Jump to content

Νέο ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Πριν ξεκινησω με το νέο ενυδρείο ας πω την πορεία μου μέχρι τώρα.έχω ένα ενυδρείο 20 λίτρων με ένα πλαστικό φυτό πολύχρωμο χαλίκι και φιλτρακι με σφουγγάρι και άνθρακα.είχα μέσα έναν pleco και εναν κογκολεζο.όλα κυλούσαν ωραία χωρίς προβλήματα μέχρι που ένα πρωί ο χρυσοψαρακος έφυγε ( κάτι που με στεναχωρισε πολύ ) διάβασα αρκετά και είδα τα λάθη που είχα ( νομίζω) . ή πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να αγοράσω νέο ενυδρείο 60 λίτρων βάση κατασκευαστή με φίλτρο και λαμπα και θέλω τα φωτα σας για το στήσιμο του με εύκολα φυτα. Ξέχασα να πω ότι στο μικρό τώρα έχω τον pleco και 3 gubbies 1 αρσενικό 2 θηλυκά και θέλω να τα μεταφέρω στο νέο.

Καλώς ήρθες!

Για τον κύκλο του αζώτου έχεις διαβάσει; Το φίλτρο (βασικά τα υλικά του φίλτρου) πρέπει να περάσει από μια διαδικασία όπου θα είναι έτοιμο μετά να δεχθεί τα ψάρια.

Αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά τα έχεις διαβάσει αυτά;

Ναι έχω διαβάσει για τον κύκλο του αζώτου και όλα τα σχετικσ. Τώρα μία άκυρη ερώτηση ακόμα σκέφτομαι που θα το βάλω και λέω να βγάλω την τηλεόραση από το έπιπλο και να την κρεμασω στον τοίχο και στη θέση της να βάλω το ενυδρείο. Το μόνο που με απασχολεί είναι το βράδι δεν θα κουράζει το φως του ενυδρείου στο να βλέπεις τηλεόραση;

Ναι έχω διαβάσει για τον κύκλο του αζώτου και όλα τα σχετικσ. Τώρα μία άκυρη ερώτηση ακόμα σκέφτομαι που θα το βάλω και λέω να βγάλω την τηλεόραση από το έπιπλο και να την κρεμασω στον τοίχο και στη θέση της να βάλω το ενυδρείο. Το μόνο που με απασχολεί είναι το βράδι δεν θα κουράζει το φως του ενυδρείου στο να βλέπεις τηλεόραση;

εγω θα σου προτινα να αλλαξεις το χαλικι και να βαλεις ενα που να ειναι με φυσικα χρωματα επισης να αλλαξεις το μαμισιο φιλτρο γιατι μονο κακο κανει 

Για το χαλίκι συμφωνώ, αλλά γιατί το μαμίσιο φίλτρο κάνει κακό; Κακό είναι να μην έχεις καθόλου φίλτρο.

Φίλε Πάνο, τα φώτα του ενυδρείου μην τα έχεις ανοιχτά όταν κοιμάσαι, προσπάθησε να τα έχεις ανοιχτά 8 ώρες αλλά στο διάστημα που δεν σε ενοχλεί και να είναι όσο το δυνατόν οι πραγματικές συνθήκες.

Δηλαδή όταν έχουμε εμείς ημέρα να έχει και το ενυδρείο. Πάρε έναν χρονοδιακόπτη απ' το jumbo με 3-4 ευρώ και ρύθμισέ το 13:00-21:00.

• Like 1

Για το χαλίκι συμφωνώ, αλλά γιατί το μαμίσιο φίλτρο κάνει κακό; Κακό είναι να μην έχεις καθόλου φίλτρο.

Φίλε Πάνο, τα φώτα του ενυδρείου μην τα έχεις ανοιχτά όταν κοιμάσαι, προσπάθησε να τα έχεις ανοιχτά 8 ώρες αλλά στο διάστημα που δεν σε ενοχλεί και να είναι όσο το δυνατόν οι πραγματικές συνθήκες.

Δηλαδή όταν έχουμε εμείς ημέρα να έχει και το ενυδρείο. Πάρε έναν χρονοδιακόπτη απ' το jumbo με 3-4 ευρώ και ρύθμισέ το 13:00-21:00.

