Jump to content

Co2 χωρίς ηλεκτροβανα

MK1977

Recommended Posts

Να κατεβάσω 10 φυσαλίδες ας πούμε είναι καλά;

Αυτός είναι και ο λόγος που σκεφτόμουν για ηλεκτροβάνα...  Να χαλαρώνει λίγο για κανένα 10ωρο το βράδυ από το co2 και την ημέρα να του δίνω πιο πολύ που θα ανάβουν και τα φώτα... με 90 φυσαλίδες ας πούμε... αλλά μάλλον θα φέρει μεγαλύτερες ανισορροπίες παρά θετικά αποτελέσματα;

Δεν μπορω να σου πω για τις φυσαλίδες... καθε μετρητης ειναι διαφορετικος.

Νίκο λύσε μας μία απορία που είχαμε σήμερα.

Ο Μάκης τρέχει ριάκτορα, τον ίδιο που πήρα και εγώ και σκοπεύω να βάλω.

Το co2 λοιπόν βγαίνει από την έξοδο του. Στο βίντεο βλέπεις την έξοδο που είναι. Το co2 κυκλοφορεί στα χαμηλά φυτά; Δηλαδή αν έχεις τάπητα ή κοντά φυτά το co2 περνάει από εκεί όταν το διαχέεις από τόσο ψηλά;

Το co2 εγκλωβίζεται στο πάνω μέρος του ριάκτορα και εμπλουτίζεται το νερό που περνάει από εκεί με co2, δεν βγαίνει από κάπου το co2.

Το co2 εγκλωβίζεται στο πάνω μέρος του ριάκτορα και εμπλουτίζεται το νερό που περνάει από εκεί με co2, δεν βγαίνει από κάπου το co2.

Άρα συμφωνούμε όλοι πως είναι σαφώς ανώτερος τρόπος παροχής από τους κεραμικούς;

Κώστα που να το φτάσω ρε εσύ...

Ρίχνω 75 φυσαλίδες, μόλις παρέλαβα και το ηλεκτρονικό ph meter (ναι αυτό το καλό το κινέζικο) και μέτρησα ph 6,4 με αναμμένα φώτα από τις 13:30. Ίδια μέτρηση και με τα api.  Θα μετρήσω πριν σβήσουν τα φώτα και θα μετρήσω και το πρωί να δω τι διακύμανση έχει.

Σας βάζω και ένα βίντεο για να δείτε τι ανατάραξη από την έξοδο του φίλτρου...

Το Σάββατο το βράδυ παρατήρησα πιο χαμηλή ροή στο φίλτρο μου (σε σχέση με αυτή του βίντεο), αν και το πρωί το είχα καθαρίσει.

Κυριακή πρωί καθάρισα ξανά φίλτρο και ριάκτορα αλλά η ροή το ίδιο χαμηλά.  Σωλήνες καθάρισα το Σάββατο.  Οι προπέλες του ριάκτορα βέβαια γυρνάνε αλλά η ροή στην έξοδο μου φαίνεται λίγο πιο χαμηλή.

Δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε...

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;  

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Το μπαστούνι που τραβάει νερό το είδες μήπως έχει στουμπώσει;

Το μπαστούνι που τραβάει νερό το είδες μήπως έχει στουμπώσει;

Το είδα, μια χαρά φαίνεται.

Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα καθαρίσω ξανά, το μόνο που δεν έχω δει είναι τα βανάκια πάνω στην κεφαλή του φίλτρου...

Εγώ καθαρίζω τα πάντα όταν πω ότι θα καθαρίζω το φίλτρο. Και τα βανάκια για το μέγεθός τους βγάζουν αρκετή μπίχλα.

Την φτερωτή την έχεις καθαρίσει;

Εγώ καθαρίζω τα πάντα όταν πω ότι θα καθαρίζω το φίλτρο. Και τα βανάκια για το μέγεθός τους βγάζουν αρκετή μπίχλα.

Την φτερωτή την έχεις καθαρίσει;

Ναι όλα τα έχω καθαρίσει και τα βανάκια, την κεφαλή, τη φτερωτή.  Τα μόνα που έχω αφήσει είναι αυτά που είναι πάνω στην κεφαλή του φίλτρου, εκεί δηλαδή που κουμπώνουν τα βανάκια.

Έγινε επεξεργασία - avraamp

Εγώ έχω μειωμένη αν βάλω πολύ βαμβάκι και ειδικά αν δεν το "ξεχειλώσω" να ανοίξει λίγο.

Εγώ έχω μειωμένη αν βάλω πολύ βαμβάκι και ειδικά αν δεν το "ξεχειλώσω" να ανοίξει λίγο.

θα το δω και αυτό, μήπως το παραέκανα με το βαμβάκι..

• 3 weeks later...

Να ρωτήσω λίγο για να μην ανοίγω νεο θέμα που μπορώ να βρω σωληνάκι κατάλληλο για co2. Όχι αεραντλίας.μενω Αθήνα κέντρο

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στα πετ σοπ νομιζω θα βρεις.Ζητα σωληνακι υψηλης πιεσεως.

Δεν βρίσκω εχουν ή για αεραντλία ή για όσμωση το άσπρο . ξέρει κανείς κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα που να έχει σίγουρα?

Αλφαδολαστιχο δεν σε βολευει;;

Το χρησιμοποιω αρκετα χρονια απροβληματιστα...

Θέλω κατι που να κανει γιατι το λαστιχο για αεραντλια το φοβάμαι.

Μην το φοβάσαι το σωληνάκι αεραντλίας. Τα έχω χρησιμοποιήσει και τα 2 χωρίς θέμα.

Αρκεί να τα αφίξεις και στις 2 άκρες να μην τα πετάξει έξω η μπουκάλα απ' την πίεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...