Jump to content

προβλημα με KH

Recommended Posts

φιλοι και φιλεσ τουφορουμ  καλησπερα σημερα εκανα τεστ τησ εταιριασ salifert και βρηκα τα κατωθι ΄΄αλλατοτητα 1024 -ph 8 NH(4) μικροτερο του 0,25---NO(3) 10----NO(2) 0-----PO(4) 0,003---CA 330 και το KH 15 προηγομενεσ μετρησεισ προ 15 ημερου εδειχναν ph 7,7 --ca 380kai  KH 9,9 αλατι χρησιμοποιω τησ red sea.απο καινουργια υλικα χησιμοποιησα το reef buffer για να ανεβασω το PH και τα reef plus kai reef trace ωσ ιχνοστοιχεια για την αναπτυξη των κοραλιων και τελοσ το reef complete για αυξηση ca kai mg kai strodio.θα ηθελα τα φωτα σασ α) πωσ ριχνω το kh χωρισ να βλαψω κατι αλλο και β) τι προκαλεσε την μεγαλη αυξηση του KH.ευχαριστω για τησ απαντησεισ εκ των προτερων

Καλησπερα φιλε

Μη γνωριζωντας γενικα το ενυδρειο σου οτι κ να πω θα ειναι "μαντεψιες",εικασιες κτλ κ οχι κατι σιγουρο.

Δεν γνωριζουμε ουτε ποσο καιρο τρεχει,τι οργανισμους φιλοξενει,ρουτινες κτλ

Τελειως γενικα κ με βαση μονο αυτα τα οποια ανεφερες στο παραπανω ποστ θεωρω πως και παντα κατα την ταπεινη μου αποψη

-μηπως κατα λαθος χρησιμοποιησες το αλατι της red sea αλλα το pro?Εχει υψηλες τιμες κ θα μπορουσε να στο ανεβασει

-ειδα πως το ασβεστιο σου εχει πεσει(δεν γνωριζω το λογο) και μια ανισορροπια στις τρεις τιμες ασβεστιο-kh-μαγνησιο μπορει να ανεβασει η' να ριξει καποιο απο τα υπολοιπα.Δηλαδη μπορει να μην ανεβηκε το kh αμεσα αλλα εμμεσα απο την πτωση του ασβεστιου.

-το kh εαν εχεις μια δοσομετρικη που να το χορηγει καθημερινα και σταματησει ο ρυθμος με τον οποιο τον καταναλωνουν τα κοραλια/οργανισμοι(για οποιοδηποτε λογο), ενω η δοσομετρικη/ριακτορας συνεχισει να χορηγει,τοτε εκεινο θα ανεβει.

-δες αν ειναι οκ και τα τεστ 

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις για να διορθωσεις τις τιμες σου(να ανεβει και το ασβεστιο που ειναι πολυ χαμηλα)μια-δυο μεγαλες αλλαγες νερου με καποιο αλατι το οποιο εχει χαμηλο kh(7,7-7) και φυσιολογικες τιμες οσον αφορα στα υπολοιπα.

Δεν θα βλαψεις απολυτως τιποτε αλλο και ισια ισα που οι οργανισμοι που φιλοξενεις θα εκτιμησουν το ανανεωμενο νερο.

Εαν εχεις χρονο και διαθεση παρουσιασε μας αναλυτικα το ενυδρειο σου στα ενυδρεια μελλων :thumbsu:

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις για να διορθωσεις τις τιμες σου(να ανεβει και το ασβεστιο που ειναι πολυ χαμηλα)μια-δυο μεγαλες αλλαγες νερου με καποιο αλατι το οποιο εχει χαμηλο kh(7,7-7) και φυσιολογικες τιμες οσον αφορα στα υπολοιπα.

Δεν θα βλαψεις απολυτως τιποτε αλλο και ισια ισα που οι οργανισμοι που φιλοξενεις θα εκτιμησουν το ανανεωμενο νερο.

