Jump to content

Από Marine Angelfishes σε Discus

Recommended Posts

Τα κορυ σαν κοπαδι θα σου κανουν δουλεια αλλα θα πρεπει να βρεις αυτα που δεν θα βασανιζονται απο τις θερμοκρασιες του ενυδρειου σου...

Το ιδιο και αρκετα ειδη σατανοπερκας σε μικροτερες ομαδες και με μεγαλυτερη ευκολια αλλα και εκει πρεπει να ψαχτεις...

Κυκλοφορητες δεν ξερω αν χρησιμοποιουσα γιατι μου αρεσει ο τροπος που οι δισκοι "βοσκανε" φυσοντας την αμμο και ανασηκωνοντας την τροφη την τρωνε...

Βεβαια ο χρηστος δεν ειναι χτεσινος οποτε θα εχει βρει τον τροπο ωστε να μην τους ενοχλει...

Μερικες ριζες θα εκτιμουσαν αυτα τα οργανικα αποβλητα και θα τα αφομιωναν πολυ γρηγορα σε συνδιασμο με ψαρια βυθου και σαλιγκαρια που θα βοηθουσαν να μην μενουν στασιμα....

Εννοειται ομως οπως αναφερθηκε και πιο πανω οτι κανενα ψαρι δεν ειναι "σκουπιδιαρης βυθου".... ^_^

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

• Απαντήσεις 232
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλει λίγο ψάξιμο με τις ροές. Μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο σημεία που θα μαζεύονται τα  περισσότερα, και που θα βοηθάει να τα μαζεύεις. Οι τροφές συνήθως (bits κλπ) δεν παρασύρονται τόσο εύκολα. εκτός αν βρίσκονται κοντά στο κυκλοφορητή. Τις προλαβαίνουν στο βόσκιμα τα ψάρια. Τα ιζήματα, επειδή μένουν, παρασύρονται σιγά σιγά (σε "βάθος χρόνου"),στο σημείο που έχεις αποφασίσει. Η τοποθέτηση της ρίζας που λέει ο Στάθης θα μπορούσε να είναι το "σημείο περισυλλογής", σε σωστή απόσταση από τον κυκλοφορητή.

Στάθη συμφωνώ για τη σωστή επιλογή cory, αλλά επιφυλάσσομαι για την επιλογή ειδών eatheaters. Κάνουν δουλειά, αλλά όταν μεγαλώσουν γίνονται μπελαλίδικα με τους δίσκους.

Έγινε επεξεργασία - kadmos
  • Like 2

Θέλει λίγο ψάξιμο με τις ροές. Μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο σημεία που θα μαζεύονται τα  περισσότερα, και που θα βοηθάει να τα μαζεύεις. Οι τροφές συνήθως (bits κλπ) δεν παρασύρονται τόσο εύκολα. εκτός αν βρίσκονται κοντά στο κυκλοφορητή. Τις προλαβαίνουν στο βόσκιμα τα ψάρια. Τα ιζήματα, επειδή μένουν, παρασύρονται σιγά σιγά (σε "βάθος χρόνου"),στο σημείο που έχεις αποφασίσει. Η τοποθέτηση της ρίζας που λέει ο Στάθης θα μπορούσε να είναι το "σημείο περισυλλογής", σε σωστή απόσταση από τον κυκλοφορητή.

Στάθη συμφωνώ για τη σωστή επιλογή cory, αλλά επιφυλάσσομαι για την επιλογή ειδών eatheaters. Κάνουν δουλειά, αλλά όταν μεγαλώσουν γίνονται μπελαλίδικα με τους δίσκους.

Θα πρεπει να ψαχτει χρηστο..

Κανενα ενυδρειο δεν ειναι ιδιο και μπορει το πειραμα με τις σατανοπερκες να της πετυχει σε θεμα συμβιωσης...