οταν ενοω κακο ενοω οτι ειναι κακης ποιοτιτας και να υπολιτουργει συν οτι κανουν πολυ φασαρια και τρομαζουν τα ψαρακια επισης το σφουγκαρι που εχουν ολα αυτα εχει μεγαλες τρυπες που περνανε διαφορες ακαθαρισιες 

επισης επιδη ειχα κανει το ιδιο λαθος να βαλο πλεκο στα 20 λιτρα θα σου προτινα ή να παρεις αλλο ενυδρειο μεγαλυτερο ή να τον δοσεις γιατι γινεται τερας!!! εμενα εφτασε 12 εκατοστα

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

οταν ενοω κακο ενοω οτι ειναι κακης ποιοτιτας και να υπολιτουργει συν οτι κανουν πολυ φασαρια και τρομαζουν τα ψαρακια επισης το σφουγκαρι που εχουν ολα αυτα εχει μεγαλες τρυπες που περνανε διαφορες ακαθαρισιες 

επισης επιδη ειχα κανει το ιδιο λαθος να βαλο πλεκο στα 20 λιτρα θα σου προτινα ή να παρεις αλλο ενυδρειο μεγαλυτερο ή να τον δοσεις γιατι γινεται τερας!!! εμενα εφτασε 12 εκατοστα

Σε αυτό συμφωνώ.

Δεν συμφωνώ στο ότι υπολειτουργεί, στα λίτρα του είναι μια χαρά αυτό το φιλτράκι (αν καταλαβαίνω καλά είναι το jumboενυδρείο).

Επίσης δεν κάνει καθόλου φασαρία, εκτός και αν το έχεις σηκώσει αρκετά απ' την επιφάνεια του νερού όπου τότε ακούγεται το πιτσίλισμα του νερού. Δεν υπάρχει περίπτωση τα ψαράκια να τρομάξουν απ' τον θόρυβο του φίλτρου, εκτός και αν η φτερωτή έχει μέσα πέτρες :P.

Τα σφουγγάρια που έχει μέσα είναι 2 ειδών: χοντρότρυπο για να κρατάει τις πολλές ακαθαρσίες και ενυδρειακό βαμβάκι για να κρατάει τα πιο λεπτά.

Απλά αφαιρεί τον άνθρακα, κόβει τα σφουγγάρια στη μέση και στον χώρο που γλίτωσε βάζει ένα ματσάκι βιολογικό υλικό sera siporax mini.

Σε αυτό συμφωνώ.

Δεν συμφωνώ στο ότι υπολειτουργεί, στα λίτρα του είναι μια χαρά αυτό το φιλτράκι (αν καταλαβαίνω καλά είναι το jumboενυδρείο).

Επίσης δεν κάνει καθόλου φασαρία, εκτός και αν το έχεις σηκώσει αρκετά απ' την επιφάνεια του νερού όπου τότε ακούγεται το πιτσίλισμα του νερού. Δεν υπάρχει περίπτωση τα ψαράκια να τρομάξουν απ' τον θόρυβο του φίλτρου, εκτός και αν η φτερωτή έχει μέσα πέτρες :P.

Τα σφουγγάρια που έχει μέσα είναι 2 ειδών: χοντρότρυπο για να κρατάει τις πολλές ακαθαρσίες και ενυδρειακό βαμβάκι για να κρατάει τα πιο λεπτά.

Απλά αφαιρεί τον άνθρακα, κόβει τα σφουγγάρια στη μέση και στον χώρο που γλίτωσε βάζει ένα ματσάκι βιολογικό υλικό sera siporax mini.

επιδη το εχω απορια μπορεις να βγαλεις ολο το σφουγκαρη και να βαλεις ενα ματσακη με siporax mini?

Έγινε επεξεργασία - Mr.Angelos

Μπορείς, αλλά καλό θα είναι να υπάρχει λίγο χοντρότρυπο σφουγγάρι και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι. Το χοντρότρυπο κρατάει τα χοντρά (φύλλα, υπολείμματα) και το βαμβάκι κάνει το νερό διαυγές.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις ένα απ' τα δύο, τότε καλύτερα να αφαιρέσεις το χοντρό σφουγγάρι. Την δουλειά του θα την κάνει το βαμβάκι, αλλά θα θέλει πιο συχνά καθάρισμα.

Μπορείς, αλλά καλό θα είναι να υπάρχει λίγο χοντρότρυπο σφουγγάρι και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι. Το χοντρότρυπο κρατάει τα χοντρά (φύλλα, υπολείμματα) και το βαμβάκι κάνει το νερό διαυγές.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις ένα απ' τα δύο, τότε καλύτερα να αφαιρέσεις το χοντρό σφουγγάρι. Την δουλειά του θα την κάνει το βαμβάκι, αλλά θα θέλει πιο συχνά καθάρισμα.

ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο δεν εχω μονο σφουγγαρι εχει που εχει λεπτες τριπες μπορω να κοψω το μισο και να βαλο μινι σιποραξ?

Ναι εννοείται, αλλά καλύτερα να βάλεις και ενυδρειακό βαμβάκι.

Άνοιξε όμως νέο θέμα μην χαλάμε το θέμα του φίλου :)

Τα ψαράκια που έχω στο μικρό θα μεταφερθούν στο μεγάλο το μικρό όπως είναι θα κρατηθεί για καραντίνα. Για το μεγάλο τι υπόστρωμα και χαλίκι προτείνεται;

Τα ψαράκια που έχω στο μικρό θα μεταφερθούν στο μεγάλο το μικρό όπως είναι θα κρατηθεί για καραντίνα. Για το μεγάλο τι υπόστρωμα και χαλίκι προτείνεται;

Αν βαλεις ευκολα φυτα δεν νομιζω να χρειαζεται υποστρωμα...

Αμμο ή ψιλο χαλικακι μια χαρα θα εκτιμηθει (ειδικα απο τον πλεκο)...

Ναι λέω να βάλω εύκολα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Άρα να μην βάλω υπόστρωμα?

Ναι λέω να βάλω εύκολα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Άρα να μην βάλω υπόστρωμα?

Μπορεις να βαλεις απλα δεν ειναι αναγκαιο σε φυτα "ευκολα"...

Μπορουν να αναπτυχθουν με "φυσιολογικους" ρυθμους χωρις να εχουν μεγαλες απαιτησεις σε λιπανση σε φωτισμο και co2...

Και βεβαια σε βεβαια χωρις υποστρωμα..

Έλεγα να ανοίξω νέο θέμα αλλά ας το γράψω εδώ.Το νέο ενυδρείο δεν το έστησα ακόμα λόγω που με καθυστερεί το έπιπλο άρα δουλεύω ακόμα το μικρό.Όλα κυλούσαν ωραία μέχρι το μεσημέρι ο pleco και τα 3 guppies ήτανε ζωηρά και παιχνιδιάρικα. Γυρνώντας σπίτι τώρα το απόγευμα βρήκα το ένα θηλυκό guppie νεκρό να επιπλέει με φαγωμένη  την ουρά της και χαζοκοκκινωπή την κοιλιά της. Τι μπορεί να έφταιξε?

Χωρίς μετρήσεις είναι πολύ δύσκολο κάποιος, να πει υπεύθυνα κάτι.

Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει όμως  είναι το μικρό μέγεθός του ενυδρείου και η πιθανόν ανύπαρκτη ή ελλειπής βιολογία.

Οπότε την λύση την ξέρεις. :)

Όσο αφορά τα υγρά τεστ πωλούνται σετ η μεμονωμένα?Έχετε να προτείνετε κάποια και κάποιο μαγαζί ?    

Τα τεστ πωλούνται μεμονωμένα. Τώρα όσον αφορά μαγαζιά εδώ στην Αθήνα όσα έχουν ενυδρειακά τμήματα έχουν και τα ανάλογα τεστ.

Τώρα για επαρχία κάνε μια αναζήτηση στα μαγαζιά που υπάρχουν και εδώ στο φόρουμ, γιατί τα περισσότερα στέλνουν και επαρχία και σε πολλά ιντερνετικά καταστήματα βέβαια.

• 4 weeks later...

Άργησαν πολύ τα έπιπλα μόλις πριν 4 μέρες τα παρέλαβα και ξεκίνησα το στήσιμο σιγά σιγά αλλά πάλι κόλλησα μιας και δεν βρίσκω μαύρο χαλίκι για το ενυδρείο στην πόλη μου.Όλα τα pet shop με έχουν σε αναμονή σε κάποια παραγγελία τους. Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί να παραγγείλω γιατί δεν βγάζω άκρη εδώ. 

Υ.Γ λογικά 5kg αρκούν για 60 λίτρα ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - Panoslam

Άργησαν πολύ τα έπιπλα μόλις πριν 4 μέρες τα παρέλαβα και ξεκίνησα το στήσιμο σιγά σιγά αλλά πάλι κόλλησα μιας και δεν βρίσκω μαύρο χαλίκι για το ενυδρείο στην πόλη μου.Όλα τα pet shop με έχουν σε αναμονή σε κάποια παραγγελία τους. Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί να παραγγείλω γιατί δεν βγάζω άκρη εδώ. 

Υ.Γ λογικά 5kg αρκούν για 60 λίτρα ενυδρείο.

γιατι δεν περνεις αμμο ή ψιλοκοκο χαλικακι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...