+1

καλημερα στουσ φιλουσ που ειχαν χρονο να μου απαντησουν λοιπον το ενυδρειο 200 λ, απο φωτισμο ενα φωτιστικο λεντ 90 w και 2*25 φωτιστικο της glo, τρεχει ενα χρονο φοραει σκιμερ mc 600 και εξωτερικο φιλτρο eheim profecional 2 δεν διαθετει sub και αλλαγεσ νερου χωρισ οσμωση καθε 15 ημερο .απο κοραλια εφιλιες μανιταρια ενα buble coral ξενιες σαρκοφυτο και μια buble tip , απο ψαρια ενα blue tank kai ena yellow tank ενα κλουν και 6 σαλικαρια trophous. απο συντηριτηκα τα εχω προαναφερει στο ποστ επανω και απο αλατι τησ red sea το οποιο δειχνει ασβεστιο 410 mg 1230 kai alk /kh 2,8/7,7 ελπιζω να βοηθησα

Καλημερα ανεβασε λιγο το μαγνησιο,τωρα για το φωτισμο ελπιζω το ενυδρειο να ειναι μεχρι 60 εκ.μηκος εαν ναι για τους κατοικους που εχεις ειναι οκ.Στο εξωτερικο φιλτρο μπορει να βαλεις ανθρακα αντιφωσφορο χωρις σφουγγαρια χωρις τιποτα αλλο.Εαν υπαρχουν σφουγγαρια μεσα τα βγαζεις.Επισεις μπορεις να τα βαλεις στο media box του mc600 και να καταργησης το φιλτρο.Η προσθηκη βακτηριων καλο ειναι να γινετε καθε βδομαδα.Καλη συνεχεια.

το ενυδρειο ειναι κυβος 60*60*60 ,στο φιλτρο καθε τρεισ μηνες αλλαζω ανθρακα αντιφωσφωρο ,σφουγγαρια οντως εχω και βακτηρια προσθετω καθε αλλαγη 15ημερου.σημερα μετρησα ca 300 kai Kh 13 χωρις να εχω κανει κατι στο KH πως μεταβαλεται ευχαριστω.να διεκρινησω πως ζωντανα και κοραλια ειναι σε καλη κατασταση και το νερο ιδιαιτερα διαυγες

Καλημερα ανεβασε λιγο το μαγνησιο,τωρα για το φωτισμο ελπιζω το ενυδρειο να ειναι μεχρι 60 εκ.μηκος εαν ναι για τους κατοικους που εχεις ειναι οκ.Στο εξωτερικο φιλτρο μπορει να βαλεις ανθρακα αντιφωσφορο χωρις σφουγγαρια χωρις τιποτα αλλο.Εαν υπαρχουν σφουγγαρια μεσα τα βγαζεις.Επισεις μπορεις να τα βαλεις στο media box του mc600 και να καταργησης το φιλτρο.Η προσθηκη βακτηριων καλο ειναι να γινετε καθε βδομαδα.Καλη συνεχεια.

+1

Αν και τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα η δικιά μου η σκέψη ( αν οι μετρήσεις σου είναι σωστές ) θα ήταν να χρεισιμοποιουσες ξεχωριστά σκευάσματα για κάθε τιμή !

Κάθε οργανισμός εχει την δικιά του κατανάλωση άρα μήπως θα ήταν καλύτερο να έδινες διαφορετικό buffer (σκόνη )

το ενυδρειο ειναι κυβος 60*60*60 ,στο φιλτρο καθε τρεισ μηνες αλλαζω ανθρακα αντιφωσφωρο ,σφουγγαρια οντως εχω και βακτηρια προσθετω καθε αλλαγη 15ημερου.σημερα μετρησα ca 300 kai Kh 13 χωρις να εχω κανει κατι στο KH πως μεταβαλεται ευχαριστω.να διεκρινησω πως ζωντανα και κοραλια ειναι σε καλη κατασταση και το νερο ιδιαιτερα διαυγες

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι Kh και Ca έχουν κάποια σχέση. Αν δεν κάνω λάθος το υψηλό Kh επηρεάζει αρνητικά τη συγκέντρωση Ca (προς τα κάτω). Με κάθε επιφύλαξη αυτό..Επιπλέον αντιφώσφωρο και άνθρακα αλλάζεις κάθε 3μηνο; Είναι πολύ μεγάλο διάστημα!Για το πρώτο συνήθως είναι 20-25 μέρες και για το δεύτερο μήνας! Απο ένα σημείο και μετά χάνουν τις ιδιότητες τους και είναι άχρηστα. Μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα!

