MK1977 12 Ιουνίου 2016 Author #26 Share 12 Ιουνίου 2016 Οκ το έκανα το παρήγγειλα απο από το ebay Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 29 Ιουνίου 2016 #27 Share 29 Ιουνίου 2016 Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα καθώς έχει σχέση με την ηλεκτροβάνα. Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει το πρωί που θα σηκωθώ να βρω τα 2 ραμιρέζι στην επιφάνεια να αναπνέουν. Κάποια βράδια έβαλα αεραντλία με χρονοδιακόπτη και τα ψάρια σταμάτησαν να το κάνουν. Επίσης καθάρισα φίλτρο και σωλήνες για να αυξήσω τη ροή και την ανατάραξη. Μετά από αυτό έβγαλα την αεραντλία και το πρόβλημα μειώθηκε κατά πολύ αλλά δεν εξαφανίστηκε τελείως. Να αναφέρω ότι τρέχω περίπου 70-75 φυσαλίδες το λεπτό στα 126 λίτρα μεικτά. Είχε τύχει παλιότερα να τρέχω 90 ή και 110 (πριν βάλω τα ραμ) Τι προτείνετε να κάνω για να λύσω το πρόβλημα; Δε θα ήθελα να βάλω άλλα σωληνάκια και καλώδια μέσα στο ενυδρείο... Όπως καταλαβαίνετε, για να γράφω εδώ, σκέφτομαι την αγορά και χρήση ηλεκτροβάνας. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι διότι θα μπει στη μπουκάλα και δε θα βάλω άλλη συσκευή και καλώδια μέσα στο ενυδρείο. Έχω δει σε πολλά θέματα που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται, αλλά μήπως τελικά σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει; Να ανάβει 2 ώρες πριν τα φώτα και να σταματάει την ώρα που θα σβήνουν. Ο λόγος που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται είναι καθαρά για εξοικονόμηση χρημάτων ή μπορεί να φέρει ανισορροπίες και προβλήματα με το άνοιξε - κλείσε του co2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιουνίου 2016 #28 Share 29 Ιουνίου 2016 Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα καθώς έχει σχέση με την ηλεκτροβάνα. Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει το πρωί που θα σηκωθώ να βρω τα 2 ραμιρέζι στην επιφάνεια να αναπνέουν. Κάποια βράδια έβαλα αεραντλία με χρονοδιακόπτη και τα ψάρια σταμάτησαν να το κάνουν. Επίσης καθάρισα φίλτρο και σωλήνες για να αυξήσω τη ροή και την ανατάραξη. Μετά από αυτό έβγαλα την αεραντλία και το πρόβλημα μειώθηκε κατά πολύ αλλά δεν εξαφανίστηκε τελείως. Να αναφέρω ότι τρέχω περίπου 70-75 φυσαλίδες το λεπτό στα 126 λίτρα μεικτά. Είχε τύχει παλιότερα να τρέχω 90 ή και 110 (πριν βάλω τα ραμ) Τι προτείνετε να κάνω για να λύσω το πρόβλημα; Δε θα ήθελα να βάλω άλλα σωληνάκια και καλώδια μέσα στο ενυδρείο... Όπως καταλαβαίνετε, για να γράφω εδώ, σκέφτομαι την αγορά και χρήση ηλεκτροβάνας. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι διότι θα μπει στη μπουκάλα και δε θα βάλω άλλη συσκευή και καλώδια μέσα στο ενυδρείο. Έχω δει σε πολλά θέματα που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται, αλλά μήπως τελικά σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει; Να ανάβει 2 ώρες πριν τα φώτα και να σταματάει την ώρα που θα σβήνουν. Ο λόγος που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται είναι καθαρά