Jump to content

Ενυδρειο 60 lt σε ντουλάπι IKEA Besta.

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτησω μηπως κάποιος χρήστης του φόρουμ εχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ντουλάπι αποθήκευσης ως βαση ενυδρειου.

Οι διαστάσεις του ντουλαπιου ειναι 60x34x64 και του ενυδρειου 60 ή 61 x32 νομιζω.

Το υλικό ειναι το γνωστό τύπου ikea μοριοσανίδα με γέμισμα ανακυκλωμένου χαρτιού κτλ.

Στις οδηγιες λεει μέγιστο φορτίο/ ράφι 30 κιλά.

Δεν ξερω αν με αυτο εννοεί το βάρος που αντέχει το καθε ράφι μεσα ή σε αυτο περιλαμβάνεται και το μέγιστο φορτίο στο σκελετό γιατι εμας μας ενδιαφέρει ο σκελετός που θα ακουμπήσει το ενυδρειο και οχι το ράφι μεσα (αν εννοεί αυτο).

Ενταξει ο σκελετός στην πανω επιφάνεια ειναι 3cm περιπου χοντρός αλλα δεν ειναι μασίφ ξυλο.

Επίσης λογω μοριοσανίδας και πεπιεσμένου χαρτιού ισως υπαρχει προβλημα με νερά, υγρασία κτλ αλλα σκεφτομαι οτι μπορει να μπει κατι σαν λεπτό φενιζολ (;) αναμεςα ;;

Έκανα μια αναζήτησή στο Google πριν ανοίξω το θεμα, βρηκα ενα παρόμοιο θεμα σε καποιο φόρουμ για αλλο όμως έπιπλο αλλα δεν έβγαλα άκρη. Απλα ο καθενας εξέφραζε την αποψη του αλλα δε βρέθηκε κάποιος να το χρησιμοποιεί και ο ενδιαφερόμενος τελικα αγόρασε βαση για να ειναι σιγουρος. Αυτο πιθανον να κανω και εγω στο τελος απλα ειπα μηπως γλύτωσω τη βαση.

Μηπως το συγκεκριμένο το εχει κάποιος ;

Το εχω με ποδαράκια αλλα μπορει να μπει και χωρις.

Τι λέτε το ρισκάρω ή οχι ;

ποιο έπιπλο είναι όμως ;;;;; βάλε μια φωτό!

αν είναι αυτό που φαντάζομαι εγώ έχω το 80χ45 και είχα πάνω του 125ltρο χωρίς κανένα πρόβλημα επι 8 μήνες.

χωρίς πόδια όμως και στην αριστερή πλευρά είχα και τα 2 ντουλαπάκια που έχει ως εξτρα.Είναι συμαντικό να μην έχει πόδια για να διοχετεύει το βάρος στο δάπεδο και όχι στον σκελετό. το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι είναι πιο "στενό" το δικό σου με αποτέλεσμα όχι τόσο καλό κέντρο βάρους αρα και πιθανότητα 'στρέβλωσης' και στη συνέχια 'ξαπλ'ωματος' στο πλάι. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο :)

εγώ θα το τολμούσα δεν είναι πολύ ψυλό.... ο καθένας όμως παίρνει τα ρίσκα του... μην ξεχνάς ότι δεν είναι για ενυδρεία!!!! πάντως αν το βάλεις προτίμησε χωρίς ποδαράκια και ίσιο πάτωμα.

Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αντοχής λόγω βάρους αλλά δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί το υλικό, αν  για κάποιο λόγο βραχεί.

και κατι τελευταίο μηπως βοηθάει .

Στο ελληνικό και αγγλικό site του ikea για το ντουλάπι αυτο εχω βρει τις εξής πληροφορίες

post-62452-0-80988400-1465936381_thumb.jpeg

post-62452-0-69576700-1465936417_thumb.jpeg

60λιτρο δεν θα εβαζα γιατι δεν θα παταγε σωστα...

Τουλαχιστον στο συγκεκριμενο επιπλο...

60λιτρο δεν θα εβαζα γιατι δεν θα παταγε σωστα...

Τουλαχιστον στο συγκεκριμενο επιπλο...

Το ειχα σε παρομοιο επιπλο σχεδον χρονο..

Αν με ρωτησεις παντως τωρα εκτος απο τα εργοστασιακα και τις μασιφ κατασκευες δυσκολα θα εβαζα πια οτιδηποτε ενυδρειο σε αλλο επιπλο...

Εγω δεν θα εβαζα με τιποτα ενυδρειο επανω σε αυτο το επιπλο,το υλικο κατασκευης ειναι της πλακας.

• Like 1

Ούτε εγώ θα το εμπιστευομουν. Δεν μου γεμίζει το μάτι.

Μπορείς να βάλεις το ακριβές λίνκ από το ελληνικό site?

http://www.ikea.gr/apotelesmata-anazitisis/?q=besta

Όχι δέν κάνει.

Χωρίς κάθετο στήριγμα στην μέση μην το εμπιστευθείς.

Επιμένω οτι θα το έβαζα :P

Για να δικαιολογήσω το σκεπτικό μου και για να καταλάβετε γιατί δεν θα έβαζα 60 λιτρο που έγραψα νωρίτερα. . .

Το ενυδρείο έχει το ίδιο μήκος με το έπιπλο.Όλο το βάρος λοιπόν είναι στα 2 κάθετα. . .

Επιμένω οτι θα το έβαζα :P

Για να δικαιολογήσω το σκεπτικό μου και για να καταλάβετε γιατί δεν θα έβαζα 60 λιτρο που έγραψα νωρίτερα. . .

Το ενυδρείο έχει το ίδιο μήκος με το έπιπλο.Όλο το βάρος λοιπόν είναι στα 2 κάθετα. . .

Τα έπιπλα του ικεα δεν ειναι μασιφ ξυλο ουτε καν μελαμίνη... για αυτο ειναι τοσο ελαφρια ανάλογα με τον ογκο τους...

Εχω το ίδιο έπιπλο και και σε ποιο μεγαλο μεγεθος απο τα ικεα και δεν αντεχουν βαρος το λενε και στα χαρακτηριστικα τους...

Λενε περιπου 30 κιλα δυνατότητα και ενα ενυδρειο ζυγίζει περιπου 60+ ασε που το ξυλο ευαισθητο στο νερο το πινει σαν σφουγγάρι γιατι ειναι πολυ πορωδες....

Εγώ πάντος είχα 125 λιγεία πάνω του (στο μεγάλο) χωρίς κανένα πρόβλημα!

μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα οτι έπιπλο θες για ενυδρείο με μελαμίνη , απλα βάλε κάθετο στήριγμα στη μέση και 18αρα μελαμίνη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...