Τωρα το διαβασα, φιλε μου επειγοντως α/ο θα χεις κι αλλα προβληματα στο μελλον!

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4

Συμφωνώ με τον submarine για την όσμωση αλλά μέσα σε μια βδομάδα από 9 στο 15 είναι πολυ !

Εκτός αν κάτι άλλαξε στην παροχή ;

Εδω πρεπει να ρωτησουμε με ποιο αλατι κανεις αλλαγες δευτερον καθε 3 μηνες αλλαζεις ανθρακα-αντιφωσφωρο?λαθος μεγαλο ,μετρας?αυτα δεν δουλευουν πλεον εχου γινει βιολογικο υλικο και λερωνουν το νερο-μολυνουν.Εκανες καμια αλλαγη στις ρουτινες?Δεν βαζεις καμια φωτο θα βοηθησει πολυ.

ελπιζω να μπηκε η φωτο προκειμενου να εχετε μια ιδεα

post-52048-0-81527400-1465843038_thumb.jpg

Με τα ζωντανα που εχεις η καταναλωσει του kh ειναι ελλαχιστηΘα σου πρωτεινα να περεις το red sea το απλο ,εξαιρετικο ευκολοδιαλυτο και με σταθερες τιμες.Διακρινω υψηλα νιτρικα και φωσφωρικα και ελαχιστο κυανο σε διαφορα σημεια.Χρειαζεσε αντιφωσφωρο με αλλαγη καθε 15 με 20 μερες με την λογικη οτι εχεις ελαφρυ χερι και ανθρακα καθε μηνα αλλαγη.Μια μετρηση θα βοηθαγε πολυ.

Έγινε επεξεργασία - niknik

καλησπερα και παλι προς ενημερωση των φιλων να πω τα κατωθι το αλατι ειναι της red sea το απλο αλλαγη νερου καθε 15 ημερο .οσον αφορα το θεμα ανθρακα και αντιφωσφορο θα ηθελα να σας πω οτι δεν ειναι κατι που σκεφτηκα να τους αλλαζω καθε τρεις μηνες απο μονος μου αλλα υστερα απο παροτρηνση ειδικου οπου και μου το ειπε .κατα την γνωμη μου δεν εχω πριβληματα καθως δεν εχω νιτρικα η φωσφορικα παρολο οτι ταιζω ημερησιως τρεις φορες .προς ενημετωση εκανα τεστ σαλιφερτ τωρα το απογευμα ca 340 απο 330 εχθες και KH 15 απο 13 εχθες το απογευμα .απλα εχω τρεις μερες σταματησει να ριχνω buffer γιατι πιστευω οτι αυτο φταει προσπαθησα να ανεβασω ph ανεβηκε 8 απλα δημιουργησε μεταβολες στο Kh και θελω να ρωτησω οντως μπορει να επηρεασει

φιλε νικνικ να ρωτησω νιτρικα 10 ειναι οντως πολλα ,και το βακτηριο κυανο πες μου που ακριβως εντοπισες να ελεγξω