για εξοικονόμηση χρημάτων ή μπορεί να φέρει ανισορροπίες και προβλήματα με το άνοιξε - κλείσε του co2; Οι φυσαλιδες μου φαινονται λιγες για να δημιουργούν προβλημα στα ψαρακια. Παρ'ολα αυτα (αν κ μαλλον δε θα σου αρεσει σαν ιδεα) θα προτεινα τη χρηση ενος μικρου κυκλοφορητη ψηλα στο ενυδρείο μονο για παραπανω αναταραξη κ τις ωρες που σβηνουν τα φωτα. Τα μανομετρα μου εχουν ηλεκτροβανα κ την χρησιμοποιησα μια βδομαδα μονο γιατι εβλεπα μεγαλες διαφορες στο ph πρωι με βραδυ. Έκτοτε ειναι μονιμα στην πριζα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 29 Ιουνίου 2016 #29 Share 29 Ιουνίου 2016 Οι φυσαλιδες μου φαινονται λιγες για να δημιουργούν προβλημα στα ψαρακια. Παρ'ολα αυτα (αν κ μαλλον δε θα σου αρεσει σαν ιδεα) θα προτεινα τη χρηση ενος μικρου κυκλοφορητη ψηλα στο ενυδρείο μονο για παραπανω αναταραξη κ τις ωρες που σβηνουν τα φωτα. Τα μανομετρα μου εχουν ηλεκτροβανα κ την χρησιμοποιησα μια βδομαδα μονο γιατι εβλεπα μεγαλες διαφορες στο ph πρωι με βραδυ. Έκτοτε ειναι μονιμα στην πριζα. Πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Το ξέρω ότι οι φυσαλίδες είναι πολύ λίγες, αλλά σκέψου ότι κάνω διάχυση με ριάκτορα (δε ξέρω αν κάνει καλύτερη διάχυση) και προσπαθώ να ακολουθώ drop checker και ψάρια. Σκέψου χθες το απόγευμα μέτρησα ph 6,4 με 6,6 με αναμμένα φώτα. Κυκλοφορητή ή αεραντλία; Έχω κυκλοφορητή με 400 λίτρα/ώρα. Είναι καλά ή είναι δυνατός; (Δε μου αρέσει καθόλου σαν ιδέα ) Αντώνη ποια μανόμετρα έχεις και ποια ηλεκτροβάνα; Η ηλεκτροβάνα στην ουσία δουλεύει με χρονοδιακόπτη; (δεν έχω δει ποτέ και δε γνωρίζω). Αν έκλεινε 12 το βράδυ με 7 το πρωί και τις άλλες ώρες άνοιγε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιουνίου 2016 #30 Share 29 Ιουνίου 2016 (edited) Kαλησπέρα και από εμένα, Όπως και ο Μάκης , έτσι και εγώ σκέφτομαι πλέον την χρήση της ηλεκτροβάνας. Για πρώτη φορά προχτες είδα να επηρεάζονται τα ψαράκια μου από το co2. Για την ακρίβεια μείνανε στον πάτο να αναπνέουν πολύ γρήγορα και πήγα και το έριξα. Δεν υπήρχε πρόβλημα για 2 μέρες αλλά μάλλον συσσωρεύτηκε το διοξείδιο και αποτέλεσε πρόβλημα την τρίτη μέρα. Απότι έχω καταλάβει όταν έχουμε πολύ φως αυξάνονται οι απαιτήσεις και του διοξειδίου. Άλλο διοξείδιο θα χρειαζόμαστε αν χρειαζόμαστε σε χαμηλό φωτισμό, άλλο σε μεσαίο και άλλο σε υψηλό. Για αυτό και εγώ σκέφτομαι να επενδύσω σε μία ηλεκτροβάνα ώστε να ξεφορτώνει το σύστημα το βράδυ από το συσσωρευμένο διοξείδιο. Αυτό που λέει ο Αντώνης είναι μία λύση για να είσαι περισσότερο ήσυχος που την είχα ακολουθήσει αλλά παρόλο που έβαζα τον κυκλοφορητή ψηλά , επηρεάζε την ροή και ενοχλούσε λίγο. Θατο ξαναδοκίμαζα πάντως ίσως σε διαφορετική διάταξη. Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιουνίου 2016 #31 Share 29 Ιουνίου 2016 Σε 60 λιτρα ειχα φτασει τις 100+ φ/δ και επαιζε μερα νυχτα. ΜΟΝΟ με τις πολλες ζεστες ειδα λιγο περιεργη συμπεριφορά απο τα ψαρακια μου. Κ το μονο που χρειάστηκε ειναι να στρεψω το spray bar ωστε να εχω παραπανω αναταραξη (αρα πααραπανω οξυγόνο). Μακη η ηλεκτροβανα στο δικο μου ειναι ενσωματωμενη στα μανομετρα. Ουσιαστικα ειναι ενας ηλεκτομαγνητης ο οποιος μολις του δωσεις ρευμα τραβαει ενα εμβολο κ αφηνει το αεριο να περασει. Οταν κοπει το ρευμα το εμβολο κλεινει. Σε μανομετρα χωρις ηλεκτροβανα μπαινει πανω στην μικρομετρικη. Ριξε μια ματια εδω http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/co2-solenoid-valve-for-planted-aquariums Παντως την δοκιμασα κ οι αυξομειωσεις του ph ηταν διπλασιες απ οτι οταν επαιζε συνεχεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 29 Ιουνίου 2016 #32 Share 29 Ιουνίου 2016 Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στις 160 φυσαλίδες σε 80 καθαρά λίτρα...Μάλλον ήταν μεγάλη υπερβολή. Εγώ προσωπικά έπεσα στις 130 και δεν δείχνει να υπάρχει θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 29 Ιουνίου 2016 #33 Share 29 Ιουνίου 2016 Σε 60 λιτρα ειχα φτασει τις 100+ φ/δ και επαιζε μερα νυχτα. ΜΟΝΟ με τις πολλες ζεστες ειδα λιγο περιεργη συμπεριφορά απο τα ψαρακια μου. Κ το μονο που χρειάστηκε ειναι να στρεψω το spray bar ωστε να εχω παραπανω αναταραξη (αρα πααραπανω οξυγόνο). Μακη η ηλεκτροβανα στο δικο μου ειναι ενσωματωμενη στα μανομετρα. Ουσιαστικα ειναι ενας ηλεκτομαγνητης ο οποιος μολις του δωσεις ρευμα τραβαει ενα εμβολο κ αφηνει το αεριο να περασει. Οταν κοπει το ρευμα το εμβολο κλεινει. Σε μανομετρα χωρις ηλεκτροβανα μπαινει πανω στην μικρομετρικη. Ριξε μια ματια εδω http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/co2-solenoid-valve-for-planted-aquariums Παντως την δοκιμασα κ οι αυξομειωσεις του ph ηταν διπλασιες απ οτι οταν επαιζε συνεχεια. Εσύ έχεις κάτι τέτοιο ας πούμε; http://www.co2art.co.uk/collections/single-stage-regulators/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve Η διαφορά στο ph με σβηστά και ανοιχτά φώτα πρέπει να είναι περίπου 0,2 αυτή τη στιγμή. Δηλαδή αν πάει στο 0,4 είναι πολύ; Επίσης ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει ποια η διαφορά στο μονό και διπλό μανόμετρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Ιουνίου 2016 #34 Share 29 Ιουνίου 2016 Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα καθώς έχει σχέση με την ηλεκτροβάνα. Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει το πρωί που θα σηκωθώ να βρω τα 2 ραμιρέζι στην επιφάνεια να αναπνέουν. Κάποια βράδια έβαλα αεραντλία με χρονοδιακόπτη και τα ψάρια σταμάτησαν να το κάνουν. Επίσης καθάρισα φίλτρο και σωλήνες για να αυξήσω τη ροή και την ανατάραξη. Μετά από αυτό έβγαλα την αεραντλία και το πρόβλημα μειώθηκε κατά πολύ αλλά δεν εξαφανίστηκε τελείως. Να αναφέρω ότι τρέχω περίπου 70-75 φυσαλίδες το λεπτό στα 126 λίτρα μεικτά. Είχε τύχει παλιότερα να τρέχω 90 ή και 110 (πριν βάλω τα ραμ) Τι προτείνετε να κάνω για να λύσω το πρόβλημα; Δε θα ήθελα να βάλω άλλα σωληνάκια και καλώδια μέσα στο ενυδρείο... Όπως καταλαβαίνετε, για να γράφω εδώ, σκέφτομαι την αγορά και χρήση ηλεκτροβάνας. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι διότι θα μπει στη μπουκάλα και δε θα βάλω άλλη συσκευή και καλώδια μέσα στο ενυδρείο. Έχω δει σε πολλά θέματα που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται, αλλά μήπως τελικά σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει; Να ανάβει 2 ώρες πριν τα φώτα και να σταματάει την ώρα που θα σβήνουν. Ο λόγος που αναφέρετε ότι δε χρειάζεται είναι καθαρά για εξοικονόμηση χρημάτων ή μπορεί να φέρει ανισορροπίες και προβλήματα με το άνοιξε - κλείσε του co2; Μπορεις να χαμηλωσεις τα φωτα και το co2... Aλλιως πρεπει να παιξεις με την αναταραξη της επιφανειας και τo co2 ειναι να βρεις την ισοροποια. Το ανεβασμα του co2 δεν το κανουμε σε μια ημερα, ανεβαζουμε λιγο και βλεπουμε για μια εβδομαδα φυτα και ψαρια πως τα πανε, δεν ειναι αντε πιασαμε αλγη και το ανεβαζουμε. Τωρα που το εχεις 24 ωρο , εχει συνεχεια μεσα co2 ακομη και μερα να το κλεισεις το co2 δεν θα φυγει... Για την ηλεκτροβανα, θελεις παλι καλη αναταραξη ωστες να κανει degass να φευγει δηλαδη το co2 απο το νερο, και να το ξαναβαζεις την επομενη ημερα,αλλιως παλι θα συσσωρευεται περισσοτερο. Θελει ph meter για να το δεις αυτο. Η διαφορα στο ph με την ηλεκτροβανα μπορει να πιασεις και την μια μοναδα ισως και λιγο περισσοτερο, η μια μοδαδα ειναι περιπου 30ppm co2 στο νερο. Το διπλο μανομετρο εχει 2 μανομετρα της μπουκαλα και της εξοδου. Περα την πλακα εχει διπλα μανομετρα τα οποια ειναι σταθερα οση πιεση και να εχει η μπουκαλα βγαζει ακριβως την ιδια φυσαλιδα,αλλα κοστιζουν. Τωρα στα φθηνα, με το που πεσει λιγο η πιεση αλλαζει και η ροη των φυσαλιδων ή καμια φορα , οταν εχεις ηλεκτροβανα μερα με την μερα δεν εχει την ιδια ροη. Το καλο στα διπλα οτι ρυθμιζεις την πιεση της εξοδου. Τωρα στα μονα , δεν εχει τπτ. Για το 0,4 μην το φοβασαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 29 Ιουνίου 2016 #35 Share 29 Ιουνίου 2016 Καπως ετσι ειναι το δικο μου. Με τη χρηση ηλεκτροβανας εφτανα πανω απο μισο βαθμο διαφορα στο ph. Για τα μανομετρα (μονο-διπλο) οτι ειπε ο Νικος. Απλα μια διορθωση. Δε ρυθμιζεται σε ολα τα διπλα η πιεση εξοδου. Μονο στα ακριβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Ιουνίου 2016 #36 Share 29 Ιουνίου 2016 (edited) Καπως ετσι ειναι το δικο μου. Με τη χρηση ηλεκτροβανας εφτανα πανω απο μισο βαθμο διαφορα στο ph. Για τα μανομετρα (μονο-διπλο) οτι ειπε ο Νικος. Απλα μια διορθωση. Δε ρυθμιζεται σε ολα τα διπλα η πιεση εξοδου. Μονο στα ακριβα. Ναι οχι σε ολα λαθος μου , στα ακριβα κινεζικα. Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2016 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 29 Ιουνίου 2016 #37 Share 29 Ιουνίου 2016 (edited) Μπορεις να χαμηλωσεις τα φωτα και το co2... Δυστυχώς φωτισμό δε μπορώ να πειράξω... Ανάβουν όλα μαζί, αλλά ούτε και να παίξω με ύψος. Aλλιως πρεπει να παιξεις με την αναταραξη της επιφανειας και τo co2 ειναι να βρεις την ισορροπία. Ο στόχος είναι αν θυμάμαι καλά, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, περίπου τα 30ppm. Τι ρόλο παίζει αν θα τα πιάσεις με 40 φυσαλίδες ή με 140; Έχει κάπου διαφορά; Εννοώ δηλαδή με λίγη ανατάραξη και λίγες φυσαλίδες, αντί με μεγάλη ανατάραξη και πολλές. Το ανεβασμα του co2 δεν το κανουμε σε μια ημερα, ανεβαζουμε λιγο και βλεπουμε για μια εβδομαδα φυτα και ψαρια πως τα πανε, δεν ειναι αντε πιασαμε αλγη και το ανεβάζουμε. Δεν έχω ανεβάσει καθόλου, αντίθετα συνέχεια κατεβάζω... Ίσως να επηρεάζει και η ζέστη στο θέμα με τα ψάρια... Τωρα που το εχεις 24 ωρο , εχει συνεχεια μεσα co2 ακομη και μερα να το κλεισεις το co2 δεν θα φυγει... Για την ηλεκτροβανα, θελεις παλι καλη αναταραξη ωστες να κανει degass να φευγει δηλαδη το co2 απο το νερο, και να το ξαναβαζεις την επομενη ημερα,αλλιως παλι θα συσσωρευεται περισσότερο. Χωρίς ηλεκτροβανα όμως θα θέλει μεγαλύτερη ανατάραξη. Ίσως με ηλεκτροβάνα και λιγότερη ανατάραξη, ότι κάνει η έξοδος του φίλτρου δηλαδή, όπως είμαι και τώρα, να μην παρουσιάζει και μεγάλες διακυμάνσεις στο ph; Θελει ph meter για να το δεις αυτό. ph meter έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω να έρθει, βαρέθηκα με τα μπουκαλάκια της api, να τα κοιτάω από εδώ και από εκεί και να πηγαίνω να ρωτάω και τη γυναίκα μου. Σε ποιο χρώμα πάει καλύτερα; Δεν παλεύονται τα τεστ. Η διαφορα στο ph με την ηλεκτροβανα μπορει να πιασεις και την μια μοναδα ισως και λιγο περισσοτερο, η μια μοδαδα ειναι περιπου 30ppm co2 στο νερό. Αυτή η διαφορά θα συμβεί αν έχεις μεγάλη ανατάραξη και ηλεκτροβάνα αν κατάλαβα καλά... Αφού το co2 συσσωρεύεται στο νερό και να το κλείσεις δε φεύγει αμέσως, με μικρή ανατάραξη θα έχεις και μικρή διακύμανση στο ph; Το διπλο μανομετρο εχει 2 μανομετρα της μπουκαλα και της εξοδου. Περα την πλακα εχει διπλα μανομετρα τα οποια ειναι σταθερα οση πιεση και να εχει η μπουκαλα βγαζει ακριβως την ιδια φυσαλιδα,αλλα κοστίζουν. Πραγματικά μεγάλη διαφορά στην τιμή... Τωρα στα φθηνα, με το που πεσει λιγο η πιεση αλλαζει και η ροη των φυσαλιδων ή καμια φορα , οταν εχεις ηλεκτροβανα μερα με την μερα δεν εχει την ιδια ροή. ΄Αρα αν έχεις ηλεκτροβάνα είναι καλό να έχεις και καλό διπλό μανόμετρο για να αποφύγεις διακυμάνσεις; Το καλο στα διπλα οτι ρυθμιζεις την πιεση της εξοδου. Τωρα στα μονα , δεν εχει τπτ. Για το 0,4 μην το φοβασαι... Το 0.4 ήταν θεωρητικό, αφού τώρα έχω 0.2 και μου είπε ο Αντώνης ότι γίνεται περίπου διπλάσιο. Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Ιουνίου 2016 #38 Share 29 Ιουνίου 2016 Μπορεις να χαμηλωσεις τα φωτα και το co2... Δυστυχώς φωτισμό δε μπορώ να πειράξω... Ανάβουν όλα μαζί, αλλά ούτε και να παίξω με ύψος. Aλλιως πρεπει να παιξεις με την αναταραξη της επιφανειας και τo co2 ειναι να βρεις την ισορροπία. Ο στόχος είναι αν θυμάμαι καλά, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, περίπου τα 30ppm. Τι ρόλο παίζει αν θα τα πιάσεις με 40 φυσαλίδες ή με 140; Έχει κάπου διαφορά; Εννοώ δηλαδή με λίγη ανατάραξη και λίγες φυσαλίδες, αντί με μεγάλη ανατάραξη και πολλές. Γενικα , με την μεγαλη αναταραξη εχουμε και περισσοτερο οξυγονο μεσα στο νερο. Τωρα οσο μικροτερη αναταραξη τοσο λιγοτερο και το Ο. Με την μεγαλη αναταραξη μπορουμε να εχουμε περισσοτερο Co2 και Ο ταυτοχρονα. Οποτε και δεν εχουμε και το προβλημα με τα ψαρια. Το ανεβασμα του co2 δεν το κανουμε σε μια ημερα, ανεβαζουμε λιγο και βλεπουμε για μια εβδομαδα φυτα και ψαρια πως τα πανε, δεν ειναι αντε πιασαμε αλγη και το ανεβάζουμε. Δεν έχω ανεβάσει καθόλου, αντίθετα συνέχεια κατεβάζω... Ίσως να επηρεάζει και η ζέστη στο θέμα με τα ψάρια... Τωρα που το εχεις 24 ωρο , εχει συνεχεια μεσα co2 ακομη και μερα να το κλεισεις το co2 δεν θα φυγει... Για την ηλεκτροβανα, θελεις παλι καλη αναταραξη ωστες να κανει degass να φευγει δηλαδη το co2 απο το νερο, και να το ξαναβαζεις την επομενη ημερα,αλλιως παλι θα συσσωρευεται περισσότερο. Χωρίς ηλεκτροβανα όμως θα θέλει μεγαλύτερη ανατάραξη. Ίσως με ηλεκτροβάνα και λιγότερη ανατάραξη, ότι κάνει η έξοδος του φίλτρου δηλαδή, όπως είμαι και τώρα, να μην παρουσιάζει και μεγάλες διακυμάνσεις στο ph; Κοιτα θα σου πω πχ με το δικο μου ενυδρειο , οπου ριχνω πολυ co2. Eχω 2 φιλτρα εξωτερικα και ενα κρεμαστο, ολα κανουν αναταραξη. Αλλα βλέπεις ομως οτι δουλευει σαν ρολοι, καθε μερα εχει το ιδιο ph πριν ανοιξει το co2, και στο τελος της φωτοπεριοδου. Τωρα αν δεν ειχα μεγαλη αναταραξη, δεν θα μπορουσα να πετυχω σταθερο co2 την διαρκεια της φωτοπεριοδου, δηλ το co2 θα ανέβαινε συνεχεια μεχρι να κλεισει η ηλεκτροβανα και μετα την επομενη ημερα , αφου δεν θα μπορουσε να κανει σωστο degass , θα ξεκινουσα απο χαμηλότερο ph και θα πηγαινε ακομη χαμηλότερο. Θελει ph meter για να το δεις αυτό. ph meter έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω να έρθει, βαρέθηκα με τα μπουκαλάκια της api, να τα κοιτάω από εδώ και από εκεί και να πηγαίνω να ρωτάω και τη γυναίκα μου. Σε ποιο χρώμα πάει καλύτερα; Δεν παλεύονται τα τεστ. Ποιο πηρες? Η διαφορα στο ph με την ηλεκτροβανα μπορει να πιασεις και την μια μοναδα ισως και λιγο περισσοτερο, η μια μοδαδα ειναι περιπου 30ppm co2 στο νερό. Αυτή η διαφορά θα συμβεί αν έχεις μεγάλη ανατάραξη και ηλεκτροβάνα αν κατάλαβα καλά... Αφού το co2 συσσωρεύεται στο νερό και να το κλείσεις δε φεύγει αμέσως, με μικρή ανατάραξη θα έχεις και μικρή διακύμανση στο ph; Σου απαντησα ποιο πανω. Το διπλο μανομετρο εχει 2 μανομετρα της μπουκαλα και της εξοδου. Περα την πλακα εχει διπλα μανομετρα τα οποια ειναι σταθερα οση πιεση και να εχει η μπουκαλα βγαζει ακριβως την ιδια φυσαλιδα,αλλα κοστίζουν. Πραγματικά μεγάλη διαφορά στην τιμή... Τωρα στα φθηνα, με το που πεσει λιγο η πιεση αλλαζει και η ροη των φυσαλιδων ή καμια φορα , οταν εχεις ηλεκτροβανα μερα με την μερα δεν εχει την ιδια ροή. ΄Αρα αν έχεις ηλεκτροβάνα είναι καλό να έχεις και καλό διπλό μανόμετρο για να αποφύγεις διακυμάνσεις; Δεν ξερω τι μανομετρα εχεις δει, και εγω του ebay εχω, οταν λεμε καλα, κανουν 400-600ευρω... Το καλο στα διπλα οτι ρυθμιζεις την πιεση της εξοδου. Τωρα στα μονα , δεν εχει τπτ. Για το 0,4 μην το φοβασαι... Το 0.4 ήταν θεωρητικό, αφού τώρα έχω 0.2 και μου είπε ο Αντώνης ότι γίνεται περίπου διπλάσιο. Αυτο που προσπαθω να σου πω σε γραφηματα, ειχα βρει παλια καποια καλα αλλα δεν τα βρισκω. Eμεις θελουμε το παρακατω... δες εδω πως μενει σταθερο το co2 για ολη την φωτοπεριοδο. Τωρα με το 24ωρο co2 εχουμε οπως το τελευταιο γραφημα , απλα ειναι με co2 φωρτομενο το συστημα λιγο το φιλτρο να μπουκωσει ή λιγο να πιασει πρωτεινικο φιλμ επανω , μενει περισσοτερο co2 μεσα. Δηλαδη με τον ενα ή τον αλλο τροπο η αναταραξη χρειαζεται ωστε να μπορει να μενει και σταθερο το co2... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 30 Ιουνίου 2016 #39 Share 30 Ιουνίου 2016 Θελει ph meter για να το δεις αυτό. ph meter έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω να έρθει, βαρέθηκα με τα μπουκαλάκια της api, να τα κοιτάω από εδώ και από εκεί και να πηγαίνω να ρωτάω και τη γυναίκα μου. Σε ποιο χρώμα πάει καλύτερα; Δεν παλεύονται τα τεστ. Χαχαχαα βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει . Και μόλις σου πει άλλο νούμερο από αυτό που νομίζεις εσύ, της λες: σίγουρα; Ποιό ph meter πήρες και πόσο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Ιουνίου 2016 #40 Share 30 Ιουνίου 2016 Απο eBay πήρα με 10€, έχει και TDS tester. Τώρα τι θα μετράνε θα δείξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2016 #41 Share 30 Ιουνίου 2016 Απο eBay πήρα με 10€, έχει και TDS tester. Τώρα τι θα μετράνε θα δείξει... Ακυρο χρησιμοποιησε τα υγρα πιο αξιοπιστα θα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Ιουνίου 2016 #42 Share 30 Ιουνίου 2016 Ακυρο χρησιμοποιησε τα υγρα πιο αξιοπιστα θα ειναι. Έχεις να προτείνεις κάτι καλό και οικονομικό; Συμπερασματικά λοιπόν δυνατή ανατάραξη και πολύ co2; Όχι ηλεκτροβάνα... Τι από τα παρακάτω είναι καλύτερο; Κυκλοφορητή; Εσωτερικό φίλτρο με ένα μικρό σφουγγάρι μέσα μόνο και spray bar; Δεύτερο εξωτερικό; Χρήση κάτι από τα παρακάτω στο ήδη υπάρχον φίλτρο (eheim ecco pro 200) στην έξοδο του μπαστουνιού; http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/EHEIM-flowpipe-Lily-Pipe/400573/ ή spary bar στο φίλτρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουνίου 2016 #43 Share 30 Ιουνίου 2016 Μακη,μπορεις να ριξεις λιγο το co2 για τωρα το καλοκαιρι και μολις σβηνουν τα φωτα σου να εχεις μια αεραντλια σε εναν χρονοδιακοπτη και να αναβει για μερικες ωρες το βραδυ. Παντως και εγω οταν ειχα ψαρακια στο ενυδρειο μου,με 90 φυσαλιδες ολο το 24ωρο σε 40 λιτρα,δεν ειχα θεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2016 #44 Share 30 Ιουνίου 2016 H αερανλια οπως αναφερεις και ο Κωστας παραπανω ειναι μια χαρα. Δεν ειναι αναγκη να εχεις πολυ co2 ,σου ειπα πρεπει να βρεις μια ισοροποια και η οξυγωνωση - αναταραξη βοηθαει. Για ph καλο και φθηνο, δεν εχει.. Eνα μετριο που εχω και εγω ειναι της american