Jump to content

νέο ενυδρείο

Recommended Posts

γεια σας καλησπερα ψάχνω να πάρω ένα ενυδρείο μεγαλύτερο από αυτό που έχω περίπου στα 100 λίτρα και θέλω να ρωτήσω τι ψάρια μπορώ να βάλω η πρέπει να πάρω κάτι μεγαλύτερο το μπάτζετ δεν θέλω να ξεπερνάει τα 170 ευρώ με βάση ενυδρείου

γεια σας καλησπερα ψάχνω να πάρω ένα ενυδρείο μεγαλύτερο από αυτό που έχω περίπου στα 100 λίτρα και θέλω να ρωτήσω τι ψάρια μπορώ να βάλω η πρέπει να πάρω κάτι μεγαλύτερο το μπάτζετ δεν θέλω να ξεπερνάει τα 170 ευρώ με βάση ενυδρείου

Περιπου στα 100 λιτρα ειναι το τωρινό ? Εισαι διατεθειμένος να επεξεργαστεις με κάποιο τρόπο το νερό ? έχεις προτίμηση σε κάτι ? 

όχι αυτό που θέλω να πάρω ειναι 100 λίτρα δεν έχω προτίμηση σε κάτι δεν ξέρω και πολλα είμαι αρχαριος

εδω μπες και διάβασε κάποια πράγματα αν θες μιας και λες ότι δεν ξέρεις πολλά 

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

δες κυρίως το κομμάτι του στρωσίματος.

Αφοτου κανεις αυτο μπες στα ενυδρεια μελών δες πιθανες συνθεσεις που έχουν κάνει άλλα παιδιά εδώ με ανάλογα λίτρα.

Γενικά ειναι πολλες οι επιλογες (μπορεις να πας σε φυτεμενο ενυδρειο μπορεις να πας σε ενυδρειο αφρικης με πετρες ή σε καποιο ποταμι αφρικης με φυτα ,μπορεις να κανεις πολλα ,σημασια εχει να βρεις τι ψαχνεις πρωτα ! :)

θα με πρότεινες να παρω μεγαλυτερο απο 100 λιτρα η μικροτερο γενικα δεν θα βαλω ψαρια που εχουν μεγαλες απαιτησεις σε λιτρα

θα με πρότεινες να παρω μεγαλυτερο απο 100 λιτρα η μικροτερο γενικα δεν θα βαλω ψαρια που εχουν μεγαλες απαιτησεις σε λιτρα

Πραγματικά εξαρτάται με το τι επιθυμείς απο ψάρια ! θα έλεγα πολυ αυθαίρετα οτι αν έχεις πχ 400 λιτρα θα μπορούσες να βάλεις σχεδόν τα πάντα ,αλλα και αυτο ειναι πολυ σχετικό ! Προφανώς δεν μπορείς να πας στα 400 λιτρα απλα θελω να σου δώσω να καταλάβεις οτι σημασία εχει τι θέλεις να βάλεις !

Προφανώς όσο μεγαλύτερο τόσο το καλυτερο ! οποτε προσπάθησε να βρεις κατι το οποίο αντέχεις οικονομικά αλλα ειναι όσο μεγαλύτερο γινεται ! απο εκει και πέρα για τα 100 λιτρα (τι διαστάσεις ? γιατι εχει σημασία ) με 80 και πάνω μήκος θα έβαζα κατι απο ταγκανικα να έβλεπα και καμια αναπαραγωγή κτλ , αλλα και σε Νότια Αμερική αν πήγαινες παλι μπορείς να βάλεις στα 100 λιτρα ενα ζευγάρι ancistrus και κατι ακομα ισως αλλα θα πρεπει να επεξεργαστείς το νερό σου με τύρφη ή αντίστροφη όσμωση ή και τα δυο ! αν δεν σε ενδιαφέρει να δεις αναπαραγωγή μπορείς να πας σε μια ομάδα neon tetra ,αλλα πραγματικά ειναι πολλές οι πιθανές συνθέσεις ! δες αν θες τα προφίλ ψαριών γλυκού νερού στο φόρουμ ,πατα κατάταξη ανα ήπειρο και δες σε ποια ήπειρο βρίσκεις πιο ενδιαφέρον ! θες φυτά με πολύχρωμα ψάρια ? θες πιο άγριο περιβάλλον με όμορφες συμπεριφορές ? εσυ πρεπει αν πεις !

Έγινε επεξεργασία - giannisss

μαλών το ενυδρείο που κατέληξα είναι αυτό εδώ hailea 60L εψαξα και για τα ψάρια και βρήκα αυτά εδώ που νομίζω πως ταιριάζουν μεταξύ τους η πρώτη ομάδα είναι αυτή εδώ  

ομάδα ψαριών ΑΣΙΑΣ

Betta Ιmbellis με Colisa Lalia με Danio Margaritatus και Pangio Kuhlii

ομάδα ψαριών ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Corydoras Leucomelas με Gymnocorymbus Ternetzi με Hemigrammus Erythrozonus με Hyphessobrycon Megalopterus
Έγινε επεξεργασία - aristidis

Καλησπέρα και παλι !

Καταρχάς πολυ καλα έκανες και τα χωρισες ανα ηπείρους όπως σου είχα πει ,ετσι θα ειναι πιο εύκολο και για εσένα να παρέχεις τις συνθήκες που πρεπει σε κάθε ομάδα ψαριών μιας και θα θέλουν όλα σχεδόν τις ίδιες συνθήκες !

Παμε τωρα στην ψαροσύνθεση σου

πρωτα για Ασία , αφού έχεις καταλήξει σε 60 λιτρα χοντρικά χοντρικά θα έλεγα να διαλέξεις δυο είδη απο τα 4 που έχεις βρει ,τα Colisa Lalia με μια ομαδούλα kuhli loach θα ηταν μια χαρά πιστεύω ! (στην Ασία περίμενε μήπως βρεθεί και κάποιος ακομα για απάντηση πιο συγκεκριμένη με περισσότερες προτάσεις μιας και δεν εχω αςχοληθει και δεν την ξέρω καλα σαν ήπειρο )

για Αμερική τωρα καταλαβαίνω οτι θες κίνηση κτλ ,αλλα 4 είδη και κοπάδια σε αυτα τα λιτρα ειναι πολλά . Επισης κάποια απο αυτα (πχ τα megalopterus ) θέλουν μεγαλύτερο μήκος ενυδρείου .

Αν θες μια πρόταση μου για Αμερική στα 60 λιτρα ,δεν corydoras leucomelas που τα έχεις βάλει πρωτα με ενα ενα ζευγάρι Bolivian ramirezi ( αν έχεις καλο φίλτρο ) και ενα ζευγάρι ancistrus sp3 αν θες οπωσδήποτε κοπάδι τα erythrozonus με τα leucomelas ας πούμε πολυ πολυ οριακά ισως να έμπαιναν ! Υπόψην οτι αν πας Αμερική (που με το καλο να πας !!) θα χρειαστείς τύρφη ή αντίστροφη όσμωση προκειμένου να χαμηλώσεις το ph του ενυδρείου σου !

αυτα πάντα με τα λιτρα σου φυσικά ,τις αλλαγές νερού που ειςαι διατεθειμένος να κανεις ,το φίλτρο σου ,το μέγεθος των ψαριών σου κτλ !

για αρχή όμως για να μην πελαγωσεις απαντα σε αυτές τις ερωτήσεις ,ειςαι σε θέση να ασχοληθείς λιγο με το κατέβασμα του ph αν πας σε Αμαζόνιο ? σε ενοχλεί το νερό αν θα ειναι black water? (αν δεν ξερεις τι ειναι πατά στο διαδύκτιο black water aquarium να βρεις φωτογραφίες ) .

μαλών το ενυδρείο που κατέληξα είναι αυτό εδώ hailea 60L εψαξα και για τα ψάρια και βρήκα αυτά εδώ που νομίζω πως ταιριάζουν μεταξύ τους η πρώτη ομάδα είναι αυτή εδώ  

ομάδα ψαριών ΑΣΙΑΣ

Betta Ιmbellis με Colisa Lalia με Danio Margaritatus και Pangio Kuhlii

ομάδα ψαριών ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Corydoras Leucomelas με Gymnocorymbus Ternetzi με Hemigrammus Erythrozonus με Hyphessobrycon Megalopterus

Το κοκκινο απο Ασια δεν μπορεις να το βαλεις με τα αλλα,ασε που δεν θα το βρεις και πουθενα.

Απο Αμερικη,απο τα κοκκινα μπορεις να βαλεις μονο ενα κοπαδι,οχι παραπανω και αυτο οριακα σε 60 λιτρα ενυδρειο.

• Like 1

μπορειτε να με φτιαξετε εσεις μια ομαδα με της προτιμησεις σας

μπορειτε να με φτιαξετε εσεις μια ομαδα με της προτιμησεις σας

Αριστείδη εγω πρότεινα και πιο πάνω ενα ζευγάρι ancistrus sp3 ζευγάρι ,microgeophagus ramirezi ζευγάρι και ενα μικρο κοπάδι leucomelas (εγω θα έβαζα corydoras sterbai ) (το ενυδρειακι που θες να πάρεις ξερεις τι φίλτρο εχει ? )

φυσικά δεν απάντησες τις ερωτήσεις που έκανα προκειμένου να ξέρω και εγω αλλα και οποίος άλλος φίλος θελήσει να σου απαντήσει ,τι ειςαι διατεθειμένος να κανεις ? θα μπορούσες να δείνεις πχ 6 ευρω το μήνα να πάρεις ενυδρειακη τύρφη και κάθε 20 μέρες να την αλλάζεις ? ξεκινα να δώσεις κάποιες παραπανω πληροφορίες και όλα θα βρεθούν !

Το ενυδρειο που θες να παρεις ειναι σχετικα μικρο και με περιορισμενες επιλογες.

Πχ ραμιρεζι που λεει ο φιλος πιο πανω μαζι με κορυ δεν θα προτεινα σε τετοια ενυδρειο,καταρχην ειναι μικρο για κορυ και δευτερον αν τυχει και εχεις γεννα απο τα ραμιζερει θα γινει σκοτωμος εκει μεσα.

Σε 60 λιτρα ενα ζευγαρι ραμιρεζι μονο του θα μπορουσες να βαλεις,αλλα θα πρεπει να μαλακωνεις το νερο της βρυσης.

Δεν μας εχεις πει αν θες να μπεις σε τετοια διαδικασια,αν θες να μαλακωνεις το νερο η απλα να βαζεις νερο απο την βρυση με αντιχλωριο.Απο αυτο θα εξαρτηθουν και οι επιλογες ψαριων που εχεις.

ramirezi σε 60 λιτρα ζευγαρι εγω δεν θα εβαζα.Ασχετα τι λεει το προφιλ τους στα διαφορα site,πρεπει να πετυχεις ιδανικο ησυχο ζευγαρι πραγμα πολυ δυσκολο και θελει πολλες κρυψωνες για το θηλυκο.Πεφτει πολυ κυνηγι και χρειαζεται χωρος για κολυμπι

μου φαινεται θα παω σε ενυδρειο ασιας

ναι θα ημουνα διαθετημενος να δινω λεφτα για την τυρφη

και μου φαινεται δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια θα βαζω νερο βρυσυς

και το black water δεν θα με αρεζε και τοσο

• Like 1

μου φαινεται θα παω σε ενυδρειο ασιας

ναι θα ημουνα διαθετημενος να δινω λεφτα για την τυρφη

και μου φαινεται δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια θα βαζω νερο βρυσυς

και το black water δεν θα με αρεζε και τοσο

Kαι στην Αμερική δεν χρειαζεται το black water απαραιτητα , θα μπορουσες να επαιρνες μια αντιστροφη οσμωση και να κατεβαζεις ετσι το ph ... 

Επίσης και στην Ασία θα εκτιμούσαν ενα χαμηλότερο ph απο ότι της βρύσης σου απλά τα όρια τους δεν είναι τόσο κάτω όσο του Αμαζονίου ( μιας και εχεις ενυδρειο ήδη , ξερεις ποσο ειναι το ph της βρύσης σου ? ) 

Σε καθε περιπτωση τωρα Colisa Lalia + Danio margaritatus(αν και τα δευτερα θα ειναι οριακα στις τιμες νερου )  , Colisa Lalia + Puntius Titteya 

Προταση μου (αν και δεν το εχω δοκιμασει ) μια μικρή ομαδα dwarf puffer με ενα πολύ καλό φίλτρο και φουλ φυτεμένο θα ήταν το ιδανικό σε αυτά τα λίτρα (κατα την δικη μου γνώμη )

Έγινε επεξεργασία - giannisss

αμα βαλω μια ομαδα Danio Margaritatus με μια μικρη ομαδα Colisa Lalia γινεται

Στα 60 λιτρα οριακα εισαι μια ομαδα cpd και ενα ζευγαρι γκουραμι.

αμα βαλω μια ομαδα Danio Margaritatus με μια μικρη ομαδα Colisa Lalia γινεται

Για να μην μπερδευτείς τα Danio Margaritatus = Celestial Pearl Danio = CPD που ειπε ο Rastafarian :) 

ευχαριστω σε ολους οταν ειναι να παρω το ενυδρειο γιατι τωρα θα παω στο εξοχικο μου θα δω και για μεγαλυτερο για να εχω και περισοτερες επιλογες θα σας ενημερωσω αμα παρω μεγαλυτερο για να με πειτε και αλλες προτασεις και παλι ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...