Panoslam 29 Ιουλίου 2016 Author #51 Share 29 Ιουλίου 2016 Στο νέο σφουγγάρι υαλοβάμβακα και siporax στο παλιό μόνο σφουγγάρι και υαλοβάμβακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 30 Ιουλίου 2016 Author #52 Share 30 Ιουλίου 2016 Έκανα μέτρηση αμμωνίας και μετράω 0,25mg/l. Μέσα είναι ο πλεκο μου. Είναι μεγάλη σαν τιμή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 30 Ιουλίου 2016 #53 Share 30 Ιουλίου 2016 Έπρεπε να είναι μηδέν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 30 Ιουλίου 2016 Author #54 Share 30 Ιουλίου 2016 Να τον αφήσω μέσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 30 Ιουλίου 2016 #55 Share 30 Ιουλίου 2016 Διαβασα καπου οτι αν ριξεις primer της seachem μετατρεπει την αμμωνια σε αβλαβη για τα ψαρια. Αν καποιος το γνωριζει ας το επιβεβαιωσει για να ριξεις μεχρι το μπολι να φερει τις τιμες στα κανονικα επιπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 30 Ιουλίου 2016 Author #56 Share 30 Ιουλίου 2016 Μακάρι νά ισχύει αλλά που θα το βρω σαββατοκύριακο; Ή αν υπάρχει κάνεις κοντά στην περιοχή μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Ιουλίου 2016 #57 Share 30 Ιουλίου 2016 Διαβασα καπου οτι αν ριξεις primer της seachem μετατρεπει την αμμωνια σε αβλαβη για τα ψαρια. Αν καποιος το γνωριζει ας το επιβεβαιωσει για να ριξεις μεχρι το μπολι να φερει τις τιμες στα κανονικα επιπεδα. Ισχύει απόλυτα.Για πρόβλημα αντιμετώπισης αμμωνίας μπορεί να φτάσεις μέχρι και σε δόση πενταπλάσια της αναγραφόμενης. Θα βοηθούσε επίσης παράλληλα μικρή αλλαγή νερού, καλή ανατάραξη της επιφανείας και εννοείτε ελάχιστο έως καθόλου τάισμα. Η αμμωνία βέβαια θα εξακολουθεί να είναι μετρήσιμη αλλά ατοξική επειδή θα έχει μετατραπεί σε αμμώνιο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Αυγούστου 2016 #58 Share 3 Αυγούστου 2016 Πως πάμε εδώ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 3 Αυγούστου 2016 Author #59 Share 3 Αυγούστου 2016 Οι τελευταίες μου μετρήσεις είναι: NH3/Nh4 0 No3 λιγότερο από 5 No2 0 Ph 8 Gh 7 Kh 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 4 Αυγούστου 2016 Author #60 Share 4 Αυγούστου 2016 Είναι καλές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Αυγούστου 2016 #61 Share 4 Αυγούστου 2016 Είναι καλές; Μια χαρά είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Αυγούστου 2016 #62 Share 4 Αυγούστου 2016 Αν ισχυουν και σήμερα είναι καλές . Τα μετρήσιμα νιτρικά δείχνουν οτι ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 9 Αυγούστου 2016 Author #63 Share 9 Αυγούστου 2016 Λοιπόν έκανα προχθές μια μεγάλη αλλαγή νερού 50% έκανα πριν λίγο τα τεστ και έχω ακριβώς τις ίδιες τιμές,Εφόσον είμαι εντάξει λέω να πάρω σήμερα 4 γκάμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 9 Αυγούστου 2016 #64 Share 9 Αυγούστου 2016 Να πάρεις αλλά να προσέχεις τις πρώτες ημέρες και να ταίζεις ευλαβικά!! 1-2 φυλλαράκια αρκούν ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 9 Αυγούστου 2016 Author #65 Share 9 Αυγούστου 2016 (edited) Τελικά πήρα 2 ξιφοφόρους για αρχή αρσενικό και θηλυκό.Ο θηλυκός παρατήρησα αναπνέει γρήγορα και κάθετε κάτω στον βυθό.Τι μπορεί να έχει? Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2016 - Panoslam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 9 Αυγούστου 2016 #66 Share 9 Αυγούστου 2016 Προσαρμογή έκανες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 10 Αυγούστου 2016 Author #67 Share 10 Αυγούστου 2016 Ναι έκανα αλλά το παρατήρησα και όταν το έφερα στη σακούλα κάτω καθοτανε. Τελικά σήμερα το πρωί το νεκρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 10 Αυγούστου 2016 Author #68 Share 10 Αυγούστου 2016 Ξέχασα να αναφέρω ότι το βρήκα να του λείπει και σάρκα ή ο πλεκο ή ο ξιφοφορος το χαζοεφαγε. Μπορει αν ήταν άρρωστο να κόλλησαν κάτι από το άλλο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 10 Αυγούστου 2016 #69 Share 10 Αυγούστου 2016 αν δεν παρατήρησες κάτι πριν πεθάνει το ψάρι μάλλον το έφαγε το πλεκο... μήπως τραυματίστηκε στο πετ σοπ όταν το ''ψάρευε'' ο μαγαζάτορας? να παρατηρείς πάντα τα ψάρια πριν οποία αγορά και να τα διαλέγεις ένα ένα, όταν βλέπεις οτιδήποτε ξεφεύγει του κανονικού να μην το παίρνεις. στην Κέρκυρα που είμαι εγώ αγόρασα τις προάλλες 6 καρδυναλιους, όταν τους είδα μέσα στην σακούλα , οι 4 είχαν ελαττώματα (χρώμα , σκελετικά κλπ) και είπα του πετσοπα να μου τους αλλάξει αμέσως , αυτός τους κοιτάζει και μου λεει με απορία , γιατι τι έχουν? του εξηγώ και μου απαντάει εεεελαα μωρεε δεν είναι προβλήματα αυτά, απλά είναι σπάνιοι, κράτα τους σπάνιους και φερε μου νορμαλ καλά και το οτι πουλάνε το excel για λίπασμα ... και πάλι να εξηγώ και πάλι να μην καταλαβαίνουν ... είπα πολλά το ξέρω, απλα υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη και εκμετάλλευση/κακομεταχείριση στα καταστήματα απλά πρόσεχε στις αγορές , καμία φορά τραυματίζονται τα ψαράκια οταν τα πιάνουν με την απόχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 10 Αυγούστου 2016 Author #70 Share 10 Αυγούστου 2016 Μην λέω ψέματα δεν είδα πως ήταν στο ενυδρείο του πετ σοπ γιατί είναι γνωστός και με την κουβέντα δεν προσεξα.τον πείρα σήμερα τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν όλα υγιέστατα και απλά μπορεί να είναι από θέμα στρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 11 Αυγούστου 2016 #71 Share 11 Αυγούστου 2016 Δεν προκειται ποτε να σου πει κανενα πετ σοπ οτι ειχε προβλημα το ψαρι απο πριν. Εσυ σιγα σιγα θα μαθεις να ξεχωριζεις αυτα που ειναι καπως. Η ευκολη διαγνωση ειναι οτι στρεσαριστικαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 12 Αυγούστου 2016 Author #72 Share 12 Αυγούστου 2016 Σίγουρα ναι αυτό να λέγετε κανείς δεν θα πει την αλήθεια. Η σύνθεσή μου τώρα είναι ο πλέκο 3 γκάμπι και 2 ξιφοφόροι.Το θέμα είναι ότι μου έχουν ρημάξει τα φυτά (Hygrophila polysperma) από τα 20 μείνανε 5-6 και αυτά όχι για πολύ ακόμα. Τι μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Αυγούστου 2016 #73 Share 13 Αυγούστου 2016 Δυσκολο να σου τρωνε αυτα τα ψαρια τα φυτα σου,απο κατι αλλο σου χαλανε τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panoslam 16 Αυγούστου 2016 Author #74 Share 16 Αυγούστου 2016 Και όμως μάλλον ο ξιφοφόρος την κάνει την ζημιά και δεν ξέρω τι να κάνω το 80% των φυτών πλέον επιπλέουν. Μια ερωτησούλα αγόρασα flyval biomax για το 2ο φίλτρο πυ θα μπει στο μικρό ενυδρείο αλλά είναι πολύ μεγάλα τα κομμάτια αν τα σπάσω και τα βάλω σε δυχτάκι ή καλσόν έχει θέμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 27 Αυγούστου 2016 #75 Share 27 Αυγούστου 2016 Μόλις διάβασα το θέμα σου. Για να είσαι σίγουρος την επόμενη φορά ότι τυχούσα απώλεια νέου ψαριού δεν οφείλεται στο κατάστημα από όπου το προμηθευτηκες, διάβασε τα παρακάτω, θα βοηθήσουν. http://www.aquazone.gr/forums/topic/34220-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF/?fromsearch=1 http://www.aquazone.gr/forums/topic/74611-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AE-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος