαδα (και έκαψε και εμένα) με πανω απο 15 διαφορετικά είδη και τις μοναδικές αναπαραγωγές σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά δη πάφερ...οπότε είσαι στο σωστό μέρος...λίγη υπομονή....η γνώση υπάρχει και πάντοτε μοιραζετε 'απλώχερα' σε όλους...αυτή είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του φόρουμ....

εγω θελω να βαλω οποιο ειναι ποιο ευκολο και γινεται να το φροντισω, εγω ενα θελω δεν θελω αναπαραγωγη 

παντος συγνωμη δεν ηξερα οτι δεν εχουν αρκετες γνωσεις για το ιδως στην ελλαδα απλα θεωρισα οτι θα το ξερατε νιας και εδω ειναι ενας κοσμος γνωσεις  :thumbsu:

εγω θελω να βαλω οποιο ειναι ποιο ευκολο και γινεται να το φροντισω, εγω ενα θελω δεν θελω αναπαραγωγη

παντος συγνωμη δεν ηξερα οτι δεν εχουν αρκετες γνωσεις για το ιδως στην ελλαδα απλα θεωρισα οτι θα το ξερατε νιας και εδω ειναι ενας κοσμος γνωσεις :thumbsu:

Είναι ιδιαίτερα ψάρια και δεν 'έρχνται' συχνά στην ελλαδα.

Θα σου πρότεινα μιά ομάδα από Carinotetraodon Travancoricus τα οποιαμπορεις να βαλεις ομαδα, ξεχωρίζουν εύκολα το αρσενικό με το θηλυκό και τα πάνε θαυμάσια σε μικρά και φυτεμένα ενυδρεία!

Πιστεύω ότι άν παραγγείλεις σε κάποιο μαγαζί θα σου φέρουν μιας και δεν είναι πολύ σπάνια.

Είναι ιδιαίτερα ψάρια και δεν 'έρχνται' συχνά στην ελλαδα.

Θα σου πρότεινα μιά ομάδα από Carinotetraodon Travancoricus τα οποιαμπορεις να βαλεις ομαδα, ξεχωρίζουν εύκολα το αρσενικό με το θηλυκό και τα πάνε θαυμάσια σε μικρά και φυτεμένα ενυδρεία!

Πιστεύω ότι άν παραγγείλεις σε κάποιο μαγαζί θα σου φέρουν μιας και δεν είναι πολύ σπάνια.

αυτα μερεσουν ποιο πολυ!!!

μπορω να βαλω δυο εστω και ενα στο ενυδρειο τις φωτογραφιας? επισης για σαλιγκαρια που θελουν εχω ραμσχορν τα καφε αυτα κανουν για μεζε ?  :hehe

αυτα μερεσουν ποιο πολυ!!!

μπορω να βαλω δυο εστω και ενα στο ενυδρειο τις φωτογραφιας? επισης για σαλιγκαρια που θελουν εχω ραμσχορν τα καφε αυτα κανουν για μεζε ? :hehe

Ναί και ναί!

Μπορείς να βάλεις μια μικρή ομάδα και εφ όσον εχεις σαλιγκάρια για να συμπληρώνουν την διατροφή τους όλα θα πανε καλα!

Ναί και ναί!

Μπορείς να βάλεις μια μικρή ομάδα και εφ όσον εχεις σαλιγκάρια για να συμπληρώνουν την διατροφή τους όλα θα πανε καλα!

Σε ευχαριστο παρα πολυ αυτο το ψαρι μαρεσει πολυ, θα βαλω 1 αρσενικο με 2 θυλικα και θα το γεμισω με φυτα επισης μεχρι τον σεπτεμβρη θα φροντισω να αυξηθουν τα σαλιγκαρια!!!! :thumbsu:

Αρχισε να ψαχνεις απο τώρα τα μαγαζια για το ποιο μπορει να παραγγειλει και να σου φερει το συγκεκριμενο ειδος

Αρχισε να ψαχνεις απο τώρα τα μαγαζια για το ποιο μπορει να παραγγειλει και να σου φερει το συγκεκριμενο ειδος

νομιζω αυτο ειναι το ποιο ευκολο, καποιο θα υπαρχει που να εχει ακομα και στο μαγαζι νομιζω εχουν στο πετ σιτι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...