καλησπερα και παλι προς ενημερωση των φιλων να πω τα κατωθι το αλατι ειναι της red sea το απλο αλλαγη νερου καθε 15 ημερο .οσον αφορα το θεμα ανθρακα και αντιφωσφορο θα ηθελα να σας πω οτι δεν ειναι κατι που σκεφτηκα να τους αλλαζω καθε τρεις μηνες απο μονος μου αλλα υστερα απο παροτρηνση ειδικου οπου και μου το ειπε .κατα την γνωμη μου δεν εχω πριβληματα καθως δεν εχω νιτρικα η φωσφορικα παρολο οτι ταιζω ημερησιως τρεις φορες .προς ενημετωση εκανα τεστ σαλιφερτ τωρα το απογευμα ca 340 απο 330 εχθες και KH 15 απο 13 εχθες το απογευμα .απλα εχω τρεις μερες σταματησει να ριχνω buffer γιατι πιστευω οτι αυτο φταει προσπαθησα να ανεβασω ph ανεβηκε 8 απλα δημιουργησε μεταβολες στο Kh και θελω να ρωτησω οντως μπορει να επηρεασει

Κοιτα φιλε μου εγω θα πω την αποψη μου και μονο (Ειδικος)οπως τον λες δεν τον ξερω φυσικα τον ανθρωπο ,και να σου ειπε οτι καθε 3 μηνες μπορεις να αλλαζεις ανθρακα και αντιφωσφωρο δεν παιζει.Μονο ζημια θα κανεις στο συστημα ειδικα οπως λες οτι ταιζεις 3 φορες την ημερα.Τωρα πολυ ωραιο και πολυ σωστα δουλευεις αυτο το αλατι.Το bufer ναι επηρεαζει το kh σιγουρα,το σταματας,μου εχει συμβει στο παρελθον και σε μενα.

• Like 1

φιλε νικνικ να ρωτησω νιτρικα 10 ειναι οντως πολλα ,και το βακτηριο κυανο πες μου που ακριβως εντοπισες να ελεγξω

Για τα soft και lps σιγουρα οχι δεν ειναι.Το κυανο εαν δεν κανω λαθος εχει αρχισει να διμιουργειτε στο δεξι τζαμι.Εχεις αλγες πολλες που σημαινει εαν βγαιναν τωρα ολες τα νιτρικα θα πηγαιναν 20 και βεβαια τα φωσφωρικα σε αναλογη αυξηση.

αν εννοεις το κοκκινο στο δεξι τζαμι νομιζα οτι ειναι κοραλλινη γιατι με την ξυστρα φευγει παντως σε ευχαριστω για της υποδειξεις

αν εννοεις το κοκκινο στο δεξι τζαμι νομιζα οτι ειναι κοραλλινη γιατι με την ξυστρα φευγει παντως σε ευχαριστω για της υποδειξεις

Εαν μοιαζει με βλεννα ειναι εαν γινετε τριμα δεν ειναι.

Εαν μοιαζει με βλεννα ειναι εαν γινετε τριμα δεν ειναι.

Και έμενα πάντως για κυανό μου κάνει στη φωτογραφία...

Aνθρακα "ενεργο" αλλαγη καθε 15 μερες και αντιφωσφωρο "σιδηρου" καθε μηνα

• Like 1

καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το θεμα αλλαγων ανθρακα και αντιφωσφορο γιατι βλεπω οτι οι αποψεις μας δεν συμπιπτουν και θα εξηγησω ανατρεχοντας σε προηγουμενα αρθρα φιλων του φορουμ (ευγενιος) λεει ο ανθρακας εχει την ταση να αποροφαει και καλες(ιχνοστοιχεια) και κακες ουσιες,επιπλεον ελεγε οτι δειγμα οτι εχει τελειωσει ειναι η εμφανιση κιτρινου χρωματος στο νερο ,ενω οταν ειναι ενεργος εχουμε διαυγεια .και ρωτω για ποιο λογο να κανω αλλαγες νωριτερα (δεν νομιζω οτι ισυει η αποψη οτι γινεται βιολογικο υλικο )απο την στιγμη που δεν διακρινω δειγμα οτι εχει τελειωσει οταν εμπειρωτεροι απο εμενα του φορουμ υποστηριζουν οτι σε μεγαλα ενυδρεια ισως να μην επρεπε να υπαρχει.θα με ενδιεφερε η γνωμη σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...