Εγω εχω 10 σουριναμ αλλα ειναι μωρα ακομα καμμια 12 αρια εκατοστα το μεγαλυτερο...

Ξερω οτι παρολο που εχω σχετικα λιτρα θα αναγκαστω να διωξω τουλαχιστον τα μισα σε λιγους μηνες...

Κατα περιοδους να σου πω οτι εχω πειραματιστει με πολλα ειδη ψαριων σε αυτο το ενυδρειο μαζι με δισκους που πολλοι θα τα θεωρουσαν τουλαχιστον απαγορευμενα...

Σκαλαρια....ραμιρεζι...dwarf flag...jordanelas...electric blue acara...texas...apisto...και αλλες κιχλιδες με γεννες κιολας μεσα στο δισκαδικο....

Δεν θυμαμαι και ποσα αλλα ειδη συμπεριλαμβανομενων και μικροψαρων...

Κατεληξα οτι ο δισκος επιβαλεται να ειναι η μονη κιχλιδα στο ενυδρειο του μην σου πω το μονο ψαρι.....

Εχεις δικιο οτι το θεμα σατανοπερκα ειναι οντως επιφοβο γιαυτο και ειπα οτι θελει το ψαξιμο του...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 2

μπορεις να παιξεις (εγω αυτο εχω κανει) με τις εξοδους του φιλτρου. ρυθμισε το ετσι ωστε να μαζευονται τα "σκουπιδια" σε μια μικρη επιφανεια, όπου με την σκουπα βυθου θα μαζευονται με μια κινηση. εγω αυτο εκανα, επαιξα με τη γωνιες (σε οριζοντιο και καθετο επιπεδο) με τις εξοδους του φιλτρου, εκανα και μια γωνια του ενυδρειου με πιο χαμηλο επιπεδο αμμου και ολα μαζευονται εκει...μονο αφηνε τις εξοδου καμμια μερα μεχρι να δεις που τα μαζευουν.

Δεν ξέρω τελικά αν χρειάζονται ολα αυτα παιδια.για μενα μονο η βιολογια μετράει.αφου πλεον εχω σαμπ η τρύπα για την έξοδο του νερου ειναι πανω αριστερά κ σε καμια περίπτωση δεν θα μποεουσε να μαζεψει ακαθαρσίες ,παρόλα αυτα πάντα η αμμος ειναι πεντακάθαρη καθε πρωι.συφωναρισμα κ τετοια τα εχω ξεχάσει εκτός απο λιγο ανακάτεμα της αμμου πριν την αλλαγη του νερου .σαν απόδειξη αυτου οταν βγαζω το μισο βιολογικο υλικο για καθαρισμα ,παρατηρω οτι τα πρωτα πρωινά θα εχω λιγες ακαθαρσιες μεσα.μετα απο 4..6 μερες που ανακάμψουν,πολλαπλασιαστουν τα βακτηριδια το πρωι παντα ειναι πεντακάθαρα

Nα κάνω μία ερώτηση επειδή δεν γνωρίζω.

Ένα ενυδρείο σαν το παρακάτω δεν θεωρείται ακατάληλο για δίσκους;

Την ερώτηση μου την κάνω γιατί μέσα σε αυτό το ενυδρείο γέννησαν και απότι είδα με τις ημερομηνίες και πολύ γρήγορα.

Σας ευχαριστώ

Νομιζω οτι πρέπει να ανοίξεις δικο σου θεμα φιλε μου.

• Like 1

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρων σας και θα το μελετήσω ήδη δλδ το μελετάω γιατί αν 5 ψάρια κάνουν τέτοια ακαταστασία σκεφτείτε τι έχει να γίνει μόλις βάλω κ τα υππόλοιπα..........θα δοκιμάσω αυτό με τα φίλτρα πάντως σίγουρα

• Like 2

Nα κάνω μία ερώτηση επειδή δεν γνωρίζω.