marine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Ιουνίου 2016 #45 Share 30 Ιουνίου 2016 Μακη,μπορεις να ριξεις λιγο το co2 για τωρα το καλοκαιρι και μολις σβηνουν τα φωτα σου να εχεις μια αεραντλια σε εναν χρονοδιακοπτη και να αναβει για μερικες ωρες το βραδυ. Παντως και εγω οταν ειχα ψαρακια στο ενυδρειο μου,με 90 φυσαλιδες ολο το 24ωρο σε 40 λιτρα,δεν ειχα θεματα. Κώστα που να το φτάσω ρε εσύ... Ρίχνω 75 φυσαλίδες, μόλις παρέλαβα και το ηλεκτρονικό ph meter (ναι αυτό το καλό το κινέζικο) και μέτρησα ph 6,4 με αναμμένα φώτα από τις 13:30. Ίδια μέτρηση και με τα api. Θα μετρήσω πριν σβήσουν τα φώτα και θα μετρήσω και το πρωί να δω τι διακύμανση έχει. Σας βάζω και ένα βίντεο για να δείτε τι ανατάραξη από την έξοδο του φίλτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 30 Ιουνίου 2016 #46 Share 30 Ιουνίου 2016 Η ανατάραξη σου Μάκη είναι ικανοποιητική στο είπα και από κοντά. Παραπάνω δεν χρειάζεται. Δες και το πρωί την μέτρηση σου και συζητάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Ιουνίου 2016 #47 Share 30 Ιουνίου 2016 (edited) Η ανατάραξη σου Μάκη είναι ικανοποιητική στο είπα και από κοντά. Παραπάνω δεν χρειάζεται. Δες και το πρωί την μέτρηση σου και συζητάμε. Συμφωνώ Ευθύμη και εμένα καλή μου φαίνεται, αλλα η συμβουλή απο πιο έμπειρο μάτι ειναι χρήσιμη, για αυτό και ανέβαςα το βίντεο. Sent from my iPhone using Tapatalk Έγινε επεξεργασία 30 Ιουνίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2016 #48 Share 30 Ιουνίου 2016 Κώστα που να το φτάσω ρε εσύ... Ρίχνω 75 φυσαλίδες, μόλις παρέλαβα και το ηλεκτρονικό ph meter (ναι αυτό το καλό το κινέζικο) και μέτρησα ph 6,4 με αναμμένα φώτα από τις 13:30. Ίδια μέτρηση και με τα api. Θα μετρήσω πριν σβήσουν τα φώτα και θα μετρήσω και το πρωί να δω τι διακύμανση έχει. Σας βάζω και ένα βίντεο για να δείτε τι ανατάραξη από την έξοδο του φίλτρου... Mια χαρα αναταραξη εχεις ρε συ... Κh εχεις λογικα βρυσης , 5-6? Το πιο απαιτητικο φυτο σε co2 που εχεις ποιο ειναι? Παρατηρησε αυτο και χαμηλωσε το co2 αν ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 30 Ιουνίου 2016 #49 Share 30 Ιουνίου 2016 Mια χαρα αναταραξη εχεις ρε συ... Κh εχεις λογικα βρυσης , 5-6? Το πιο απαιτητικο φυτο σε co2 που εχεις ποιο ειναι? Παρατηρησε αυτο και χαμηλωσε το co2 αν ειναι. KH 4. To προσπαθώ να το πάω σιγά σιγά στο 3. Τώρα πιο απαιτητικό φυτό σε co2 θα σε γελάσω...Δεν είμαι πολύ διαβασμένος...δηλαδή τα βλέπω αλλά μετά από λίγο τα ξεχνάω... Τα πιο δύσκολά μου ίσως είναι: tonina, palustris cuba, rotala macrandra... Δηλαδή ευκολάκια;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2016 #50 Share 30 Ιουνίου 2016 Θα ελεγα περισσοτερο απαιτητικο σε co2 την τονινα , οχι οτι η macranda δεν ειναι. Η τονινα εχει το χαρακτηριστικο χαλασμα -κιτρινισμα, των νεων φύλλων , και μετα γινονται διαφανα και σαπιζουν. Χαμηλωσε το co2 λιγο, και αν παρατηρησεις αυτην την συμπεριφορα , πηγαινε το Co2 ενα βημα πίσω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος