Jump to content

Νέο ενυδρείο

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Για 'μένα, api σε όλα εκτός από νιτρικά και φωσφορικά.

Ωραία κάτι ακόμα έχω ένα φίλτρο HL-BT400 και έλεγα να του βάλω μέσα http://www.aquavivere.gr/analosima/ulika-filtrwn/sera-siporax-mini-35-gr αρκεί ή θέλει και άλλο?

Λογικά όπως το βλέπω σε φώτο στο google θα φτάσει. Αλλά βλέπεις και κάνεις. Αν δεις και χωράει και άλλο, 2.50 ευρώ κάνει, πας και παίρνεις και άλλο.

Αυτή τη στιγμή δεν έχεις βιολογικό υλικό;

Με προβληματίζουν πολύ τα τεστ έχω έτοιμη παραγγελία από το http://www.aquavivere.gr/ και δεν ξέρω ποια να επιλέξω γιατί το budget είναι περιορισμένο.

Τα aquili είναι καλά απλά για να έχεις μια εικόνα. Δηλαδή όταν αρχίσεις τον κύκλο του αζώτου, θα σου δείξουν ότι έχεις αμμωνία, μετά νιτρώδη και τέλος νιτρικά. Μπορεί τα νούμερα αυτά να είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από άλλα πιο έμπιστα, αλλά την ιδέα την έχεις.

Τώρα αργότερα που θα έχει στρώσει το ενυδρείο, θα έχει σημασία αν τα νιτρικά είναι 20 ή 30. Αυτό δεν μπορεί να στο δείξει με ασφάλεια.

Είδες και στο θέμα μου τι απόκλιση είχα.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Για αρχή όπως σου είπε και ο Άγγελος παραπάνω, είναι μια χαρά ώστε να έχεις ένα μπούσουλα.

Τα ψαράκια που είχες μέσα τι απέγιναν?

Τα γκαμπυ μου δυστυχώς φύγανε ο πλεκο είναι ακόμα στο μικρό το ενυδρείο. Τώρα όσο αφορά το νέο ακόμα δεν το έχω στήσει περιμένω τα πράγματα από μέρα σε μέρα το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω το νέο φίλτρο στο μικρό ενυδρείο

Επειδή μπερδεύτηκα, βιολογικό υλικό έχεις στο φίλτρο που είναι ο πλέκο;

Ξεκίνα με αυτό. Προσοχή στο τάισμα στην αρχή.

Αν μπορείς να βρεις μπόλι ακόμα καλύτερα.

Μια μικρή βοήθεια

Το μικρό ενυδρείο θα το δώσω σε έναν φίλο και θα το στήσει από την αρχή.Μόλις τώρα έβαλα το χαλίκι στο νέο ενυδρείο μετά από καλό ξέπλυμα.Να βάλω τα δυο φίλτρα μέσα παλιό και νέο και όλο το νερό από το μικρό και να συμπληρώσω με φρέσκο το υπόλοιπο? Το παλιό είναι 20 λίτρα το νέο 60-65 άρα θα χρειαστεί 2/3 φρέσκου νερού. 

Το παλιό είναι στρωμένο; Πόσο καιρό τρέχει;

Κανονικά ούτε ο πλέκο έπρεπε να είναι μέσα σε άστρωτο ενυδρείο. Άσε τον όμως αν δεν έχεις κάπου αλλού να τον βάλεις.

Ψάρια, αναλόγως την μέθοδο που θα στρώσεις. Αν μπολιάσεις, μπορείς να βάλεις και την επόμενη μέρα (καλύτερα την ίδια όμως). Αν στρώσεις με βακτήρια, ό,τι γράφουν οι οδηγίες.

Κάποια γράφουν ότι μπορείς να βάλεις απ' την πρώτη κιόλας μέρα (προσωπικά δεν συμφωνώ, στην ουσία με αυτό τον τρόπο το στρώσιμο το κάνουν τα ψάρια με την αμμωνία που παράγουν από τροφή και ακαθαρσίες). 

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Ναι αλλά το μικρό είναι στρωμένο και μεταφέρω και νερό και φίλτρο. Όσο αφορά το μεγάλο το γέμισα μέχρι την μέση και από Δευτέρα θα του συμπληρώσω νερό 

Τι υλικά έχεις μέσα στο φίλτρο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...