Ένα ενυδρείο σαν το παρακάτω δεν θεωρείται ακατάληλο για δίσκους;

Την ερώτηση μου την κάνω γιατί μέσα σε αυτό το ενυδρείο γέννησαν και απότι είδα με τις ημερομηνίες και πολύ γρήγορα.

Σας ευχαριστώ

Και μόνο που είναι ανοιχτό από πάνω... βεβαίως και είναι ακατάλληλο.

Να ΜΗΝ σχολιάσω γενικότερα την ψαρόσουπα. Το ότι γέννησαν ΔΕΝ "λέει" τίποτα... και όσο για τον χρόνο που έγινε... τα έχω γραμμένα (διάβασε το link και θα καταλάβεις).-  ;)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/97473-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BD/

• 2 months later...

Καλημέρα σας!!!Σήμερα θα σας ποστάρω φωτός και βίντεο του ενυδρείου μου το οποίο πλεόν φιλοξενεί 12 Δίσκους οι 3 εκ των οποίων υστερούν σχηματικά λίγο σε σχέση με τους υπόλλοιπους αλλά τους αγαπώ όλους.Ο πλέκο πλεόν φιλοξενείτε σε άλλο ενυδρείο διότι έκανε την δουλίτσα του οπότε ησύχασα και από το θέμα της ακαθαρσίας και πλέον έχω καθαρό βυθό....Σε μερικές φωτός ήταν ακόμα μέσα οπότε θα έχει λίγη μπιχλίτσα κάτω.Θα ξεκινήσω με φωτός να ποστάρω και ήδη ετοιμάζω 2 βίντεο

post-60507-0-94116600-1476005689_thumb.jpg

post-60507-0-67697500-1476005710_thumb.jpeg

post-60507-0-78816700-1476005736_thumb.jpeg

post-60507-0-96345300-1476005749_thumb.jpeg

post-60507-0-31067900-1476005780_thumb.jpeg

post-60507-0-74935000-1476005824_thumb.jpg

post-60507-0-59185700-1476005900_thumb.jpeg

Έγινε επεξεργασία - Kristina Rosie
  • Like 5

Το βίντεο το συγκεκριμένο έχει χάλια ανάλυση διότι ο καλός μου ο Ρetran δεν το είχε τραβήξει με ψηλή ανάλυση αλλά οκ κάποια πράγματα φαίνονται.....το συγκεκριμένο τραβήχτηκε 3/10/2016 και οι νέοι κάτοικοι είχαν μπει μόλις μια μέρα πριν μέσα.....Σε λίγο θα βάλω και χθεσινό βίντεο....

P.S ναι μιλάω στα ψάρια μου πολλές ώρες και κάθομαι κοντά τους σχεδόν όλη μέρα

• Like 1

Με τι τραβαγε ο Πετρος, με 3210; χαχαχαχα

Μου αρεσει πολυ το στησιμο Χριστινα!

Send from the Heart of Amazonas

Με τι τραβαγε ο Πετρος, με 3210; χαχαχαχα

Μου αρεσει πολυ το στησιμο Χριστινα!

Send from the Heart of Amazonas

Πραγματικά δεν ξέρω τι έκανε γιατί χωρίς πλάκα βγάζει απίστευτα βίντεο το κινητό του....ετοιμάζω και δεύτερο βίντεο χθεσινό,το τράβηξα ακριβώς μετά την αλλαγή νερού πριν την συνάντηση....το στήσιμο είναι το τελικο(χαίρομαι που σου αρέσει :) ) το ρημαδιασμένο το σωληνάκι της αεραντλίας δεν ξέρω τι να κάνω για να μη φαίνεται μου την σπάει αλλά προς το παρών άστο εκεί :P

Και καπου εδω εχω να πω...

ΜΑΡΕΣΟΥΝ ισως πιο πολυ κοιτω πλεων αυτο παρα το ρεεφ μου!

Ελα κραξτεμε αφοβα!!! Χιχιχιχχιχι

• Like 3

Και καπου εδω εχω να πω...

ΜΑΡΕΣΟΥΝ ισως πιο πολυ κοιτω πλεων αυτο παρα το ρεεφ μου!

Ελα κραξτεμε αφοβα!!! Χιχιχιχχιχι

:hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe

Λοιπόν χθεσινό βίντεο μετά ακριβώς τραβηγμένο από αλλαγή νερού επίτηδες για να δω αντιδράσεις.....οκ ναι έχουν stress bars αλλά πήγα μες την μάπα τους μετά την αλλαγή.....

• Like 5

Πολυ ομορφα...

Και σκεφτομουν ποτε θα γραψει για να δουμε εξελιξη...

Ταιζε..

Ταιζε οσες φορες μπορεις...

Εκτος απο την καμερα εχει αλλαξει και τιποτα αλλο σε σχεση με το φωτισμο;;

• Like 1

Πολυ ομορφα...

Και σκεφτομουν ποτε θα γραψει για να δουμε εξελιξη...

Ταιζε..

Ταιζε οσες φορες μπορεις...

Εκτος απο την καμερα εχει αλλαξει και τιποτα αλλο σε σχεση με το φωτισμο;;

Ταίζω 8 φορές την ημέρα τώρα που γράφω και τα έχω μπροστά μου αν τα τραβήξω τώρα τώρα θα τα δείς που κοντεύουν να σκάσουν έχουν πρηστεί σαν φουσκίτσες έχουν γίνει  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  :hehe  Φωτισμό όχι τπτ με την μια Τ8 είμαι η οποία θέλει και αλλαγή αλλά δε λέω να την αλλάξω :P απλά μπορεί να σου φαίνεται έτσι γιατί είναι 5 λεπτά μετά την αλλαγή τραβηγμένο το βίντεο και πλεόν δεν βγάζουν μούργα και τα ξύλα!!!Δεν έγραφα λόγω έλλειψης χρόνου και ωραρίου οπότε αυτές τις μέρες που κάθομαι είπα να σας ζαλίσω λιγάκι με μαζεμένα ποστς :P

• Like 1

Γραφε...

Θα ειναι ωραια ζαλαδα...... :thumbsu:

Το θεμα εννοω...

Μην παρεξηγηθω κιολας...  :hehe  :hehe

Ε τώρα που θα κάθομαι λίγες μέρες θα μπαίνω πιο συχνά :)

• Like 1

Ωραίο Χρηστινα το ενυδρείο σου. Φαντάζομαι το ευχαριστιουνται οι δισκοι σου. Απο που τα πήρες και σε τι μέγεθος είναι τώρα;

Ωραίο Χρηστινα το ενυδρείο σου. Φαντάζομαι το ευχαριστιουνται οι δισκοι σου. Απο που τα πήρες και σε τι μέγεθος είναι τώρα;

Σ'ευχαριστώ και χάρηκα πολύ που σε γνώρισα χτες έστω και για λίγο :) Είναι περίπου 7 εκατοστά οι Δίσκοι μου και είναι από 4 μαγαζιά αγορασμένοι οι 2 είναι λίγο μικρότεροι είναι πιο μωράκια ο ένας ο κόκκινος είναι ο πιο μεγάλος απ'όλους σε μέγεθος 

Πολυ ωραιο βιντεο :thumbsu:

Μεγαλη βελτιωση! ωραια ξυλα και μου αρεσει οπως τα εχεις τοποθετησει

Το νερο κατακαθαρο και τα ψαρακια κουκλια :thumbsu:

Βαλε κανα χαπι στη βαλισνερια γιατι την βλεπω αδυναμη

• Like 1

Ενδιαφέρον το θέαμα.

Στο "στήσιμο" θα έκανα κάποιες αλλαγές... αλλά αυτό προσωπικό γούστο.

Επίσης... θα έβαζα 3-4 δισκάκια ακόμα.

Να τους χαίρεσαι.- ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...